CİRİT: Roketsan 2.75" Lazer Güdümlü Roket Projesi

Başlatan AVCI, 13 Mart 2010, 11:30:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Süper birşey  , 8 km menzilde her hedefe yollarsın  ,  gerçekten  akıllıca bir çözüm , koy hakim tepelere  geniş alanları kontrol altına al. Mesajı Paylaş

Bu şekilde el ile mi kumandan ediliyor? Stamp vs gibi uzaktan kumadan ediliyor olsa gerçekten daha iyi olur. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 31 Ekim 2012, 12:20:28
Bu şekilde el ile mi kumandan ediliyor? Stamp vs gibi uzaktan kumadan ediliyor olsa gerçekten daha iyi olur.
Aslında stabilize bir sistemede gerek duymaz  , sen daha iyi bilirsin  ama  sonuçta  lazeri takip edeceği için  kullanıcının lazeri hedefe  yöneltmesi yeterli olacaktır  , füzenin ilk ateşlenmesi sırasındada  sistemin manuel olarak döndürülmesi pekte sıkıntı olacağını sanmıyorum  aksine stabilize bir  sistem kurup yüksek maliyet çıkarmayada pek  gerek yok gibi  geliyor bana. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: enes38 - 31 Ekim 2012, 13:03:04
Alıntı yapılan: SKYWOLF - 31 Ekim 2012, 12:20:28
Bu şekilde el ile mi kumandan ediliyor? Stamp vs gibi uzaktan kumadan ediliyor olsa gerçekten daha iyi olur.
Aslında stabilize bir sistemede gerek duymaz  , sen daha iyi bilirsin  ama  sonuçta  lazeri takip edeceği için  kullanıcının lazeri hedefe  yöneltmesi yeterli olacaktır  , füzenin ilk ateşlenmesi sırasındada  sistemin manuel olarak döndürülmesi pekte sıkıntı olacağını sanmıyorum  aksine stabilize bir  sistem kurup yüksek maliyet çıkarmayada pek  gerek yok gibi  geliyor bana.

Kullanan asker açık hedef halinde. Askere birşey olursa çatışma anında, o silah hiçbir işe yaramaz. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

Sanırım o asker bazı testler için orada,dikkat edilirse lançer üzerinde henüz bir elektronik ünite yok.Cirit füzesinin güdümlenebilmesi için gerekli olan lazer işaretleyici birimi takılacaktır üstüne daha.Tabi stamp stop gibi full stabilize edilirse ve karakol içinden uzaktan komuta edilirse daha efektif olacaktır.Bu son hali değil muhtemelen gelişecektir daha,bekleyelim bakalım. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: AVCI - 31 Ekim 2012, 18:45:29
Sanırım o asker bazı testler için orada,dikkat edilirse lançer üzerinde henüz bir elektronik ünite yok.Cirit füzesinin güdümlenebilmesi için gerekli olan lazer işaretleyici birimi takılacaktır üstüne daha.Tabi stamp stop gibi full stabilize edilirse ve karakol içinden uzaktan komuta edilirse daha efektif olacaktır.Bu son hali değil muhtemelen gelişecektir daha,bekleyelim bakalım.

İnşallah...
Hareket için kullanılan el volanlarını görünce... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: bruce - 26 Aralık 2011, 16:33:50
Cirit' imizi ANKA da kullanamazmıyız ? 4 adet kanat altına yerleştirmek ağırlık, menzil açısından sorun çıkarırmı ?

yapısal bazı değişikliklerle mümkün ama silahlı bir ankada ciritle istenilen verimin alınacağını düşünmüyorum Mesajı Paylaş

bazi forumlarda konu olmaya baslamis...
sizlerdende bu konu üzeri düsüncelerinizi istiyorum

TRT nin son oparasyonlardan yansiyan bir görüntü... artik ciritler aktif kullanimdami...?

görünürde öyle gözüküyor... güzel bir olay derim .. insallah verimli kullanilir... öyle ise

Mesajı Paylaş

Olabilir. Ancak bu görüntü cirit testlerinde de olabilir. Bir Cobra helikopteri üzerindeki lançerden fırlatılıyordu çünkü. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz