(Hisar A-O)Alçak-Orta İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi Projeleri

Başlatan kosavalı1989, 27 Nisan 2009, 22:11:10

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

menzil Hisar A da 15 km idi. A+ da ise yukarlarda ki gibi 20-25 km arası menzil 8-10 km irtifa olacağı yazıyor. Ama kaynaklar verileri nerden aldı bilmiyorum. Resmi kaynak olsa idi mutlaka duymuş olurduk. Mesajı Paylaş

+ versiyonda standart İrtifa 10km, Maksimum 25km menzil. Ancak bu menzil ve irtifa, hedefin irtifasına, hızına ve atış manevra kombinasyonuna göre + - değişir.
Mesajı Paylaş

Alıntı YapErdoğan: Bu son test birkaç ay gecikti, çünkü yurt dışından tedarik edilen bir parçaya ambargo uygulandı, yerli parçayı kısa sürede geliştirip füzemizi entegre ettik.
Testte ateşlenen füzede, ithal lazer yaklasma sensoru yerine yerli tasarım ve üretim RF yaklaşma sensörü kullanıldı.

https://mobile.twitter.com/miguyan2000/status/1339171446128513026
Mesajı Paylaş
]

Korkut - Sungur - HİSAR/A  - Hisar/O - Siper

Sırasıyla üretiliyor çok şükür...

Gerçi şunlar üretilene kadar "Ayı'ya (ABD'ye)  dayı diyelim" dedim ama nerdeyse Amerikancı , psikoloğa gidecek kadar ruh sağlığı bozulmuş olarak damgalandım... :D :D :D

Ama sağlık olsun...Önemli olan Türkiye , gerisi sadece teferruat... Mesajı Paylaş

Füzenin çıkardığı alev biraz parçalı ve dumansız falan; katı yakıtın cinsinden dolayı sanırım?!
Bir de sanırım booster ile hedef vuruşu art arda gibi. Mesafe yakın olsa gerek. Mesajı Paylaş

Çift vuruşun paylaşılması da enteresan olmuş.

Demir, Hisar/A+ testi için 6 aylık gecikmeden bahsetti. Güdüm sistemi parçasında ambargo uygulandığını ve yerli üretimle sıkıntının aşıldığını ifade etti.

Merak ediyorum. Hisar A daki menzil ve güdüm iyileştirilmesine ne sebeple karar verildi? Zaten Hisar O varken alt sekmende revizeye gidilme gerekçesi ne olabilir? Mesajı Paylaş
DÜNYADA BÜTÜN GERCEKLER 3 MERHALEDEN GECER.
1. iLK BAÞLARDA HAFİFE ALINIR ÖNEMSENMEZ
2. ARKASINDAN ÞİDDETLİ BİR DİRENİÞ VE BASKIYA UĞRAR.
3. EN SON TAM BİR DOĞRU OLARAK KABUL EDİLİR..

Alıntı yapılan: OKÇULAR - 17 Aralık 2020, 12:37:02
Çift vuruşun paylaşılması da enteresan olmuş.

Demir, Hisar/A+ testi için 6 aylık gecikmeden bahsetti. Güdüm sistemi parçasında ambargo uygulandığını ve yerli üretimle sıkıntının aşıldığını ifade etti.

Merak ediyorum. Hisar A daki menzil ve güdüm iyileştirilmesine ne sebeple karar verildi? Zaten Hisar O varken alt sekmende revizeye gidilme gerekçesi ne olabilir?

İdlib. İlk Hisar planlaması (CONOPS) hatalıydı zaten. Tepeye uçak bombası yiyince akıllar başa geldi! Hem A, hem de O versiyonlarında kabiliyet artışının gerekli olduğuna karar verdiler. Mesajı Paylaş

Demek ki Saha tecrübeleri programı revize edilmesine sebep oldu. Bu arada HisarA+ için "Aynı anda 6 hedefe angajman ve füze ateşleme yeteneği" diyor. Normal mobil AKINCI aracı üzerine kurulu sistem 4 füze itiva ediyor. Buradan A+ nın sabit bir yapıda olacağını anlıyorum.

IRIS füzeleri yapı ve lancerleri daha ince. Eğer AKINCI platformuna entegre edilse 8 füze taşıyabilecek şekilde. Mevcut 4 füze bana efektif gelmiyor. Yaklaşan tehtide 2 füze fırlatılsa ancak 2 hedefe bu haliyle angajman sağlanabiliyor. İleride füze gövdesi ve larcerde iyileştirme yapılıp biraz menzilden fedakarlık yapılırsa sistem 8 hisar taşıyabilir. Mesajı Paylaş
DÜNYADA BÜTÜN GERCEKLER 3 MERHALEDEN GECER.
1. iLK BAÞLARDA HAFİFE ALINIR ÖNEMSENMEZ
2. ARKASINDAN ÞİDDETLİ BİR DİRENİÞ VE BASKIYA UĞRAR.
3. EN SON TAM BİR DOĞRU OLARAK KABUL EDİLİR..

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz