Genel Maksat Helikopteri Projesi

Başlatan kosavalı1989, 06 Mayıs 2009, 20:21:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce SSM hangi sistemi seçecek?

Sikorsky - UH60
Agusta Westland- AW149
Alıntı yapılan: SKYWOLF - 15 Aralık 2010, 22:44:45
Alıntı yapılan: boxer - 15 Aralık 2010, 22:00:15
Alıntı yapılan: SKYWOLF - 15 Aralık 2010, 19:48:40
Pardon ama o ihalede Apache var mıydı ki?
O ihalede değil ama taarruz helikopteriyle ilgili yaşanan süreçte pilotlar Apache istedi.

Apache'yi istemelerinin nedeni acil ihtiyaç olarak alınmasını istedikleri içindi. Acil olarak alabileceğimiz bir helikopter modeli yoktu çünkü dünyada. Bu konu defalarca yazılıp çiizilmesine rağmen halen neden pilotlarımız Apache'yi cobraya tercih etti gibilerinden gerçek dışı şeyler yazıyorsunuz?
Bu konuyu sizinle birkaç kez tartışmıştık  gerçek dışı değil ayrıca sadece bahsettiğiniz zaman diliminde olmadı bu olay daha eskiden de bu helikopteri istemiştiler ve fiyat problem olmuştur neden bu garipseniyor ki anlamıyorum pilota sorarsan apacheyide ister f-22 de ister. Mesajı Paylaş
Güçlü Ekonomi , Güçlü Ordu , Güçlü Türkiye

Alıntı yapılan: boxer - 16 Aralık 2010, 00:01:39
Alıntı yapılan: SKYWOLF - 15 Aralık 2010, 22:44:45
Alıntı yapılan: boxer - 15 Aralık 2010, 22:00:15
Alıntı yapılan: SKYWOLF - 15 Aralık 2010, 19:48:40
Pardon ama o ihalede Apache var mıydı ki?
O ihalede değil ama taarruz helikopteriyle ilgili yaşanan süreçte pilotlar Apache istedi.

Apache'yi istemelerinin nedeni acil ihtiyaç olarak alınmasını istedikleri içindi. Acil olarak alabileceğimiz bir helikopter modeli yoktu çünkü dünyada. Bu konu defalarca yazılıp çiizilmesine rağmen halen neden pilotlarımız Apache'yi cobraya tercih etti gibilerinden gerçek dışı şeyler yazıyorsunuz?
Bu konuyu sizinle birkaç kez tartışmıştık  gerçek dışı değil ayrıca sadece bahsettiğiniz zaman diliminde olmadı bu olay daha eskiden de bu helikopteri istemiştiler ve fiyat problem olmuştur neden bu garipseniyor ki anlamıyorum pilota sorarsan apacheyide ister f-22 de ister.

Doğrudur, Apachenin fiyatı çok yüksekti. Birim başına 65 Milyon dolardan bahsediliyordu. Ancak ihaleye bile giremediği gibi, ihaleyi kazanan King Cobranın da birim maliyeti 58 milyon dolar gibi hiç de azımsanmayacak bir miktardı. Ayrıca ihalenin teknik şartnamesi, kullanıcının isteklerine göre belirleniyor. Her nedense o teknik şartname Cobralara "cuk" oturuyordu. Pilotlarımız Apache değil, kullanmaya alışık oldukları ve kullanacakları göreve en uygun olan Süper Cobraların ileri versiyonunu istiyorlardı.

Mesela sokaktaki savunma sanayine meraklı bir adama sorsan F-16 mı iyidir, yoksa EF2000 mi? EF2000 derler. Ama bizim pilotlar nedense o uçağı beğenmediler! Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Alıntı yapılan: sephiroturk - 15 Aralık 2010, 21:55:23
Her yerde ekonomimiz iyi , kriz bizi vurmadi derseniz olacagi budur sayin bakan ; biz fakiriz para yok deseydik adamlarda ona göre fiyat yapardi belki  ;D saka bir yana, yine helisiz kaldik  :-\

Ben bunu kulliyen anlamiyorum yahu..

Ne demek "helikoptersiz kaldik"? Helikopter adetlerinde bir zaaf mi var ki?.. Jandarma'nin elinde S-70'ler Deniz Kuvvetlerinde AB-212 ve S-7'ler var.. 17 Seahawk zaten yolda.. Bu ihale ile degistirilmesi planlanan UH-1'lere daha yeni motor yukseltgemesi yapildi, MFD denen gostergeler takildi, kontollerin bazialri dijitize edildi ve HEWS'e giriyorlar.. Yani omurleri var daha..

Ote yandan, bir aracin fiyat rayici neye gore belirlenir?.. Sizce "Abi 2 milyarim var, olurunu soyle" mi deniliyor?.. Yoksa burada hezeyan ile karsilanan "endustriyel ortaklik"in cok ciddi bir fiyat etiketi mi var?.. Gecenlerde onerilen birim fiyatlar ile ilgili yorumlar vardi.. Hatirlayan var mi?..

_______

@boxer, ATAK'da onerilen Apache'nin birim fiyati neydi, T-129'un birim fiyati ne?.. Sence hangisi daha pahali?.. Apache "fiyat" yuzunden mi alinmadi?.. Emin miyiz bundan yoksa ATAK projesinin tum ruhunu kaciriyor muyuz?.. Mesajı Paylaş

Alıntı YapBen bunu kulliyen anlamiyorum yahu..
Ne demek "helikoptersiz kaldik"? Helikopter adetlerinde bir zaaf mi var ki?.. Jandarma'nin elinde S-70'ler Deniz Kuvvetlerinde AB-212 ve S-7'ler var.. 17 Seahawk zaten yolda.. Bu ihale ile degistirilmesi planlanan UH-1'lere daha yeni motor yukseltgemesi yapildi, MFD denen gostergeler takildi, kontollerin bazialri dijitize edildi ve HEWS'e giriyorlar.. Yani omurleri var daha..

"Helikopter adetlerinde bir zaaf mi var ki?" zaaf yoksa neden aliyoruz ? ihtiyaç bir zaaf zaten bana göre
Mevcut emvanteri neden katiyorsunki ? zaten forumlarda geze geze emvanterimizi ezbere ögrendik artik hatirlatmaya bile gerek yok ...ben sikorsky mi , AW mi olsun derken simdilik ikisindende olduk "yeni" helikopter alimini erteledik anlaminda söyledim.

Alıntı YapOte yandan, bir aracin fiyat rayici neye gore belirlenir?.. Sizce "Abi 2 milyarim var, olurunu soyle" mi deniliyor?
SAKA bir yana.
Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: sephiroturk - 16 Aralık 2010, 03:45:31
"Helikopter adetlerinde bir zaaf mi var ki?" zaaf yoksa neden aliyoruz ? ihtiyaç bir zaaf zaten bana göre
Mevcut emvanteri neden katiyorsunki ? 

Projenin termin ne kadar kritik?.. Sizce ne kadar acele?.. "Helikoptersiz" kaldik mi gercekten de?. Bu yeni tayyarelerin yerini alacagi UH-1'leri neden halen modernize ediyoruz?..

Bu yeni tayyarelerin hemen hic birisi bir "zaaf" icin alinmiyor.. Ileriki ve uzun vadeli planlar icin, yeni katilacak gemiler, yenilenmesi gerekecek helikopterler ve bazi devlet kurumlarinin kimi ihtiyaclari icin.. OGM ve EGM cok daha onceden, boluk porcuk alim yapmis olabilirdi.. Ama bu proje ile devam edildi.. Halen de OGM'nin kiralik helikopteri, EGM'nin de S-70'leri gorevine devam ediyor.. Mesajı Paylaş

Benim şahsi, nacizane fikrim şudur ki, mümkün olduğunca yerli imalat gibi şeyler istememiz, fiyatları yukarı çekiyor. Yani sanırım, "Biz sizden hiçbir teknoloji transferi istemiyoruz" deseydik, sanırım fiyatlar çok daha düşük olurdu. Bilmiyorum ben öyle düşünüyorum. Mesajı Paylaş
Ne Mutlu Türküm Diyene. Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Yurt içi üretim olduğu için iki tarafta bu işten kârlı çıkacaktır. Bence firmalar zaten Türkiyede üretim yaptırıyoruz o zaman kendi ülkemizin kaybettiklerini bir nebze olsun telafi edelim gibisinden düşündülerse o zaman biraz fiyat pahalı çıkabilir..

Ama şu durumda her iki tarafta hem para kazanıyor hem de kaybediyor. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: kanas - 16 Aralık 2010, 10:40:30
Benim şahsi, nacizane fikrim şudur ki, mümkün olduğunca yerli imalat gibi şeyler istememiz, fiyatları yukarı çekiyor. Yani sanırım, "Biz sizden hiçbir teknoloji transferi istemiyoruz" deseydik, sanırım fiyatlar çok daha düşük olurdu. Bilmiyorum ben öyle düşünüyorum.
evet  haklısın  fiyatlar  biraz artıyor  ama  teknoloji transferi  sayesinde  kendi ülkende ürettiğin silah (pahalıda olsa) ülke ekonomisinde  kalır  yani paran yine  kendi içinde kalır  bu sayede hem ekonomine  katkıda bulunursun hemde silahın güvenirliğinden emin olursun  yani (yok amerika  f16 ları  işe yaramaz hale getirir  yok bir füzeyle verdiği fırketeynleri  yok eder ) gibisinde  söyleyişlere fırsat vermemiş olursun
en azından  t-129 da ve  altayda  sadece  teknoloji transferine verilecek  olan parayla  ciddi rakamlarda  tank ve helikopter alabilirdik  ama doğru olanını yaptık  50 tane  tank 30 tane helikopter alacağımıza  sınırsız tank  üretimi ve  istediğimiz kadar helikopter üretimi için gerekli olan  bilgiyi  teknolojiyi aldık... Mesajı Paylaş

Alıntı Yapsınırsız tank  üretimi ve  istediğimiz kadar helikopter üretimi için gerekli olan  bilgiyi  teknolojiyi aldık

Agzindan bal akiyor kardes  ;D Mesajı Paylaş

bugün savunma sanayi icra komitesi toplantısı var büyük bi ihtimal ihale sonuçlanacak Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz