Minyatür Bomba (SDB) Projesi

Başlatan AVCI, 20 Şubat 2013, 08:01:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Gerçekten çok güzel fikir basit ve etkili Mesajı Paylaş
IRK, DİN, DİL, MEZHEP ÖNEMLİ DEĞİLDİR ÖNEMLİ OLAN BU ÜLKE İÇİN YAPTIKLARINDIR

Alıntı Yap
TAE
@sntrk_34
Azami 100km menzili,1 metre beton delebilme kabiliyeti,tümlesik Ins/Gps güdümüyle düşük Cep değeri,2x4'lü akıllı salanla bir f-16 da 8 tane tasınabilmesi ve bu sayede bir uçakla tek sortide 8 ayrı hedefe hassas ve etkili taarruz gerçekleştirilebilmeyi sağlayacak Minyatür Bomba.

https://mobile.twitter.com/sntrk_34/status/1204456216853962754

Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Alıntı YapTAE
@sntrk_34

Türk Hava Kuvvetleri'nin SEAD yeteneklerine önemli katkılar sağlıyacak Minyatür Bomba'nın ilk canlı atış testi Aralık 2019  da başarıyla gerçekleştirlmiş.

MB, azami 100km menzilli.1 metre kalınlığa kadar beton delebiliyor. tümleşik Ins/Gps güdümüyle oldukça düşük c.ep değerine sahip. 2x4'lü akıllı salanla bir f-16 da 8 adet taşınabiliyor ve bu sayede bir uçakla tek sortide 8 ayrı hedefe hassas ve etkili taarruz yapılabiliyor.
https://mobile.twitter.com/sntrk_34/status/1237400882049880064
Mesajı Paylaş
]

Boeing ve SAAB firmaları, bu mühimmatın abd muadili olan SDB yi roketle karadan fırlatıp tepe noktada bomba roketten ayrılıp kendi süzülerek hedefe gidecek şekilde kullanımı geliştiriyorlar. bizde bunu yapmalıyız.

Mesajı Paylaş

]

Biz nükleer bomba diyoruz bunlar minyatür bomba yapıyor. Nükleerci arkadaşlar duymasın😆😆😆 Mesajı Paylaş

Aslında minyatür bomba büyüklüğünde hava-hava füzesi yapsak Amerika'nın yaptığı gibi çok etkili olur. Çok sayıda taşınır. Mesajı Paylaş
Ayakta ölmek,diz üstü yaşamaktan daha iyidir.

Bu minyatür bomba Hava kuvvetlerinin SEAD kabiliyetlerini artıracak çok önemli bir gelişme. Özellikle 1 F-16'nın 8 adet taşıması çok önemli. 100 km menzil ve sığınak delici özelliği var. 3-5 F-16 ile hava üssünde vurulması hangar bırakmazsın. Mesajı Paylaş

Bir metre kalınlığındaki betonu delebiliyor! F-16'ların gücüne güç katacak

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Demir, atışlı testleri süren ve F-16'ların vurucu gücünü artıracak "Minyatür Bomba"nın insansız hava araçlarına (İHA) da entegre edilmesinin hedeflendiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Twitter hesabından, ASELSAN ile TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE) tarafından geliştirilen "Minyatür Bomba"ya ilişkin son gelişmeleri paylaştı.

Minyatür Bomba'nın atışlı testlerinin sürdüğü bilgisini veren Demir, "Geliştirilen çoklu taşıma salanıyla bir F-16 kanadında 4 bomba taşınabilecek. Delici ve parçacık etkili olarak iki farklı harp başlığı olacak 145 kiloluk Minyatür Bomba'yı İHA'larımıza da entegre etmeyi hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Videodaki bilgilere göre, Minyatür Bomba INS/GPS güdümlü olarak geliştirildi ve kanatçık hareketleriyle güdüm kontrolü yapabiliyor. 100 kilometre maksimum menzili bulunan bomba, 65 kilometre menzille güçlendirilmiş 1 metre kalındığında betonu delebiliyor. Minyatür Bomba'nın, F-16'ların yanı sıra entegre edilmesi halinde İHA'ların vurucu gücünü de artırması bekleniyor.
https://www.milliyet.com.tr/gundem/bir-metre-kalinligindaki-betonu-delebiliyor-f-16larin-gucune-guc-katacak-6304787 Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

Alıntı yapılan: Commander - 12 Eylül 2020, 13:13:59
Aslında minyatür bomba büyüklüğünde hava-hava füzesi yapsak Amerika'nın yaptığı gibi çok etkili olur. Çok sayıda taşınır.

??? ??? ??? Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz