Akdeniz'de Enerji Krizi

Başlatan SKYWOLF, 11 Eylül 2011, 00:41:21

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Güney Kıbrıs'tan 'cevap nitelikli tatbikat' mesajı;

Başlangıcı dün Fransa ile yapan Güney Kıbrıs, İtalya ve Yunanistan'la üçlü tatbikat icra edecek...

Rum Yönetiminin, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki faaliyetleri devam ettiği sürece, tek yanlı ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) içerisinde işbirliği yaptığı ülkeler eşliğinde "cevap nitelikli" tatbikatlar icra edeceği belirtildi.

Fileleftheros haberi "MEB'de Sürekli Tatbikatlar... Başlangıç Fransız Deniz Kuvvetleri İle, Devamında İtalya ve Yunanistan'la Üçlü Yapılacak... Savunma Bakanı: Paris İle İşbirliği Güçleniyor" başlık ve spotlarıyla aktardı.

Habere göre Rum Yönetimi, bu kapsamdaki ilk tatbikatı Fransa ile dün icra etti. 6, 7, 10 ve 11 numaralı parselleri kapsayan alanda icra edilen "CYP/FRA/2019" kod ismini taşıyan PASSEX tipi tatbikata, Fransa FNS La Fayette (F/G) isimli fırkateyniyle, Rum Yönetimi de Yoannidis isimli açık deniz karakol gemisi, SAT birliği ve bir adet AW-139 helikopteri ile iştirak etti.

Gazete bu yıl Güney Kıbrıs ile Fransa'nın, savaş gemilerinin personelinin operasyonel kabiliyetlerinin geliştirilmesi maksatlı çeşitli egzersizler de yaptıklarına dikkat çekti.

Habere göre Rum Savunma Bakanı Savvas Angelidis Alpha TV'ye yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 1, 5, 6 ve 7 numaralı parseller için sabah 04.00'den 17.00'e kadar gerçek mermiler kullanarak tatbikat icra etmek üzere ilan ettiği yeni Navtex'i, Fransa ile icra ettikleri tatbikata cevap nitelikli görmediğini söyledi.

"Bu yasa dışı Navtex'leri kronolojik olarak incelersek, sürekli bir yasa dışılık olduğu sonucuna varırız. Bu, bizi meşgul eden ve göğüslemeye çalıştığımız meselelerden biridir, cevap olduğuna inanmıyorum" diyen Angelidis özetle şöyle devam etti:

"Paris ve Lefkoşa, bizi çok meşgul etmekte olan  savunma ve güvenlik meselelerinde bir işbirliği dönemi geçiriyor ve bu çok olumludur.  Bu, Kıbrıs hükümeti tarafından sürekli öne çıkarılan bir şey değildir. Operasyonel düzeyde yönetmemiz gereken meseleler vardır.

Net olarak söyleyebileceğim, Fransa ile bu mükemmel işbirliğimizin tatbikatlarla ve Fransız deniz kuvvetlerinin mevcudiyetiyle sürekli  güçlenmekte olduğudur. Fransa Deniz Kuvvetleri'nin 7'nci parselde daimi varlık göstermesi beklenmiyor. (gazeteye göre "kinayeli şekilde") Fransız donanmasının geniş Doğu Akdeniz bölgesinde mevcudiyeti vardır."

Angelidis Yunan, Fransız ve İtalyan denkleri ile gerek bürokratik düzeyde kendisinin, gerek en üst düzeyde Rum Yönetimi Başkanı Anastasidis'in irtibat halinde olduğunu belirtti.  Yunanistan'a  yapılan eleştiriler sorulduğunda, şahsının Yunan dengi ile tam olarak örtüştüğünü belirten Angelidis Yunan hükümetiyle işbirliği konusunda ise "işbirliğimiz süreklidir, ikili ve üçlü düzeylerde tatbikatlar yapılıyor" dedi. Angelidis, 1 Ekim'de Güney'de gerçekleştirilen resmî geçide katılmayan Yunan F-16'larının bu tatbikatlara katılıp katılmadığı sorulduğunda ise "tatbikata katılan imkânlar hakkında, bir miktar bilgi aldıktan sonra bilgi verilmesi belki daha iyi olur" ifadesini kullandı.

RUS "AMİRAL KAKAROV" FIRKATEYNİ ATIÞ YAPTI

Aynı gazete "Amiral Makarov da Tatbikatta" başlıklı haberinde ise Rus Deniz Kuvvetleri'nin Karadeniz Filosu'na ait "Amiral Makarov" fırkateyninin Doğu Akdeniz'de  atış tatbikatı icra ettiğini, ilgili açıklamayı da fırkateyn kaptanı Anton Kuprin'in yaptığını yazdı.

Habere göre fırkateyn mürettebatının 100'lük makineli tüfekler ile hedefe  bir dakikadan az süre içerisinde hedefe 80 atış yaptığını anlatan Kuprin bu tipteki gemilerin Doğu Akdeniz'de birçok kez başarılı görevler icra ettiğini ve şu anda Rusya'nın en  gelişmiş silahı olabileceğini kaydetti.

http://www.kibrispostasi.com/c58-GUNEY_KIBRIS/n299940-guney-kibristan-cevap-nitelikli-tatbikat-mesaji-15102019 Mesajı Paylaş

Yunan Basını: "Fatih, Türkiye'ye dönüyor"

Yunan basınında yer alan bir habere göre, Doğu Akdeniz'de sondaj çalışmaları yürüten 'Fatih' Türkiye'ye dönüyor...

Doğu Akdeniz'de nisan ayından beri doğal gaz ve petrol arama çalışmaları kapsamında sondaj çalışmalarını sürdüren Fatih gemisi Türkiye'ye dönüyor.

Yunan Kathimerini gazetesi, "Akamas yarımadasının batısında konuşlandırılan Fatih gemisi Kıbrıs'ın münhasır ekonomik bölgesinden uzaklaşarak Türkiye'ye doğru hareket ediyor ancak tam olarak nereye gittiğinin belli değil" ifadelerini aktardı.

Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez geçtiğimiz haftalarda Fatih gemisinin çalışmalarının sonuna yaklaştığını belirtmişti.

Türkiye'ye ait diğer sondaj gemisi Yavuz ise, 7 Ekim'de Doğu Akdeniz'e gelerek, 7. parselde yer alan Güzelyurt-1 lokasyonunda sondaj çalışmalarına başlamıştı.

Kıbrıs Rum hükümeti, hidrokarbon arama lisansı verdiği alanlara Türkiye'nin sondaj gemisi yollamasının bölgedeki gerginliği ciddi bir şekilde arttırdığını belirterek Ankara'nın adanın egemenlik haklarını ihlal ettiğini savunuyor.

AB'DEN TÜRKİYE'YE YAPTIRIM KARARI

Temmuz ayında Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki doğal gaz sondaj çalışmaları nedeniyle Ankara'ya yaptırım kararı almıştı.

Dışişleri Bakanlarının uzlaştığı önlemler kapsamında AB, Türkiye ile üst düzey temasları ve Kapsamlı Hava Taşımacılık Anlaşması müzakereleri askıya alacak, Türkiye'nin AB'den 2020'ye kadar alması öngörülen 145.8 milyon Euro'luk üyelik öncesi mali fonlarda kesintiye gidecek.

AB kararında Türkiye'ye çağrıda bulunarak bu tarz eylemlerden kaçınmasını, iyi komşuluk ilişkilerine uygun hareket etmesini, uluslararası hukuk uyarınca Kıbrıs'ın egemenliğine ve haklarına saygı göstermesini istemişti.

http://www.kibrispostasi.com/c35-KIBRIS_HABERLERI/n301858-yunan-basini-fatih-turkiyeye-donuyor-01112019 Mesajı Paylaş

ENI ve TOTAL şirketlerinden 7. Parselden geri adım iddiası.

İtalyan ENI ve Fransız TOTAL şirketlerinin, enerji alanındaki programlarına 7'nci parselden başlama planlarını, Türkiye'nin de etkisiyle, değiştirdikleri iddia edildi.

Kıbrıs Cumhuriyeti'nin "Münhasır Ekonomik Bölgesi"ndeki (MEB) birçok parselde hak sahibi olduğu iddia edilen İtalyan ENI ve Fransız TOTAL şirketlerinin, enerji alanındaki programlarına 7'nci parselden başlama planlarını, Türkiye'nin de etkisiyle, değiştirdikleri iddia edildi.Kathimerini gazetesi; "ENI ve Total'den 7'nci Parselde Geri Adım – 7'nci Parselden Fransız-İtalyan Geri Adımı" başlıkları altında manşet ve iç sayfalarından geniş yer verdiği haberinde, Türkiye'nin sondaj gemisinin Baf'ın batı bölgesinden ayrılmış olmasına karşın, yaşanan gerginliğin İtalyan ENI ve ortağı Total şirketlerini etkilediği, bu şirketlerin enerji planlarında değişiklik yapma yönüne gittiklerini iddia etti.Gazete, elde ettiği bilgilere dayandırarak verdiği haberinde, Fatih sondaj gemisinin bölgeden ayrılmış olmasına karşın, Türkiye'nin eylemlerinin ayak izlerinin, Kıbrıs Cumhuriyeti tarafından söz konusu parselde sondaj yapmakla yetkilendirilen ENI ve Total ortaklığının enerji planlamalarında değişikliğe gitmelerine sebep olduğunu öne sürdü.Gazete, elde ettiği bilgilere dayandırarak verdiği haberinde, söz konusu iki şirketin, Kıbrıs Cumhuriyeti'nin  sözde MEB'indeki faaliyetlerine 7'nci parselden başlama niyetlerinde değişikliğe gittiklerini, buna sebep olarak ise; Kıbrıs  Cumhuriyeti hükümetiyle imzaladıkları anlaşmaların, diğer parsellerden başlanmasını elzem kıldığı bahanesini gösterdiklerini savundu.ENI ve Total ortaklığının, doğrulama sondajıyla enerji programını 7'nci parselden başlatma planında değişikliğe giderek, yetki sahibi diğer parsellerden başlangıç yapma düşüncesi içerisinde girdiği yönünde bilgiler bulunduğunu vurgulayan gazete, buna karşın, şirketlerin bu hareketinin, 7'nci parselden tamamen çekilme anlamına gelmediğini de iddia etti.Gazete, Fransız ve İtalyanların enerji planlarının, sondaj platformu bölgeye geldiğinde netleşeceğini, platformun ise Ocak ayının ilk yarısında bölgede olmasının beklendiğini aktardı.

http://www.yeniduzen.com/eni-ve-total-sirketlerinden-7-parselden-geri-adim-iddiasi-120565h.htm Mesajı Paylaş

Sayın Metin. Bunun en angajeli takipçisi olarak sizin görüşünüz nedir? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Tigerfish - 03 Kasım 2019, 17:08:14
Sayın Metin. Bunun en angajeli takipçisi olarak sizin görüşünüz nedir?

TTC olarak uzunca bir sure kis uykusuna yatip Dogu Akdeniz konusunda  malesef hasim ve rakiplerimiz olan ulkelerin gerek sahada gerekse yapisal olarak ortakliklar kurmalarina kayitsiz kaldik. Bir miktar gecikmis olsak da  TC +KKTC  olarak belirli bir sureden beri dogru hamleleri gerceklestirmekteyiz. Ancak su anki en buyuk eksikligimiz sahada ve dunya arenasinda  bizlerden baska taninmisligi olmayan KKTC haricindeki yalnizligimiz. " Yalnizligimizin giderilmesi amaci icin zaten cok kisitli olan  birkac hamlenin bir an once gerceklestirilmesi sahada ve dunya arenasinda elimizi guclendirecektir.  "Mutlak surette Suriyeyi bu konuda ikna edip yanimiza cekmeliyiz.Bu  konuda rahatlikle Rusya anahtar olarak kullanilmak sureti ile Suriye devleti ile yapilmasi yararli olacak. Ileriki terihlerde  Libya nin bir miktar daha istikrara kavusmasi ile Libya da tarafimiza alinmalidir. Bu hamleler ile dogu akdenizde petrol /gaz bulmasak da MEB alanimizin sinirlarini resmilestirmek ayni zamanda hasimlarimizin da dogu akdenizde daha genis alan sahiplenmelerinin onunu almis oluruz.

KKTC 2020 de Cumhurbaskanligi secimi yapilacak bu nedenle GKRYnin ve ABD nin tercihi olan mevcut KKTC CB nini secimde zora sokmamak ve TC  yanlisi KKTC secmenlerin kenetlenmesini onlemek icin dogu akdeniz sahasinda bir miktar esnek olmaya gayret edecegi kanisindayim.



Mesajı Paylaş

TC Enerji Bakanı Dönmez: "Fatih, yakında sondaja başlayacak"

T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, "Fatih sondaj gemisi ikmal ve yenileme çalışmalarından sonra KKTC'den almış olduğumuz lokasyonda en kısa süre içinde sondajına başlayacak" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Anadolu Ajansı'nın global iletişim ortağı olduğu 12. Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı'nın açılışında yaptığı konuşmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Oruç Reis ve Barbaros Hayrettin Paşa gemilerinin 2 ve 3 boyutlu sismik araştırmalarının sürdüğünü dile getiren Dönmez, şunları kaydetti:

"Sondajlar da devam ediyor. Yavuz sondaj gemisi Güzelyurt mevkisinde sondajına birkaç hafta önce başladı. Fatih sondaj gemisi de Finike'deki sondajını bitirdi, ikmaller için Mersin Taşucu Limanı'na geldi. Birkaç haftalık ikmal ve yenileme çalışmaları olduktan sonra tekrar Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden almış olduğumuz lokasyonda en kısa süre içinde sondajına başlayacak. Varsa bulacağız bulduğumuzda da milletimizle paylaşacağız. Biraz sabırlı olmak gerekiyor."

http://www.kibrispostasi.com/c36-TURKIYE/n302412-tc-enerji-bakani-donmez-fatih-yakinda-sondaja-baslayacak-061 Mesajı Paylaş

Doğalgaz ve petrolde 5 deniz sondajı yapılacak;

Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) deniz ruhsat sahaları dahil olmak üzere petrol ve doğal gazda 2020'de 5 deniz sondajı yapacak.

SONDAJLAR TAM GAZ

Türkiye'nin, KKTC deniz ruhsat sahaları dahil olmak üzere petrol ve gazda 2020'de 5 sondaj yapılması planlanıyor. Bu kapsamda 3 bin kilometre iki boyutlu ve 20 bin 707 kilometre üç boyutlu sismik arama faaliyetlerinin sürdürülmesi hedefleniyor.

Program kapsamında kaya gazı ve metan gazında kapsamlı araştırma faaliyetlerinin yürütülerek bu alanda toplam 5 geleneksel olmayan kuyu açılması planlanıyor.

2020'de enerji sektörüne 13 milyar 864 milyon lira kamu yatırımı yapılması öngörülüyor. Böylece enerji, gelecek yıl ulaştırmadan sonra en fazla kamu yatırımının yapılacağı ikinci sektör olarak öne çıkıyor. Madencilik sektöründe ise yeni yılda 3 milyar 572 milyon lira yatırım planlanıyor.   
https://www.denizhaber.net/dogalgaz-ve-petrolde-5-deniz-sondaji-yapilacak-haber-91654.htm Mesajı Paylaş

#637






Adamlar ciddi ciddi geniş çaplı tatbikatlar yapıyorlar.  Biz şu an tekil bir büyük güç olduğumuz için kükreyebiliyoruz sağa sola. Karşı taraf daha yeni ve güvensiz bir ittifak olduğundan çekingenler ancak işbirliğini arttırır ve arkadan büyük bir abi yürü be oğlum derse o zaman bize çok sıkıntı olur. Çünkü biz şu an karşı tarafın ürkekliğinden bazı şeyleri ağırdan alıyoruz ama durum ciddi.

Ben net bir kara savaşı olacağını sanmasam da kısıtlı bir çıkarma ve hava/ deniz savaşı olabilir. İsrailliler kısa ve hızlı bir önleyici saldırı yapabilirler müşterek bir kuvvetle bu en büyük özelliklerindendir.

Þu saat itibariyle karşımızdaki kara ve deniz varlığı şu olacak ;

Donanma;

Denizaltı

11 Type 209
4 Type 214
6 Dolphin 1&2

total : 21 Denizaltı.

Fırkateyn :

4 meko
9 kontaaner
1 Freem
4 Perry
2 Knox
3 saar 5 (fırkateyn eşdeğeri)
1+3 Saar 6

total : 27

Korvet

8 Sa'ar 4.5 (Korvet Eşdeğeri)
4 Gowind
2 Descubierta
1 Pohang

Total :15

Hücumbot :

Mısır : 45+
Yunanistan : 19

total : 64+

Hava Kuvvetleri

18 F-35
24 Rafale
24 Su-35
46 Mig-29
94 Mirage
595 F-16
83 F-15
34 F-4

Total : 918 Savaş Uçağı

Saldırı helikopterlerine felan hiç girmiyorum Yunanlılar belharra alıyor mmsc de alabilirler, Mısırlılar yine deli gibi gemi arıyor. İsrail zaten donanmasını güçlendiriyor. Savaş uçağı bakımından da 3 katımızlar . Birde bize bakalım ;

Denizaltı

12 Type 209

Fırkateyn
8 gabya
8 meko

Korvet

4 Milgem
6 Burak

Total : 16 fırkateyn 10 korvet 12 denizaltı.

Hava kuvvetleri ;

240 civarı F-16
40-50 F-4

Total 280-290. Hava savunmamızda malum . Birde bizim donanmamız ve hava kuvvetlerimizi bölmemiz lazım . Adamların böyle pek bir derdi yok. Hani şöyle bir senaryo olabilir mi ?

İşlerin artık had raddeye ulaştığı bir anda Koalisyon olarak İsrail f-35'leri bizim radarları ve altyapıyı susturup ardından 100-200 arası uçakla bir ani saldırıyla bölgedeki birimlerimizi ve övündüğümüz donanma ve hava kuvvetlerimizi elimize verebilirler. Bunu daha önce araplara çok daha kapsamlısını İsrail yaptı.

Onu'da geçtim adamlar basbaya Mısır mistralleriyle gerekirse kuzey kıbrısa çıkartma yapmayı planlıyorlar. Müşterek bir donanma görev kuvvetide kurarlar. Hava savunma rolünü bellharralar veya Saar 6 lar alır diğer gemilerde asw-asuw kabiliyetini alır. İsrail ve yunan type-214 leri çok tehlikeli. Popeye kabiliyetleride var.
Böyle bir ani saldırıya birde türkiye'nin agresif tavırlarını bahane ederler. Nato olayda iki nato ülkesi var diye müdahele etmez yatıştırmaya çalışır olan bize olur. Mesajı Paylaş
Savaş Var Denildiğinde Biz;


Sayın Battlestar, işte bu senaryoda atıl kalacak olan kuvvet kara kuvvetlerimiz. Olası bir çatışma deniz ve havada olacak. Karadan Suriye ve Lübnanı aşıp İsraile Mısıra saldıramazsın. Deniz üstünlüğüne ihtiyaç duymadan karadan sıkıştırabileceğin tek alan batı Trakya. Orada da Yunan riskin farkında ve çok da geniş olmayan cephede maginot hattı gibi akarsu yataklarında vs hazırlık yapıyordu.


Bu üçlü ittifakın en deneyimli disiplinlisi İsrail, ardından bize nefret duyan Yunanistan geliyor. Mısır da kendini ispat çabasında arada kaynar. Bunları asıl harekete geçirecek olan ise Batıdan bir ülkenin çıkıp "Türkiyenin demokrasiye ihtiyacı var" diyerek destek vermesi... (Karşımıza aldığımız petrol şirketleri kimi kışkırtırsa)

Stratejimizi düzeltmeliyiz. Olmadı ilk vuran kazanır felsefesini deneyeceğiz.


Mesajı Paylaş

#639
ilk vuran kazanır felsefesi Yorgo için geçerli. Israil'e ilk vuran olamazsın. Abisinden dolayı değil de. Adam öyle katmanlı hava savunma kurdu ki bütün stoklarını eritirsin genede o adamın hava savunmasını geçemezsin. Demir kubbe, Barak-8, Patriot, Davud sapanı, Arrow bütün bu sistemler birbirine enteğre. Bizim sözü edilen ittifaka karşı koyma şansımız yok. Ya israili yanımıza çekicez, veya Mısır da birşeyler yapıp Sisiyi devirip, Israil'e düşman Müslüma kardeşleri iktidara getiricez. Kısa ve Orta vade de bizi çok zora sokabilirler. Uzun vade de başarabilirsek; TF-2000, Aip denizaltı, MMU, Katmanlı hava savunma, Gezgin, Soj, gibi sofistike sistemler envantere girdikçe en azından düşmanları caydırabiliriz. Þuan ki halimizle zarar bile görmezler. Bütün gücümüz F-16 başka neyimiz var ki. Mesajı Paylaş


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz