T-129 ATAK PROJESİ

Başlatan kosavalı1989, 08 Mayıs 2009, 16:52:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

resimde kanatçıklar dışarda normalde içinde olması gerek değilmi sonrada açılıyor felan maket olabilitesi yüksek Mesajı Paylaş

ELLER YUKARI HERÞEY AJAN SHEPPARDIN KONTROLU ALTINDA. [SGA 5X19-VEGAS] (STARGATE ATLANTİS CSI VERSİON EPİSODES)

Neden sonradan açılsın? Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

şu foto için yorumlarınız nedir? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 04 Şubat 2011, 00:55:01
Neden sonradan açılsın?

Bu tür füzelerin kanatları hassas olduğu için havada açık kalması sakıncalı.Misal 320 km hızla manevra yapan ve bu hızda füzeyi fırlatan helikopter (ki bu durumda ateş açılmaz) füzenin kanatları açıkken oluşan g kuvvetinden füzeye zarar verebilir. Kanatcıklar her ne kadar en zor şartlara göre yapılsa da sonuçta kul yapımı. Sabit kanatlı füzeler hariç bütün füzeler için durum budur, Bunları bende merak edip bu konuda uzman bir abime sormuştum,  bunların aynısını anlatmıştı bana.. agm-114 helfirenin kanat yapısı sabit ve arka taraftadır.. Açık kalması problemmidir, çokta değildir açıkcası bana göre dışarıdan bakan bir göz için..

Ama şu da var, Bütün dünya anti tank füzelerini fırlatıcı tüplerin içinde yani podlarda muhafaza edip helikoptere yüklüyor. Bizim umtas ve omtas da podların içinde, ve bildiğim kadarıyla sadece kendi tüplerinden fırlatılabiliyorlar. Tüpleri olmadan (tüp diyorum anlayın artık siz, pod yani) fırlatılmaları için ben bir aparat ilavesi göremedim.. ama Resimlerde büyük ihtimalla sergi manasında roketleri tüpleri olmadan gövdeleriyle beraber helikoptere montelemişler.. Bana kalırsa kötü bişey değil açıkcası.. Maksat görüntü olsun..

AGM-114 helfire

M-229 füze fırlatıcı

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: ist_eternal - 04 Şubat 2011, 01:18:40

şu foto için yorumlarınız nedir?

Kadın çekilse daha iyi olacakmış :D

Helikopterin burnu dikkat çekici. Ön taraftaki silah takımı sanki elden geçirilmiş. Normal cobraların 20 mm silah yeri daha değişik.

Ve bütün lambaları açmışlar, israf :D Mesajı Paylaş

omtasın zaten katlanabilir kanatları var.Umtas ta ise buna gerek yok aynı hellfire ve spike lr gibi açık taşınıcak Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: RekarnO - 04 Şubat 2011, 01:33:08
Alıntı yapılan: SKYWOLF - 04 Şubat 2011, 00:55:01
Neden sonradan açılsın?

Bu tür füzelerin kanatları hassas olduğu için havada açık kalması sakıncalı.Misal 320 km hızla manevra yapan ve bu hızda füzeyi fırlatan helikopter (ki bu durumda ateş açılmaz) füzenin kanatları açıkken oluşan g kuvvetinden füzeye zarar verebilir. Kanatcıklar her ne kadar en zor şartlara göre yapılsa da sonuçta kul yapımı. Sabit kanatlı füzeler hariç bütün füzeler için durum budur, Bunları bende merak edip bu konuda uzman bir abime sormuştum,  bunların aynısını anlatmıştı bana.. agm-114 helfirenin kanat yapısı sabit ve arka taraftadır.. Açık kalması problemmidir, çokta değildir açıkcası bana göre dışarıdan bakan bir göz için..

Ama şu da var, Bütün dünya anti tank füzelerini fırlatıcı tüplerin içinde yani podlarda muhafaza edip helikoptere yüklüyor. Bizim umtas ve omtas da podların içinde, ve bildiğim kadarıyla sadece kendi tüplerinden fırlatılabiliyorlar. Tüpleri olmadan (tüp diyorum anlayın artık siz, pod yani) fırlatılmaları için ben bir aparat ilavesi göremedim.. ama Resimlerde büyük ihtimalla sergi manasında roketleri tüpleri olmadan gövdeleriyle beraber helikoptere montelemişler.. Bana kalırsa kötü bişey değil açıkcası.. Maksat görüntü olsun..

AGM-114 helfire

M-229 füze fırlatıcı

Þöyle basit bir nedeni var: Tüp içerisindeki sistemler, yani roketler boyutlarının küçük olma zorunluluğu nedeniyle kanatları katlanır vaziyette oluyorlar. Kanatlar katlanmamış olsaydı daha büyük bir tüp kullanılması gerekecekti.  Tüp içerisinde taşınmayanlarda ise kanatları katlamaya ne gerek var! Yeterli hacim olduktan sonra... Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Evet böyle de bir neden söz konusu  :) Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: AVCI - 05 Şubat 2011, 12:23:08
Agusta Westland 2011 takviminden.

http://www.agustawestland.com/system/files/manup/cal2011/2_February_1280x1024.jpg

Fotoğraf shop galiba böylece umtas podlarınıda gördük sanırım yada başka anti-tankında podu olabilir.[spike vs]

Ama şöyle deyim.Umtasın,avcı kaskının ve yazılım tabanlı telsizlerle milimetrik dalga radarının ilk tuc-1 lerde olmayıp ikincilerde olması karar verilmişti. Ama eğerki umtas şimdi testleri geçmiş veya testlerde ah-1s den atılışı felan deneniyorsa ilk Tuc-1'e Umtas yetişebilir. Yine aynı şekilde avcı kaskıda.Ama şu an milimetrik dalga radarı ve yazılım tabanlı telsizlerden bir haber olmadığı için birşey diyemeyeceğim. Gerçi sanırım bir fuarda galiba milimetrik dalga radarını göstermişlerdi fakat ileriye dönük bir maketmiydi. Veyahut gerçekmiydi bilmiyorum. Mesajı Paylaş

ELLER YUKARI HERÞEY AJAN SHEPPARDIN KONTROLU ALTINDA. [SGA 5X19-VEGAS] (STARGATE ATLANTİS CSI VERSİON EPİSODES)

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz