Akdeniz'de Enerji Krizi

Başlatan SKYWOLF, 11 Eylül 2011, 00:41:21

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: metin62 - 01 Ağustos 2019, 09:58:32
Haydutluk;
Doğu Akdeniz'de uluslararası hukuku hiçe sayan Rumlar, Türkiye'nin kıta sahanlığı içindeki 7. Blok'ta "doğalgaz arama ve sondaj" yapma kararı aldı. Rumlar, Fransız Total ve İtalyan Eni şirketleriyle korsan bir anlaşma yapmaya hazırlanıyor. Uzmanlar, Türkiye'nin mavi vatanı sonuna kadar koruyacağını söyledi. Türkiye'nin Akdeniz'deki haklarını koruyacağını ifade eden emekli Tümamiral Cem Gürdeniz, "Total'a Fransa donanması da eşlik etse durum değişmez" dedi. Prof. Emete Gözügüzelli de "Türkiye 2002'den beri kendi kıta sahanlığı üzerinde hiçbir yabancı şirketin yer almasına rıza göstermedi. 7. blokta da izin vermez" yorumunu yaptı.

Doğu Akdeniz'de deniz alanlarına Kıbrıs Türklerinin haklarını hiçe sayarak tek taraflı adımlar atan Rumlar yeni bir tahrike imza attı. Rum Yönetimi, Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin kıta sahanlığı içerisinde bulunan 7. Blok'ta, doğal gaz arama ve sondaj yapma konusunda Fransız Total ve İtalyan Eni şirketlerine yeşil ışık yaktı. Önceki gün gerçekleştirilen Rum Bakanlar Kurulu'nda konu karara bağlandı.

RUMLAR İHTİLAFLI BÖLGELERİ KAÞIYOR
Rum Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis de iki şirketle anlaşmanın hukuki ve teknik şartnamesinin hazırlandığını duyurdu. Rumların tahriki bununla da sınırlı kalmadı. Ada basınına göre Rum yönetimi, Türkiye'nin hak iddia ettiği 5, 6 ve 12. blokta denizaltı araştırmaları için Navtex yayımladı.

ÇATIÞMA RİSKİ VAR
Rum Yönetiminin aldığı karar bölge için büyük risk taşıyor. 15 Mayıs'ta Rum Yönetimi ile savunma konusunda anlaşma imzalayan Fransa, ihtilaflı bölgelerde yapılacak çalışmalara Türkiye'nin müdahalesi durumunda askeri koruma sağlayacağı taahhüdünde bulunmuştu. Ada'nın güneyinde deniz üssü kuran Fransız donanmasının Türkiye'ye yönelik olası bir adımın sıcak çatışma riski doğurabileceği ifade ediliyor.

RESMİ AÇIKLAMA BEKLENMELİ
Türkiye'nin Akdeniz'de kıta sahanlığını koruma konusunda kararlı olduğunu ifade eden Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz, "Eğer iddialar gerçeğe dönüşür ve Türkiye'nin 'benim alanım' dediği yerde TOTAL gemileri çalışma yapmak isterse, Fransa Donanması da eşlik etse bir şey değişmez ve ülkemiz 'mavi vatanda' haklarını en üst şekilde korur" dedi. GKRY yönetimi 1,4,5,6,7, sayılı parsellerde kanunsuz bir şekilde 'kıta sahanlığı' ilan ederek Türkiye'den pay çaldığını belirten Gürdeniz, "Bu pay çalma işlemi aslında Türkiye'nin ilan ettiği 'Mavi Vatan' sınırlarını delmek anlamına gelir. Eğer TOTAL, Türkiye'nin deklare ettiği hattın içinde bir delme işlemi yaparsa ülkemizin bu konuda adım atmaması ve savunma yapmaması gibi bir şey söz konusu olamaz" ifadesini kullandı. Gürdeniz açıklamalarına şu şekilde devam etti:

ASKER DEVREYE GİRER
"Ancak bu hattın dışında bir çalışma yapılır ve kazı-delme faaliyetleri icra edilirse, bunun 6 ve 10 numaralı parsellerdeki işlemlerden bir farkı olmaz ve Türkiye de buna göre davranır. Hatırlanacağı üzere Türkiye bu alanlarda yapılan çalışmalara askeri olarak müdahale etmedi. Önce 'ikaz' mekanizmaları çalıştırılır ardından askeri seçenekleri de içinde barındıran önleme hakkını kullanır. Burada önemli olan bu sürecin silahlı bir çatışmaya dönüşmeden yönetilebilmesidir. GKRY'nin Türkiye'yi bu şekilde kışkırtacağını düşünmüyorum" Fransa Donanması şuan için henüz bir iddia. Ancak tekrar ediyorum: Türkiye kendi alanında bu tarz bir faaliyete kim olursa izin vermez. Fransız Donanması da eşlik etse kararlılığımızda değişiklik olmaz."

https://www.yenisafak.com/gundem/haydutluk-3500559
Alıntı Yap

Rumların Navtex yayımlayarak deniz tabanında araştırma yapmak istediği 6-7-9.bloklar Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin karşı Navtex'i ile şuan kapatıldı. Türkiye bu alanlarda başka bir Navtex'i"KORSAN YAYIN" saydı. Araştırmayı yapacak Avusturalya şirketine ait gemi alana giremiyor.
Mesajı Paylaş
]


TRT  habere.



Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki sondaj faaliyetleri hız kesmeden sürerken TRT Haber ekibi o çalışmaları yerinde görüntüledi.

Kritik bölgeden çok özel görüntüler 17.00'de @trthaber'de.


(https://www.trthaber.com/canli-yayin-izle.html)
TRT Haber'in Doğu Akdeniz özel haberi:

TRT Haber ekibi TCG Gökçeada'da.


TCG Oruçreis de orada.



Gemileri koruyan fırkateynlerde tam teçhizatlı sualtı taaruz komandoları görevde


Fatih ve Yavuz'un Doğu Akdeniz'deki görevine eşlik eden ordumuz ve unsurları.


Mesajı Paylaş
]


Alıntı YapTSK , 6-7 Ağustos tarihlerinde Meis adası güneyinde tatbikata başlıyor.

Daha önce Yunanistan bu bölge "Kırmızı Çizgimiz" demişti.
Mesajı Paylaş
]

Oruç Reis bekleniyor;

Rum basını, Türkiye'nin sismik araştırma ve sondaj gemilerinin Akdeniz'de faaliyette bulunmaları beklenen bölgelere ilişkin varsayımlara yer verdi.

Fileleftheros gazetesi, "Deniz Kuvvetleri Oruç Reis'i Bekliyor – Fatih'in Batısında ve Yunan Kara Sularında Hareket Etmesi Bekleniyor" başlıkları altında verdiği haberinde, Türkiye'nin ikinci sismik araştırma gemisi "Oruç Reis"in, "Fatih Sondaj Gemisi"nin batısında ve ileri sürdükleri "Yunan karasularında" yer alan bölgede hareket edeceğine dair bir beklentinin olduğunu yazdı. Gazete, Oruç Reis'in Doğu Akdeniz'e inme emri alması durumunda Fatih sondaj gemisinin "batısında" yer almasının beklendiğini, bu bilgilere karşın Fatih'in "birkaç mil uzağına", yani tek yanlı ilan edilen Kıbrıs MEB'ine gelme ihtimalinin de olduğunu öne sürdü. Gazete, Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panayotopulos'un, Oruç Reis gemisinin Yunan karasularına girmesi durumunda tepkisiz kalınmayacağı şeklindeki bir açıklamasını da yansıttı.

https://www.kibrisgazetesi.com/kibris/oruc-reis-bekleniyor-h71563.html

Mesajı Paylaş

Sondaj gemilerimiz rezerv buldu diyelim bunu çıkarma-Türkiyeye taşıma kabiliyetimiz var mı ? Deniz üstüne kurulan platformlar var tersanelerimiz bu platformları yapabilmede ne kadar yeterli ? Mesajı Paylaş

Yavuz, Doğu Akdeniz'de sondaja başladı;

Doğu Akdeniz'de 4 gemiyle sondaj ve sismik arama yapan Türkiye, çalışmalara hız verdi. Yavuz sondaj gemisi, Karpaz'da çalışmaya başladı. Fatih ise, deniz seviyesinden 5 bin metre derine indi.

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de petrol ve gaz arama faaliyetleri son sürat devam ediyor. Yavuz sondaj gemisi, Karpaz açıklarında çalışmaya başladı. Gemi, bölgede 3 hafta çalışacak.

Fatih sondaj gemisi ise Kıbrıs'ın batısındaki parsellerde oldukça mesafe kat etmiş durumda. Birkaç hafta daha mevcut güzergahında sondaj faaliyetini sürdürecek olan Fatih sondaj gemisi, şu anda deniz seviyesinden itibaren yaklaşık 5 bin metre indi. Önümüzdeki günlerde Oruç Reis sismik araştırma gemisi de Doğu Akdeniz'e geçerek Barbaros'a sismik araştırmalar konusunda destek olacak.

Bölgede görev yapan sondaj ve araştırma gemilerinin korumasını ise Akdeniz Kalkanı Harekatı kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) üstleniyor. Sondaj gemilerinin güvenliği, savaş gemileriyle birlikte denizaltılar, İHA'lar ve savaş uçaklarıyla sağlanıyor. TSK, sondaj ve sismik araştırma gemilerini 7 gün 24 saat koruyor.

GEMİDEN DÜNYAYA MESAJ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki hidrokarbon yataklarının keşfi ve çıkarılmasına yönelik yürüttüğü çalışmaları yerinde denetlemek üzere sahada incelemelerde bulunacak. Bakan Dönmez, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'den vazgeçmeyeceğine yönelik kararlılığına vurgu yapmak üzere çıkacağı Yavuz sondaj gemisinden tüm dünyaya mesaj verecek.

Bakan Dönmez bölgedeki çalışmalar hakkında geçtiğimiz günlerde yaptığı bir değerlendirmede, "Barbaros sismik araştırma gemimiz öteden beri zaten yine adanın etrafında sismik çalışmalarına devam ediyor. MTA'ya ait Oruç Reis sismik arama gemimiz Karadeniz ve Marmara'daki görevlerini tamamladıktan sonra o da en kısa süre içerisinde yine Akdeniz'de sismik araştırmalarına devam edecek" demişti.

https://www.denizhaber.net/yavuz-dogu-akdenizde-sondaja-basladi-haber-89975.htm Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Ankhises - 05 Ağustos 2019, 13:52:52
Sondaj gemilerimiz rezerv buldu diyelim bunu çıkarma-Türkiyeye taşıma kabiliyetimiz var mı ? Deniz üstüne kurulan platformlar var tersanelerimiz bu platformları yapabilmede ne kadar yeterli ?

Sn Ankhises ,sorulariniza vermeye calisacagim cevaplar kisisel gorusumdur.

1-Oncelikle ekonomik degeri olan yatirim yapilabilir bir rezerv bulmamiz gerek.
2-Varsayalim Gaz X sahasinda bulundu ve yatirim yapilabilecek oranda o zaman gaz sahalarindan cikacak
    gazin bir sekilde once depolanmasive veya direk tasinmasi gerekecek. Bunun icin yakin sahalar arasina
    borular ile baglanti yapilmasi sonra da bu sahalardan gelen gaz Turkiye ana karasinda bulunan ana gaz
    dagitimina islem sonrasi baglanabilir. Veya shalardan cikacak gaz Or KKTC de depolanip islem sonrasi 
    Turkiyedeki ana artere aktarilabilir.
3-Denizde kullanilabilecek acik deniz platform yapabilme imkani Turkiyemizde mevcut tabii bir miktar
   haricten destek alinmak sarti ile. Su alti boru doseme teknoloji konusunda bir miktar daha harici destege
   ihtiyac duysak da ,belli oranda lokal sirketler de mevcut.
4-Tanker tedarigi veya yapimi isin kolay kismi  her iki alternatif de mevcut.
5- Burada kilit nokta siyasi durum ,cunku bahsi soz konusu olan islemlerin tumu icin buyuk finansal kaynak
    gerek . Siyasi durum derken sadece TC Siyasi durumunu kast etmiyorum sahalarin ve kullanilacak guzelgah
    vs ana konu.

Mesajı Paylaş

6, 7, 10'uncu parsellerde 4 sondaj çalışması;

"6,7 ve 10'uncu Parsellerde 4 Sondaj-Fransız ve İtalyan Konsorsiyumundan Bir Teyit Bir de Araştırma Sondajı-Bunu Akabinde, 2020 Yılı İçerisinde ExxonMobil Takip Edecek"Kaynak: 6, 7, 10'uncu parsellerde 4 sondaj çalışması .

Kıbrıs Cumhuriyeti enerji programı çerçevesinde 2020 için 4 sondaj planlıyor.

Kathimerini gazetesi "6,7 ve 10'uncu Parsellerde 4 Sondaj-Fransız ve İtalyan Konsorsiyumundan Bir Teyit Bir de Araştırma Sondajı-Bunu Akabinde, 2020 Yılı İçerisinde ExxonMobil Takip Edecek" başlıklı haberinde, güneyin tek yanlı ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölgesi içerisinde 2029 sonunda ve bunu takiben 2020'de 4 sondajın gerçekleştirileceğini yazdı.Gazete elde ettiği bilgilere atıfta bulunarak 2020 yılı içerisinde ve 24 aylık zaman ufkuyla, toplam 9 sondajın planlandığını belirtti.

Sondajlara yönelik başlangıcın, ENI-TOTAL konsorsiyumu tarafından 2019 Aralık-2020 Ocak dönemi arasında iki sondajla start alacağını belirten gazete, dikkatlerin, araştırma sondajının memnun edici yatak olduğunu gösterdiği,  6'ncı parseldeki "Kalipso" yatağına ve Rum Bakanlar Kurulu'nun kısa bir süre önce araştırmalar için yeşil ışık yaktığı 7'nci parsele çevrildiğini yazdı.

Yapılacak ilk sondajın teyit sondajı olacağını yazan gazete, ancak bunun, "Kalipso" hedefinde (6'ncı parsel) yoksa buna komşu olan ve 6'ncı parseldeki yatağın yayıldığının düşünüldüğü 7'nci parselde mi yapılacağının ise henüz kesinlik kazanmadığını belirtti.

Gazete, 2020'nin ikinci yarısında ise devreye, sondaj programı devam eden  ExxonMobil şirketinin gireceğini yazdı.Amerikalıların faaliyetleri konusunda var olan görüntünün ise dikkatlerin iki noktaya çevrildiği yönünde olduğunu kaydeden gazete, ilkinin geçtiğimiz Þubat ayında memnun edici hidrokarbon miktarı tespit edildiğini duyurduğu "Glafkos" hedefi, ikincisinin ise araştırma sondajının yapılacağı yeni hedef olduğunu belirtti.

Haberde, 10'uncu parsel içerisinde üçüncü bir faaliyetin gerçekleştirilmesi ihtimalinin de açık bırakıldığı, bunun da; yapılan planlamanın tamamlanmasının arından netlik kazanacağı ifade edildi.Habere göre sondaj pazılının, kısa bir süre önce Fransız Total şirketine payların verildiği geriye kalan yataklarla tamamlanacak.

Kıbrıs Cumhuriyeti'nin tek yanlı ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölgesi'ndeki 2'nci ve 9'uncu parsellerde araştırma sondajlarının gerçekleştirilmesi, komşu yataklardaki araştırma sonuçlarına bağlı olacak.

 LAKKOTRİPİS: "KIBRIS TOPRAKLARINDA LNG PERSPEKTİFİ CANLI"Kıbrıs Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis, Kathimerini gazetesine verdiği söyleşide, sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) alt yapılarının Kıbrıs topraklarında kurulmasının, masada bir seçenek olarak kalmaya devam ettiğini söyledi.Lakkotripis, söyleşide Kıbrıslı Türklerin doğal gaza ilişkin talepleri doğal gaz planlamaları, bölge ülkeleriyle yapılan iş birlikleri gibi konulara değindi.
Türk tarafının, Kıbrıs sorununa ilişkin doğal gaz konusundaki taleplerinin kabul edilmesinin mümkün olup olmadığı sorusuna karşılık Lakkotripis, Türk tarafının, zenginliğin doğrudan paylaşılmasını ve enerji programlarını birlikte idare etmelerini talep ettiğini savunarak, daha önce gelmesi gereken Kıbrıs sorunu ve Türkiye ile Münhasır Ekonomik Bölge'nin belirlenmesi gibi çok daha önemli konuların henüz çözümlenmediğini ifade etti.Lakkotripis, sözlerinin devamında "Örneğin, Türkiye doğal zenginliği paylaşmak ve faaliyetleri birlikte yürütmek isterken neden bize, hangi deniz bölgelerinden bahsettiğini söylemiyor? Þirketler ve ülkeler tarafından uluslararası tanınanlar, Kıbrıs Cumhuriyeti'nin, Mısır, İsrail, Lübnan'ın anlaşmaya vardığı bölgeler mi?" sorusunu da sordu."Türkiye'nin nihayetinde gerçek niyetlerinin ne olduğu, Kıbrıslı Türklerin korunması mı yoksa kendi çıkarları mı" sorusuna karşılık ise Lakkotripis, şu anda nasıl faaliyet gösterdiğinden bunun anlaşıldığını, Türkiye'nin Kıbrıslı Türklerin çıkarlarını koruduğuna inanan birisinin olup olmadığını sordu.

Lakkotripis, Türkiye'nin "yasa dışı faaliyetlerini, kendi çıkarları için gerçekleştirdiğini" de iddia etti.Türk sondaj gemisi "Yavuz"un sorunlarla karşı karşıya kaldığının söylendiğine bağlı olarak bunun geçerli olup olmadığını sorusu üzerine Lakkotripis, Türk yetkililerinin, kamuoyunda söylediklerinin ötesinde güvenilir bilgiye sahip olmadıklarını söyledi.Yavuz gemisinin sondaj yapma girişiminde bulunacağı, Karpaz'ın doğusundaki bölgenin, sadece, basit şekilde güneyin tek yanlı ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölgesi içerisinde olmadığını ayrıca kendi kara suları içerisinde de bulunduğunu savunan Lakkotripis, kara sularının ulusal egemenliği teşkil ettiğini, Türkiye'nin artık Kıbrıs Cumhuriyeti toprağına müdahale ettiğini savundu.

Lakkotripis bu konuyu, Atina'daki enerjiyle ilgili dörtlü bakanlar konferansında da gündeme getirdiğini, muhataplarının da kamuoyu önünde bu konudaki endişelerini ifade ettiklerini belirtti. Güneyin, "MEB" içerisinde 5 parsele ilişkin son aldığı kararla ne başardığına ilişkin bir soru üzerine Lakkotripis, Kıbrıslı Rum lider Nikos Anasatasiadis'in girişimiyle hükümet olarak, Fransız Total ve İtalyan ENI şirketlerini, konsorsiyumlar aracılığıyla, iş birliği bulunmayan parsellere müdahil etmeye çalışacaklarına dair karar verdiklerini ifade etti.

Lakkotripis bu şekilde, şirketlerin "MEB" içerisindeki varlıklarının gerek jeopolitik gerekse teknik-ekonomik açıdan güçlendiğini de belirtti.Sondaj programına ilişkin soru üzerine Lakkotripis, planlamanın gelişim halinde olduğunu belirterek sondajların, 2019 sonu ve 2020 yılı başında başlaması ve 2021'e kadar devam etmesi yönünde olduğunu anımsattı.Sondaj programında gecikme olup olmayacağı konusunda ise Lakkotripis, ilk baştaki planlamanın, sondaj çalışmalarının Kasım-Aralık ayında başlaması şeklinde olduğunu ancak bunun bir veya iki ay daha sonraya sarktığını, şu anda ise Aralık-Ocak ayından bahsettiklerini belirtti.

Lakkotripis, gecikmenin tamamen hava koşullarıyla alakalı olduğunu da söyledi.Lakkotripis söyleşi sırasında ayrıca kurulan stratejik iş birliklerinin önemine de dikkati çekti.      12'nci parseldeki "Afrodit" yatağının geliştirilmesi konusunda birçok tartışmanın yapıldığını, keşif yapıldığı zaman Kıbrıs Cumhuriyeti'ne, sıvılaştırılmış doğal gaz terminalinin inşa edilmesinin konuşulduğunu ifade eden Lakkotripis, "Afrodit"le ilgili sözleşme üzerinde yapılan istişarelerin tamamlandığını da anımsatarak, şu anda geriye, üretim ve kalkınma planına ilişkin anlaşmanın tamamlanmasının kaldığını belirtti.Lakkotripis, bu konudaki nihai anlaşmanın, ileriki haftalarda beklendiğini, bunun daha sonra onaylanması için Bakanlar Kurulu'na gönderileceğini, onaylandıktan sonra da bu yataktan faydalanılması için izin verileceğini ifade etti.

http://www.yeniduzen.com/6-7-10uncu-parsellerde-4-sondaj-calismasi-117741h.htm
Mesajı Paylaş

#539
Alıntı yapılan: metin62 - 07 Ağustos 2019, 09:39:26
Alıntı yapılan: Ankhises - 05 Ağustos 2019, 13:52:52
Sondaj gemilerimiz rezerv buldu diyelim bunu çıkarma-Türkiyeye taşıma kabiliyetimiz var mı ? Deniz üstüne kurulan platformlar var tersanelerimiz bu platformları yapabilmede ne kadar yeterli ?

Sn Ankhises ,sorulariniza vermeye calisacagim cevaplar kisisel gorusumdur.

1-Oncelikle ekonomik degeri olan yatirim yapilabilir bir rezerv bulmamiz gerek.
2-Varsayalim Gaz X sahasinda bulundu ve yatirim yapilabilecek oranda o zaman gaz sahalarindan cikacak
    gazin bir sekilde once depolanmasive veya direk tasinmasi gerekecek. Bunun icin yakin sahalar arasina
    borular ile baglanti yapilmasi sonra da bu sahalardan gelen gaz Turkiye ana karasinda bulunan ana gaz
    dagitimina islem sonrasi baglanabilir. Veya shalardan cikacak gaz Or KKTC de depolanip islem sonrasi 
    Turkiyedeki ana artere aktarilabilir.
3-Denizde kullanilabilecek acik deniz platform yapabilme imkani Turkiyemizde mevcut tabii bir miktar
   haricten destek alinmak sarti ile. Su alti boru doseme teknoloji konusunda bir miktar daha harici destege
   ihtiyac duysak da ,belli oranda lokal sirketler de mevcut.
4-Tanker tedarigi veya yapimi isin kolay kismi  her iki alternatif de mevcut.
5- Burada kilit nokta siyasi durum ,cunku bahsi soz konusu olan islemlerin tumu icin buyuk finansal kaynak
    gerek . Siyasi durum derken sadece TC Siyasi durumunu kast etmiyorum sahalarin ve kullanilacak guzelgah
    vs ana konu.
Yeni gördüm bunu... Soruma cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Sorumun cevabını aldım sayılır. Peki bu gazı - petrolü çıkardık diyelim ve satacaz. Yanımızda küresel bir şirket olmadan bu pazarlara bunları satabilir miyiz ? Mesajı Paylaş


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz