(Hisar A-O)Alçak-Orta İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi Projeleri

Başlatan kosavalı1989, 27 Nisan 2009, 22:11:10

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kızan kim yahu ?

Sadece ekrandan birşey anlamadım demesine şaşırdım.Kızmak falan yok ne alaka. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: AVCI - 10 Ekim 2016, 10:19:48
Kızan kim yahu ?

Sadece ekrandan birşey anlamadım demesine şaşırdım.Kızmak falan yok ne alaka.

İyi o zaman  ;D ;D Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Sayin Serkan, yapmaya çalistigimiz Hava Savunma Sistemleri hakkinda vermis oldugunuz bilgiler için tesekkürler. Herkezin anliyabilecegi bir dille konuyu çok açik bir sekilde anlattiniz, sag olun. Ben de naçizane olarak konunun teknik yönlerini daha derinden  incelemek isteyen arkadaslar için 2 makale paylasiyorum; Malesef ingilizce, 2ci makale IIR güdümü anlatiyor, umarim ilginizi çeker.

http://electronicsforu.com/technology-trends/precision-guided-munitions-guidance-techniques-part-1-4

http://electronicsforu.com/technology-trends/precision-guided-munitions-infra-red-guided-weapons-part-3-4
Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: AVCI - 10 Ekim 2016, 08:58:47
Alıntı yapılan: Alp - 10 Ekim 2016, 01:57:15
Sn Maraşlı Hocam, çok baktım ekran fotoğrafına ama göremedi cahil gözlerim, samimi soruyorum açıklamada olmadığı için soruyorum; fotoğrafta var mı enteresan bir ayrıntı 'Vay be' dedirtecek? Neyi kaçırıyorum ben?

Yahu neyi anlamadın ki,adam hava savunma füzesi ile deniz hedefine angaje olmuş işte.
Bana Muavenet olayini hatirlatti, Amerikalilar bayrak gemimizi sea sparrow fuzesi ile tam kaptan koskunden vurmustu. Kaza oldu deyip gecistirildi, olan bizim askerlere oldu. Mesajı Paylaş

Hisar Hava savunma füzesiyle büyük gemileri batırmak çok zor. Taşıdığı harp başlığı kısıtlı. hisar ancak küçük botları batırabilir. Büyük gemilerde ancak düşük düzeyde hasar oluşturabilir. Bu özellik yinede işimize yarayabilir. En iyi savunma beklenmedik saldırıdır.

Mesajı Paylaş

Batırmasına gerek yok zaten savaş dışı bıraksın yeter. O IIR ın espirisi orda işte. Gemiyi vurmak bir kabiliyetse neresinden vurucağını seçebilmek çok başk bir kabiliyettir. Mesajı Paylaş

geminin radarını vursa zaten başka şeye gerek yok o gemi yarı ölü sayılır radar mastını patlatınca geminin saldırı menzili bir kaç km ye iner ondan sonra salla gemi savar füzeleri atış talimi yaprcasına Mesajı Paylaş

TCG Muavenet gemisinin iki tane Sea Sparrow hava savunma füzesi ile ne hale geldiğini hatırlayalım.
Gemi batmadı ama bir dahada göreve dönemedi jilet oldu Mesajı Paylaş
beğen

Muavenet olayını hepimiz biliyoruz. Muavenet Belgeselini hepimizin izlediğini düşünüyorum. 

Benim söylemek istediğim şu; Hava savunma füzeleri parçacık tesirli harp başlığı taşır. Füze hedefine yaklaşınca harp başlığı patlar şarapnel parçacıkları hedefe zarar verir. motor kısmında şarapnel patlayan bir hava aracı iflah olmaz düşer.   Hava savunma füzeleri şarapnel parçacıkları üzerine kurulmuş füzeler olduğunu düşünelim. gemi zırhlarını delmek için zırh delici özellikleri yoktur. gerekte yoktur. hava araçları helikopterler, uçaklar, ihalar zırhsız dır.

Eğer harp başlıklarını değiştirip, füzeye zırh delici başlık eklenirse gemi zırhları delinebilir.

Kısaca füzedeki Harp başlığı işi etkiliyor.

Bu yüzdende deniz hedeflerini vurmak için Atmaca füzesini geliştiriyoruz. atmacanın 2016 yılının sonunda envantere girmesi bekleniyor.

2015 yılına ait bir haber
http://www.byegm.gov.tr/turkce/haber/turkiye-milli-fuze-projelerinde-ilerliyor/82833

Mesajı Paylaş

ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz