Genel Maksat Helikopteri Projesi

Başlatan kosavalı1989, 06 Mayıs 2009, 20:21:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce SSM hangi sistemi seçecek?

Sikorsky - UH60
Agusta Westland- AW149
Umarım Thup-149 olur uh-1 iriqus ve coguarlarda çıksın satılsın cougarlar.  Thup -149 a bir negatif daha ekleyeyim o gelirse envanterdeki helikopter sayısı uh-1 cougar uh-60 thup-149 chinook 5 heli olcak standartizasyonun için edilmiş olacak. Mesajı Paylaş

ELLER YUKARI HERÞEY AJAN SHEPPARDIN KONTROLU ALTINDA. [SGA 5X19-VEGAS] (STARGATE ATLANTİS CSI VERSİON EPİSODES)

¶17. (C//NF) During his meeting with Gonul, SecDef advised
that Turkey had opportunities to increase its military
capabilities while gaining economic benefits by selecting
U.S. companies in currently open tenders.  First, Sikorsky,
was prepared to guarantee that for every helicopter produced
in Turkey and bought by Turkey, Sikorsky would produce a
second helicopter in Turkey for export.  SecDef explained
that in addition to providing modern equipment for Turkey,
this offer would provide hundreds of millions of dollars in
export revenue.  Gonul replied that Sikorsky had told him
Turkey was the largest consumer of Sikorsky helicopters after
the U.S. and that Turkey already was buying 70 Sea Hawk
helicopters (as well as 14 heavy lift helos (CH-47s) from
Boeing).  The tender for the new project had been running for
two years and the short list included Sikorsky and an Italian
company.  Gonul believes Sikorsky has a good chance to win.

¶18. (C/NF) A second opportunity involves the co-production of
Raytheon PAC-3 Patriot systems.  Demand for these systems in
the Gulf States could potentially yield hundreds of millions
of dollars in export revenue.  SecDef stressed that "nothing
can compete with the PAC-3 when it comes to capabilities."
These opportunities are a chance for Turkey to earn revenue
while simultaneously enhancing capabilities and creating
jobs.

¶19.  (C/NF) Gonul said this competition right now was between
the U.S., Russia and China, but noted that French MoD Morin
had indicated in Istanbul that the French would also make a
bid including co-production arrangements.  Gonul observed
that as this was an expensive project and he had limited
familiarity with the PAC-3: he needed to be careful to make
the right choice. SecDef pointed out that the Raytheon
package would be easier to integrate with the command and
control of the U.S. and others using the same system.

--------------------
Joint Strike Fighter
--------------------

¶20. (C) Gonul said Turkey was pleased to be part of the joint
Strike Fighter (JSF) program and noted his belief that it was
important for Turkey to have maintenance facilities in
Turkey.  SD remarked that because the program was recently
restructured, cost estimates were now realistic.  SecDef
noted he had directed the JSF program manager to put
additional funding in the FY2011 and FY2012 budget for JSF.
However, because of contractor delays, the timeline had
slipped about a year.  In conclusion, Gonul raised Turkey's
F-16 modernization program and expressed concern that new
upgrades precluded Turkish access to computer systems and
software modification previously allowed.  Turkish Under

Secretary for Industry Bayar told SecDef he would pursue this
issue in greater detail with Under Secretary of Defense for
Acquisition Ash Carter.

¶21. (U) SecDef has cleared this cable.  Drafted by OSD staff.
Jeffrey

16.02.2010 tarihinde savunma bakannı gates ile türk tarafı savunma bakanı sn gönül ile yapılan görüşmenin notlarının ankara abd büyük elciliğinden abd ye gonderilen özeti...

Forumda konusulan coğu konu...jsf,füze sistemi,genel maksat hell ihalesi..ABD hükümetinin görüşmede aslında nasıl baskı yaptığı acıkca gözüküyor..kopya yapıstırma yapılmamış kısımlarıda var ..dökümanın tamamı wikileakste mevcut..

Kısaca SN gönül skorskinin iyi bir teklif yaptığını iyi kazanma şansının oldugunu 16.02.2010 tarihinde abd savunma bakanı gates e söylüyor...

ilgilenenler belgenin tamamına bu adresten ulaşabilirler http://213.251.145.96/cable/2010/02/10ANKARA251.html

belgede aynı zamanda yapılan görüşmede öne cıkan konulardan biride rayton pac 3 füzeleri..bu füzelerin co production olarak ele alınması..(ortak üretim)...

ardından JSF ve f 16 kaynak yazılım konusu öne cıkıyor..F 16 tıların modernizasyonu ve türkiyenin F 16 bilgisayar sistemlerine erişimi öne cıkıyor...Türkiyenin JSF bütce öngürülerinin ve hesaplanmış fiyatının o gün itibarı ile fiyatının uygun olduğu belirtiliyor....

Görüşmenin sonunda sn bayar ash carter ile yukarıdaki 3 konuyu detaylı olarak görüşeceğini belirtiyor...

saygılar ..Artık nekadar ABD etkisi var silah alımlarımızda ne kadar yok ....nekadar gercekten milli sistemler kullanılmak ve üretilmek isteniyor yoksa ..uyutuluyormuyuz..top hükümette...ve ssm de Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Loneatilla - 12 Aralık 2010, 11:28:00
...jsf,füze sistemi,genel maksat hell ihalesi..ABD hükümetinin görüşmede aslında nasıl baskı yaptığı acıkca gözüküyor..

Bu kadar büyük projeler sözkonusu olduğunda, o ülke ile ilgili her yetkili, her legal yolu kullanarak lobi yapmak ve ülkesinin çıkarı için bastırmak durumundadır.. Bu tuhaf, bilinmeyen bir entrika değil bu işin doğasıdır.. Başbakan'ın bütün gezilerine bir grup işadamı ile gitmesinden farklı değildir.. Aynı şeyi, hatta belki daha bile beterini muhakkak ki İtalyan da, Rus da yapmaktadır.. Mesajı Paylaş

Sanırım bu başlığı ve özellikle ilk sayfalarını yeniden yukarı taşımak gerekiyor.. Mesajı Paylaş

İhaleyi italyanların kazanacağını düşünüyorum...

Bu tür ihaleler ne yazık ki  Tai'yi kaporta fabrikasından öteye götürmüyor. Tak takıştır birleştir, medyaya gaz ver 100 de 100 yerli üretim naraları attır inanan cahilleri kandır. Bizim tai'miz ne zaman kendine özgü işlerle karşımıza çıkacak, merak ediyorum. F16lardan buyana casa 235 lerden, fransız Cougar helikopterlerine, t129lardan, Koreden alınan hürkuşlara kadar tai her işin kenarında durdu yerli üretim naralarıyla tak takıştır işleri yapıldı. Bu devran böyle gelmiş böyle gider dedirtti. Tai den ihtiyaçlarımızı karşılıyacak projeler beklemeyin. Ne yazıkki Tai, tak takıştır fabrikasına dönmüştür. Bu ihalede bunun en son kanıtı olacaktır.Yüzlerce mühendisi ve hertürlü imkanı olan bir fabrikanın ülkesine özgün ürünler geliştirmesi gerekir.

Uçaklar uçmaya başlıyalı yüz yılı aşkın zaman oldu. tai kurulduğundan buyana yüzde yüz yerli üretim olarak karşımıza ne çıkardı..  Bu helikopterlerin parasıda yabancılar gidecek. Tai ile gurur duyalım en azından tak takıştır yapıyor... projelerle deneyimini artırıyor.

Biraz ağır yazdım tai kusura bakmasın yıllardır genel maksat helikopteri alınacağını biliniyordu neden tai tarafından projje üretilmedi yoksa dönen kervandan taide payını alıyormu? Bu ihaleyi kim kazanırsa kazansın tai ile iş yapılacak tai yetkilileride imza törenlerinde boylarını aşmış olan gururlarıyla  objektiflere poz vermeye devam edecek... Biri tai yi yola sokmalı kazandığı paralarla yeni projeler üretmesi sağlanmalı. Aksi halde daha çok, tak takıştır işleri izlemeye devam ederiz. Mesajı Paylaş

eğer sevgili arkadaşımızın değimiyle tak yapıştır olmasaydı ...lobi faliyetleri ona gore daha seviyeli ve kabul edilebilir yapılırdı..linkteki konusmanın sıralamasına dikkat edin...önce terror orgutu ve İran ile ilgili aba altından sopa gosteriliyor....sonra havuc....Bizde hep beraber semerlenmiş...vergi odeyen....

Bu tak yapıştır hikayesi bence cok güzel bir deyim..ve yorum.. Mesajı Paylaş

Bilemiyorum, her fırsatta hükümeti, temelleri çoook eskilere dayanan savunma projelerinin yeni yeni verdiği meyveleri sahiplenip göklere çıkaran arkadaşlar neden senelerdir yerli piyade tüfeği üretilemediğini (MKE), veya neden yerli uçak, helikopter vs üretilemediğini (TAI devlete ait değil mi?) vs konularda görmezden geliyorlar?  ::)
Yoksa herkezin işine öyle mi geliyor? Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

temelleri çoook eskilere dayanan savunma projelerinin yeni yeni verdiği meyveleri..............

TABI TABI........... CHP´lilerin dedi gibi.....OTOYOLAR BIZIM projeler demesi gibi, daha da abartalim EKONOMININ yükselisi´de taaaaaaaaaaaaaaaa ECEVITIN ZAMANINDAN  kaynaklaniyor diyelim......acaba neden onlarin döneminde gerceklesmedi......

Demirel, Ciller, Yilmaz ve Bahceli herseyi Erdogandan daha iyi yapti, herrrrrrrsey daha iyi´di.....simdi´de Erdogan Hükümeti onlarin eserleriniden faydalaniyor...

Dogan, Uzan, Kilicdaroglu ve .... BAYKAL gibiler ÖRNEK TÜRKLER cagdas olarak görsteriliyor ve gercek TÜRKLER "HERKES KIMLERI KAST ETDIMI COK IYI BILIYOR!!" YOBAZ olarak ASALANIYOR....

OHHHHH NE IYI SKYWOLF bey, VALLAHA PES YANI.........Bunu HIC SIZDEN DÜSÜNMEZDIM....... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: tr(b) - 12 Aralık 2010, 19:00:29
İhaleyi italyanların kazanacağını düşünüyorum...

Bu tür ihaleler ne yazık ki  Tai'yi kaporta fabrikasından öteye götürmüyor. Tak takıştır birleştir, medyaya gaz ver 100 de 100 yerli üretim naraları attır inanan cahilleri kandır. Bizim tai'miz ne zaman kendine özgü işlerle karşımıza çıkacak, merak ediyorum. F16lardan buyana casa 235 lerden, fransız Cougar helikopterlerine, t129lardan, Koreden alınan hürkuşlara kadar tai her işin kenarında durdu yerli üretim naralarıyla tak takıştır işleri yapıldı. Bu devran böyle gelmiş böyle gider dedirtti. Tai den ihtiyaçlarımızı karşılıyacak projeler beklemeyin. Ne yazıkki Tai, tak takıştır fabrikasına dönmüştür. Bu ihalede bunun en son kanıtı olacaktır.Yüzlerce mühendisi ve hertürlü imkanı olan bir fabrikanın ülkesine özgün ürünler geliştirmesi gerekir.

Uçaklar uçmaya başlıyalı yüz yılı aşkın zaman oldu. tai kurulduğundan buyana yüzde yüz yerli üretim olarak karşımıza ne çıkardı..  Bu helikopterlerin parasıda yabancılar gidecek. Tai ile gurur duyalım en azından tak takıştır yapıyor... projelerle deneyimini artırıyor.

Biraz ağır yazdım tai kusura bakmasın yıllardır genel maksat helikopteri alınacağını biliniyordu neden tai tarafından projje üretilmedi yoksa dönen kervandan taide payını alıyormu? Bu ihaleyi kim kazanırsa kazansın tai ile iş yapılacak tai yetkilileride imza törenlerinde boylarını aşmış olan gururlarıyla  objektiflere poz vermeye devam edecek... Biri tai yi yola sokmalı kazandığı paralarla yeni projeler üretmesi sağlanmalı. Aksi halde daha çok, tak takıştır işleri izlemeye devam ederiz.

Yahu, bugunlerde forumda mebzul miktardaki "TAI sunu yapiyor, bunu yapiyor" geyiklerine bayiliyorum.. Yahu hanginiz gordunuz ne yapildigini?.. Neden baskalarinin sozleri ile zeminsiz yorumlar yapiyorsunuz?..

Efendiler, TAI'nin milli tayyare gelistirmek gibi bir hedefi, ya da projesi olmus muydu?.. TAI, bugun onlarca sabit kanatli, doner kanatli tayyare, uydu, entegrasyon vs projesi olmasina ragmen halen %70 cirosunu Boeing'e, Airbus'a, vs'ye parca ureterek elde ediyor.. TAI, Turkiye'nin havacilik sanayisine, kendisi capinda yuksek teknolojide, yuksek katma degerli imalata acilan kapisi.. Ayni zamanda Turkiye'nin en buyuk ve en yetkin havacilik merkezi.. Bugun ve bir gun, kendisine verilecek bir yerli gelistirme projesini de yapacak yer..

TAI'nin milli bir ucak, helikopter gelistirme projesi olmadi.. Kar amaci da gutmek zorunda olan bir sirketin, neden yerli projeye girismedigini sormak, bir okul cocuguna, harcliklarindan arttirip neden bir araba alip da otobusten kurtulmadigini sormaya benzer..

TAI uzunca yillar biteviye imalat yapmis ve uzun sure de cok iyi yonetilmemis, en onemlisi vizyonsuz kalmis ve hatta birakilmis bir yer.. O zamanlar gecti artik.. Ya da geciyor.. Bir inanc ve fikir olusuyor.. Bu konudaki millilesme de, sanmayin ki Cougar ureterek, CN-235 ureterek olacak.. Olmadi da zaten.. Cougar da, F-16 da, CN-235 de TAI is yapmayi ogrensin diye degil, TSK bu tayyarelere ihtiyac duyuyor diye yapildi.. TAI bu iste bilgi ve tecrube kazansin diye direk alimdan pahaliya alindi.. Buralarda edinilen yetenek ile de yillik yuzlerce milyon $ ihracat yapan bir siket oldu.. Katma deger kazandiran, yuksek degerli is yapan bir yer oldu TAI.. Daha da onemlisi, artik bir dolu isini KOBI'lere dagitan ve bir sanayi olusmasina nuve olacak bir dev sirket haline geldi.. Siz begenseniz de begenmeseniz de.. TAI'ye abuk sabuk baska emeller bicseniz de bicmeseniz de..

En nihayetinde.. Baskasinin temelsiz lafi ile zeminsiz yaygara artik bunaltici bir hale geldi.. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Yatağan - 13 Aralık 2010, 00:20:52
temelleri çoook eskilere dayanan savunma projelerinin yeni yeni verdiği meyveleri..............

TABI TABI........... CHP´lilerin dedi gibi.....OTOYOLAR BIZIM projeler demesi gibi, daha da abartalim EKONOMININ yükselisi´de taaaaaaaaaaaaaaaa ECEVITIN ZAMANINDAN  kaynaklaniyor diyelim......acaba neden onlarin döneminde gerceklesmedi......

Demirel, Ciller, Yilmaz ve Bahceli herseyi Erdogandan daha iyi yapti, herrrrrrrsey daha iyi´di.....simdi´de Erdogan Hükümeti onlarin eserleriniden faydalaniyor...

Dogan, Uzan, Kilicdaroglu ve .... BAYKAL gibiler ÖRNEK TÜRKLER cagdas olarak görsteriliyor ve gercek TÜRKLER "HERKES KIMLERI KAST ETDIMI COK IYI BILIYOR!!" YOBAZ olarak ASALANIYOR....

OHHHHH NE IYI SKYWOLF bey, VALLAHA PES YANI.........Bunu HIC SIZDEN DÜSÜNMEZDIM.......

Ne alaka?
Ben diğerlerini övmedim ki? Hiç değinmedim bile! Bana ne Uzan'dan, Baykal'dan vs. Gerçekleşmeyen savunma projelerini hesabını onlara neden sorayım. Gerçekleştirmekle sorumlu milletin seçtikleri varken...

Temelleri mevcut hükümetten çok öncelerde hükümetlerde atılmış savunma projeleriyle yere göre sığdıramadıkları Hükümet yalakalarına basit bir soru sordum. Masum bir soru.  ::)

Gerçekler acıdır ne yazık ki!

Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz