Akdeniz'de Enerji Krizi

Başlatan SKYWOLF, 11 Eylül 2011, 00:41:21

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#350
O zaman Güneyde sondaj yapamazsın. Þuan ki pozisyon bizimde işimize geliyor aslında. Ben o bölgede çıkan gazin bizim üzerimizden Avrupaya neden ihraç edilemediğini anlayamıyorum. Burada 2 tarafta suçlu bence. Israil zamanında bizden özür dilemişti. Sonra ne olduda bu kadar işler sarpa sardı anlamadım. Hep bu seçimler bizi bitirdi. Ticaret başka birşey. Israil ile ters düşebilirsin ama bunu ekonomiye, ticarete yansıtmamak lazımdı. Madem bu kadar onurluyuz 5 milyar dolar üzerinde ikili ticaret hacmi var. Uçak yakıtlarından tutta. Barzani petrolünü bizim üzerimizden geçirip ucuza Israil'e transferi falan ciddi ilişkiler neden mevcut. Seçimler yüzünden tıkandı çoğu proje. Halbu ki israili daha fazla bize bağımlı hale getirebilirdik. Ekonomik gelirde elde edebilirdik. Benzer şeyler ABD içinde geçerli. ABD' yı kullanmak varken sövüp sayıyoruz. :) bak Putine2işin ucunda çıkar olduktan sonra iranı bile ortada bırakabiliyor. Esad bile bizim için vazgeçilmez diyebiliyor. Fransa parası peşin ödenen mistral vermeyebiliyor ingiltere işte işin ucunda para olunca tartışmalı bölge diyebiliyor. Dile kolay MMU projesinde geliştirilen bütün sistemler ingiltere içinde olacak. Kendi ülkesinde geliştirse l 8, 10 milyar dolar Ar-Ge yapar. Þimdi o parayı tamamen biz üstleniyoruz. Geliştirilen teknolojide 2 ülkenin oluyor.  Vs vs örnekleri uzatabiliriz. Dünya 1400'lü yıllar değil ki. Atla kılıçla saldıralım. Ülkeler şehirleriyle, refah seviyeleriyle, özgürlükleriyle övünüyor. Ingiliz ordusu küresel ısınma ile mücadele ediyor. Düşnün artık hangi boyuta geçmisler. Istanbul da deprem olsa hiç abartmıyorum belki 100 bin kaybımız olacak. Twitter baştan aşşa yalan dolan olmuş. Istanbul seçimleri var herkez müslüman kesildi başımıza ayetler paylaşmazlar, iftara gitmeler, üyelik sağı solu farketmez herkez aynı :) yahu be kardeşim iftar açıyorsun Allah kabul etsin ne diye foto çekilip sosyal medyaya konuyorsunuz. Müslümanlığımız bile gösteriş olmuş artık. Mesajı Paylaş

Þu anda bizim sondaj yaptığımız yer kendi meb imizde .İtirazlar, güney kıbrıs tüm kıbrıs yüzölçümünü kullanarak ilan ettiği sözde meb ile çakışmasında.
Bulunan doğalgazın bizim üzerimizden avrupaya taşınması en mantıklı yol.Zaten biz de kullanıcı oluruz. Lakin sorun iisrail-mısır-güney kıbrıs ortaklaşa meb ilan etmesi. Dolayısıyla biz de bu anlaşmayı saymıyoruz.Halbuki kıbrıs meselesi çözülüp ortaklaşa meb ilan edilse,kendi meb imizde çıkmasa bile biz de doğalgaz bulmuş gibi kar elde ederiz. Yani aslında bizim de işimize gelmiyor.En kötü çözüm , çözümsüzlükten iyidir.
ittifak konusuna gelince evet diplomasi hamaset kaldırmaz ,düşmanlık kaldırmaz.Yeri gelince insan düşmanıyla bile ortaklık kurabiliyor. Sovyetten korkup natoya girdik.Þimdi rus uçağını düşürdük ama ortaklık kurduk. rusya irandan sonra bizi de satacak suriye ve akdenizde. ingilltere ile sınırlı da olsa akdenizde müttefik olacağız. ab den ayrılacak ingiltere ile müttefikliği ilerletebilirdik ama işler değişti.Uğruna yurtdışında savaştığımız amerikayla 2003den beri kötüye giden ilişkiler var .
Dış politikada tek düsturumuz Tam Bağımsız Türkiye olmalıdır. Mesajı Paylaş

"KKTC'nin ruhsat verdiği alanlarda sondaj çalışmalarımızı sürdüreceğiz"

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin ve Kıbrıs Türk halkının hakkını sonuna kadar savunacaklarını söyledi.

Çavuşoğlu, Romanya Temsilciler Meclisi Avrupa İşleri Komisyonu Başkanı Angel Tilvar'ı kabulünün ardından Avrupa Birliği (AB) Başkanlığında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"TÜRKİYE KENDİ KITA SAHANLIĞINDA SONDAJ ÇALIÞMALARINI PEK ALA YAPAR"

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de sondaj hazırlığında olmasıyla ilgili olarak bazı ülkelerden tepkiler geldiğini anımsatan Çavuşoğlu, P5 ve Avrupa Birliği üyesi ülkelerin büyükelçilerinin Dışişleri Bakanlığı'na davet edilerek bilgilendirildiğini belirtti. Çavuşoğlu, "Herkes gerçekleri gördü. Türkiye kendi kıta sahanlığında sondaj çalışmalarını pekala yapar." diye konuştu.

KKTC'nin ruhsat verdiği alanlarda Türkiye'nin sondaj çalışmalarını sürdüreceğini kaydeden Çavuşoğlu şunları kaydetti:

"Bizim kabul etmediğimiz ve içinde olmadığımız Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) ilan edilmesi, herhangi bir ülke tarafından, bunun geçerli olduğu anlamına gelmez. Bizim olur vermediğimiz ve içinde olmadığımız bu tür açıklamaların hiç birisi kabul görmez. Bizim için de makbul değildir. Diğer taraftan Türkiye kıta sahanlığını BM'ye de kaydettirmiştir. Aynı zamanda KKTC'nin ruhsat verdiği alanlarda da sondaj çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

Çavuşoğlu, GKRY, AB ve uluslararası toplumu uyarmalarına rağmen, Rum tarafının, Kıbrıs Türk halkının haklarını garanti altına almadan tek taraflı sondaj çalışmalarını yürüttüklerine dikkati çekti.

Bakan Çavuşoğlu, "Sorun buradadır. Bu sorunu çözmek gerekiyor. Türkiye'ye yönelik söylemlerde bulunmak yerine sorunu kökten çözmek lazım. O zaman Kıbrıs etrafında var olan rezervler iyi bir şekilde değerlendirilir ve Türkiye üzerinden de uluslararası piyasalara aktarılabilir. Bu akılcı yaklaşım yerine tek taraflı adımlar atarsa biz de gereğini yaptık, yapıyoruz, yapacağız." ifadelerini kullandı.

ÇAVUÞOĞLU: ULUSLARARASI İLİÞKİLERDE HERKES HERKESLE GÖRÜÞÜR

Çavuşoğlu, Azerbaycan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) dışişleri bakanlarının Brüksel'de görüşmelerinin sorulması üzerine, bu konuda bir mahsur görülmediğini söyledi. Çavuşoğlu, "Uluslararası ilişkilerde herkes herkesle görüşür." ifadesini kullanarak, Azerbaycan Dışişleri Bakanı'nın Ermenistan Dışişleri Bakanı ile de işgal edilmiş topraklar üzerine görüştüğünü söyledi.

Azerbaycan'ın Kıbrıs konusundaki yaklaşımının önemli olduğunu belirten Çavuşoğlu, "Bazen Kıbrıs konusunda gayriresmi şekilde Rum lider (Nikos) Anastasiadis ile ben de görüşüyorum. Yine AKEL'in (Komünist Parti) Genel Sekreteri Türkiye'ye geldiğinde görüştük. Burada önemli olan Kıbrıs konusunda Azerbaycan'ın tutumudur. Azerbaycan her zaman bizim yanımızda olmuştur. Bundan şüphemiz yok." dedi.

https://www.kibrisgazetesi.com/kibris/kktcnin-ruhsat-verdigi-alanlarda-sondaj-calismalarimizi-surdurecegiz/66735

** Hasımlarımızın vermekte olduğu demeçlere, ve içerisinde bulundukları tedirginlik ruh hallerinden görülebildiği gibi doğru yolda olduğumuz aşikar. 

Þu andan itibaren konu ile ilgili konsantrasyonumuzu bozmak amacı ile yaratılmak istenecek tüm iç veya diş sorunları soğuk kanlılık ve bir bütünlük içerisinde savunup savuşturmak yapmamızın en doğru hareket olacağı kanısındayım.Bunun için önemli olan kendi içimizde daha etkin diyalok, ve konuyu partiler üzeri strateji olarak görüp ona göre hep birlikte hareket etmek en doğru yol olacağı kanısındayım.

Mesajı Paylaş

Çipras'ın Kıbrıs planı

Yunan basınına göre Yunanistan Başbakanı, Kıbrıs'tan asker çekmesi karşılığında Türkiye'ye doğalgazdan pay önerecek.



Türkiye, Doğu Akdeniz'deki haklarını koruma adına birçok ülkeye meydan okudu. Yunanistan ve Rumlar başta olmak üzere Almanya, Fransa, ABD, İsrail, Mısır gibi ülkeler Türkiye'nin petrol ve doğalgaz aramasına karşı çıkmıştı.

Bölgede savaş gemileriyle birlikte petrol ve doğalgaz aramaya devam eden Türkiye kararlı bir duruş ortaya koyunca, Yunanistan'dan yeni çözüm önerileri gelmeye başladı.

YUNAN GAZETENİN İDDİASI
Yunanistan'ın en eski muhafazakâr gazetelerinden Estia'nın haberine göre Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın, Kıbrıs'tan asker çekmesi karşılığında Türkiye'ye, Doğu Akdeniz'deki doğalgazdan pay önereceği öne sürüldü.

YALANLANMADI
Yunan gazetenin bu haberi, Başbakan Çipras tarafından yalanlanmadı.

Türkiye'nin böyle bir teklifi kabul etmesi beklenmiyor ancak Çipras, henüz böyle bir teklifle gelmedi.

https://www.ensonhaber.com/ciprasin-kibris-plani.html Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Gaz onun değilki sözde Kıbrıs devletinin nereye verecek. Mesajı Paylaş
beğen

M3 başına kaç asker düşünüyor mesela  ;D Mesajı Paylaş

Çavuşoğlu: Doğu Akdeniz'de Fatih gemisinin sondaj yaptığı bölge Türk kıta sahanlığı;

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, BM daimi üyeleri ve AB dışişleri bakanlarına gönderdiği  mektupta Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki tutumuna ilişkin muhataplarını  bilgilendirdi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu mektubunda, Doğu Akdeniz'de Fatih gemisinin  sondaj yaptığı bölgenin Türk kıta sahanlığı olduğunu vurguladı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu mektubunda, AB'nin üyelik dayanışması  altında GKRY'ye verdiği desteğin uluslararası hukukla bağdaşmadığının altını çizdi.
Son dakika | Çavuşoğlu: Doğu Akdeniz'de Fatih gemisinin sondaj yaptığı bölge Türk kıta sahanlığı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler  (BM) Güvenlik Konseyi daimi üyeleri ve Avrupa Birliği (AB) ülkeleri dışişleri  bakanlarına mektup göndererek, Fatih gemisinin Akdeniz'de Türk kıta sahanlığındaki sondaj faaliyetine ilişkin bilgilendirmelerde bulundu. Çavuşoğlu,  mektubunda AB'nin üyelik dayanışması altında Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne (GKRY)  verdiği desteğin uluslararası hukukla bağdaşmadığının altını çizdi.

Bakan Çavuşoğlu, Fatih gemisinin Akdeniz'de Türk kıta sahanlığındaki  sondaj faaliyeti hakkında, BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyelerinin dışişleri  bakanlarına, AB dışişleri bakanlarına ve AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası  Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'ye mektup gönderdi.

Çavuşoğlu, mektubunda, Türkiye'nin siyasi ve hukuki tutumunu ayrıntılı  şekilde anlatarak, Fatih gemisinin sondaj yaptığı bölgenin Türk kıta sahanlığı  olduğunu vurguladı.

Mektubunda Kıbrıs Adası'ndan 75 km uzaktaki sondaj noktası dahil Türk  hükümetinin 2009 ve 2012'de Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'na (TPAO) ruhsat  verdiğini hatırlatan Çavuşoğlu, AB'nin üyelik dayanışması altında GKRY'ye verdiği  desteğin uluslararası hukukla bağdaşmadığının altını çizdi.

Çavuşoğlu, uluslararası hukukta sınırlandırma mevzu olduğunda,  Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) ve kıta sahanlığı bakımından adaların otomatik  olarak tam etki doğuramayacağını, adaların MEB ve kıta sahanlığına sahip olma  hakkıyla sınırlandırmada ne kadar etki doğurabileceklerinin ayrı hususlar  olduğunu vurguladı.

Mektupta, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'e ilişkin tutumunu 2004'ten  itibaren BM nezdinde kayda geçirdiğinin altını çizen Çavuşoğlu, Türkiye'nin  Kıbrıs Rumlarının tek taraflı MEB iddiasını kabul etmeyeceğine de işaret etti.

Çavuşoğlu, üçüncü tarafların çakışan deniz yetki alanı ihtilaflarında  taraf olmamalarının esas olduğunu, üçüncü tarafların adeta mahkeme yerine geçerek  sınırın nereden geçeceğine karar veremeyeceklerini vurgulayarak, çakışan iddialar  bulunduğunda sınırlandırmanın ya üçüncü tarafların haklarına halel getirmeyen  ikili anlaşmalarla ya da uluslararası yargı yoluyla çözülebileceğini belirtti.

Bakan Çavuşoğlu, çözüm olmadığında çakışan iddiaların devam ettiğini,  kimi AB üyelerinin üçüncü tarafların haklarını haleldar eden deniz yetki alanı  iddialarının da AB'nin dış sınırlarıymış gibi takdim edilemeyeceğini kaydetti.  Çavuşoğlu, AB'nin bu konudaki hatalı tutumunun uluslararası hukukun açık bir  ihlali teşkil ettiğinin altını çizdi.

Türkiye sismik ve sondaj faaliyetlerine devam edecek

Mektupta, Kıbrıs Adası'nın batısında kalan deniz alanında nihai bir  çözümün ancak Kıbrıs sorunu çözüldükten sonra mümkün olabileceğini ifade eden  Çavuşoğlu, Kıbrıs meselesine kapsamlı çözümün olmadığı mevcut durumda, AB'nin  deniz yetki alanı meselesinde taraf tutmamasının ve yapıcı bir rol oynamasının  beklendiğini Mogherini'ye açıkça belirtti. Çavuşoğlu, aynı şekilde, ABD Dışişleri  Bakanlığının açıklamasından Türkiye'nin duyduğu rahatsızlığı ABD'li muhatabına  mektubunda iletti.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de en uzun kıyı şeridi uzunluğuna  sahip ülke olarak meşru hak ve hayati çıkarlarının bulunduğunu ve uluslararası  hukuka uygun olarak kıta sahanlığındaki haklarından yararlandığını vurguladı.

Türkiye'nin geçmişte olduğu gibi bugün de Akdeniz'deki tüm sorunlara  adil, hakkaniyetli ve barışçıl çözümler bulunmasına katkı sağlamaya hazır  olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, buna Türkiye'nin tanıdığı ve diplomatik ilişkileri  bulunduğu ilgili tüm kıyıdaşlarla deniz yetki alanlarının hakkaniyetli şekilde  sınırlandırılmasının da dahil olduğunu kaydetti.

Bakan Çavuşoğlu, Kıbrıs Rumlarının Kıbrıs Türklerinin hak ve  çıkarlarını ihlal eden, aynı zamanda Türkiye'nin kıta sahanlığındaki meşru  haklarını ihlal eden tek yanlı adımlarının bölgedeki güvenlik ve istikrarı  tehlikeye düşürdüğüne işaret ederek, Kıbrıslı Rumların Kıbrıs Türklerinin adanın  eş sahibi ve adanın doğal kaynakları üzerinde hak sahibi olduklarını gözardı  ettiğini belirtti.

Kıbrıs Rumlarının tek yanlı adımlarını durdurmaması veya Kıbrıs  Türklerini karar alma mekanizmalarına dahil etmemesi halinde Türkiye'nin Kıbrıs  Türklerine de her türlü katkıyı vermeye devam edeceğinin altını çizen Çavuşoğlu,  KKTC'nin TPAO'ya ruhsat verdiği alanlarda da sismik ve sondaj faaliyetlerinin  devam edeceğini vurguladı.

Çavuşoğlu, mektubunun sonunda, Türkiye'nin sağduyu ve iyi niyetle  hareket etmeye devam edeceğini ancak hem kendinin hem Kıbrıs Türklerinin  uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarının ihlal edilmesine de seyirci  kalamayacağını vurguladı.

Bakan Çavuşoğlu, üçüncü taraflara sağduyu, taraf tutmama ve yapıcı rol  oynama çağrısı yaptı.

http://www.milliyet.com.tr/son-dakika-cavusoglu-dogu-dunya-2875673/ Mesajı Paylaş

Kimin malindan kime pay vereceklermis?

Ückagitcilikta gittikce amatörlesiyorlar. Mesajı Paylaş

5 kuruş pay verilmemeli bizden bunlara. Akdeniz kendilerinin sanki. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 17 Mayıs 2019, 16:33:32
Çipras'ın Kıbrıs planı

Yunan basınına göre Yunanistan Başbakanı, Kıbrıs'tan asker çekmesi karşılığında Türkiye'ye doğalgazdan pay önerecek.



Türkiye, Doğu Akdeniz'deki haklarını koruma adına birçok ülkeye meydan okudu. Yunanistan ve Rumlar başta olmak üzere Almanya, Fransa, ABD, İsrail, Mısır gibi ülkeler Türkiye'nin petrol ve doğalgaz aramasına karşı çıkmıştı.

Bölgede savaş gemileriyle birlikte petrol ve doğalgaz aramaya devam eden Türkiye kararlı bir duruş ortaya koyunca, Yunanistan'dan yeni çözüm önerileri gelmeye başladı.

YUNAN GAZETENİN İDDİASI
Yunanistan'ın en eski muhafazakâr gazetelerinden Estia'nın haberine göre Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın, Kıbrıs'tan asker çekmesi karşılığında Türkiye'ye, Doğu Akdeniz'deki doğalgazdan pay önereceği öne sürüldü.

YALANLANMADI
Yunan gazetenin bu haberi, Başbakan Çipras tarafından yalanlanmadı.

Türkiye'nin böyle bir teklifi kabul etmesi beklenmiyor ancak Çipras, henüz böyle bir teklifle gelmedi.

https://www.ensonhaber.com/ciprasin-kibris-plani.html

Eyvah eyvah eyvah... Para alacaksak bizimkiler bunu düşünebilir... 2 sene sonra da CEHAPE para için Kıbrıs'ı sattı derler.. Mesajı Paylaş


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz