Akdeniz'de Enerji Krizi

Başlatan SKYWOLF, 11 Eylül 2011, 00:41:21

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Israil ile doğalgaz konusunda işbirliği yapılacaktı. Malum Netanyahunun,  Cumhurbaşkanından Mazi marmara için özür dilemesinin asıl sebebi Doğu akdenizde ki gazın Türkiye üzerinden Avrupaya taşınması meselesi idi. Ancak Israil'in Filistine karşı tutumu ve Abdnin Türkiye'ye karşı aldığı tavır, Israil'in Ypg ve Barzani'nin bağımsızlık hareketini desteklemesi bu projeye adeta çomak soktu. Þuanda kritik bir zamandan geçiyoruz. Israil ile yeni bir ilişkiye girmek hükümeti içerde zor duruma düşürebilir. O nedenle bu projeye soğuk bakıldığını düşünüyorum. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 23 Kasım 2018, 14:22:36
Alıntı yapılan: BlackHawk89 - 23 Kasım 2018, 14:12:50
O sondaj makinesini kimyasal bombayla vurmayan devlete devlet demem.

Neden vuralım? Geçerli bir nedenimiz olduğunu kabul edelim. O zaman neden kimyasal? Daha dikkat çekici ve caydırıcı bir yöntem denesek olmaz mı? Mesela aklıma ilk gelen, su altından sabotaj düzenlesek. Gizlice yerleştireceğimiz bir bomba ile Akdeniz'in mavi sularında balık yuvası haline getirsek. Sonra da hiç alakamız yokmuş gibi davransak! Karşı taraf bizim yaptığımızı adı gibi bilse ama ispat edemeyeceği için kaza olduğunu söylese ve hep diken üzerinde dursa.  ::) ::)

Hocam aksiyon olsunda, ben plastik ördek bombası yapıp atalım bile derim. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Mermi - 23 Kasım 2018, 14:24:37
Israil ile doğalgaz konusunda işbirliği yapılacaktı. Malum Netanyahunun,  Cumhurbaşkanından Mazi marmara için özür dilemesinin asıl sebebi Doğu akdenizde ki gazın Türkiye üzerinden Avrupaya taşınması meselesi idi. Ancak Israil'in Filistine karşı tutumu ve Abdnin Türkiye'ye karşı aldığı tavır, Israil'in Ypg ve Barzani'nin bağımsızlık hareketini desteklemesi bu projeye adeta çomak soktu. Þuanda kritik bir zamandan geçiyoruz. Israil ile yeni bir ilişkiye girmek hükümeti içerde zor duruma düşürebilir. O nedenle bu projeye soğuk bakıldığını düşünüyorum.

''israil ile ilişki kurmanın iktidar açısından  zor olması yorumunuza katılmakle birlikte , yine de biraz daha düşünüyorum.

Düşüncem şayet devletimiz için Doğu Akdenizdeki mevcut durum stratejik bir konu ise ki kanımca öyle o zaman İsrail ile konu üzerinde uzlaşmak de hükümetin aslı görevi olmaktadır. ''Neticede iktidarlar sadece beğendiği konularda adım atmamalı , İktidarlar devletimiz için önem arz gereken ne ise onu yapabilmeli hatta bu kendi  görüşleri ile zıt olsa bile''   

kimse kızmasın şimdiye kadar gerekenler yapılmadı yani onca zamanı değerlendiremedik . Dünden itibaren artık kaybedecek zamanımız yok  Doğu Akdeniz politikamızın gereklilikleri neler ise onları  gerçekci şekilde uygulamaya hemen başlamalıyız.  '' Doğu akdeniz politikası derken de tüm gerekli adımları kastediyorum sadece İsrail değil'' Mesajı Paylaş

Bu konunun cözümü öncelikle  diplomatlara bırakılsa daha doğru olur kanısındayım. Þayet diplomatik kanallardan meşru sonuç alınamıyorsa o zaman askeri çözümler dgerçekcilik ve imkanlar dahilinde uygulanmalı.    Mesajı Paylaş

Türkiye'nin ikinci sondaj gemisi geliyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin petrol ve doğal gaz arayacak ikinci sondaj gemisinin aralık ayında geleceğini ve Karadeniz'de çalışmalara başlayacağını bildirdi.

"Bab-ı Ali Toplantıları"nda konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, kesintisiz, kaliteli ve ekonomik enerji ürünlerinin tüketiciye ulaştırılması için son dönemde birçok yatırım yaptıklarını anlattı.

Dönmez, bakanlık olarak arz güvenliği üzerinde durduklarına işaret ederek, "Çünkü olmayan enerjinin bedeli bugün ödediğimizden çok daha fazla. Bir sanayi kuruluşusunuz 1 saat elektrik dursa bütün tezgahlarınız, üretiminiz durabilir, hatta kalite sorunları yaşayabilirsiniz. O açıdan biz gözümüz gibi bakıyoruz." diye konuştu.

Dönmez, Türkiye'nin enerji kaynakları açısından kendine yeten bir ülke olmadığını anımsatarak, şunları kaydetti:

"Özellikle son yıllarda yerli ve yenilebilir kaynakların enerjideki payının artırılmasını vurguladık. Þu anda elektrik üretiminde yerli ve yenilenebilir kaynakların payı yüzde 50 civarında. Kurulu güç açısından bakarsanız bu yüzde 58-59'larda... Yerli ve yenilenebilir kaynakların toplam üretim içindeki payı atmosferik koşullara bağlı olarak değişiklik arz ediyor."

TürkAkım ve TANAP projelerine dikkati çeken Dönmez, "Yaptığımız yatırımlarla günlük doğal gaz arz kapasitemiz 303 milyon metreküpe çıktı. Yani artık yüzde 20 yedeğimizde var. LNG terminallerini ilave ederek başardık." dedi.

"Mersin'de sığ denizde sondajımızı başlatıyoruz"

Fatih Dönmez, petrol ve doğal gaz arama çalışmalarında da ciddi bir hamle başlattıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Geçtiğimiz yıl Türkiye ilk defa kendi sondaj gemisini aldı. Geçtiğimiz haftalarda da Fatih sondaj gemimiz Antalya açıklarında sondaja başladı. Þimdi onun kardeşi geliyor. Aralık ayı içerisinde sularımıza girmiş olacak. Aynı teknik özelliklerde. Bu gemi de ortalama yılda 2 kez sondaj yapabiliyor. Bizim Doğu Akdeniz'de sismik çalışmalarımız 7-8 yıldır devam ediyordu. O çalışmaları analiz edip hangi alanda daha fazla hidrokarbon rezervi çıkabilir, bir mühendislik çalışması. Yığınlarca datayı incelemek gerekiyor."

Fatih sondaj gemisinin 5 aylık iş programı olduğunu dile getiren Dönmez, "Önümüzdeki 3-4 ay içerisinde oradaki sondajımızı bitireceğiz. Deniz seviyesinden yaklaşık 5 bin 500-6 bin metre kadar aşağı inmiş olacağız. Çünkü derin deniz orası. 2 bin 500 metre deniz derinliği, sonra 3 bin metre de karada iniyoruz. Son derece teknolojik bir gemi. Dünyada benzer özelliklere sahip 5-6 gemi var. Onların 1 tanesi bizde. 2. gemi de aynı özelliklere sahip ona da iş programı yapıyoruz. Büyük ihtimalle Karadeniz'de sondajlara devam edeceğiz." değerlendirmesini yaptı.

Sismik çalışmalarda erken havlu atmayacaklarını, bulana kadar çalışmayı sürdüreceklerini, pazartesi günü de Mersin'de sığ denizde sondaj başlatacaklarını vurgulayan Dönmez, sözlerini, "Her şey hazır. Orada da aramalarımıza devam edeceğiz. Karada arama sayılarını artırdık. Karada, denizde ne varsa bulacağız." diye tamamladı.

http://www.milliyet.com.tr/turkiye-nin-ikinci-sondaj-gemisi-ekonomi-2783597/ Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Hayırlısı ,ama sanki bir miktar gecikilmiş bir karar. Neticede enerji bağımlısı bir ülke olduğumuz ve yıllar öncesinin sismik gemileri veya kiralık gemiler ile bu işin üstesinden gelinemeyeceği hasaplanması kerektiği kanısındayım. Mesajı Paylaş

Battlestarın söylediklerine paralel bir açıklama;

Tüm ülkeler anlaşmadan bu iş olmayacak...
Yada en azından Türkiye-İsrail ve Mısır


İsrail, GKRY, Yunanistan ve İtalya'nın, Doğu Akdeniz'de Kıbrıs üzerinden Yunanistan'a oradan da İtalya'ya doğal gaz boru hattı inşa edilmesi için anlaşma imzaladığı belirtildi.


İsrail, GKRY, Yunanistan ve İtalya'nın Doğu Akdeniz doğal gazının Avrupa'ya Akdeniz altından yapılacak boru hattıyla gönderilmesi için iş birliği anlaşması imzaladığı bildirildi.

İsrail'in Globes gazetesinin haberine göre, İsrail, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY), Yunanistan ve İtalya, Doğu Akdeniz gazının Avrupa'ya Akdeniz altından yapılacak boru hattıyla gönderilmesi için iş birliği anlaşması imzaladı.

East-Med adlı boru hattı projesinin finansmanı için 1 yıla ihtiyaç duyulduğu kaydedilen haberde, boru döşeme işleminin ise 5 yıl süreceği ifade edildi.

Avrupa Birliği (AB) tarafından da desteklenen projeler arasında yer alan boru hattının inşaatında teknik ve finansal güçlüklerle karşılaşılacağı belirtiliyor. Gelecek hafta AB'nin onayına sunulması beklenen anlaşmanın, Þubat 2019'da onaylanabileceği değerlendiriliyor.

Yıllık 20 milyar metreküplük kapasiteye sahip olacak hattın inşası için gerekli yatırım miktarı yaklaşık 7 milyar dolar olarak hesaplanıyor.

Söz konusu anlaşmaya ilişkin İsrail'deki Hadashot televizyon kanalına açıklamalarda bulunan İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz, "10 yıllardır Avrupa üzerindeki petrol ve doğal gaz kaynaklı Arap etkisinden şikayet ettik. Gazın Avrupa'ya ihracatı, bu etkiyi belli bir dereceye kadar indirecek ve Arap gücüne bir karşı ağırlık olacaktır." ifadelerini kullandı.

Teknik olarak 3,5 kilometre derinliğe inmesi ve 2 bin 100 kilometrelik uzunluğa erişmesi gereken boru hattının, yalnızca İsrail'de keşfi yapılmış gaz rezervlerinden elde edilecek doğal gaz ile doldurulabilmesi mümkün görünmüyor.

İsrail gazına ek olarak Mısır'ın da projeye gaz göndermesi durumunda bile projenin sürdürülebilir olması için bölgede yeni keşiflerin yapılması gerekiyor.

Doğu Akdeniz gazının Türkiye'ye çok daha kısa bir boru hattıyla ulaştırılması buradan da Avrupa'ya ulaştırılmasının gerek teknik gerekse finansal olarak daha uygun olduğu görüşlerine karşın, Avrupa Birliği tarafından bugüne kadar East-Med boru hattı projesinin fizibilitesi için 100 milyon dolar harcanmış durumda.

Öte yandan hattın inşası kredilerle tamamlansa bile petrol fiyatlarına endeksli olarak düşen doğal gaz fiyatlarının, proje finansmanın geri dönüşünü olumsuz etkileyeceği belirtiliyor.

https://www.cnnturk.com/ekonomi/dogu-akdenizde-dogal-gaz-boru-hatti-anlasmasi Mesajı Paylaş

Bakınız bu pozları bize veriyorlar!



Alıntı YapTAH Savunma

Yunanistan, Mısır ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Akdeniz'de Medusa-7 ortak tatbikatı düzenledi. Tatbikatta Mısır donanmasına ait Mistral sınıfı amfibik helikopter gemisine Yunan ordusuna ait CH-47'ler iniş gerçekleştirdi.

https://twitter.com/TAHSAVUNMA/status/1067857608843948032





Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Exxon /katar ortaklığının 10 numaralı parseldeki kazımını durduramadığımız takdirde , diğer parsel sahipleri de yakın gelecekte kazımı başlayacak .

Yerli medyamızın Katar ile ilişkilerimiz gerçekten lanse etmiş olduğu kadar iyi ise , Sn Emir ve CB nımız 10 numaralı parseli konuşmasında yarar var. Yoksa katar ile ilişkimiz sadece başı derte olan katarın  savunmasına katkıda bulunmamız ve onlarında da bize para vermesi ile  sonlanıyor?

Türkiyemizin doğu akdeniz politikasını laftan öteye götürmesi zamanı çoktan geldi hatta geçmekte ,yoksa daha çok bizlere bayrak sallayan olacak . Bizlerde hep beraber böyle ah vah çekeceğiz.



Mesajı Paylaş

ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz