Genel Maksat Helikopteri Projesi

Başlatan kosavalı1989, 06 Mayıs 2009, 20:21:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce SSM hangi sistemi seçecek?

Sikorsky - UH60
Agusta Westland- AW149
sen buralardamıydın barış abi ;D Mesajı Paylaş
ZOR HEMEN İMKANSIZ ZAMAN ALIR
             --------MAROON BERETS--------

T-70 Kara Þahinler için imzalar atılıyor

Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın helikopter ihtiyacının karşılanması amacıyla açılan ihaleyi kazanan Sikorsky firması ile gelecek hafta sözleşme imzalanacak.

Savunma Sanayi İcra Komitesi'nin Nisan 2011'de aldığı kararla Amerikan Sikorsky firmasıyla sözleşme görüşmelerine başlanmıştı. Ancak aradan 3 yıl geçmesine rağmen, Amerika Birleşik Devletleri kaynaklı bazı sıkıntılar nedeniyle sözleşme bir türlü imzalanamadı.

Genel Maksat helikopterinde sıkıntılar büyük ölçüde giderildi ve gelecek hafta TUSAÞ tesislerinde Sikorsky firması ile sözleşme imzalanması bekleniyor.

3,5 MİLYAR DOLARA MAL OLACAK

3,5 milyar dolara mal olması planlanan proje kapsamında ilk etapta 109 adet genel maksat helikopteri Türk Havacılık ve Uzay Sanayi tesislerinde üretilecek. Bu sayının daha sonra 600'e kadar yükselebileceği belirtiliyor. Ayrıca, Türkiye bu helikopterleri ihraç etme hakkına da sahip olacak.

Helikopterler, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yanı sıra Genelkurmay Elektronik Sistemler Komutanlığı, Özel Kuvvetler Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından kullanılacak.

İlk etapta üretilecek 109 helikopterin, 30'u Jandarma Genel Komutanlığı'nın, 20'si Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın, 6'sı Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın, 2'si Genel Kurmay Elektronik Sistemler Komutanlığı'nın, 11'i Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın, 20'si Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ve 20'si de Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın kullanımına verilecek.

TÜRKİYE'DE T-70 İSMİNİ ALACAK

Blackhawk yani Kara Þahin olarak bilinen helikopterler, birtakım yeni tasarım uygulamalarının ardından Türkiye'de T-70 ismini alacak. 10 ton ağırlığındaki helikopterler 18 personel taşıyabiliyor.

İhalenin Türk savunma sanayisine de büyük katkı sağlaması bekleniyor.

HELİKOPTERİN YÜZDE 67'Sİ TÜRKİYE'DE ÜRETİLECEK

Sözleşmeye göre helikopterin gövde, motor, aviyonik sistemleri gibi bazı önemli parçaları Türkiye'de üretilecek. Görev bilgisayarının yazılımını da Türk mühendisler yapacak.

http://kokpit.aero/s-70-helikopteri-turkiyede-uretlecek Mesajı Paylaş

Bu antlaşma T129 daki gibi mi? Üçüncü ülkelere ihracat olağanı sağlıyor Mesajı Paylaş

Genel Maksat Helikopteri Sözleşmesi İmzalandı...

21 Þubat 2014
2007 yılından bu yana devam eden Türk Genel Maksat Helikopteri ihalesi kapsamında; TUSAÞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Þ. (TUSAÞ) ile Savunma Sanayii Müsteşarlığı arasında 109 adet T70 helikopterinin TUSAÞ tesislerinde üretilmesine ilişkin sözleşme, 21 Þubat 2014 tarihinde imzalandı.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nda yapılan toplantıya başta Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar olmak üzere TUSAÞ Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Kaya, TUSAÞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, Sikorsky Satışa ve Pazarlama Başkanı Bob Kokorda ve diğer alt yüklenici firmaların temsilcileri katıldı.

Türk sanayi katılım şeması




https://www.tai.com.tr/tr/haber/genel-maksat-helikopteri-sozlesmesi-imzalandi Mesajı Paylaş

Anlaşma çok güzel. Önümüzdeki 30 yıl içerisinde sipariş edileceği düşünülen 600 civarı S-70 helikopterlerinin Türkiye'de üretilmesi söz konusu. Ayrıca yarısı Sikorsky'e ait olan ALP Havacılık'ın da daha büyümesi demek bu. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com


Ortadoğu ve Afrika'ya Türk yapımı Sikorsky

Þubat ayında genel maksat helikopteri projesi için Türkiye ile 3.5 milyar dolarlık sözleşme imzalayan ABD'li Sikorsky Aircraft, Türkiye'de üreteceği helikopterleri Ortadoğu ve Afrika'ya ihraç etmeye hazırlanıyor.
      
Yayınlanma Tarihi: 26.09.2014 05:26

Sikorsky Aircraft'ın Ortadoğu, Türkiye ve Afrika Başkan Yardımcısı Anand Stanley, eylül ayı başında Türkiye ofislerini Ortadoğu ve Afrika bölgelerinin merkez üssü haline getirdiklerini ve bu bölgeye ihracatı Türkiye üzerinden yapmaya başlayacaklarını söyledi. İstanbul'daki Havacılık Fuarı Air Show'da Reuters'e konuşan Stanley, "Pakistan'dan Afrika'ya kadar bölgedeki tüm ülkelerin merkezi Türkiye ofisi olacak" dedi.


8 MİLYAR $'LIK KONTRATLI PROJE
Stanley'in verdiği bilgiye göre Türkiye'de üretim yapıp bu ülkelere ihracat yapmak, bu ülkelerdeki müşteri ilişkilerini yönetmek ve servislerini yapmak da Türkiye ofisinin görevleri arasında olacak. Türkiye'nin kullanımı için ve ihracat amaçlı üretilecek kontrata bağlanmış projelerin bedelinin 8 milyar dolar olduğunu belirten Stanley, Türkiye'de büyüme hikâyesinin bir parçası olmak istediklerini vurguladı.

'YERLİ JET PROJESİNDE YER ALABİLİRİZ'
Sikorsky'nin Türkiye'ye 10 yılda 200 milyon dolar yatırım yaptığını ayrıca ana şirketleri United Technologies'in 1.500 kişiyi istihdam ettiğini belirten Stanley, United Technologies'in yerli jet projesinde de yer alabileceğini söyledi.

'UÇAK ÜRETİMİNDE SONA GELİNDİ'
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, bölgesel uçak üretimi konusunda son aşamaya geldiklerini ve ABD'li Boeing'in de dahil olduğu uluslararası üreticilerle görüşmeler yürüttüklerini söyledi. Air Show 2014'ün açılışında konuşan Elvan, bu üretimin montaj olmayacağını, özellikle önemli parçaların Türkiye'de üretilmesini, üretim hattının Türkiye'de olmasını, platformun Türkiye'de geliştirilmesini istediklerini kaydetti. Geçen yıl havayoluyla 150 milyon yolcu taşındığını belirten Elvan bu yıl rakamın 170 milyona çıkacağını öngördü.

Kaynak: Habertürk
http://m2.milliyet.com.tr/News/Article?ID=1946064 Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Aselsan'dan S-70'ler İçin Yerli Aviyonik Suiti

ASELSAN, Genel Maksat Helikopter Programı kapsamında helikopterlerde kullanılacak olan kritik görev, seyrüsefer, haberleşme ve elektronik harp sistemlerinin geliştirilmesi, üretilmesi ve entegrasyon faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi için hem Sikorsky hem de TUSAÞ firmaları ile sözleşme imzalamıştır. Sikorsky S-70i International BlackHawk Temel Helikopterinin mevcut uçuş yönetim sisteminin yerini ASELSAN tarafından yazılımı ve donanımı tümüyle milli ve özgün olarak geliştirilecek olan ASELSAN Integrated Modular Avionics System (IMAS) alacak ve bu süit hem Türkiye'deki son kullanıcılara, hem de Sikorsky S-70i helikopterinin standart aviyonik çözümü olarak dünya pazarına sunulacaktır.

Sikorsky ile imzalanan sözleşmeye göre IMAS, yalnızca Türkiye'nin almayı planladığı 109 adet helikopterde değil, aynı zamanda Sikorsky tarafından Türkiye dışında ülkelere satılacak olan en az 164 helikopterde daha kullanılacaktır.

Aselsan Dergisinden alıntıdır... Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Uludağ Üniversitesi'nin projesine TAI desteği!
Savunma Sanayii Müsteşarlğı ve TUSAÞ uzmanları tarafından incelenerek uygun bulunan proje için sözleşme imzalandı.

Uludağ Üniversitesi'nin projesine TAI desteği!
Uludağ Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Fatih Karpat'ın, Gaziantep, Selçuk ve İstanbul üniversitelerinden öğretim üyeleriyle ortaklaşa hazırladığı, helikopter geliştirmeye yönelik projesi, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Þ. tarafından desteklenmeye uygun bulundu.

Döner Kanat Teknoloji Merkezi'nin, Þubat 2014 ayında SSM/TUSAÞ web sitelerinde duyurulan çalışma konuları ve çalışma esaslarına göre yapılan proje ön başvuruları, SSM ve TUSAÞ uzmanları tarafından incelenerek 6 proje için sözleşme yapılması uygun bulundu.

Projenin bir kısmı TAI ve Uludağ Teknoloji Transfer Ofisi tarafından yürütülecek.


Proje ön başvuruları, var olan teknolojik duruma katkı, yenilikçi, destekleyici, millileştirici, uygulanabilirlik, bütçe, insan kaynağı ve takvim açılarından ve mevcut hali ile başlatılıp başlatılamayacağı gibi ölçütlere göre değerlendirildi.

Uludağ Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Fatih Karpatın, Gaziantep Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi'nden öğretim üyeleriyle sunduğu 'helikopter için yüksek performanslı güç aktarma ünitelerinin geliştirilmesi' projesi, kabul edilen 6 proje arasında yer aldı.

Proje ekibinde Uludağ Üniversitesinden Prof. Dr. Nurettin Yavuz, Prof. Dr. Osman Kopmaz, araştırma görevlisi Celallettin Yüce, araştırma görevlisi Tufan Yılmaz ve araştırma görevlisi Oğuz Doğan yer alıyor.

Döner Kanat Teknoloji Merkezi  Projeleri Sözleşme İmza Töreni 22 Aralık 2014 günü TUSAÞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AÞ tesislerinde gerçekleştirildi. Törene, başta Savunma Sanayii Müsteşarı Prof.Dr. İsmail Demir, TSKGV Genel Müdürü Fikri Gönültaş olmak üzere birçok yetkili ile üniversitelerin rektör ve rektör yardımcıları katıldı. Projeyle ilgili sertifikayı Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Karagöz aldı.

Savunma Sanayii Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir, sertifika töreninde yaptığı konuşmada DKTM'nin hedeflenen amaçlarına ulaşmasıyla, helikopter geliştirme alanında önemli bir ihtiyacın da giderilmiş olacağını belirterek, "Müsteşarlığımız bünyesinde halihazırda uygulanmakta olan teknolojik kazanım yükümlülüğü faaliyetleri çerçevesinde en kapsamlı ve farklı uygulamalardan biri olduğu söylenen merkezin bugün imzalanarak başlatılacak projeleri ile kuruluş amaçlarını başarmada emin adımlarla ilerleyeceğine şüphem yoktur" dedi.

Kaynak: www.kokpit.aero Mesajı Paylaş

Türkiye geleceğin helikopter teknolojisini üretecek

01

Döner Kanat Teknoloji Merkezi (DKTM) Projeleri Sözleşme İmza Töreni 22 Aralık 2014 tarihinde TUSAÞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Þ. (TUSAÞ) tesislerinde gerçekleşti. Törende konuşan TUSAÞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, DKTM'nin  TUSAÞ'ın ürünlerinde fark yaratacak yeni teknolojileri araştıran ve üniversitelerde var olan araştırma potansiyelini, Sanayi'nin esnekliği ve dinamikliği ile harekete geçiren bir yapıda olmasını hedeflediklerini söyledi. Savunma Sanayii Müsteşarı Demir ise DKTM'nin hedeflenen amaçlarına ulaşmasıyla, helikopter geliştirme alanında önemli bir ihtiyacın da giderilmiş olacağını belirtti. DKTM dünyada mevcut olmayan veya ülkemizde erişilemeyen teknolojileri geliştirmek amacıyla kuruldu.
C4Defence. Mesajı Paylaş

Alevlerle artık Sikorsky T-70 savaşacak!

Orman yangınları açısından Türkiye'nin en hassas bölgelerinin başında gelen Muğla'da 2018 yılından itibaren Orman Genel Müdürlüğü uçak ve helikopter kiralamaktan vazgeçiyor. Devreye TAI'nin imal edeceği T-70'ler giriyor.

Alevlerle artık Sikorsky T-70 savaşacak!
Bölgede bundan böyle savaş helikopteri olan Sikorsky tasarımı T-70 tipi helikopterler kullanılacak. Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara, çıkan orman yangınlarına ilk müdahale 13 dakika 1 saniye olduğunu belirterek, "2018 yılı yangın sezonunda 20 adet tüm bölgeler için Sikorsky T-70 helikopter dağıtımı yapılacak" dedi.

Türkiye'nin en büyük helikopter projesini Sikorsky T-70 olarak adlandırılan modelle kazanmıştı. İmalatı TAI'de yapılacak helikopterler, başka dişli kutusu, kokpit gibi sistemler olmak üzere Türkiye'de imal edilecek parçalarla üretilecek. Sikorsky'nin S-70 için bölge imalat hattı haline gelecek TAI, ayrıca bu helikopterleri üçüncü ülkelere satma yetkisine de sahip olacak.

Toplam 121 helikopteri içeren anlaşmada Kara Kuvvetleri (20), Hava Kuvvetleri (6), Deniz Kuvvetleri (6), Sahil Güvenlik Komutanlığı (6), Orman Genel Müdürlüğü (20), GES (2), Jandarma (30), Emniyet Genel Müdürlüğü (20) ve Özel Kuvvetler (11) olmak üzere toplam 121 adet olarak belirlendi.


Kaynak: Akşam
http://kokpit.aero/mugla-onlara-emanet

Böyle bir haber var... Mesajı Paylaş


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz