İran Destroyeri : Cameran

Başlatan AVCI, 20 Şubat 2010, 13:38:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

İran Destroyeri : Cameran

İran kendi inşa ettiği ilk destroyerini (1400 tonlul nasıl destroyerse) deniz kuvvetlerinin kullanımına sundu.Yaklaşık 94 metre boyunda ve 140 personelle idare edilen destroyer 30 deniz mili hıza sahipmiş.Benim gördüğüm silah sistemleri:76 mm baş topu,muhtemlen Çin yada rus yapımı yüzey füzeleri,arkada hava savunma ve genel maksat amaçlı bir top(sanırım 40mm), denizaltı tehditlerine karşı üçlü torpido ve asimetrik hedefler için köprüüstünün hemen önüne sağlı sollu yerleştirilmiş iki adet 20-25 mm top.Elektronik durumu ise çok zayıf göründü bana görebildiğim kadarıyla bir 2D mi 3D mi olduğu belli olmayan radar ile bir seyir radarı; 76 mm topun atış kontrol radarı var;birde ESM sistemi olduğunu sandığım anten yapıları gördüm.Helikopter pisti var ancak hangar yok,baca dizaynı klasik baca;ne iz azaltmak için özel bir çalışma yapmışlar nede radar sinyallerinin absorbe edilmesini ya da dağıtılmasını düşünmüşler.Ama kocamaaaaan bir destroyer yapmışlar.Dosta güven! düşmana korku veren!...Velhasılı devamı aşağıda görüldüğü gibi...

Devamı için http://www.irandefence.net/showthread.php?t=56219
Mesajı Paylaş
  • Gösterim 10,125 
  • Yabancı Deniz Sistemleri ile İlgili Haberler
  • 32 Yanıtlar

Milgemi durdurabilmesi için bunlardan kaç tane lazım ?? :) Mesajı Paylaş

ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Destroyer varmı hala dünyada? bu sınıfı karşılayacak daha fazla seçenek yok mu? ayrıca özelliklerini üğrensek daha açık bir yargılama yapacağız.

Yinede hayırlı olsun diyelim. Ne derece milli bilmiyorum ama pakiler denizlere daha çok önem vermeye başladı.. Mesajı Paylaş

Alıntı YapNe derece milli bilmiyorum ama pakiler denizlere daha çok önem vermeye başladı..

Rekarno bu gemi ne yapımı önce ona karar versek!!Pakistan'mı İran'mı? Konu başlığını ve haberi okuma zahmetine girmeden mi yorum yapmışsınız anlamadım... Mesajı Paylaş

Pardon pakistanlılarla, iranlıları karıştırmışım. İran demek istedim :) Mesajı Paylaş

Helal Olsun irana onca amborgoya ragmen  Araplaın bile Yanlız bıraktığı iran duşunun  cin Kore ve turkiye gibi  guclu devlşerden yardım alarak teknolojide bir sıcrama daha yaptı... Allah Yardımcıları olsun Mesajı Paylaş

Bu geminin yapınında Türkiye'nin nasıl bir yardımda bulunduğunu açıklar mısınız? Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz