Savunma projelerine 45 milyarlık bütçe

Başlatan Tuco, 20 Mayıs 2013, 14:47:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı YapSSB'den Kritik ArGe Projeleri Geliyor.

- SSB 8. AR-GE Paneli toplantısında 9 Projenin başlatılmasına ve 1 alanda  Geniş Alan Çağrısı'na (SAGA) çıkılmasına karar verildi.


AR-GE Panellerinde SSB'nin yanı sıra, Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri, TÜBİTAK'tan temsilciler ile projelerle ilgili akademisyenler üye olarak yer alıyor. SSB Ar-Ge Panellerinde, TSK'nin mevcut ya da planlı sistem ve platformlarının ihtiyacı olan kritik bileşenlerin veya geleceğe dönük yeni teknolojilerin geliştirilmesi için proje başlatma kararları alınıyor. Aynı zamanda son ürün teslimatı içermeyen teknik gösterim ağırlıklı projeleri hedefleyen geniş alan çağrıları yapılmasına karar veriliyor. Projelerde KOBİ-Sanayi-Üniversite iş birliğine önem veriliyor. Üniversiteler, enstitüler veya KOBİ'ler projelerde yüklenici veya alt yüklenici olarak görev alıyorlar.


İlki 2016 yılında gerçekleştirilen ve şu ana kadar 8 kez toplanan Ar-Ge Panelleri sonucunda toplamda 49 Projenin başlatılmasına ve 20 alanda Savunma Sanayii Geniş Alan Çağrısı (SAGA) yayımlanmasına karar verildi.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; bugüne kadar tamamlanmış ve devam eden toplam 119 Ar-Ge projesinde 4,1 milyar liralık harcama yapıldığını belirterek, bu projeleri üniversiteler, firmalar, araştırma kurumları ve enstitülerle birlikte yürüttüklerini söyledi.

20 yıl önce savunma sanayiinde Ar-Ge harcamalarının yılda 50 milyon doları bile bulmazken, bugün yılda 1 milyar 250 milyon doları geçtiğini ifade eden Demir, "Tam bağımsız savunma sanayii hedefinde, Ar-Ge ve teknoloji konularındaki çalışmalardan taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz" dedi.

SSB 8. Ar-Ge Paneli Toplantısı Sonucu Başlatma Kararı Alınan AR-GE Projeleri ve SAGA Çağrıları:
GÖÇMEN Programı Geniş Alan Çağrısı ile küresel konumlama sistemlerinin (KKS) çalışmadığı ya da engellendiği ortamlar için yenilikçi navigasyon kavram ve çözümlerinin oluşturulması, belirlenecek kriterler çerçevesinde en iyi çözümlerin tespit edilmesi amaçlanmaktadır.

Su Altı Sentetik Açıklıklı Görüntüleme Yeteneği Kazandırılması (SAS) Projesi ile insansız denizaltı araçları başta olmak üzere çeşitli deniz platfomlarındaki uygulamalara hizmet edebilecek şekilde sentetik açıklıklı sualtı görüntüleme yeteneğinin yurtiçinde kazanılması hedeflenmektedir. Bu kapsamda geniş band akustik sensörlerin, yüksek çözünürlükte görüntülemeye yönelik sinyal işleme algoritmalarının geliştirilmesi hedefleniyor.

Seramik Katkılı Metal Matris Kompozit Malzemeler için Lazer Metal Toz Ergitme Prosesinin Geliştirilmesi Projesi ile gaz türbinli havacılık motorları parçalarında; aşınma direnci, yüksek sıcaklık dayanımı ve mekanik mukavemet özelliklerinin geliştirilmesine yönelik olarak, eklemeli imalat teknolojisine uygun farklı kompozisyonlara sahip metal matris kompozit tozlarının hazırlanması ve bu tozların kullanılacağı eklemeli imalat prosesinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Yüksek Sıcaklık Ötektik Oksit Seramik Matris Kompozitlerin Geliştirilmesi Projesi ile gaz türbinli havacılık motorlarında yüksek sıcaklık türbin parçalarının üretiminde nikel bazlı süper alaşımlara alternatif olabilecek ötektik oksit seramik matris kompozit malzemelerin geliştirilmesi, farklı kompozisyon ve katkı malzemeleri için deney tasarımı gerçekleştirilmesi, yarı mamül külçe (ingot) olarak üretilmesi ve karakterizasyonun yapılması hedefleniyor.

Grafen Esaslı Esnek Elektrot Malzemelerinin Geliştirilmesi Projesi ile askeri personelin vücut sinyallerinin takibi için kutanöz elektrot malzemelerinin üretimine yönelik, grafen esaslı, esnek, giyilebilir ve hassas sensör malzemelerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Geliştirilecek algılayıcı elektrotların elektrokardiyografi, elektromiyografi ve elektroensefalografi uygulamalarında kullanılarak; nabız, kaslar ve beyinden kaynaklı fizyolojik sinyallerin invazif olmayan yöntemlerle toplanması amaçlanıyor.

Düşük Faz Gürültüsüne Sahip Osilatör Geliştirme Projeleri ile Radar Sistemlerinde kullanılan dielektrik rezonatörler ve kristal rezonatörler yardımıyla modellenen düşük faz gürültüsüne sahip osilatörlerin geliştirilmesi hedefleniyor.

YIG Filtre Geliştirme Projesi ile Elektronik Harp Sistemleri, Radar İkaz ve ELINT almaçlarında kullanılan, ayarlanabilir geniş bantlı filtrenin yurtiçinde geliştirilmesi amaçlanıyor.

Yüksek Güçlü Elektromanyetik (YGEM) Tehditlere Dayanımlı Önkat Limitleyici Geliştirme Projesi ile yüksek güçlü elektromanyetik silahların haberleşme, radar, elektronik harp sistemlerine geçici ya da kalıcı zarar vermesini engelleyebilecek RF MEMS tabanlı limitleyici geliştirilmesi hedefleniyor.

X Band RF Uygulamaya Özgü Tümdevre (TETİK) Yurtiçi Üretim Prosesi Geliştirme Projesi ile SiGe Kütüphane Projesi kapsamda geliştirilen Proses Tasarım Kiti (PTK) ve kütüphanesi kullanılarak çeşitli mühimmatlarda kullanılmak üzere tümdevre (ASIC) geliştirilmesi hedefleniyor.

Ku-Bant Çok Fonksiyonlu RF Çip (RF CoreChip) Yurtiçi Üretim Prosesi Geliştirme Projesi ile yeni nesil AESA radarlarında kullanılmak üzere hüzme oluşturucu (beamformer) çok fonksiyonlu çipin SiGe BiCMOS teknolojisi kullanılarak geliştirilmesi amaçlanıyor.
https://www.savunmasanayist.com/ssbden-kritik-arge-projeleri-geliyor/
Mesajı Paylaş
]

Alıntı YapWall Street Journal, 'Drone'lar, insansız deniz araçları ve  robotlar, Türkiye'yi silah sanayiinin güç merkezi yaptı.


Türk Hükümetinin 2002'de 5 milyar $ olan  yatırımları şu anda yılda 60 milyar $ ulastı. Bu da ABD ve diğer silah üreticilerine olan bağımlılığı azaltıyor.


Özel savunma sanayisi 2002'de 1 milyar iken 2020'de 11 milyar dolara çıktı.
▫️Türkiye TSK'nin ihtiyacının % 70'ini karşılıyor ve bu oran 2000'lerin başında sadece  %30'du
▫️Türkiye,silah ihracatında Ukrayna ve İsveç'in önünde 12.sırada yer alıyor. #WSJ


https://www.wsj.com/articles/drones-unmanned-boats-and-killer-robots-have-made-turkey-an-arms-industry-powerhouse-11658404887?mod=e2tw
https://mobile.twitter.com/leon_mrt/status/1550417266994446339?cxt=HHwWhoCwzcaSmIQrAAAA
Mesajı Paylaş
]

]

Alıntı YapTürkiye'nin savunma ve havacılıkta son yıllarda ortaya koyduğu gelişim Cumhuriyet'in 100'üncü yılında zirveye çıkacak.








AA
Mesajı Paylaş
]

Bu iş giderek yapay zekaya doğru gidiyor... Yapay zeka üzerine enstitümüz var mı , yada çalışmamız var mı?

OBLİVİON filmini izleyenler bilir...Belirlenmiş bir bölgede sürekli devriye yapan hava araçları vardı...Belirlenmiş bölgeye giren izinsiz tüm canlı-cansız araç ve kişileri yok ediyordu...

Kızılelma yada İha'lara yapay zeka ile emir verilir , belirlenmiş bölgeler giren tüm unsurlar yok edilir... Bence dünya o seviyeye doğru gidecek...

Yapay zeka yatırımı artırılmalı.... Mesajı Paylaş

Türkiye'nin 10 bin mühendis, fizikçi, yazılımcı filan çalışan enstitü kurup yapay zeka ve görüntü işleme konularında çalışmak lazım. Aksi halde bu alanda geri kalırsak on yıl sonra asansör bile üretemeyiz bırakın savaşmayı. Alet edavat üreterek 21 yy da hiç bir şey olmaz önemli olan bilişimdir. Ama Paypal ı yasaklayan ülkede bu ütopya tabi bizim için. Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Alıntı yapılan: re - 20 Eylül 2022, 18:57:43
Türkiye'nin 10 bin mühendis, fizikçi, yazılımcı filan çalışan enstitü kurup yapay zeka ve görüntü işleme konularında çalışmak lazım. Aksi halde bu alanda geri kalırsak on yıl sonra asansör bile üretemeyiz bırakın savaşmayı. Alet edavat üreterek 21 yy da hiç bir şey olmaz önemli olan bilişimdir. Ama Paypal ı yasaklayan ülkede bu ütopya tabi bizim için.

Paypal kötü örnektir, başka bir örnek bulun. Adam "vergi mergi vermem" dedi yahu. Mesajı Paylaş

Ürettiğin bir yazılımı sitenden Amerika ya Akbank ın sanal pos u ile satmaya çalış o zaman anlarsın paypal ın ne olduğunu. Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

#18
Alıntı yapılan: merzifonlu - 20 Eylül 2022, 23:56:35
Alıntı yapılan: re - 20 Eylül 2022, 18:57:43
Türkiye'nin 10 bin mühendis, fizikçi, yazılımcı filan çalışan enstitü kurup yapay zeka ve görüntü işleme konularında çalışmak lazım. Aksi halde bu alanda geri kalırsak on yıl sonra asansör bile üretemeyiz bırakın savaşmayı. Alet edavat üreterek 21 yy da hiç bir şey olmaz önemli olan bilişimdir. Ama Paypal ı yasaklayan ülkede bu ütopya tabi bizim için.

Paypal kötü örnektir, başka bir örnek bulun. Adam "vergi mergi vermem" dedi yahu.

Sorun sadece vergi vermemesi miydi ? Yoksa altta yatan başka emeller mi vardı? İktidar değişikliğinde bazı şeyler toptan değişiyorsa değişeceğini düşünüyorsak bunun altında başka sorunlar var demektir Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: カメせ - 24 Ekim 2022, 19:10:11
Alıntı Yap







https://mobile.twitter.com/BRAHMSNNETC1/status/1584533838902202368

Hocam iyi hoş paylaşım yapıyorsunuz fakat yanlış bölümlere yapıyorsunuz. Fuarlar ve geziler bölümünde SAHA Expo paylaşımlarınızı oraya taşıyorum.
Mesajı Paylaş


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz