SR-71 Blackbird

Başlatan SKYWOLF, 09 Mart 2013, 23:17:32

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

YF-12A (60-6934) aynı bölgede. 7 Ağustos 1963.

Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

Bu ucaga gercekten hayranın cagın ötesinde bi ucak. Ucak degil resmen uzay cagı icin yapılmıs ve bence devri asla gecmeyecek bi Saheser 2. Sayfanın ortalarında sanki 3 motorlusunu gördüm gibi. Titanyum kullanılmıstı sanki bu ucakda gibi biseyler kalmıs aklımda... Mesajı Paylaş

Bu fotoğraftakinden bahsediyorsanız o üçüncü motor değil, bu uçağın üzerinde taşınan D-21 insansız Dronu. İkinci pilot tarafından uçağın üzerinden fırlatılıyordu. Hedef üzerinde uçarak keşif yapıyor, sonra bilgileri fırlatıyor, bir C-130 uçağı da fırlatılan paketi havada yakalıyordu. 1966'da dron fırlatma sırasında kendisini taşıyan uçaklar çapışmış, pilotlar uçağı atlayarak terk etmişlerdi. bu olaydan sonra Dronların S-71 ile birlikteliği sona ermişti.

D-21 daha sonraki yıllarda B-52 uçağı tarafından kullanılmıştı.

Uçağın gövdesinin %85'i sıcaklığa daha fazla dayanıklı olan titanyum. Uçak yüksek hzılarda uçarken gövdesi kor hale gelebiliyor sürtünmeden dolayı. Hatta bir blegeselde izlemiştim. Uçağın yakır deposu tam dolu olduğu zaman gövdedeki boşluklardan yakıt sızıyor. Uçak uçuşa geçip ısınmaya başladığında gövde genleşerek yakıt sızdıran boşlukların kapanmasına neden oluyor.

Mesajı Paylaş

Sanki 3. motoru da hakediyor gibi gövdeye biraz daha yakin olarak. Uzay görevlerine hazir bir ucak olarak duruyor sanki... Mesajı Paylaş

Mesajı Paylaş

Sağ üst köşedeki nedir? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: spear - 28 Haziran 2018, 09:30:15
Sağ üst köşedeki nedir?

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 24 Aralık 2014, 20:49:15

Bu fotoğraftakinden bahsediyorsanız o üçüncü motor değil, bu uçağın üzerinde taşınan D-21 insansız Dronu. İkinci pilot tarafından uçağın üzerinden fırlatılıyordu. Hedef üzerinde uçarak keşif yapıyor, sonra bilgileri fırlatıyor, bir C-130 uçağı da fırlatılan paketi havada yakalıyordu. 1966'da dron fırlatma sırasında kendisini taşıyan uçaklar çapışmış, pilotlar uçağı atlayarak terk etmişlerdi. bu olaydan sonra Dronların S-71 ile birlikteliği sona ermişti.

D-21 daha sonraki yıllarda B-52 uçağı tarafından kullanılmıştı.

Uçağın gövdesinin %85'i sıcaklığa daha fazla dayanıklı olan titanyum. Uçak yüksek hzılarda uçarken gövdesi kor hale gelebiliyor sürtünmeden dolayı. Hatta bir blegeselde izlemiştim. Uçağın yakır deposu tam dolu olduğu zaman gövdedeki boşluklardan yakıt sızıyor. Uçak uçuşa geçip ısınmaya başladığında gövde genleşerek yakıt sızdıran boşlukların kapanmasına neden oluyor.

Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz