Türkiye - ABD İlişkileri

Başlatan SKYWOLF, 02 Aralık 2012, 11:59:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kızgın olanlar aslında CHP ye filan kızmıyor döndürülmek şöyle dursun yerinde bile durmayan sokağa öfkeliler. Sokağa küfredemiyorlar partiye küfrediyorlar.

Değişim insanların fikri değiştirilerek olmaz ölenlerin yerine gelenlerin görüş farkı ile olur. Başa baş noktasına tencere tavadan gelindi sanmayın Türkiye nin artık sosyolojisi değişti. Oy verenler öldü torunları 18 yaşına bastı onlar oy veriyorlar. Sokak benim bile hayal edemeyeceğim hızda değişti bazı şeylere insan alışamıyor bile CHP li olarak. Ramazanda mesela koca insanlar sokakta döner ekmek yiyerek geziyor buna ben bile alışamıyorum ama jenerasyona ait değilim normal yani kanıma dokanması. Buna kızanlar öfkelerini partiden çıkartmaya günah keçisi yapmaya kalkıyor. Türkiye yi bırak Ortadoğu bile değişiyor hem de gümbür gümbür değişiyor İnternet çağı çok dramatik bir değişim çağı bunun tüm kabahatini CHP ye filan yıkmasın kimse. İnternet çağının dünya daki yarattığı değişimi hayal etmeye CHP nin hayalleri bile yetmezdi bu yaşananlar kültürel bir kasırga internet çağı nedeniyle. Kimse bize kızmasın bizde sürükleniyoruz. Ama şu belli bu gidişat CHP nin istediği ne bin kere daha yakın. Yaslanıp izleyip değişimi takip ediyoruz bu keyfiyet ipler elimizde hissi yaratmasın. CHP doğruya sırtını yasladığı için şimdi her şey ona çalışıyor. Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 15 Kasım 2024, 15:03:49
Alıntı yapılan: MINUTEMAN - 15 Kasım 2024, 14:08:23Türkiye sanki cok deger veriyordu bilime ve Insan haklarina AKPartiden önce. Neyiniz vardi ey cehapeliler?! Ekmegi kuponla aliyodunuz ve her 10 sene yeni bir Darbe juntasina boyun egiyodunuz!!!

Kemalizmi sizler bitirdiniz. Bunu hic unutmayin, ruhunuza yansin bu kara leke!

MINUTEMAN,

Forumda siyasi tartışmalardan kaçınıyoruz. Siyasi propagandaya izin vermiyoruz. Tekrar edersen ceza alırsın.

Bu arada cevap vermeden yapamayacağım. 48 yaşındayım. AKP yaklaşık 20 yıldır var. Bu ülkenin vatandaşıyız. cehapeli mehapeli vs değilim. Dünyalıyım. Hiç ülke dışına çıkmadım ve bunca senedir hiç karne ile ekmek almadım! Bu boş söylemlerle forumu kirletmeyiniz!

Ben SKYWOLFdan çok daha yaşlıyım, ve 2 dünya savaşının yarattığı atmosfer  dışında bu ülkenin karne ile ekmek dağıttığını hatırlamadığım gibi okumadım da. Her dönemin koşuları kendine özel sorunları da doğurmuştur. Atatürk sonrası dönemde bariz hatalar yapılmamış olsaydı bu ülkenin insanı gelişmişlik olarak hadi Almanya olamasın ama en az  bir Belçika bir Hollanda seviyesinde bir ülke olurdu Mesajı Paylaş

Filistin özelinde konuşmak gerekirse belki de artık bağımsız filistin yerine büyük bir israilin içinde kaynaşmış ve yönetimine katılmış bir filistin  halkı ile karma büyük israili düşünmeye başlamak lazım. 
Batı şeria gazze vs küçük izole topraklarda kurulacak! bağımsız bir filistin devletinin günümüz dünyasında yaşama şansı nedir? Adamlar ne üretiyorlar ki hayatta kalabilsinler?
Tabii israilin de bu fikire alışması çok zor olacaktır
Bu bir fikir sadece üzerinde tartışalım diye öne sürüyorum , israili tutuyorsun diye suçlamayın. Mesajı Paylaş

Beni daha da korkutan bir senaryo var. Trump'ın ikinci adamı, Trump'a bir şey olması durumunda başa geçecek kişi. Onun da durumu belli. Bu senaryo bence hiç yabana atılır değil. Mesajı Paylaş

Sakın öyle deme Delku. Filistin için en kötü senaryo bile şu an için Doğu Kudüs ü ve Gazze'yi içine alan Batı Şeria da bir devlettir bu zaten çantada şu anda.  İsrail bu çizgiye gelmişti yakın zamanda ama İran kendi sıkışmışlığı ile bu süreci sabote etti. İsrail de İran ın bu çabasına ön açtı çatışma sürecini besledi ve o müzakere harita sınır belirleme sıkışmışlığını o sıralar aştı çatışma süreci ile geçiştirdi. İran cehennemin arka bahçesidir Siyonist rejimin tarihi dostudur gün gelecek büyük müttefik olacaklar bu kesin yani. Bir birlerine kıyamıyorlar görüyorsunuz çünkü iki ülkede geleceğe kan davası miras bırakmak istemiyor. Ortadoğu'da İsrail İran Kürtler doğal partnerdir bunu göreceksiniz uzak olmayan gelecekte. İran İsrail in aklından geçenlere hizmet ediyor bunu yaparken de danışıklı döğüşle kendi halkına da prestij kazanıyor. Olan zulüm zaten iki tarafında düşman olduğu Araplara oluyor.

Bu paragrafı genele hitaben yazıyorum. Burada İran a kızmak çözüm değil kendinize kızacaksınız. Yaser Arafat ı kominist filan deyip lanetlediniz ümmetin kardeşliği ile Gazze'deki rejimi desteklediniz ne oldu hadi çözün şimdi. Adamlar harita üstüne konuşurken fişeklediler süreci. Denize düşmüş boğuluyorsun koministi faşisti mi olur devleti kur ister şeriat olsun ister kominist olsun sonra düşünürsün onları Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

http://youtu.be/QuYzB6dLnFs?si=dh5c8whkzNByDCsE

Amerika daha doğrusu Trump ırak'ın politikacı ve zenginlerine ait kendisinde bulunan 591 milyar dolara el koyabilirmiş Mesajı Paylaş

Demek ki halktan, devletten çalınan paraların ABD, Avrupa nezdinde depo edilmesi kesmiyormuş. Halk fakirlik içinde yaşar, ülkenin yatırımlara ihtiyacı varken, aç gözlü politikacı yöneticilerin de çalıp çırptıklarını ABD'lilere kaptırması kapak olacak. Zannedersem el koymanın bahanesi Iraklıların İran petrolünün pazarlanmasına aracı olması. Hem ABD ile inatlaş, hem paranı ABD sisteminde depo et, hele ki Rusların başına gelenden sonra, büyük saflık. Mesajı Paylaş

Son yıllarda uluslararası ticarette Dolar ın hakimiyetinin kaybı var ama çok cılız.

Şu anda bile ülkelerin rezervlerindeki doların payı %58 , dünya daki toplam ihracattaki faturalamada doların payı %54

2017 yılında Doların toplam rezerv içindeki payı %65 idi. Bir kayıp var ama öyle aman aman değil.

ABD ve AB'nin Rusya-Ukrayna savaşından sonra Rusya'nın dolar ve euro  hesaplarına el koyması sonucu küresel düzende doların hakimiyetine bir isyan var doğal olarak.

Bu isyanın başını BRICS çekiyor. 

BRICS , Çin'in önderliğinde birlik içerisinde Dolar dan bağımsız ticaret yapılabilmesi için ortak bir rezerv para birimi üzerinde çalışıyor. 

Batı ülkeleri buna pek olası görmüyor orası ayrı.  BRICS'den mali konuda bir Avrupa Birliği çıkar mı göreceğiz.

Mesajı Paylaş

"Petrolünü dolarla sat ve paranı bankamda değerlendir" noktasından, "Parana el koyuyorum" noktasına gelmişse ABD, o zaman rezerv para olarak doların da sonu gelmiş demektir.

Sarı öküzü vermek demek olur bu, rezerv para olarak doların geleceği açısından...

https://www.simge.com.tr/icerik_goruntule.aspx?konu=hikaye&icerik=sari-okuzun-hikayesi Mesajı Paylaş

Irak'tan Amerika'yı göndermenin bir bedeli de olacaktı tabi ki. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz