Genel Maksat Helikopteri Projesi

Başlatan kosavalı1989, 06 Mayıs 2009, 20:21:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce SSM hangi sistemi seçecek?

Sikorsky - UH60
Agusta Westland- AW149
Boing le tai ? aynı güçte şirketlermi....yumurtaların hepsi aynı kefede...havacılık diye herseyi aynı yerde toplamanın gereği yok...kimdir T 129 da calışıcak ekipler atıyorum X y Z ayrılırlar başka şirket kurulur insiyatifi alırlar...kimdir İHA yapacak ekipler ayrılırlar insiyatifi alırlar ..Tai de sonra ucakmı yapıyor .....yoksa ne yapıyor görürüz... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Loneatilla - 14 Aralık 2010, 20:06:00
Boing le tai ? aynı güçte şirketlermi....yumurtaların hepsi aynı kefede...havacılık diye herseyi aynı yerde toplamanın gereği yok...kimdir T 129 da calışıcak ekipler atıyorum X y Z ayrılırlar başka şirket kurulur insiyatifi alırlar...kimdir İHA yapacak ekipler ayrılırlar insiyatifi alırlar ..Tai de sonra ucakmı yapıyor .....yoksa ne yapıyor görürüz...

Ne yapıyor? Ne görüyorsunuz? Anlatın da biz de sizin gözünüzle görelim Türk Havacılık ve Uzay Sanayini... Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

TAI e milyarlar dolarlar aktarildi , yap dendide yapmadimi.
Sanayide geri kaldik, ekonomi gelismedi, kaynak aktaramadik özgün hiç bir sey üretemedik (bildik döngü)
Bugün para varmi ? Hayir çünkü eskiden 1 liraya yapilan is bugün 10 lira oldu
Dolayisiyla teknoloji transferleriyle yavas ve özgün olmayan bu gelisim bana kalirsa bu kisitli bütçeyle en dogru seçimdir
Ben AW T-149 diyorum , ABD teknolojiden koklatmaz aslinda uyuzluk olsun diye bir S-70 i çin'e bir digerini iran'a vereceksin
isterse ABD teknoloji vermesin, iki ayda bu iki ülke onlari söker takar çakmasini 10 numara yapar özgün teknoloji diyede çarsi pazarda satar
Mesajı Paylaş

cin ve iran konusu hosuma gitdi. Mesajı Paylaş

ilk ucak ucalı nerdeyse 100 yıl olmuş Koreden tek transferi ile turbo prop ucak geliştirmeye calışan türk havacılık sanayi görüyorum..attığı her adımı ABD ye bağlayan özgün üretimin Ö sünü yapamayan sadece bahane üreten cözüm üretemeyen şirketler görüyorum...

Halkın hayallerini,beklentilerini  ve ordunun milli gereksinimlerini itiklemeden kakkıllamadan yapamayan insiyatif alamayan skorky gmh hi kazanırsa ne ürettiği belli olmayacak olan türk havacılık sanayi görüyorum....

F 35 e 3 gövde parcası üreten halkın vergileri ile hicbir arge riskine girmeyen memur zihniyetli , işin ticaret boyutunu , ekonomiye katkı payını düşünmeyen ..dışa bağımlılığı giderek artacak olan bir türk havacılık sanayi ve ona bağlı tekelleri görüyorum....

Siyasi ihaleler ile siyasi üretimler ile gercekte acaba bizim ülkemizin güvenlik stratejisine uygunmu mi o bile sorgulanmadan lobiler ile hareket eden bir türk havacılık sanayi görüyorum...

Atatürkün actığı kayseri ucak fabrikasını kapatan traktör üretimine ceviren zihniyetin ülkenin üstünde aşılamaz ..sanal duvarlar yaratmış olmasından etkilenen bir türk havacılık sanayi ve onun güzüde kurumu Tai yi görüyorum..

Bir firma herşeyi üretemez ...her konuda uzmanlaşamaz...ferrari cip uretebilirmi ?? motorsiklet üretebilirmi..biraz basit mantıktan bakın lütfen

saygılar.. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Loneatilla - 14 Aralık 2010, 21:40:21
ilk ucak ucalı nerdeyse 100 yıl olmuş Koreden tek transferi ile turbo prop ucak geliştirmeye calışan türk havacılık sanayi görüyorum..attığı her adımı ABD ye bağlayan özgün üretimin Ö sünü yapamayan sadece bahane üreten cözüm üretemeyen şirketler görüyorum...

Halkın hayallerini,beklentilerini  ve ordunun milli gereksinimlerini itiklemeden kakkıllamadan yapamayan insiyatif alamayan skorky gmh hi kazanırsa ne ürettiği belli olmayacak olan türk havacılık sanayi görüyorum....

F 35 e 3 gövde parcası üreten halkın vergileri ile hicbir arge riskine girmeyen memur zihniyetli , işin ticaret boyutunu , ekonomiye katkı payını düşünmeyen ..dışa bağımlılığı giderek artacak olan bir türk havacılık sanayi ve ona bağlı tekelleri görüyorum....

Siyasi ihaleler ile siyasi üretimler ile gercekte acaba bizim ülkemizin güvenlik stratejisine uygunmu değilmi o bile sorgulanmadan lobiler ile hareket eden bir türk havacılık sanayi görüyorum...

Atatürkün actığı kayseri ucak fabrikasını kapatan traktör üretimine ceviren zihniyetin ülkenin üstünde aşılamaz ..sanal duvarlar yaratmış olmasından etkilenen bir türk havacılık sanayi ve onun güzüde kurumu Tai yi görüyorum..

Bir firma herşeyi üretemez ...her konuda uzmanlaşamaz...ferrari cip uretebilirmi ?? motorsiklet üretebilirmi..biraz basit mantıktan bakın lütfen

saygılar..

Haa yani bütün bunlar görevi sadece hava aracı gövdesi üretmek olan TAI'nin ürettiği ürünleri farklı tesislerde üretmesiyle çözülmüş olacak. Pes doğRusu.

Alıntı yapılan: sephiroturk - 14 Aralık 2010, 20:49:28
aslinda uyuzluk olsun diye bir S-70 i çin'e bir digerini iran'a vereceksin
isterse ABD teknoloji vermesin, iki ayda bu iki ülke onlari söker takar çakmasini 10 numara yapar özgün teknoloji diyede çarsi pazarda satar

Çin'in S-70 helikopterleri zaten var.,

Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

hayır diğer ürünler farklı olan yerlerde yeni kadrolar yeni şirketler ile üretilecek ....taide ucak gövdesimi uretir..özgün projemi yapmaya calısır...orası onlara kalmışş..testiyi taşıyanla kıranın bir olduğu yerde aynı tas aynı hamam taide 10 sene sonra 2 ci mke vakası olur Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Loneatilla - 14 Aralık 2010, 21:53:42
hayır diğer ürünler farklı olan yerlerde yeni kadrolar yeni şirketler ile üretilecek ....taide ucak gövdesimi uretir..özgün projemi yapmaya calısır...orası onlara kalmışş..testiyi taşıyanla kıranın bir olduğu yerde aynı tas aynı hamam taide 10 sene sonra 2 ci mke vakası olur
Kendi imkanlarıyla savaş uçağı üreten saab şirketini araştırın bakalım, ne işler yapıyormuş savaş uçağından başka. Mesajı Paylaş

ruhumuz var teslim etmeden önce

Alıntı YapÇin'in S-70 helikopterleri zaten var.,

Hocam 80 li yillarda satildi 24 adet...
Ben bize önerdiklerinden kast ediyordum (degismedimi hiç ?  ??? ) Mesajı Paylaş

Değişiklikler var tabi. Ama Çin böyle birşey yapacak olsa zaten 80'lerden beri neden beklesinki? Yapardı çakma S-70'leri  o zaman şimdiye kadar. :) Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz