Su-25 Frogfoot

Başlatan SKYWOLF, 31 Mayıs 2013, 16:28:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Rusya'nın güneyindeki Krasnodar Bölgesi'ne bağlı Yeysk kenti üzerinde uçuş yapan Su-25 tipi savaş uçağı Azak Denizi'ne düştü. Rus ordusunun Güney Askeri Bölgesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Krasnodar Bölgesi'nde Azak Denizi semalarında eğitim uçuşu yapan Su-25 saldırı uçağı düştü" ifadeleri kullanarak, pilotun kazadan sağ kurtulduğu belirtildi. Açıklamada, "Kaza sonrasında herhangi bir can kaybı olmadı. İlk raporlara göre pilot kurtarma ekipleri tarafından tahliye edildi" denildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, kazanın motor arızası nedeniyle yaşanmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

https://www.haber7.com/dunya/haber/3339717-rusyada-savas-ucagi-denize-dustu Mesajı Paylaş

Alıntı YapTUSAÞ ve Azerbaycan Ortaklığı: Su-25 "Laçin" Gövde Gösterisi Yaptı.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAÞ), Azerbaycan Hava Kuvvetleri için modernize ettiği Su-25 "Frogfoot" saldırı uçağını, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen ADEX-2024 savunma fuarında sergiledi. LAÇIN adını taşıyan uçak, Azerbaycan'ın askeri kapasitesini artırmak için yapılan kapsamlı modernizasyon çalışmalarının bir sonucu olarak dikkat çekti.

TUSAÞ'ın resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Azerbaycan Hava Kuvvetleri'nin saldırı uçağı filosunun modernizasyonuna ilişkin anlaşma, 2023 yılı yazında İstanbul'da düzenlenen IDEF-2023 savunma fuarında imzalandı. Anlaşmanın ardından Su-25, Türkiye'ye gönderilerek modernizasyon çalışmaları başlatıldı. EDR On-Line'ın haberine göre, yükseltme çalışmaları tamamlanan uçak, bu yılın Mayıs ayında Azerbaycan Hava Kuvvetleri'ne teslim edildi.

Yüksek Teknoloji ile Donatılan "Laçin"
Modernizasyon kapsamında, Türk savunma sanayi şirketleri, uçağın silah kontrol sistemine ileri teknolojiye sahip Türk yapımı hassas güdümlü füzeler ve bombalar entegre etti. Bu yeni sistemlerle donatılan Laçin, Roketsan tarafından geliştirilen SOM seyir füzesi ve Aselsan tarafından üretilen OFAB-250-LG güdümlü hava bombası gibi ileri silahlarla desteklenerek ADEX-2024'te statik sergide yer aldı.

Su-25 Laçin'in modernizasyonu iki aşamalı olarak gerçekleştirildi. İlk aşama olan "Merhale-1" kapsamında uçağa, KGK güdüm kitiyle donatılmış MK83 1.000 lb ve MK82 500 lb güdümlü bombaların entegrasyonu için UBAS atış kontrol sistemi yerleştirildi. KGK güdüm kitine sahip bu bombalar, uçakların düşman hava savunma bölgesine girmeden yer hedeflerine yüksek doğrulukla saldırmasını sağlıyor.

İkinci Aşama: Tam Aviyonik Yenileme
Modernizasyonun ikinci aşaması olan "Merhale-2"de ise uçağın aviyonik sistemleri tamamen yeniden tasarlanarak daha gelişmiş GPS güdümlü HGK bombaları ve SOM seyir füzelerinin entegrasyonu sağlandı. Bu çalışmalar, Azerbaycan Hava Kuvvetleri'nin modern savaş yeteneklerini önemli ölçüde artırmayı hedefliyor.

https://www.google.com/amp/s/www.airlinehaber.com/tusas-ve-azerbaycan-ortakligi-su-25-lacin-govde-gosterisi-yapti/amp/
Mesajı Paylaş
]

Zamanın birinde bana yüzük, kolye, küpe modeli çizip satan birisini gönderdiler, yardım etmem için. Ona sordum nasıl para kazanıyorsun. Abi dedi her çizim 10 – 20 USD, günde 7-8 çizim yapıyorum ve geçiniyorum. Hesapladım, bununla geçinmek, dükkan kirası, elektrik, su ödemek imkanı yok. İşin gerçeğini söyle bana dedim. Her müşteriye özel çizdiği modelleri el altından başkalarınada satıyordu. Hah dedim şimdi anladım.

Arge işinin en önemli kısmı ZAMAN'ı yönetmektir. Bilgiyi sürekli üst üste koymak esastır. Öyle her müşterinin peşine takılır gidersen, adamı oynatırlar. Müşteri'yi reddetmeyi bilmek lazım, oyalayacak projelerden uzak durmak lazım, butik tarzı çalışmaktan, fasonculuktan kaçınmak lazım.

Þu anda Aselsan ve diğerleri benim gözümde %40 verimle çalışan işletmelerdir. Neden bu durumdalar, çünkü mütahit kafalı adamlar, manav çalıştırdığını zanneden yöneticiler ile yürüyoruz. Bir ihracat yapma hevesi, ama ne heves düşman başına, bu forumda da ihracat ihracat diye tutturuyorlar. Ne kadar ihracat, topu topu 5 Milyar dolar. Değermi, şu zamanı hayasızca harcamaya, Allah akıl fikir versin.
Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: MrNo - 03 Ekim 2024, 13:55:59
Zamanın birinde bana yüzük, kolye, küpe modeli çizip satan birisini gönderdiler, yardım etmem için. Ona sordum nasıl para kazanıyorsun. Abi dedi her çizim 10 – 20 USD, günde 7-8 çizim yapıyorum ve geçiniyorum. Hesapladım, bununla geçinmek, dükkan kirası, elektrik, su ödemek imkanı yok. İşin gerçeğini söyle bana dedim. Her müşteriye özel çizdiği modelleri el altından başkalarınada satıyordu. Hah dedim şimdi anladım.

Arge işinin en önemli kısmı ZAMAN'ı yönetmektir. Bilgiyi sürekli üst üste koymak esastır. Öyle her müşterinin peşine takılır gidersen, adamı oynatırlar. Müşteri'yi reddetmeyi bilmek lazım, oyalayacak projelerden uzak durmak lazım, butik tarzı çalışmaktan, fasonculuktan kaçınmak lazım.

Þu anda Aselsan ve diğerleri benim gözümde %40 verimle çalışan işletmelerdir. Neden bu durumdalar, çünkü mütahit kafalı adamlar, manav çalıştırdığını zanneden yöneticiler ile yürüyoruz. Bir ihracat yapma hevesi, ama ne heves düşman başına, bu forumda da ihracat ihracat diye tutturuyorlar. Ne kadar ihracat, topu topu 5 Milyar dolar. Değermi, şu zamanı hayasızca harcamaya, Allah akıl fikir versin.
Sn MrNo,
Bunları daha önce burada yazmıştım.

- Savunma sanayine yapılan yatırım, ekonomik açıdan ölü yatırımdır.
- Dışarıdan bir askeri kamyon alırsanız, o kamyon ekonomiye hiç bir katkıda bulunmaz. Bilakis onu almak için döviz harcamış olursunuz.
- Dışarıdan sivil kamyon alırsanız; gene döviz harcarsınız. Ama o kamyon çalışır, sahibine para kazandırır. Ekonomiye çok yönlü katkısı olur.
- Askeri kamyonu siz imal ederseniz, döviz memlekette kalır. İmalatı için insan çalıştırırsınız. Ama maliyeti devlet kasasından ödenir. Ekonomiye gene, büyük ölçüde, katkısı olmaz.
- Askeri kamyonu ihraç ederseniz; hem döviz getiriniz olur. Hem kar edersiniz, hem de kendinize imal ettiğiniz atıl duracak kamyonu bedavaya getirirsiniz. Üstüne, kamyonun yedek parçalarını satarak sattığınız ülkeyi kendinize bağlamış olursunuz.

Savunma sanayiinde ihracat kilittir. Çok önemlidir.
Mesajı Paylaş

Tüm ekonomik ve teknolojik kaygılardan daha elim ve elzem konu ise öncelikli olarak GÜVENLİK POLİTİKASIdır.

Af edersiniz bir yeriniz açılmışsa bütün mahalle üşüşür. Önce mahrem yerlerini örtecek bir don atlet giyindikten sonra, üstündeki elbisenin tipine modasına , ekonomisine bakarsan daha uygun olur.

Bunu betimleyen argo olmayan söz; eldeki kuş ve teldeki kuş dengesidir. Argosu ise kıçında giymeye don yokken tahtarevelliyle tuvalete gitmek denilebilir.

san biraderlerde veya çevrelerinde takılmak ve muhabbet etmek ve ekmek güzel de;  bir de yenin içindeki kırılan kollara bakmak lazım. Bir gün birisine bir toslayacağız , sonra gerimize bakarak geri çıkmayalım.
Mesajı Paylaş

Su 25 savas ucagi Azerbeycana yakismiyor

parasimi yok bu ülkenin  en az   150 adet Su 35 ucagi olmazi gerekirdi

Azerbeycanin petrolude var  Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: tumucin - 04 Ekim 2024, 00:07:07
Su 25 savas ucagi Azerbeycana yakismiyor

parasimi yok bu ülkenin  en az   150 adet Su 35 ucagi olmazi gerekirdi

Azerbeycanin petrolude var

Her şey para değil. Pilot yetiştirmek kolay iş değil. Azerbaycan kendini bilerek hareket ediyor, doğruyu yapıyor. Küçük ama kendine yeterli bir hava gücü şuan için Azerbaycan'a yeter de artar bile. Su-25 ve JF-17 çok büyük kuvvet çarpanı olur. Bu filolara da yeterli pilotu eğitebilir. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz