Su-25 Frogfoot

Başlatan SKYWOLF, 31 Mayıs 2013, 16:28:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı YapTürkiye Gürcistan ile 50 adet Su-25 savaş uçağını ortaklaşa üretecek. Su-25 lerin yakın hava desteği sağlaması bekleniyor.

https://mobile.twitter.com/kimlikci_954/status/1454511426601639938
Mesajı Paylaş
]

Oooo şakalar komiklikler falan. Ciddiye almıyorum. Mesajı Paylaş

gercek degildir  hürjet ortaya ciksa iyi olacak Mesajı Paylaş

Bizim milletin rus fantezisi bitmedi Mesajı Paylaş

Yazıp yazıp sildim. Neyse bir yorum yapmıyorum.  :) Mesajı Paylaş

Aslında çok mantıklı olur. F-16'ları hangi görevlerde kullanıyoruz? Hava bombardımanı, yakın hava desteği ( CAS ) ve hava sahamızın korunması için. Anladığım, bu görevleri 3 farklı platforma aktarmayı planlıyoruz. Bombardıman için Akıncı ve MIUS-B, CAS için ağır şekilde modernize edilmiş SU-25 ve hava sahamızın korunması için Akıncı ve MIUS-A.

Tüm bu SİHA filosunu yönetmek için iki silah subayı (pilot değil silah subayı) ve muhabere/sensör suitini faydalı yük olarak taşıyan, özel bir Akıncı ve/veya MIUS modeli gerekebilir. Böylece dünyada eşi benzeri olmayan bir hava gücü konseptine sahip olacağız.

Bahsettiğim bu hava gücü konsepti gerçekleşirse, Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerin doğası geri dönülmez şekilde değişecektir. Çünkü Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerin temelini aslen F-16 projesindeki ortaklık şekillendiriyor. Ticari ilişkiler aslında çok daha az önemli. Mesajı Paylaş

Gürcistan'a ve bu fabrikaya  yapılan ziyaret pek ilgi çekmemişti, hikmeti buymuş.

kaynakta bu işin daha ziyade Azerbaycan ile ilgili olabileceğine dair geyik yapılmış.
Mesajı Paylaş

Rus uçaklarını sevmem ama hava üstünlüğü ele geçirilmiş bölgelerde silah yükü iyi olan bir Su-25 iyi iş görür...Her bombalama işine F-16 göndermekten , maliyetinden rahatsız olmuyor muyduk hep?
Alın size uygun maliyetli,Siha'lardan fazla silah yüklü ,uçuş maliyeti düşük F-4 phantom veya A-10...

Ben bu Su-25 işine varım...Güzelce öz savunma ekipmanı yüklenirse neden olmasın...

Yalnız motor arızası nedeniyle çok Su-25 kaybedilmiş , motoru dandik galiba Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: merzifonlu - 31 Ekim 2021, 01:14:01
Aslında çok mantıklı olur. F-16'ları hangi görevlerde kullanıyoruz? Hava bombardımanı, yakın hava desteği ( CAS ) ve hava sahamızın korunması için. Anladığım, bu görevleri 3 farklı platforma aktarmayı planlıyoruz. Bombardıman için Akıncı ve MIUS-B, CAS için ağır şekilde modernize edilmiş SU-25 ve hava sahamızın korunması için Akıncı ve MIUS-A.

Tüm bu SİHA filosunu yönetmek için iki silah subayı (pilot değil silah subayı) ve muhabere/sensör suitini faydalı yük olarak taşıyan, özel bir Akıncı ve/veya MIUS modeli gerekebilir. Böylece dünyada eşi benzeri olmayan bir hava gücü konseptine sahip olacağız.

Bahsettiğim bu hava gücü konsepti gerçekleşirse, Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerin doğası geri dönülmez şekilde değişecektir. Çünkü Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerin temelini aslen F-16 projesindeki ortaklık şekillendiriyor. Ticari ilişkiler aslında çok daha az önemli.
Sn Merzifonlu,
Gürcistan SU25'leri nin orijinal motoru Rus Soyuz/Kurmansky türbojet. 2 adet 9900lbf itkili. Tiflisdeki fabrika bu uçakların gövdesini imal edebilecek durumda. Ama motorlarının ve gerekli aksamların Fransa, İtalya ve İngiltere'den temini gerekiyor. Aviyonik ve elektronik ekipmanının üzerinde İsrail çok çalışmış ve yeni bir versiyon geliştirmiş (SU25KM).
Ellerinde 10-12 adet SU25 var. Yenisini yapmak için Batı'dan çok teknik yardım ve motor almaları gerekiyor. İhraç için izin alabilirler mi?
Çok daha modern, hızlı ve kıvrak bir Hürjet yapmayı planlarken, CAS görev için hantal bir SU25 ne kadar işimize yarar? Tamam 6400kg faydalı yük taşıma kapasiteli bir uçak. Ama 25000ft üzerine çıkamayan, 0.8 Mach hızı bulmayan maximum hızı ile çok eski teknoloji bir uçak. İçine pilot koymaya korkarım ben!
Sn Serkan1976'nın söylediği gibi ancak hava sahasını kontrol ediyorsanız bu uçaklar kapasiteleri oranınca iş görür.
Mesajı Paylaş

Ben bu isten birsey anlamadim..

Rus ucaklarina yoneleceksek niye bundan basliyoruz?...

AbD ile ilişkileri tam kopartacaksan bari SU57 icin kopar...

Mantikli gelmedi...

Ya Azerbaycan icin ya da yalan olmasini diliyorum.. Mesajı Paylaş
What is steel compared to the hand that wields it?

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz