Akdeniz'de Enerji Krizi

Başlatan SKYWOLF, 11 Eylül 2011, 00:41:21

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Değinmiş olduğunuz konuların bazıları bölgedeki şu anki mevcut durumu gösteriyor, geriye kalan  ise olasılık ve varsayımlar.

Devletlerin enerji politikalarının aktüel statik durumlar üzerine geliştirilmesinin doğru olmadığı düşüncesindeyim. Bunun nedeni Enerji yatırımlarının sizin de bahsetmiş olduğunuz gibi ancak yıllar sonra kendisini amorti edebilmesidir. Bu anlamda yatırımın çıkarıldığı zaman içerisinde, olası değişkenliklerin tamamını kesin çizgilerle belirtmek gerçekçi olmasa da, mevcut görüş alanındakileri iyi hesaplayıp öngörerek gerekli esneklik paylarınına göre hareket alanını cepte tutmak faydalı olacaktır.
 
Türkiye'nin enerji politikası kapsamında, topraklarından geçmekte olan ve/veya Turkiye'de sonlanmakta olan mevcut boru hatlarına bir ek tamamlayıcı unsur olan Doğu Akdeniz'deki petrol/gaz sahalardan çıkacak olan gaz/petrolden hak ve  pay elde etmek bulunuyor. Bu konuda hemfikiriz.

Doğu Akdeniz'de bulunan hasımlarımız maalesef  bizden çok öndeler. Yani  zaman  aleyhimize olduğu aşikar. Bu durumda statik  olarak durup onların çuvallamasını beklemek gerçekçi görünmüyor. Doğu Akdeniz enerjisi konusunda halen gercekçi, proaktif, stratejik devlet politikamızın uygulanmakta olduğunu göremiyorum.

Doğu Akdeniz'de hak veya pay elde etmek istiyorsak bu ancak bölge devletlerinin bazılarını yanımıza alarak mümkün olabilir. Bu noktada değerlendirilerek netleştirilmesi gereken ilk konu yola KKTC ile devam etmenin yanısıra Kıbrıs'ta oluşabilecek olası bir çözüm sonrası oluşacak dengeler ile alakalı olacaktır.

Mısır ve İsrail en büyük sahalara sahip olduğuna göre, onlar ile de anlaşma yollarını araştırarak yol haritasına dahil etmek, hem çıkartılacak olan gaz/petrol üzerinde hak iddiasını güçlendirecek, hem de Türkiye üzerinden bir boru hattının yapılması yolunda gerekli kozları ele geçirmeyi sağlayabilecektir. Mesajı Paylaş

#131
Mısır'ın Türkiye ile olası bir petrol/gaz anlaşması yapması şuan için imkansız. Daha doğrusu Mısır'ın bir anlaşmada taraf olabilmesi için önce kendi karar vericilerinin olması gerekiyor. Siz zannediyor musunuzki Mısır'ı Sisi yönetiyor ? Mısırla anlaşıp petrol/gazını Türkiye pazarında kullanmak yada Türkiye üzerinden geçirmek Mısır'a maddi kazanç sağlayacaktır. Bu maddi kazançta Sisi'nin daha çok başta kalması anlamına gelir. Bunuda bizim mevcut hükümetin istediğini sanmıyorum. Aynı unsurlar İsrail için daha sert şekilde var. Ben "ülke çıkarları" için ümmetçi bir yaklaşımdan uzak durulması taraftarıyım lakin bizi yönetenler öyle değil. Hükümet istese dahi böyle bir düşünce gerçeğe dönüştüğü an ülkede çıkacak ses "kullandıgımız petrol/gaz filistine mermi olarak geri dönüyor" kafası olacak.Buda mevcut sistemin kendi kitlesi tarafından sorgulanmasına yol açar. Tıpkı Mısırla olası bir anlaşmada "Tayyip Mursiyi gaz uğruna sattı" söylemlerinin çıkma olasılığı gibi...Dahada önemlisi Körfez ülkelerinin Akdenizdeki karargahı oldu Mısır. Bugün Mısır savunma alanında ne alıyorsa parasını körfez fonları sağlıyor. BAE asla kavusamayacagı büyük orduya Mısır sayesinde kavustu.Suud-Bae-Mısır arasındaki bu denli yakınlaşmanın ortak özelliği Türk ve Türkiye nefretidir. BAE Washington büyükelçisinin "Türkiyenin bırakın ortadogu planı yapmasını , yemek menüsü hazırlamasını dahi istemiyoruz" söylemleri var. Bu adamlar bize düşman.Trump'ın damadı mekik dokuyor bu 3 ülke arasında. Araları bu kadar iyi iken Türkiye ile bu üç ülkeden birinin arasının iyi olmasını isterler mi ? İsrailin başkenti Kudüse taşıması gibi onlarca örnek var. Bu devletlerin tüm bunları es gecip gaz anlaşması yapacagına ihtimal vermiyorum.Ayrıca önde olduklarınıda sanmıyorum. Mevzu bahis ülkelerin gaz kullanma pazarları toplasan Türkiye etmiyor. Kendi iç pazarlarında kullanmaktan baska çareleri yok. LNG kafası yaşasalar çıkan gazın toplam parası LNG tesisi kurma parasına dahi yetmez. Tabi mevcut rezervler için diyorum bunu. ben Türkiyeye mecburlar diyorum. Değilselerde kendileri bilir. Mesajı Paylaş
TURK OGUZ BEGLERİ BUDUN EÞİDİN. ÜZE TENGRİ BASMASAR , ASRA YİR TELİNMESER , TÜRK BUDUN , İLİNGİN TÖRÜNGÜN KİM ARTATI UDAÇI ERTİ ?

Ortam iyice ısınıyor.

https://www.denizhaber.com.tr/turkiye-gemi-tacizlerine-karsi-angajman-kurallarini-degistirdi-haber-84994.htm

Geçtiğimiz günlerde Akdeniz'de Barbaros Hayreddin Paşa gemisinin sismik araştırma faaliyetlerini sürdürürken Yunan fırkateyni HS Nikiforos Focas tarafından yapılan taciz sonrası Türkiye angajman kurallarını değiştirdi.
Türkiye, Doğu Akdeniz'deki sismik araştırma faaliyetlerine devam eden Barbaros Hayreddin Paşa gemisine, Yunanistan donanmasının botlarının tacizlerinin artmasının ardından harekete geçti.

Sonbaharla birlikte Doğu Akdeniz'de sözde tek taraflı ilan edilen, münhasır ekonomik bölge (MEB) sahalarında artacak sondaj hareketliliği ve Yunan tahrikine karşı Genelkurmay Başkanlığı ve Türk Deniz Kuvvetleri yeni angajman çalışmaları yaptı.

CESARET EDEMEYECEKLER
Buna göre, halen Türk denizlerindeki angajmanda, olası tacizlere misliyle karşılık vermek için serbesti getirildi. Angajman, tehdit seviyesine göre tedricen artarak uygulanacak. Tedrici olarak tanınan serbesti kapsamında, olası bir tehdit derecesine göre, emir yetkisinin gemi komutanına kadar alt kademeye devredilmesi mümkün hale gelecek.

Böylece Yunan donanmasının korsan manevralarına anında müdahale edilebilecek. Yeni angajman, Barbaros Hayrettin Paşa ve ilerleyen günlerde de Fatih sondaj gemisinin emniyetle çalışmasını ve olası engellemelerin Türk donanmasının kararlı tutumunu yansıtan bir karşılık bulmasını sağlayacak. Yunan donanmasının küstah ve hukuk tanımaz tacizlere cesaret etmesi engellenecek.

ÇALIÞMALAR AKSAMAYACAK
Aynı zamanda da çalışmaların aksamasının önüne geçilmiş olacak. Aksi takdirde sondaj gemilerimize yönelik en küçük engellemeye misliyle karşılık verilecek. Yunanistan Akdeniz'de gücü elinde bulunduran Türk donanmasına karşı ciddi bir hareketlilik gösteremiyor.

Rum Yönetimi de Türkiye'nin bu hamlesi karşısında ses çıkaramıyor. Þubat 2019'a kadar bölge, Barbaros Hayreddin Paşa dışındaki sismik ya da sondaj gemilerine kapatılmış durumda bulunuyor.

DENİZ HABER AJANSI Mesajı Paylaş

Geçtiğimiz günlerde Barbaros Hayrettin sismik gemisinin Yunan unsurlarınca taciz edilmesinin ardından sismik gemimiz Türk savaş gemileri tarafından korumaya alınmıştı. İngiliz savaş uçaklarının da Barbaros Hayreddin ve savaş gemilerimizin yakınında uçmasının ardından Türk F-16'larınca önleme yapıldığı ortaya çıktı.



Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de yaptığı doğalgaz rezervi arama çalışmalarını sürdüren Barbaros Hayrettin sismik gemisi Yunanistan başta olmak üzere bölgedeki kimi güçleri rahatsız etmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Yunan fırkateyni HS Nikiforos Focas, Barbaros sismik araştırma gemisini izlemekle görevlendirilmişti.

Gemimizi taciz eden Yunan unsuruna karşılık, Türkiye bölgeye savaş gemileri, hücumbotları ve 1 denizaltı göndererek Barbaros'u korumasına almıştı.

İNGİLİZLERE F-16'LI ÖNLEME

Bölgede tansiyon kimi zaman yükselirken, İngiliz Hava Kuvvetleri'ne ait bir savaş uçaklarının da Barbaros ve sismik gemimize eşlik eden deniz unsurlarımızın yakınlarında uçtuğu öğrenildi.

İNCİRLİK'TEN HAVALANDILAR

İngiliz uçaklarının bu hamlesine aynı anda karşılık verildi ve İncirlik Üssü'nden kalkan F-16'lar İngiliz savaş uçaklarına önleme yaptı.

Türk jetlerinin gelmesinin ardından İngiliz savaş uçaklarının bölgeden ayrıldığı kaydedildi.

http://www.haber7.com/guncel/haber/2747145-ingilizlere-de-gecis-yok-savas-ucaklari-havalandi/?detay=1 Mesajı Paylaş

Biz İngilizlerle öpülmüyormuyduk? Mesajı Paylaş

tamamen bilmediğimden soruyorum. Savaş gemisindeki personel üstünde uçan ucagın hangi ülkeye ait oldugunu ucagın dış görünüşünden baska belirleyebileceği bir sistem falan var mı ? Mesajı Paylaş
TURK OGUZ BEGLERİ BUDUN EÞİDİN. ÜZE TENGRİ BASMASAR , ASRA YİR TELİNMESER , TÜRK BUDUN , İLİNGİN TÖRÜNGÜN KİM ARTATI UDAÇI ERTİ ?

Alıntı yapılan: Yabgu - 29 Ekim 2018, 12:30:08
tamamen bilmediğimden soruyorum. Savaş gemisindeki personel üstünde uçan ucagın hangi ülkeye ait oldugunu ucagın dış görünüşünden baska belirleyebileceği bir sistem falan var mı ?

https://teknolojiprojeleri.com/savunma/dost-dusman-tanima-tanitma-sistemleri-iff

Dost-düşman tanıma sistemi tanıyabilir. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Gemilerde de dost düşman tanıma sistemi var diye biliyorum Mesajı Paylaş
IRK, DİN, DİL, MEZHEP ÖNEMLİ DEĞİLDİR ÖNEMLİ OLAN BU ÜLKE İÇİN YAPTIKLARINDIR

Radardan iff sinyalı algılayarak uçağın kimlere ait olduğu anlaşılıyor. Mesajı Paylaş

 Hepimiz aynı anda cevap vermişiz. Mesajı Paylaş


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz