Yüksek Güçlü Lazer Silah Sistemi Projesi

Başlatan AVCI, 28 Mayıs 2013, 11:16:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Türkiye lazer silah üretecek

TÜBİTAK, savunma sanayinde devrim yapacak yeni bir projeye öncü oluyor. Kurum, dünyada sadece ABD'de bulunan lazer silahın yerli olarak geliştirilmesi için yüksek bütçeli projelere destek verecek...

ABD donanmasının insansız hava araçlarını düşürmek ve gemileri etkisiz hale getirmek için kullanacağını açıkladığı Lazer Silah Sistemi'ni (LaWS) geliştirmek üzere Rusya, Çin, İsrail ve Almanya'dan sonra Türkiye de çalışma başlattı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, TÜBİTAK Savunma ve Güvenlik Teknolojileri Araştırma Destek Grubu (SAVTAG)'nun öncülüğünde başlatılan çalışmalarda lazer silah geliştirecek projelerin destekleneceğini açıkladı. Kurum, Yüksek Güçlü Lazer Silah Sistemi (YGLSS) geliştirilmesi için 24 Mayıs'ta çağrıya çıktı.

İki lazer silah
Bakan Ergün, müşteri kurumun Milli Savunma Bakanlığı Ar-Ge ve Teknoloji Dairesi olduğu çağrı kapsamında üniversiteler, özel kuruluşlar ve kamu Ar-Ge kuruluşlarının 'Proje Yürütücüsü' olarak yer alabileceğini söyledi. 'Proje Yöneticisi Kuruluş'un ise proje sonunda kullanılabilecek 2 adet yüksek güçlü lazer silah sisteminin istenen teknik özelliklerde üretilmesinden sorumlu olacağını belirten Ergün, "Lazer sistemi ile kara, deniz ve havada tehdit unsuru oluşturan hedefler algılanacak, takip edilecek ve lazerle etkisiz hale getirilecek" dedi.

Bütün bileşenleri yerli
Bakan Ergün, proje kapsamında öncelikle insansız hava araçları, seyir füzeleri ve havan mühimmatlara karşı kullanılacak bir lazer silahının milli olarak geliştirileceğini, lazer silahının lazer kaynağı dahil bütün bileşenlerinin milli olarak geliştirilmesinin amaçlandığını söyledi. Ergün'ün verdiği bilgilere göre, projenin birinci dönemi süresince farklı teknolojilerin kullanıldığı en fazla 4 farklı lazer kaynağının geliştirilmesi TÜBİTAK tarafından desteklenecek.

Son tarih 26 Temmuz
Edinilen bilgilere göre, benzeri bir lazer silah sistemi ABD tarafından Basra Körfezi'nde bir savaş gemisinde envantere alındı. Lazer silah sistemi teknolojileri ABD, Rusya, Çin, İsrail ve Almanya tarafından geliştirilmeye devam ediliyor. TÜBİTAK'a başvuru yapacak projelerin süresi en fazla 6 yıl olacak. Proje başvuruları, çağrı kapanış tarihi olan 26 Temmuz saat 17.30'a kadar kuruma elden teslim edilecek.

http://haber.mynet.com/turkiyeden-muthis-proje-570019-foto-analiz/?utm_source=Mynet_HomePage_3 Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: slayerss - 25 Haziran 2013, 15:02:30
menzili tespitin le sınırlı anında vuruş imkanı (ışık hızıyla vuruyorsun öyle benzetme falan değil gerçekten ışık hızıyla vuruyorsun ) değerli hedef değersiz hedef derdi yok enerjin olduğu süreyle atıma devam edebilirsin (belki ısınma problemi kısıtlayabilir) muhtemelen füze roket sistemlerinden daha ucuz idame gibi artılar geldi aklıma

Belki kuantumcular bu isi cozebilirler Mesajı Paylaş

Enerji değilde, enerji depolama aygıtları geliştirilmeli. Yanlarında çok büyük kalıyor bu bataryalar ve sorun teşkil edebilir bence. Hatta öyleki bazı şehir merkezlerini koruyan 2-3megajul'lük lazerler doğrudan nükleer santrallere bağlı... Mesajı Paylaş

Bununda zamanla çözümü bulunacaktır,teknoloji şimdilik o seviyede değil.Bilgisayarların gelişimini düşünün 70'li yıllarda bir oda büyüklüğündeki bilgisayarların özellikleri P4 bir makine kadar yoktu.Bu teknolojide üzerinde araştırmalar arttıkça gelişecek ve bütünü oluşturan parçaların ebatları da düşecektir.

Enerji depolama için şimdiden önemli çalışmalar yapılıyor ama halen yeterli düzeyde küçülmeye sebep olmadı bu çalışmalar.Bor ve hidrojen ile depolama en yeni çalışmalar olarak öne çıkıyor.Ülkemizde de Bor ile enerji saklama ve Bor piller üzerinde çalışmalar yapılıyor.Vestel'in İHA lar üzerinde kullanmayı planladığı Bor'dan üretilmiş pil çalışmaları buna örnek verilebilir.Otomobillerde ve kara araçlarında elektronik cihazlarda kullanımı gittikçe yaygınlaşacak bu depolama aygıtlarının.Bunun sonucu olarak ölçeği büyüyecek olan bir piyasa oluşacak.Buna mukabil bu alanda yapılan Ar-Ge çalışmaları artacak ve sonuç olarak daha küçük ebatlarda üretim teknikleri ile yeni ve daha güçlü ama daha küçük ebatlarda depolama aygıtlarına sahip olunacak.

Savunma alanı her zaman teknolojinin öncüsü olagelmiştir;Ar-Ge bütçelerinin büyük bölümüde savunma projelerine aktarılır.Bu durum dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de böyledir.Laser alanında yapılacak yeni buluşlarında öncelikle savunma sanayiinde kullanılacağı ve sonrasında sivil sanayii ve kullanıma aktarılacağı söylenebilir. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: AVCI - 25 Haziran 2013, 16:45:59
Bununda zamanla çözümü bulunacaktır,teknoloji şimdilik o seviyede değil.

Bizim teknolojimiz şu an bu lazer sistemini yapmaya da müsait değil. Bu sistemin geliştirilmesi için gerekli olan güç üretim yönteleri üzerine de eş zamanlı çalışamaya başlamak lazım. ABD bu sistemi uçaklarda da denedi. Muhtemelen bu konuda oldukça önemli gelişme sağladılar. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Alıntı YapTürk gemileri lazerle pilotsuz uçakları vuracak

TÜBİTAK tarafından çalışmaları başlayan sistemle, Türk gemileri, keşif yapan düşman insansız hava araçlarını lazer kullanarak vuracak. Özel bir teknolojiye sahip sistemin başka ülkelere de satışı gündemde.


Meltem ÖZGENÇ / ANKARA

Sadece ABD'de bulunan silahtan iki adet üretilecek. ABD'nin insansız hava araçlarını düşürme ve savaş gemilerini etkisiz hale getirmek için geliştirdiği Lazer Silah Sistemi (LaWS) büyük yankı uyandırmıştı. Amerikan Donanması'nın tanıttığı lazer silahını geliştirebilmek için Rusya, Çin, İsrail ve Almanya'da da benzer çalışmalar yapılıyor.

İKİ SİLAH ÜRETİLECEK

Bakan Ergün, bir grup gazeteciyle yaptığı sohbette TÜBİTAK Savunma ve Güvenlik Teknolojileri Araştırma Destek Grubu (SAVTAG)'nun öncülüğünde başlatılan çalışmalarda lazer silah geliştirecek yüksek bütçeli projelerin destekleneceğini bildirdi. Kurum, Yüksek Güçlü Lazer Silah Sistemi (YGLSS) geliştirilmesi için 24 Mayıs'ta çağrıya çıktı. Proje sonunda iki adet lazer silah geliştirilecek.
Ergün, müşteri kurumun Milli Savunma Bakanlığı ARGE ve Teknoloji Dairesi olduğu çağrı kapsamında üniversiteler, özel kuruluşlar ve kamu ARGE kuruluşlarının 'Proje Yürütücüsü' olarak yer alabileceğini ifade etti. Proje yöneticisi kurumun proje sonunda kullanılabilecek iki adet yüksek güçlü lazer silahın istenen teknik özelliklerde üretilmesinden sorumlu olacağını belirten Ergün, "Lazer sistemle kara, deniz ve havada tehdit unsuru oluşturan hedefler algılanacak, takip edilecek ve etkisiz hale getirilecek" dedi.

TAMAMEN YERLİ

Proje kapsamında öncelikle insansız hava araçları, seyir füzeleri ve havan mühimmatlara karşı kullanılacak bir lazer silahının milli olarak geliştirileceğinin altını çizen Bakan Ergün, söz konusu lazer silahının bütün bileşenlerinin milli olmasının da amaçlandığını belirtti. Bakan Nihat Ergün, çalışmaya ilişkin şunları söyledi:  "Silah sisteminin en kritik bileşenlerinden biri olan lazer kaynağı tamamen yurtiçi yetenekler kullanılarak geliştirilecek. Projenin birinci dönemi süresince farklı teknolojilerin kullanıldığı en fazla 4 farklı lazer kaynağının geliştirilmesi TÜBİTAK tarafından desteklenecek. Türkiye'nin   geliştireceği lazer teknolo-jisi öncelikle savunma sanayinde teknolojik kazanım sağlayacak. "

http://kokpit.aero/lazerle-pilotsuz-ucak-vuracak Mesajı Paylaş

Eğer savaş gemilerinde lazer kullanacaksak TF-2000 yapılırken lazer sistemine nerden güç verilecek, aktarılacak buda düşünülmeli ve gemi ona göre tesis edilmeli. Mesajı Paylaş

galiba 1 makine dairesi kadar yer ayırılmalı söyle 2,5MG lık gücünde olsa gemiyi anca korur Mesajı Paylaş

Yerli lazer silahı çalışmalarının geldiği aşama hakkında Aselsan dergisinde çıkan yazı.

Mesajı Paylaş



Alıntı YapNavy officials said the USS Ponce's laser, for example, costs 59 cents a shot, while the cost of some missiles that would perform the same attack can cost in the millions of dollars.

Aşağıdaki linkteki haberde yukarıdaki alıntı yapılmış.Aslında olayı güzel özetliyor.Geliştirme maliyeti yüksek ancak füzelere kıyasta tek bir atışın maliyeti neredeyse denebilecek düzeyde(59 cent).

http://www.washingtonpost.com/blogs/the-switch/wp/2014/12/19/the-pentagons-newest-weapons-look-like-something-out-of-star-wars/ Mesajı Paylaş


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz