Genel Maksat Helikopteri Projesi

Başlatan kosavalı1989, 06 Mayıs 2009, 20:21:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce SSM hangi sistemi seçecek?

Sikorsky - UH60
Agusta Westland- AW149
Alıntı yapılan: Loneatilla
senelerce ABD malı kullanıldı ne kazanım oldu milli savunma sanayisine ?

Bu akla şu soruyu getiriyor.. 1980'lerde kadar 901. Ana Depo'da montajları yapılan UH-1H'lara kadar, silahlı kuvvetlerin helikopter envanterinin ezici üstünlüğü şimdi AW olan eskinin Agusta Bell'inin ürettiği AB serisi helikopterlerdi.. AB-204-205 ve 206'lardan, denizciler için ise AB-212 epey yüksek sayılarda tedarik edildi.. '74 Kıbrıs Barış Harekatı'nda bunlar çalıştı..

Bu İtalyan mamulü helikopterleri yıllarca kullandık da "ne kazanım oldu milli savunma sanayisine?"

..ya da ne olmalıydı? Mesajı Paylaş

1974 sartları ile 2010 un arasında daglar kadar farklar var sorun savunma sanayinde, 1990 larda soguk savas bitmesine rağmen alınan kararların soguk savaş kafası ile alınmasıydı...

1980 lerde aynı zamanda f 16 montajı ile baslayan Korenın bugun bize transfer ettiği teknoloji ortadayken ..20 senelik bir atak projesini nerdeyse söndünmek üzere olan abd şirketlerine,rağmen Türkiyenin secimleri değiştikce sanki lütüf yapıyorlarmış gibi birşeyleri son anda dosyadan cıkartmaları ...daha 2 sene önce Polonya'da üretim yatırım yapmayacakmıydı ?? Sikorsky ??

acılan onca ihalede zamanında nekadar teknoloji transferine sıcak bakmıslardı..yıllardır kobra gonderecekler..gondermek uzereler ...vardı ..varacak....böyle yaklasan bir müttefik ülkenin şirketine neden ihale verelim???

Herhangi bir askeri hava aracını tabiki A dan Z ye uretemeye biliriz ama ortaklık yapıları ile dirsek temesları ile 90 lardan bugune kayıp ettiğimiz zamanı kapatabiliriz..

Burnun dibinde Kuzey Kore ve cin gibi iki azılı dusmanla boğusan Kore bugun bize teknoloji transferi yapıyorsa ve biz 50 den beri nato üyesi olup 20 yıl boyunca istenilen düzeyde teknoloji transferi saglamadan atak ihaleleri acmış isek ...nihai kararda T 129 ise skorsky yada bell kanımca zaten sınıfta kalmışlardır..bizim icin soguk savaş bitmiştir hicbir silahımızı alırken yada uretirken sadece ve sadece alman ve ABD silah tekellerine 100 de yüz bağımlı olmak zorunda ..öyle olmamızı istiyorlarsa Kore'ye sağladıkları teknoloji desteklerini türkiyeyede sağlasalardı..sağlamıyorlar ise sağlamamışlar ise gelişen dünyada cözüm ve alternatif bolluğu mevcuttur..artık tek yada iki kutuplu silah üreticileri yok..

saygılar

Mesajı Paylaş

Ben okuyunca birbiri ile tamamen alakasız bir dolu cümle görüyorum..

Neyse.. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Loneatilla - 03 Kasım 2010, 10:40:21
Burnun dibinde Kuzey Kore ve cin gibi iki azılı dusmanla boğusan Kore bugun bize teknoloji transferi yapıyorsa

Kore neyi tamamen özgün yapmışta bize "al kardeş teknolojimi tepe tepe kullan" demiş..

Mesajı Paylaş

sorunun cevabını altay ve kt1 de bulabilirsin ..ülkelerin savunma üretim ve sanayi paylarını karşılaştırabilirsin ...yok şu anda Kore'nin aldığı yol yetersiz ise tabiki denebilecek birsey yok..

Natoya dahil olmak ve fuzuli yaratılan rus korkusu etc ...sadece bu dunyada bize olan bir durum  ..karşılaştır sonucu gor Mesajı Paylaş

etc nedir?

Bu arada anketi tekrar açtım. Çünkü henüz neyin seçildiği belli değil.
Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Bence teknoloji transferini istediyimiz oranda saglamayan bi sirket secilirse uretici robotdan pek fazla farkimiz olmas.
mali bakimdan ne kadar artilari olsada. Mesajı Paylaş

Aselsan GMH projesi kokpit tasarımı.S&H 140

Mesajı Paylaş

aslında 3 cü bir secenek daha  olabilmeliydi sadece sikorsy ve agusta dısında..keşke elle tutulur  kuvvetin memnun kalabileceği rus türk ortak üretimi bir secenek daha olabilseydi..yada son günlerde gelişen ilişkiler ışığında Kore  türk ortak yapımı .. Mesajı Paylaş

Kore kendi helekopterinin Eurocopterin yardimi ile yapti.Rusya ise elektronik ve tehlikesizlik konusunda taleplere cevap vermesi dusuk ihtimal.Yani onlar olsalardi bile Skorskynin ve Agustanin onlari rakip gorupde daha fazlasini vermek icin caba harc etmeyeceklerini dusunuyorum. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz