CİRİT: Roketsan 2.75" Lazer Güdümlü Roket Projesi

Başlatan AVCI, 13 Mart 2010, 11:30:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Cirit ile Stingerin yapısı çok benziyor, bence ciritin manevra kabiliyeti de iyidir.  Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 25 Şubat 2024, 23:15:18
Adats ve İngiliz starstreak gibi mühimmat ve sistemlerin lazerli aydınlatma sistemine sahip olup hava hedeflerine karşı kullanabilmesi den sonra garip birşey değil..

Garip olan

70 mm çapında esas amacı kara ve burdaki hareketli hedefleri vurmak üzerine kurgulanmış manevra kabiliyeti zayıf bir mühimmatım bir İHA yada kamikaze İHA gibi hareketli ve kıvrak hedefleri vurması şaşırtıcı tabiki.

Bizde cirit ile benzer denemelerde bulunmalıyız

Mesela t129 üzerinde bunu deneyebiliriz.

Saclos güdüm diye bir güdüm şekli var. Bu güdümde kullanılan bir kaç yöntemden birisinde lazer kullanılıyor. Bunu Cirit UMTAS MAM L Paveway dibi silahlardaki SAL güdümdeki lazer ile karıştırmayalım. SACLOS güdüm diye konuyu araştırıp öğrenebilirsiniz internet derya deniz ben öğretmen değilim forumdaşım sadece her şeyi anlatamam Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Sn putty bundan haberim var bunun lazer güdümü deki karşılığı lazer beam rider'dır.

Benim söylediğim yada basitçe belirttiğim şey lazerle hareketli bir hava hedefini vurmanın anormal birşey olmadığı

Bkz İngiliz starstreak bu iş için var ve senelerden beri kullanılıyor

Adats hem antitank hem antihava sistemi senelerden beri var.
Mesajı Paylaş

Alıntı YapROKETSAN'ın yeni çözümü: Toyota Hilux pick-Up entegreli CİRİT füzesi

ve ASELSAN'ın lazer işaretleyicisi  KARAKURT EO/IR .

Mesajı Paylaş
]

Yine kasvet yine kasvet tasarımda basitliği yakalayamıyoruz.
Doğru olan budur. Roketi insan eli ile kabaca doğrult işaretlemeyi de elde taşınan Aselsan Engerek gibi lazer işaretleme cihazı ile yap. Sivil Toyota araca konacak silah manuel olur silah zaten buna izin veriyor ne gerek var bu kadar otomasyona karmaşaya.

Þu aleti koy yetiyor hedefi vurmasına ne gerek var o kadar alete edevata

Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz