Genel Maksat Helikopteri Projesi

Başlatan kosavalı1989, 06 Mayıs 2009, 20:21:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce SSM hangi sistemi seçecek?

Sikorsky - UH60
Agusta Westland- AW149
bilim ve teknolojide cok gerideyiz beyler.
simdi tutalimki TAI ye 5-ci nesil ucak yapimi icin  istediyi kadar para ayrildi.
bunu ne kadar zamana yapar? ve bu bizim icin serfeli olurmu?
uzman yetistirmek isin en zor kismi.
Avrupalilar,ruslar.abd liler bu isle ilk ucak yapidigindan beri ilgileniyorler ve yapiyorlar.
Cok az sayida ulke bu isi kisa zamanda becerdi.mesela Kore gibi.o da bilim ve teknolojiye bizim verdiyimizden belkide 5-10 kat daha fazla onem verdiyi icin. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: QRI - 14 Aralık 2010, 22:09:34istediyi
Türkçe yazım kurallarına dikkat eder misiniz bundan sonra rica etsem? "istediyi" şeklinde değil de "istediği" şeklinde yazmaya gayret edebilir misiniz? Mesajı Paylaş

ruhumuz var teslim etmeden önce

Alıntı yapılan: rstr617 - 14 Aralık 2010, 22:52:26
Türkçe yazım kurallarına dikkat eder misiniz bundan sonra rica etsem? "istediyi" şeklinde değil de "istediği" şeklinde yazmaya gayret edebilir misiniz?

QRI arkadaşımızın yine de gayet düzgün konuştuğuna dua edin bence. Kendisi Azeri kardeşimiz ve tabii ki de şive farkı oluyor. Ben de her ne kadar Azeri şivesiyle konuşulanı, yazılanı anlasam da(arasıra azeri kanalları güzel filmler veriyor onları izliyorum :) ) onların yazım kuralları ile yazamam.

Þimdi genel olarak herkese hitap ediyorum. Durumumuz o kadar da kötü değil aslında. Çok rahat İran'dan çok daha iyi üretim yapabiliriz ki aklın yolu birdir mantığıyla çalışma mekanizması kabaca belli olan çoğu ürün üretilebilir. Önemli olan özgünlük, mesela devrim arabaları filminde adam tasarımı çiziyor çiziyor ama hepsi başkalarına benziyor ve en sonunda özgün bir şey çıkarıyor. Mesajı Paylaş

Bloomberg ht kanalında alt yazı geçti;ssik yarın toplanıyormuş.Acaba hava savunma ve genel maksat helikopter projesinde karar çıkacakmı? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Loneatilla
F 35 e 3 gövde parcası üreten halkın vergileri ile hicbir arge riskine girmeyen memur zihniyetli , işin ticaret boyutunu , ekonomiye katkı payını düşünmeyen ..dışa bağımlılığı giderek artacak olan bir türk havacılık sanayi ve ona bağlı tekelleri görüyorum....

Su "3 parca" gizemini ne kadar cabalasam da anlayamadim.. Nedir abi bu 3 parca?.. Kim yumurtladi bunu?.. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: bosna_sancak - 15 Aralık 2010, 00:39:53
Bloomberg ht kanalında alt yazı geçti;ssik yarın toplanıyormuş.Acaba hava savunma ve genel maksat helikopter projesinde karar çıkacakmı?

Dogrudur, son toplantidan beri tam 6 ay geçti
insallah hayirli geçer, genel maksat helikopteri için karar çikar bence hatirlarsaniz bi önceki toplantida
"TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ VE DİĞER KAMU KURUMLARININ
HELİKOPTER İHTİYACINI KARÞILAMAK ÜZERE BAÞLATILAN GENEL
MAKSAT HELİKOPTERİ PROJESİ KAPSAMINDA ALINAN TEKLİFLERİN
DEĞERLENDİRME ÇALIÞMALARI SONUCUNDA; TEKLİFLERİN; HUKUKİ,
MALİ, SANAYİLEÞME VE TEKNİK HUSUSLARDA MÜZAKERELERİN SON
AÞAMAYA GETİRİLEREK NİHAİ KARAR İÇİN SAVUNMA SANAYİİ İCRA
KOMİTESİNE EN KISA SÜREDE SUNULMASINA..."

karari alinmisti
ama yüksek irtifa hava savunma sistemi ile ilgili bir karar yoktu sadece kisa ve orta irtifa sistemi ile ilgili
"KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI'NIN ALÇAK VE ORTA İRTİFA HAVA
SAVUNMA SİSTEMİ İHTİYAÇLARINI KARÞILAMAK ÜZERE BAÞLATILAN
PROJE KAPSAMINDA ALINAN TEKLİFİN DEĞERLENDİRİLMESİ
SONUCUNDA; FÜZE KISMI ROKETSAN ALT YÜKLENİCİLİĞİNDE OLMAK
ÜZERE, ASELSAN ANA YÜKLENİCİLİĞİNDE TASARIM VE GELİÞTİRME
DÖNEMİ İÇİN SÖZLEÞME GÖRÜÞMELERİNE BAÞLANMASINA,..."

dendi Mesajı Paylaş

Yarın mı toplanıyorlar. Ah istermisiniz insansız savaş uçağı için çalışmalara başlanması kararı alınsın. Ne de olsa 20-30 yıl var önümüzde, azar azar başlasak fena mı olur? Yoksa uçtum mu? :S Mesajı Paylaş
Ne Mutlu Türküm Diyene. Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Alıntı yapılan: rstr617 - 14 Aralık 2010, 22:52:26
Türkçe yazım kurallarına dikkat eder misiniz bundan sonra rica etsem? "istediyi" şeklinde değil de "istediği" şeklinde yazmaya gayret edebilir misiniz?
Yazim hatalari icin kusura bakmayin.Mumkun oldugunca dikkat yetirmege calisiyorum.Ancak bazen kacan harfler oluyor. Mesajı Paylaş

Güçlü Ekonomi , Güçlü Ordu , Güçlü Türkiye

Özgürlük için Pardus...

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz