Türkiye - ABD İlişkileri

Başlatan SKYWOLF, 02 Aralık 2012, 11:59:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Türkiye derhal ama derhal bu saatten sonra  KAAN ve Hürjet için F110 ve F404 motorlarının alternatifini bulmak zorundadır.Fırkateynler için LM2500 gaz türbinlerinin de.İster rus olsun ister Çin!Hal böyleyken bu abd'nin bize bunları temin edeceğini düşünmek net gerizekalılıktır kimse kusura bakmasın. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Hyperspace - 13 Ekim 2023, 17:28:28
Türkiye derhal ama derhal bu saatten sonra  KAAN ve Hürjet için F110 ve F404 motorlarının alternatifini bulmak zorundadır.Fırkateynler için LM2500 gaz türbinlerinin de.İster rus olsun ister Çin!Hal böyleyken bu abd'nin bize bunları temin edeceğini düşünmek net gerizekalılıktır kimse kusura bakmasın.

+ ... Benim sayfalardır yazdığım şeyler...  Altay motorunda ne yaşadıysak Hürjet-Kaan motorunda da aynısını yaşayacağız... Mesajı Paylaş

2028 de 20 adet THK envanterine girecek hemde ABD motoru ile plan böyle bakalım ne olacak. Mesajı Paylaş

Ben hep söylüyorum

Ws10 veya Ws15 ile prototip
Al41 ile de prototipi olsun diye

Üreteceğimiz zaman gene ABD motorunu seç ama ABD vermezse o zaman çinden Rusyadan al kim sana kullanımını kısıtlamıyorsa ondan al ..

Topu topu 40 uçak yabancı motorla uçacak zaten yerli motor sonrasında gelecek Mesajı Paylaş

TF-6000 üzerinden yerli motor ailesi geliştirecek mühendislerimiz ve bu cendereden çıkacağız inşallah...

Çin'den alınca ne olacak bu sefer e Çin'in restlerine eyvallah deyip , dişimizi gıcırdatacağız.... Mesajı Paylaş

Çinle takışman yada itilâf'ın yok ki Mesajı Paylaş

ABD açıkça Suriye, Kürt ve Doğu Akdeniz politikalarında diretiyor. Ambargo dışında daha sıkıntılı durumlar da söz konusu olabilir. Ambargo konusunda ise motor dışında yarı mamül sıkıntısı da olabilir. Rus veya Çin bu konularda kaliteli alternatif olabilir mi bilmiyorum. Ama sıkıntı büyüyebilir, o durumda Çin veya Rus alternatifler aynı zamanda geri dönüşü olmayan bir ayrılık anlamına gelecektir. O noktada 1000-2000 saat ömür demeden gereği mecburen yapılacaktır. ABD bin bu Kürdistan BOP meselelerini bu kadar marjinal noktaya kadar taşıması ilginç. Geçen bir akademisyen akıl hastası bunlar diyordu, ama dünya dengeleri Ortadoğu çok hızlı değişiyor . Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 13 Ekim 2023, 18:22:45
Çinle takışman yada itilâf'ın yok ki

Türki Cumhuriyetlere sarkmaya çalışıyor ... Ukrayna'da Rusya'nın müttefiki ... ABD'yi geçtim Avrupa Çin ile yakınlaşmamıza eyvallah mı diyecek ... Mesajı Paylaş

abd ile ab müttefik olmaya mecburmuyuz Mesajı Paylaş

Turkiye yerine hazırlanmaya çalışılan seçenekleri ortadan kaldırmadan ABDnin bize olan tavrı değişmez (bayrakları suya indirip dediklerini yapmadığımız sürece)

ABD ne yapıyor değil biz yapmamız gerekenleri yapıyormuyuz tam teşekküllü onu düşünmek lazim Mesajı Paylaş
What is steel compared to the hand that wields it?

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz