Genel Maksat Helikopteri Projesi

Başlatan kosavalı1989, 06 Mayıs 2009, 20:21:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce SSM hangi sistemi seçecek?

Sikorsky - UH60
Agusta Westland- AW149
Nihayet imzalar atıldı ama teslimat çok gecikti.

Alıntı YapSikorsky ile imzalar atıldı, Genel maksat işbaşına

Türkiye'nin yıllardır planladğı Genel Maksat Helikopteri Programı ( Turkish Utlitiy Helicopter Programme)'da son imzaların atılmasıyla Türk savunma sektörü önemli bir adımı atmış oldu. Proje kapsamında, TUSAÞ ana ve Sikorsky, Aselsan, TEI, Alp Havacılık alt yükleniciliğinde, 109 adet T70 Kara Þahin Helikopteri, önümüzdeki 10 yıl süresince Türkiye'de lisans altında üretim modeliyle, 6 farklı kullanıcıya (Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı, Özel Kuvvetler Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğü) teslim edilecek.

Proje kapsamında, ana yüklenici TUSAÞ, T70 helikopterlerinin kabin, kokpit, kuyruk konisi, yatay ve dikey kuyruk, ana ve kuyruk rotor palleri gibi tüm ana parçaların üretimini, nihai montaj işlemlerini, testlerini ve entegre lojistik desteğini; Aselsan, temel aviyoniklerin geliştirilmesi ve entegrasyonunu ve Sikorsky ile birlikte helikopter kokpiti geliştirilmesini (IMAS); TEI, T-700 motorunun üretimini; Alp Havacılık ise iniş takımları, dişli kutusu detay parça üretimi ve dinamik parçalarının üretim ve montajını gerçekleştirecek.

Türk savunma ve havacılık sanayisi, sözleşme bedeli yaklaşık 3.5 Milyar ABD Doları olan Genel Maksat Helikopteri Projesi ile ülkemizin askeri ve sivil alanlardaki genel maksat helikopter ihtiyacının karşılanmasında önemli rol alacak.

http://www.c4defence.com/Gundem/sikorsky-ile-imzalar-atildi-genel-maksat-isbasina/859/1
Mesajı Paylaş

Genel Maksat Helikopteri Projesi, ABD'den ihracat lisansının alınması sonrası TUSAÞ, Sikorsky Aircraft ve diğer yerli alt yükleniciler arasında imzalanan sözleşmeyle yürürlüğe girdi.



3,5 milyar dolarlık proje ile ilk etapta 109 adet T70 Kara Þahin Helikopteri Türkiye'de üretilecek. T70'e ait ilk motor teslimatının 27 ay sonra yapılması beklenirken, bu motorlar TEI parça numarasıyla yurtdışına da satılabilecek.Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM), genel maksat helikopteri projesi kapsamında projenin ana yüklenicisi TUSAÞ, ana alt yüklenicisi Sikorsky Aircraft ve diğer yerli alt yükleniciler arasında 3.5 milyar dolarlık sözleşmelerin imzalandığını açıkladı. SSM'den yapılan açıklamaya göre, Müsteşarlık ile ana yüklenici Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AÞ (TUSAÞ), ana alt yüklenici Sikorsky Aircraft ve diğer yerli alt yüklenici firmalar arasında, ABD ihracat lisanslarının alınmasının ardından sözleşme imzalanmasıyla proje yürürlüğe girdi.


6 FARKLI KULLANICIYA TESLİM EDİLECEK
Proje kapsamında, TUSAÞ ana yükleniciliğinde, Sikorsky, ASELSAN, TUSAÞ Motor Sanayii AÞ (TEI), Alp Havacılık alt yükleniciliğinde, 109 T70 Kara Þahin Helikopteri, 10 yıl süresince Türkiye'de lisans altında üretim modeliyle, 6 farklı kullanıcıya teslim edilecek. Söz konusu kullanıcılar Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı, Özel Kuvvetler Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğünden oluşuyor.

ASKERİ VE SİVİL İHTİYACA YÖNELİK

TUSAÞ, T70 helikopterlerinin kabin, kokpit, kuyruk konisi, yatay ve dikey kuyruk, ana ve kuyruk rotor palleri gibi tüm ana parçaların üretimini, nihai montaj işlemlerini, testlerini ve entegre lojistik desteğini; ASELSAN, temel aviyoniklerin geliştirilmesi ve entegrasyonunu, Sikorsky ile birlikte helikopter kokpiti geliştirilmesini; TEI, T-700 motorunun üretimini; Alp Havacılık ise iniş takımları, dişli kutusu detay parça üretimi ve dinamik parçalarının üretim ve montajını gerçekleştirecek. Projenin tamamı TUSAÞ tesislerinde gerçekleştirilecek. Türk savunma ve havacılık sanayisi, sözleşme bedeli yaklaşık 3,55 milyar dolar olan Genel Maksat Helikopteri Projesi ile ülkenin askeri ve sivil alanlardaki genel maksat helikopter ihtiyacının karşılanmasında önemli rol alacak.

PROJE KAPSAMINDA KAZANILACAK KABİLİYETLER

* Bugüne kadar Sikorsky firmasından yapılan helikopter tedarikleri doğrudan alım şeklinde gerçekleşti. İlk kez bu proje ile Black Hawk (Kara Þahin) Helikopteri lisans altında Türkiye'de üretilecek *Türkiye'de ilk defa dişli ve dinamik sistemlerin üretimi yapılacak.

*ABD'li General Electric'e ait T-700 Black Hawk motoru Türkiye'de üretilecek ve TEI parça numarasıyla yurtdışına da satış imkanı olacak.

*İlk defa bir Türk firması tarafından yabancı bir firmaya (Sikorsky) kokpit tasarımı gerçekleştirilecek ve Türk tasarımı bu kokpitlerin bundan sonra üretilecek olan helikopterlerle ABD hariç tüm dünyada pazarlama ve satışı gerçekleştirilecek.

*Bugüne kadar tedarik edilen helikopterlerde Türk sanayi iş payı bulunmuyor. Bu proje ile yüzde 67 oranında yerli sanayii katılımı gerçekleşecek.

İlk motor teslimatı 27 ay sonra olacak

Genel Maksat Helikopteri projesi kapsamında ilk defa, motorun ömrü boyunca çevrimi yüksek yanma odası gibi sıcak bölge parçaları TEI tarafından Türkiye'de üretilecek. TEI aynı zamanda, satış sonrası destek kapsamında, Türk nihai kullanıcıların envanterinde olan T700 motor ailesinin Depo Seviyesi Bakımını yerli üretim parçalarıyla yapma imkânına ve Türkiye dışında tanımlanmış geniş bir coğrafya için rekabet edebilir Depo Seviyesi Bakım faaliyeti yapma hakkına da sahip bulunuyor. TEI, program takviminin başlamasından 27 ay sonra ilk motorları teslim etmeyi hedefliyor. Dünya çapında askeri döner kanatlı hava araçlarına güç veren General Electric T700 motor ailesi ise kullanıma sunulmasından beri 50'den fazla ülkede, 125'den fazla müşterinin, 20'den farklı modelde döner ve sabit kanatlı hava aracı platformuna güç sağlayarak 60 milyondan fazla motor uçuş saati gerçekleştirdi.

http://www.gazetevatan.com/109-sikorsky-uretecegiz-953700-gundem/ Mesajı Paylaş

Sikorsky S-70i Black Hawk Helikopterlerini ASELSAN Uçuracak!

Türkiye'de üretilecek Sikorsky S-70i Black Hawk helikopterlerinin, seyrüsefer, haberleşme, elektronik harp, uçuş ve görev yönetim sistemlerini ASELSAN yapacak.



Genel Maksat Helikopter Projesi kapsamında, ASELSAN-Sikorsky işbirliğiyle ilk kez bir Türk firmasının geliştirdiği ve ürettiği yüksek teknolojiye sahip sistemler, dünyada pek çok ülkenin tercihi olan Black Hawk gibi bir hava aracının standart konfigürasyonuna dahil oldu. Gelecek 20 yıl boyunca dünya genelinde satılacak S-70i Black Hawk helikopterlerinin önemli bir kısmı, ASELSAN'ın aviyonik çözümlerini içerecek.

300 HELİKOPTERİ KAPSIYOR

Proje, Savunma Sanayii İcra Komitesi Kararı ile Türkiye'deki 6 farklı kullanıcının 109 genel maksat helikopteri ihtiyacını karşılamak üzere başlatıldı. Buna göre, Sikorsky firmasının S-70i Black Hawk helikopteri, lisans altında üretim modeli ile Türkiye'de üretilecek. Üretim lisansı, Türkiye'nin ileriki dönemlerdeki ihtiyacını da karşılayacak şekilde toplam 300 helikopterin üretimini kapsıyor.

Proje kapsamında, helikopterlerde kullanılacak seyrüsefer, haberleşme, elektronik harp, uçuş ve görev yönetim sistemlerinin geliştirilmesi, üretilmesi ve entegrasyon faaliyetleri ASELSAN tarafından yürütülecek.

S-70i Black Hawk helikopterinin mevcut uçuş ve görev yönetim sistemi yerine ASELSAN tarafından yazılımı ve donanımı tümüyle milli ve özgün olarak geliştirilmekte olan "ASELSAN Görev Yönetim Sistemi (IMAS)" entegre edildiğinde nihai konfigürasyondaki helikopter T-70 Kara Þahin helikopteri olarak anılacak.

IMAS, yalnızca Türkiye'de üretilecek 109 T-70 helikopterinde değil, aynı zamanda Sikorsky tarafından üçüncü ülkelere satılacak en az 164 S-70i helikopterinde daha kullanılacak. Proje sayesinde, dünyanın en modern aviyonik mimarilerinden birine sahip yeni nesil bir helikopter Türk Silahlı Kuvvetlerinin hizmetine sunulacak. ASELSAN mühendisleri tarafından tasarlanmış olan aviyonik sistemler aynı zamanda dünyanın dört bir yanındaki pilotlara ve kullanıcılara hizmet verecek.

Yazılım ve donanımı en zorlu havacılık standartlarına uygun olarak geliştirilen IMAS, pilotların sayısal kokpit göstergeleri, kontrol panelleri ve kumanda birimleri üzerinden helikopter üzerindeki diğer tüm sistemleri yönetmesini ve sayısal harita desteği ile uçmasını sağlıyor.

PAZAR PAYININ ARTIRMADA ÖNEMLİ ADIM

ASELSAN-Sikorsky işbirliğiyle ilk kez bir Türk firmasının geliştirdiği ve ürettiği yüksek teknolojiye sahip sistemler, dünyada pek çok ülkenin tercihi olan Black Hawk gibi bir hava aracının standart konfigürasyonuna dahil olacak. Gelecek 20 yıl boyunca dünya genelinde satılacak S-70i Black Hawk helikopterlerinin önemli bir kısmı, ASELSAN'ın aviyonik çözümlerini içerecek.

Dünyanın sayılı helikopter üreticilerinden Sikorsky firmasının S70i Black Hawk helikopterindeki sayısal kokpit göstergelerini ve temel aviyonik sistemlerini ASELSAN'a emanet etmesi, şirketin uluslararası alanda kabul gören bir aviyonik ekipman sağlayıcısı olduğunun en büyük kanıtını oluşturacak. Bu durum, ASELSAN'ın dünya genelindeki pazar payını arttırma hedefine ve marka değerine büyük katkı sağlayacak. Ayrıca ASELSAN, dünyada farklı hava araçları için platforma özgü aviyonik çözümler sunabilen az sayıdaki şirket arasındaki yerini daha da sağlamlaştıracak.

http://www.sondakika.com/haber/haber-aselsan-dunyayi-ucuracak-8542923/ Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

22 Haziran ilk helikopter(Proje kapsamında kullanılacak S-70i) Polonya'da, 2007'de Sikorsky tarafından satın alınan PZL-Mielec'te teslim edildi. 2017 başlarında Ankara'ya gelecektir.





youtube.com/watch?v=tgEoOkIJZmk
http://www.defence24.pl/392438,polsko-amerykanski-black-hawk-nad-turcja
Defencetürk. Mesajı Paylaş

Proje kapsamında Polonya firması PLZ Mielec tarafından montajı gerçekleştirilen ilk helikopterimiz hayırlı olsun.



Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

191 opsiyonla birlikte 300 helikopter iyi bir iş yükü sağlar. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com


Turkish Utility Helicopter Programme under way

The Turkish Utility Helicopter Program (TUHP), contract signed on February 21, 2014, became effective on June 15. During the period between the signing of the contract and the start of the project schedule, Sikorsky, the prime subcontractor of the project, carried out the necessary procedures in accordance with US legislation to receive export licences for the production of these helicopters in Turkey, as well as for other items covered under the contract. The Undersecretariat for Defence Industries (SSM) and TAI (Turkish Aerospace Industries, Inc.), the prime contractor of the project, announced on June 7 that the relevant permissions had been received and the project schedule would begin. In the relevant press releases, it was announced that, following the receipt of US export licences, contracts had been signed between SSM, the prime contractor TAI, the prime subcontractor Sikorsky, and other local subcontractor companies.

According to the information we received from SSM officials concerning the initiation of the project, the process of acquiring export licences was completed with no provisos on any of the issues foreseen by Turkey during the contract signing stage. The fact that no constraints have been imposed by the US Government during the license process is highly significant, both for the continuation of the project and for the licensing procedures. It also serves as an example for Turkey's other forthcoming projects. This development effectively disproved the claims of those who said that the 'constraints would not be removed,' something that had been on the minds of many until now. As is well known, major steps are currently being taken for the development of an indigenous helicopter in Turkey. From this perspective, TUHP is an outstanding project with regards to the development and sustainability of a helicopter industry in Turkey.

The next stages of the project will proceed as follows: First of all, Sikorsky will deliver the technical data package for the helicopter. While System Requirements Review Activities are planned for March 2017 and Preliminary Design Review Activities are planned for October 2017, there are also Critical Design Review Activities planned for August 2018.

Within the context of the project, which has a total budget of nearly $3.5 billion, a total of 109 T70 Black hawk helicopters will be delivered to six different users over the course of the next decade, according to a licensed production model in Turkey. These users are: the Turkish Land Forces Command, the Turkish Air Force Command, General Command of the Gendarmerie, Special Forces Command, the Turkish National Police and the General Directorate of Forestry. While 89 of the helicopters will be configured as utility helicopters, 20 of them will have a firefighting configuration. In addition, TAI will deliver an equal number of helicopters to Sikorsky for sale in other countries. It is also envisaged that the number of helicopters required by Turkey may increase to 300 in the medium and long term.

Task sharing in the project was planned as follows:

TAI, the prime contractor, will produce all main parts such as the cabin, cockpit, tail cone, the horizontal and vertical tails, main rotor pals and tail rotor pals of the T70 helicopters, and will also be responsible for the final assembly processes, tests, and integrated logistic support;
ASELSAN will be responsible for the development and integration of basic avionics, as well as the development of the helicopter cockpit with Sikorsky;
TEI will produce a total of 236 T-700 engines, including spare ones, for the 109 helicopters;
Alp Aviation will undertake the production of the landing gear and the detail parts for the gearbox as well as the production and assembly of the dynamic parts of the helicopter.
Although a significant amount of time has passed between the signing of the contract and the start of the project schedule, the activities included in the project plan, together with those that were planned to be carried out during this period, have continued uninterruptedly. In particular, work on the Integrated Modular Avionics System conducted by ASELSAN, has reached an important stage with the integration of the avionics suite to the prototype helicopter.

Meanwhile, there is an important process ahead for Turkish industry regarding the export aspect of the project. Sikorsky's export commitment within the context of the project begins from the date the contract was signed and covers the ensuing 30-year period. The exports to be performed within the framework of this commitment, which is based on a specific numbers and values of vehicles over five-year periods, are expected to contribute to Turkey's 2023 defence export targets. Considering that deliveries for the project will be carried out between 2021 and 2026, it is clear that the Turkish defence industry will need to work very hard during this period.

Following the commencement of the project, on June 22 Sikorsky accepted the first S-70i helicopter manufactured for the TUHP by PZL Mielec, Sikorsky's affiliate in Poland. The ceremony that was organised for this helicopter was attended by officials from SSM, TAI, ASELSAN, and Alp Aviation. This helicopter, which is the 37th to be manufactured in Poland, will be brought to Ankara early next year and will be used in tests for the avionics suite that will be developed within the context of the TUHP.

http://www.milscint.com/en/turkish-utility-helicopter-programme-under-way/ Mesajı Paylaş

Bu projede son durum nedir teslimat yapıldı mı? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Canik - 13 Mayıs 2018, 16:39:23
Bu projede son durum nedir teslimat yapıldı mı?
en son Polonya'dan bir adet prototip gelmişti ve ilk helikopter teslimi icin 52 hafta öngörülüyordu. Yani daha bir iki yıl var diyebiliriz. Mesajı Paylaş
TURK OGUZ BEGLERİ BUDUN EÞİDİN. ÜZE TENGRİ BASMASAR , ASRA YİR TELİNMESER , TÜRK BUDUN , İLİNGİN TÖRÜNGÜN KİM ARTATI UDAÇI ERTİ ?


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz