T-129 ATAK PROJESİ

Başlatan kosavalı1989, 08 Mayıs 2009, 16:52:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

]

Alıntı YapIsmail Demir
Güvenlik güçlerimize gece gündüz her türlü hava koşulunda destek veren T129 Atak helikopterlerimizin 52'ncisini Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim ettik.
Mesajı Paylaş
]

Üretim mi yavaş yoksa, eskiden ayda 2 adet teslim edilirdi  de ? Mesajı Paylaş
Ayakta ölmek,diz üstü yaşamaktan daha iyidir.

Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Mustafa Murat Þeker, Türkiye'nin Pakistan'a satmak üzere anlaştığı 30 ATAK helikopterinin motoru için ABD Savunma Bakanlığı'ndan ihracat lisansı almak gerektiğine dikkati çekerek, "ABD'den ihracat lisansıyla ilgili olumsuz bir yanıt gelirse alternatif planlarımız var. Çok önceden helikopter motoru üretme çalışmamız başladık. İhracat lisansı çıkmazsa kendi yolumuza devam ederiz. Çözümümüz hazır." dedi.

https://www.google.com/amp/www.milliyet.com.tr/amp/gundem/30-atak-helikopterin-satisina-abd-freni-alternatif-hazir-6064680 Mesajı Paylaş

Çözüm hazırsa ve bu kendi üreteceğimiz bir motorsa o zaman ne diye ABD'den motor alıyoruz? Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Hocam büyük ihtimalle daha prototip aşamasında. Ki ben bu savunma sanayideki yavaşlığın sebebini anlamış değilim. Mesajı Paylaş

Atak helikopterinin DZKK modeli ne alemde bilen var mı ? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Commander - 25 Ekim 2019, 11:43:01
Hocam büyük ihtimalle daha prototip aşamasında. Ki ben bu savunma sanayideki yavaşlığın sebebini anlamış değilim.
Motor teknolojisi ve metalurji bilgi eksikliği... Mesajı Paylaş

Zaten motor teknolojisini çözsek çok iyi şeyler çıkar ortaya Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Commander - 25 Ekim 2019, 14:23:39
Zaten motor teknolojisini çözsek çok iyi şeyler çıkar ortaya
Metalurji bilgisi olmadan -ki bu gerçekten uzun yıllar alacak bir konu kolay kolay motor teknolojisi elde edemeyiz. Motorda kullanılan alaşımları elde etmekten tut bu alaşımların kaç derecede ne kadar performans göstereceğini test etmeniz gerekiyor. Bahsettiğimiz bu bilgiye Çin dahi erişebilmiş değil. Bunlar testlerle olur ve çok uzun zaman alır. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz