T-129 ATAK PROJESİ

Başlatan kosavalı1989, 08 Mayıs 2009, 16:52:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Pakistanlılar helikopteri baya benimsemiş ordularında görmek istiyorlar öyle gözüküyorda alıcaklarmı
yada nekadar alıcakar inceleme sonucu ne çıkıcak herşey bilinmemezlik içinde ama ilgilendikleri kesinmiş. Mesajı Paylaş





Alıntı yapılan: Falcon - 01 Haziran 2011, 22:30:03
Pakistanlılar helikopteri baya benimsemiş ordularında görmek istiyorlar öyle gözüküyorda alıcaklarmı
yada nekadar alıcakar inceleme sonucu ne çıkıcak herşey bilinmemezlik içinde ama ilgilendikleri kesinmiş.

Pakistan'ın ana geliri nedir ki? Yani herşeyden biraz istemek için alttan petrol fışkırması lazım değil mi? Mesajı Paylaş
Ne Mutlu Türküm Diyene. Gazi Mustafa Kemal Atatürk

#266
2.5 milyar dolarlık rezerv ayırdık diyorlar ama bu ilk helikopterler için şu anda pakistanın durumu evet o kadar iyi degil ama çokta kötü degil.
Bir kaç bilgi  
Pakistan'ın yeraltı kaynakları fazla zengin değildir. Daha çok tabiî gaz ve demir filizi mevcuttur. Bundan başka kömür, petrol, kromit, kireçtaşı ve alçıtaşı da bulunmaktadır.

Pakistan'ın, kuzey bölgeleri ve buradaki dağlar tamâmen ormanlık alanlardır. Bu ormanlarda çok çeşitli vahşî hayvanlar yaşamaktadır. Leopar, siyah ayı, kahverengi ayı ve ayrıca Sibirya dağkeçisi bulunur. Bu bölgelerde mavi koyun da yetiştirilir. Yaylalık sahalarda ve batı bölgelerde geyik, ayı, çakal, sırtlan, vahşî cins kediler ve çok çeşitli sürüngen ve kemirgen hayvanlar mevcuttur. Ülkenin umûmiyetle bitki örtüsü ormanlık ve çayırlıktır. 100'den fazla türde kuşa, bu yeşil sahalarda çok rastlanmaktadır.
Pakistan ekonomisi büyük ölçüde tarıma dayanır. Halkın yarıdan fazlası tarımla uğraşır. Ekili alanların yaklaşık % 50'si pirinç ve buğdaydır. Bunlardan başka yetişen diğer tarım ürünleri arpa, mısır, darı, pamuk lifi ve pamuktur. Pakistan'ın en çok gelir getiren kıymetli ürünü Jüt'tür. Çay, tütün, şekerkamışı, meyve ve sebze de yetiştirilmektedir. Tarım ürünlerinin memleket ekonomisine olan katkısı % 30 dolaylarındadır.

Pakistan endüstrisi orta seviyede olup, son zamanlarda gelişme içerisine girmiştir. En önemli endüstri dalı tekstildir. Özellikle pamuklu mâmüller önemli gelir kaynağıdır. Jüt îmâlâtçılığı ise yüksek bir seviyededir. Diğer endüstri kolları; kâğıt, kereste, çimento, kauçuk, kimyevî maddeler, gübre, şeker, sigara, gıdâ maddeleri ve eczâcılık ürünleridir.

Endüstrinin ve sanâyinin gelişmesine, hiç şüphesiz yeni bulunan tabiî gaz sebep olmuştur. Diğer yeraltı kaynaklarından kömür, krom ve demir endüstri için önemli mâdenlerdir. Tuz, alçıtaşı ve kireçtaşı ülkenin diğer minerallerini meydana getirir. Çalışan nüfûsun yaklaşık % 16'sı endüstri ve sanâyi alanında istihdam edilmektedir. İhrâcât hacmi, ithâlâtının üçte ikisine yaklaşmıştır. Daha çok Suudi Arabistan, Japonya, ABD, Kuveyt, Çin ve Türkiye ile yapmaktadır. Dışarıya pamuk ve pamuklu mâmüller, yünlü kumaşlar, pirinç, kürk, deri ve kimyevî maddeler satılmaktadır. Son zamanlarda AT ülkeleri, Körfez ülkeleri, Almanya ve Endonezya ile ticârî münâsebetleri artmıştır.

Pakistan, dünyâ ülkeleri arasında, ekonomik bakımdan GSMH sı 404.6 milyar dolardır (26. büyük ekonomi), kişi başına düşen milli gelir 2,628 dolar. (128. sırada). Ekonomik büyüme hızı % 2'nin üstüne çıkmıştır. Turizm, Pakistan'ın önemli bir gelir kaynağıdır. Ülkenin demiryolu ve karayolu ulaştırma sistemi orta seviyededir. Hava yolu ulaştırması ise oldukça gelişmiş durumdadır.

Pakistan, atom reaktörlerine sâhip ülkelerden biridir. Yabancı milletlerin yardımı olmadan, yaptığı reaktör, 1962 yılında işlemeye başladı.
Ulaşım daha çok karayoluna dayanır. Karaçi'den çıkan ana kara ve demiryolları Lahor ve Ravalpindi üzerinden Peşaver'e uzanır. Karayolları 110.128 km, demiryolları ise 12.620 km uzunluğa ulaşmıştır. Önemli hava alanları Lahor, Revalpindi, Peşaver ve Karaçi'dedir. Karaçi aynı zamanda önemli bir liman şehridir.
Karaçi aynı zamanda önemli bir liman şehridir.Asya'ya gelen bir çok mal bu limandan içeriye girer çok büyüktür.Çok işlektir.Çok güvenli bir bölgede kurulmuştu ve çölün arkasında kurulmuş olduğu için korunaklıdır.Karaçi, hâlâ ülkenin en önemli ekonomi ve sanayi merkezidir ve Pakistan'ın denizaşırı ve Orta Asya ülkeleriyle yaptığı ticareti idare eder. Pakistan'ın GSYH'sının büyük bir miktarını ve ofis çalışanını elinde bulundurur. Karaçi'nin nüfusu büyümeye devam ediyor. Pakistan'da son zamanlarda yaşanan ekonomik büyüme, Karaçi'de yaşanan ekonomik dirilmenin sonucudur.

Pakistan'ın, yer üstü kaynaklarının en önemlisi İndus Nehridir. Tibet bölgesinden doğar, Süleyman Bölgesi ve Tar Çölünün arasındaki bölgede, kuzeyden gelen iki ana kol birleşir ve İndus Nehrini meydana getirir. Bu kollardan batıda olanı esas olarak Tibet'ten doğar, Hayber Geçidinin doğusunda ve Sayda'nın güneyinde Swat Suyu ile birleşir, Pencap üzerinden İndus Nehrine katılır. Doğu kolu ise Sutley, Ravi, Cenab ve Jelum (veya Þelum) nehirlerinin birleşmesinden meydana gelmiştir. Geçtiği yerlere verimlilik getiren İndus Nehri, Sukkur'da üç kola ayrılır ve Haydarabad'ın güneyinde ve Karaçi'nin doğusunda geniş bir delta meydana getirerek Umman Denizine dökülür.
Mesajı Paylaş

Jüt Çuval varya şu dokuma kahvrengi oluyor böyle bitki lifleri filan biraraya getiriliyor işte o.
Ek bilgi olsun diye yazdım. Mesajı Paylaş

tesekürler Falcon bilgiler için 8) Mesajı Paylaş

keske hindistana biseyler satabilsek bu adamlar surekli silah aliyorlar bi alistirsak saglam musteri bunlar ama turkiye bu helikopterden is verirmi orasi malum Mesajı Paylaş
Adaletin hakim olduğu yerde silahın yeri yoktur.


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz