Genel Maksat Helikopteri Projesi

Başlatan kosavalı1989, 06 Mayıs 2009, 20:21:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce SSM hangi sistemi seçecek?

Sikorsky - UH60
Agusta Westland- AW149
aslına bakarsan bu icra komitesi f-35 için yapıldı nisanda f-35'le alakalı amerikada toplantı var biz yazılımı istiyoruz onlar vermiyor diye bugün bi yol haritası çizilmiş anlaşılan, hani ucundan göstermişler vermezseniz çekiliriz denilmiş olay bu. Mesajı Paylaş

biz helikopter alana kadar uzay araçları cıkacak piyasaya!!!!!!!neden sonuçlanmıyor anlamıyorum!!! Mesajı Paylaş

kendi söyledigimi kendim açıklıyor gibi olacagım ama :)))) bakan gönül açıklama yapmış ve bir ay sona kesin sonucun açıklanacagını söylemiş suan bir fiyat anlaşmazlıgı varmış firmalara bir ay süre vermişler!!! Mesajı Paylaş

F-35 konusunda yanlış değerlendirmeler var.Bizim beklentimiz kod değil,savunma sanayimizin aldığı iş payından memnun değiliz!Eğer yeterli iş payı alırsak uçak siparişimizi 100 ve üzeri karara bağlıyacağız.Ama alamazsak bu sefer zaten fiyatıda yükselmiş olan uçağın alım adedini düşürüp,oluşacak açığı başka türlü çözüme kavuşturmaya çalışacağız.Ayrıca istediğimizi olmaz ise f-35 projesinin iptal edilmesi sözkonuzu olmaz.Bu uçak için yapılan yatırımlara bakınca vazgeçmemizin söz konusu olmadığını anlarsınız. Mesajı Paylaş

biz ingiltere gibi milyar $ civarında bir yatırımımız olmadı diye biliyorum sonuçta 3. fazdan katıldık ingiltere 1. ortaktı bana kalırsa g.Kore ve birezilyayıda katarak gripen referans alan (rusya ve avrupa kons. ücreti karşılığı destek alarak) 5. nesil bir uçak için bir birlikteliğe gitmek gerekir diye düşünüyorum. Mesajı Paylaş

uçak siparişleri dondurulmuş savunma bakanının açıklaması;  Gönül, "Uçak siparişlerinin verilebilmesi için proje kapsamındaki beklentilerimize yönelik müzakereler tatmin edici bir sonuca ulaşmadı. Söz konusu müzakerelerin geldiği aşamaya bağlı olarak uçak siparişleri bir sonraki SSİK toplantısında tekrar değerlendirilecek." dedi.
Özellikle yazılıma 'bir şekilde' erişme arzusunda olduklarının altını çizen Gönül, "Pek çok mesafe de alındı. İş payında, teknoloji paylaşımında mesafe alındı. Daha fazlasını arzu ediyoruz." ifadelerini kullandı. Mesajı Paylaş

İki yıldır karar bekleyen 109 adet genel maksat helikopteri ihalesinde son tarih olarak nisan ortası gösteriliyor. Yaklaşık 4 milyar dolar bedelli ihalenin çok yakında sonuçlanacağını belirten Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, "Maliyetlerle ilgili istekler var. Bizim firmalara deklare ettiğimiz bir hedef fiyat var. Türkiye'de üretim, sanayi katılımı kriterlerimiz açısından iyi bir teklif" dedi.

SAVUNMA Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, 2 yıldır karar bekleyen 109 adet genel maksat helikopteri ihalesinde son tarih olarak nisan ortasını gösterdi. Yaklaşık 4 milyar dolar bedelli ihalenin çok yakında sonuçlanacağını belirten Murad Bayar, "Savunma Sanayii İcra Komitesi'nde bize süre verildi. Somut olarak ne yapacağımızı biliyoruz. Maliyetlerle ilgili istekler var. Bizim firmalara deklare ettiğimiz bir hedef fiyat var. Türkiye'de üretim, sanayi katılımı kriterlerimiz açısından iyi bir teklif" diye konuştu.
Derinlemesine çalışma
Helikopter üretimi konusunda derinlemesine bir çalışma olduğunu söyleyen Bayar şunları söyledi: "İki program da 109 helikopterle bitmiyor. 20 yıllık bir üretim söz konusu. Öyle olunca hattın fizibilitesi çıkıyor. Üretim derinleşti. Helikopterde dinamik sistem denilen transmisyon, aktarma organları gibi kritik alanlara daha önce girmemiştik. Helikopterlerde kullanılacak bütün aviyonik paketini, yazılımı görev bilgisayarını Aselsan yapacak."
Türk yazılımı kabul ettiler
Her iki helikopter için de bu çözümün geçerli olduğunu ifade eden Bayar, şöyle konuştu: "Sikorksy geldi, Aselsan çözümünü inceledi. 'Bizim burada teknolojik olarak çok beğendiğimiz bir çözüm var, biz bunu aynen Blackhawk'a koyarız' dedi. Bu Amerikalıların bizim projelerde en direndiği konuydu. Görev bilgisayarına, yazılımına bizi sokturmazlardı. Blackhawk'da bunu kabul ettiler."
Özgür EKÞİ /hürriyet ten alıntı haberdir.
Mesajı Paylaş

Eğer teknoloji transferine izin verirseler ve maliyette uygun olursa ibre sikorsye döner, dönmeli de bence. Mesajı Paylaş

Haberin devamında da çok önemli haberler var.
Türk savaş uçağının kararları alınmadı

TÜRK savaş uçağına da değinen Murad Bayar, "Onunla ilgili bazı soruların şimdilik cevabı yok. Ana konfigürasyon avcı uçağı üzerine olacak. Belki iki kokpitli yapılır. İki pilotlu yapılır eğitim için kullanılır. Onların fizibilite ile cevabına bakıyoruz" diye konuştu.

Ar-Ge 2004'ün meyvesini topluyoruz

Ar-Ge 2004 projesinde başlanılan görev bilgisayarı yazılımının Atak helikopterinde devam ettiğini anlatan Murad Bayar, şu değerlendirmeyi yaptı: "O bilgisayar bir koldan T-38 eğitim uçağı modernizasyonu ve C-130 Nakliye uçağı modernizasyo-nuna devam etti bir diğer koldan insansız hava aracı Anka'ya girdi. Þimdi genel maksat helikopterine de aynı bilgisayarı koyuyoruz. JSF'de büyük tıkanıklık olmazsa Eurofighter resme girmez. JSF projesinde tıkanırsak ne olur? Daha geç değil. Alternatiflere bakabilirsiniz. Bir sürü ülke de bakıyor. Eurofighter'ı tekrar resme sokmak ister miyiz? Büyük bir tıkanıklık olursa Eurofighter da olabilir."

TAI bu yıl halka açılabilir

TUSAÞ- Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TAI) ve Aselsan'ın aynı çatı altında toplanması fikri üzerinde çalıştıklarını hatırlatan Murad Bayar, "Þimdi 2 şirket artık çok büyüdü. Bunları tek çatıya toplamak çok geçerli olmayabilir. Ama yine de bazı konsolidasyonlar gerekebilir. Aselsan artık dünya savunma firmaları sıralamasında ilk yüzde yer alıyor. TAI bu sene ilk yüze girer. Bunlar kendi büyüklüklerini oluşturdular. Artık onları takip eden yan sanayi çıkmaya başladı. TAI'nin hisselerinin halka açılmasını düşünüyoruz. Bu yıl gündeme alabiliriz. TAI artık ciddi bir finansal güç oluşturmaya başladı. Güçlü bir mali yapı oluşturmaya başladı, projeksiyon verebiliyor." Mesajı Paylaş

Alıntı Yap
Bayar, şöyle konuştu: "Sikorksy geldi, Aselsan çözümünü inceledi. 'Bizim burada teknolojik olarak çok beğendiğimiz bir çözüm var, biz bunu aynen Blackhawk'a koyarız' dedi. Bu Amerikalıların bizim projelerde en direndiği konuydu. Görev bilgisayarına, yazılımına bizi sokturmazlardı. Blackhawk'da bunu kabul ettiler."

Yalaaaaannnn!.. Burada herkesten iyi bilen uyeler vardi.. Onlar dogrusunu biliyorlar.. Soylediler hepimize!!.. Amerikali bizim yazilimimizi, gorev bilgisayarimizi koymaz dediler.. Biri mustesari kandiriyor.. Gorev bilgisayarini vermeyecekler.. Yazilimimizi koymayacaklar... Yalaaannn!.. Biri mustesara soylesin.. Cabuk uyarin!.. Gec olmadan!.. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz