T-129 ATAK PROJESİ

Başlatan kosavalı1989, 08 Mayıs 2009, 16:52:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

söyle geriye yaslandim video yu actim T129 P6 izlerken derin derin cigaramdan cektim ,gözümü kapatip canlandirma yaptim

Batman IHA bölügü (BIHA) sirnak ili toptepe kirsalinda bu gün saat 21:44 sularinda terörist unsurlar tesbit etmis olup ANKA 21´den aldigi görüntüleri aninda IGOM`a (Ic güvenlik operasyon merkezi)ne iletmistir. IGOM kordinat ve hedef bilgilerini Diyarbakirda konuslu 38´ci ASA (T129 ) Alayina bildirdirmistir.zaten rutin sinir devriye görevi icin cizre üzerinde bulunan 6 adet T129 (PARS) saldiri helikopterimiz (BIHA) sevk ve kordinesinde saat 21:49 itibari ile ANKA 21´in tesbit etmis oldugu ve izledigi 20 kisilik terörist gurubu etkisiz hale getirmistir.

Olay Mahallinde ertesi gün yapilan AT faliyetleri sonunda 20 terör örgütü mensubu ölü ,ölülerle birlikte  cok sayida muhtelif silah ve cephane ele gecirilmistir .

kamuoyuna saygiyla duyrulur Mesajı Paylaş
Ya sevecek ya gideceksiniz baska yolu yok.

Alıntı yapılan: amonyak - 24 Ağustos 2011, 19:33:14
söyle geriye yaslandim video yu actim T129 P6 izlerken derin derin cigaramdan cektim ,gözümü kapatip canlandirma yaptim

Batman IHA bölügü (BIHA) sirnak ili toptepe kirsalinda bu gün saat 21:44 sularinda terörist unsurlar tesbit etmis olup ANKA 21´den aldigi görüntüleri aninda IGOM`a (Ic güvenlik operasyon merkezi)ne iletmistir. IGOM kordinat ve hedef bilgilerini Diyarbakirda konuslu 38´ci ASA (T129 ) Alayina bildirdirmistir.zaten rutin sinir devriye görevi icin cizre üzerinde bulunan 6 adet T129 (PARS) saldiri helikopterimiz (BIHA) sevk ve kordinesinde saat 21:49 itibari ile ANKA 21´in tesbit etmis oldugu ve izledigi 20 kisilik terörist gurubu etkisiz hale getirmistir.

Olay Mahallinde ertesi gün yapilan AT faliyetleri sonunda 20 terör örgütü mensubu ölü ,ölülerle birlikte  cok sayida muhtelif silah ve cephane ele gecirilmistir .

kamuoyuna saygiyla duyrulur

amonyak kardeş,yazdığını okuyunca içmeyecektim şu cigarayı...gitti bir tane daha.
Mesajı Paylaş

Canin sag olsun kardesim birakacaksan hemen birak bir daha böyle bir sey yazmam sigarali filan kusuruma bakma yillardir birakamadim su pislik sigarayi kendime hep kizar oldum.
icmeyecekte olsam bir sehit haberi görünce iki tane birden iciyorum yemin olsun Mesajı Paylaş

Keyiflendim birden Kanas kardes ne havam olur ama G.Kore T129 secerse baska forumlardada bu yaziyi yazdim altina imza attik görecegiz zamanla ne olacak ;D Mesajı Paylaş

Güzel çıkmış :). amonyak bir gün o şekilde bir haber görürsem zil takıp oynayacağım :D Mesajı Paylaş

Helikopterin önünde duran Aselfilir emanet gibi duruyor. Bence helikopterde çok göze çarpıyor... Aselflir başka yerlere yerleştim helikopter daha güzel göründü...

orjinal resim

Birinci resim gayet güzel görünüyor.

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: tr(b) - 31 Ağustos 2011, 22:13:26
Helikopterin önünde duran Aselfilir emanet gibi duruyor. Bence helikopterde çok göze çarpıyor... Aselflir başka yerlere yerleştim helikopter daha güzel göründü...

orjinal resim

Birinci resim gayet güzel görünüyor.

sayın tr(b)  bence böyle daha güzel olmuş (şu shoplama işini öğrenmem gerek yaa :)) 

Bir öneri de bulunsam yapabilirmisin acaba?

bu 1. resimde aselflir i 30-40 cm kadar daha aşağıya alıp, topu geriye doğru (iniş takımının önüne) kaydırabilirmisin bir de mümkünse eğer rotorun şaftı üzerine mildar ı (meteksanın radarı, nette resimleri sıkça var) ekleyebilirmisin?  ama tabi bu radarın aselflir in cover ı gibi bir fanus içinde olması lazım (longbow gibi).

o şekilde nasıl olurdu merak ediyorum. şimdiden teşekkür ederim. Mesajı Paylaş

Birinci resim iyi olmuş, "cobra" "mi-24g" gibi. Birde "kavasaki" (japon heli.) gibi kabin üstüne koysanız oda iyi görünür.
Aselfiliri de sarıya boyasalar olmazmıydı acaba? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: URAGAN - 01 Eylül 2011, 00:58:36
Birinci resim iyi olmuş, "cobra" "mi-24g" gibi. Birde "kavasaki" (japon heli.) gibi kabin üstüne koysanız oda iyi görünür.
Aselfiliri de sarıya boyasalar olmazmıydı acaba?

Aşaıdaki resimde Flir gözüküyor bu şekilde konması halinde helikopterin altından geçen hedefler görünmez kör nokta oluşur. Japonlar sanırım uzak hedefleri izlemek için istemi bu şekilde yerleştirmişler. Bizim yükksek rakımlı dağlarımızda bu yerleştirme şekli  hiç iyi fikir değil helikopterin altındaki hedefler görünmez...

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: hopeful73 - 01 Eylül 2011, 00:11:50

Bir öneri de bulunsam yapabilirmisin acaba?

bu 1. resimde aselflir i 30-40 cm kadar daha aşağıya alıp, topu geriye doğru (iniş takımının önüne) kaydırabilirmisin bir de mümkünse eğer rotorun şaftı üzerine mildar ı (meteksanın radarı, nette resimleri sıkça var) ekleyebilirmisin?  ama tabi bu radarın aselflir in cover ı gibi bir fanus içinde olması lazım (longbow gibi).

o şekilde nasıl olurdu merak ediyorum. şimdiden teşekkür ederim.

meteksanın sitesindeki t129 resmi

Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz