Genel Maksat Helikopteri Projesi

Başlatan kosavalı1989, 06 Mayıs 2009, 20:21:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce SSM hangi sistemi seçecek?

Sikorsky - UH60
Agusta Westland- AW149
Alıntı YapBakan Gönül, helikopterin, gövde, motor, aviyonik sistemleri, görev  yazılımları gibi önemli parçalarının TUSAÞ ana yükleniciliğinde yurtiçinde üretileceğini belitti.

Yurt disinda üretilicek ne kaldi ? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: enes38 - 21 Nisan 2011, 17:36:02
gövde , motor . aviyonikler ,görev  yazılımları , pervaneler , iniş takımları ve kaplajları biz üretecekmişiz ,  dahası varmı?  hayırlısı olsun.

Biz üretmeyeceğiz sevgili kardeşim, montajını yapacağız. Yani bir nevi f-16 olayı. Üzüldüm sikorsky'nin seçilmesine, İtalyanların teklifleri bence çok daha cazipti, gelişen helikopter piyasasında kendi lisansımızla üretecektik helikopterleri. Yazık oldu.

Biz yine montaj yapıp duracağız.

Sakın kimse bana "Devlet büyüklerimizin vardır bir bildiği" demesin, zira her iki şirketin vaatleri apaçık ortadaydı. Mesajı Paylaş
Ne Mutlu Türküm Diyene. Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Alıntı yapılan: kanas - 21 Nisan 2011, 18:10:59
Alıntı yapılan: enes38 - 21 Nisan 2011, 17:36:02
gövde , motor . aviyonikler ,görev  yazılımları , pervaneler , iniş takımları ve kaplajları biz üretecekmişiz ,  dahası varmı?  hayırlısı olsun.

Biz üretmeyeceğiz sevgili kardeşim, montajını yapacağız. Yani bir nevi f-16 olayı. Üzüldüm sikorsky'nin seçilmesine, İtalyanların teklifleri bence çok daha cazipti, gelişen helikopter piyasasında kendi lisansımızla üretecektik helikopterleri. Yazık oldu.

Sakın kimse bana "Devlet büyüklerimizin vardır bir bildiği" demesin, zira her iki şirketin vaatleri apaçık ortadaydı.
evet o dediğinden ''savunma sanai  müsteşarlığı ve savunma bakanı  yalancı'' Mesajı Paylaş

http://www.tai.com.tr/
http://www.tei.com.tr/yeni/
http://www.aselsan.com.tr/
bilmeyen birisi  söylese  tamam anlayacam lakin savunma sanaine ilgi duyupta bile bile  bizi hiç  saymak  olmuyor  türkiye eski türkiye değil  . Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: kanas - 21 Nisan 2011, 18:10:59

Sakın kimse bana "Devlet büyüklerimizin vardır bir bildiği" demesin, zira her iki şirketin vaatleri apaçık ortadaydı.

Tüm aviyonikleri Aselsan üretecek. Mesajı Paylaş

Ben motor konusunu kastetmiştim, dahası lisans altında olacak. Amaç teknoloji transferi, Amerikancıklar bize "Alın bu motor projeleri" demez, bizim bilgiyi aşırmamız lazım. Tıpkı Çin'in Rusya'ya yaptığı gibi :) Mesajı Paylaş
Ne Mutlu Türküm Diyene. Gazi Mustafa Kemal Atatürk

bu helikopterlerin silahlı versiyonunu kullanabilecekmiyiz bu konuda bir bilgi var mı? Mesajı Paylaş

Hayırlısı olsun aw i unutup yeni helikopterlerimizi beklemeye başlayalım. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: kanas
..her iki şirketin vaatleri apaçık ortadaydı.

Ben unuttum da, bana da bir su apacik teklifleri sayabilir misiniz?.. Ama iskembeden degil.. Soyle ciddi ciddi, madde madde.. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz