T-129 ATAK PROJESİ

Başlatan kosavalı1989, 08 Mayıs 2009, 16:52:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sayın skywolf envanterimizde var demedi ilk ihalede ah-1 z alım kararı çıkmış onu söyledi ama galiba sonra amerikan yönetimi pek istekli davranmadı o işe. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: DESPERADOS - 22 Eylül 2011, 22:57:19
Alıntı yapılan: SKYWOLF - 22 Eylül 2011, 22:48:12
İlk saldırı helikopteri ihalemizde AH-1Z seçilmişti. Rakipleri AH-64 Apache, EC665 Tiger, Ka-50 helikopterlerini geçmişti. Bu helikopterlerin prestijine pek birşey olmadı. Atak'a da olmaz. ;)

Ah-1Z yanlış oldu heralde bildiğim kadarı ile AH-1W (8 adet) AH-1P/S (27 adet) var ah-1z yok ...

Yanlış olan birşey yok. AH-1Z seçilmişti ama ihale daha sonra iptal edildi. Elimizdeki AH-1 helikopterleri ihale ile alınmadılar. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 22 Eylül 2011, 23:08:19
Alıntı yapılan: DESPERADOS - 22 Eylül 2011, 22:57:19
İlk saldırı helikopteri ihalemizde AH-1Z seçilmişti. Rakipleri AH-64 Apache, EC665 Tiger, Ka-50 helikopterlerini geçmişti. Bu helikopterlerin prestijine pek birşey olmadı. Atak'a da olmaz. ;)

Ah-1Z yanlış oldu heralde bildiğim kadarı ile AH-1W (8 adet) AH-1P/S (27 adet) var ah-1z yok ...

Yanlış olan birşey yok. AH-1Z seçilmişti ama ihale daha sonra iptal edildi. Elimizdeki AH-1 helikopterleri ihale ile alınmadılar.

:-[ :-[ :-[ :-[ bilmiyordum ...

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: DESPERADOS - 22 Eylül 2011, 23:15:58

Önemli değil. Bunda üzülecek bir şey yok. Defenceturk'de bu tip konularla ilgili epey bilgiye ulaşabilirsiniz. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 22 Eylül 2011, 23:17:50
Alıntı yapılan: DESPERADOS - 22 Eylül 2011, 23:15:58

Önemli değil. Bunda üzülecek bir şey yok. Defenceturk'de bu tip konularla ilgili epey bilgiye ulaşabilirsiniz.

İptal edilen projeleri hiç araştırmıyorum da  :D Mesajı Paylaş

bu Kore ihalesi sürecinde Kore'nin ihaleye katılacak platformları kendi iklim şartları için olsun performanslarını görmek için olsun denemesi ve bunun için test amaçlı talebi olacakmıdır.eğer bu süreç böyle ise ben asıl böyle bir karşılaltırmalı test sürecindeki sonuçları görmek isterdim doğrusu.tabii seçim ve kriterler Kore'nin kendi ihtiyaçlarına göre karşılaştırılacaktır ama sonuçta tüm kriterlerde kim nerde pratiktede görmüş olur elimizdekinin ne olduğunu daha iyi anlardık. Mesajı Paylaş

İnşallah dediyiniz gibi olur.Sadece bilmek istedim.

Birde AH-1Z AH-64 Apache-den daha iyimidir yoksa fiyatına göre seçilmişdir?
T-129 AH-1Z ile rekabet edecekdir buna şüpem yok.Ama Apache ile rekabet ede bilirmi? Mesajı Paylaş

Bizim ihaledeki teknik şartnameye göre Ah-1 Z Apache'den daha uygundu. Kısacası o helkopter bize en uygun olan helikopterdi. Ancak bildiğim kadarıyla ABD'nin helikopterde yerli görev bilgisayarı kullanmamıza izin vermemesi nedeniyle iptal edildi. Helikopterlerin kullanılacakları alana göre performans değerleri farklıklıklar gösteriyor. Kimi deniz üzerinde rahatlıkla uzun yıllar görev yapabilirken, bir diğeri yüksek rakımlı bölgelerde fazla zorlanmıyor. Apache helikopterinin tanksavar özelliği çok iyi. Özellikle longbow radarı bulunan D modeli bu konuda gerçekten en gelişşmiş sisteme sahip. AH-1 serisi ise burun topu ve daha hafif donanımıyla tam bir saldırı helikopteri olarak tasarlanmıştı. Z modeli ile artan gücü ve silah donanımı, helikopteri  gerçekten çok üst seviye taşıdı. ABD elindeki AH-W Süper Cobraların bir bölümünü Z King Cobraya dönüştürüyor. Yeni bir üretim söz konusu değil yani. Elindeki helikıopterler ancak kendisine yeter seviyede olduğu  için bir başka ülkeye de satışı mümkün görünmüyor gibi. Mesajı Paylaş

AH-1Z helikopterin kanatların altında 70mm roketler güdümsüz degil mi?Þimdi kafamdan kurguluyorum,terörle mücadele kapsamında çatışma bölgesine gönderilen T-129 helikopterimizin,AH-1Z olduğu gibi kanat altları cirit füzeleri yüklenirse çok etkili olur..hem tanksavardan  füzesinden maliyeti daha da ucuza gelmez mi? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: ALPIN - 01 Ekim 2011, 19:53:15
AH-1Z helikopterin kanatların altında 70mm roketler güdümsüz degil mi?Þimdi kafamdan kurguluyorum,terörle mücadele kapsamında çatışma bölgesine gönderilen T-129 helikopterimizin,AH-1Z olduğu gibi kanat altları cirit füzeleri yüklenirse çok etkili olur..hem tanksavardan  füzesinden maliyeti daha da ucuza gelmez mi?

Öyle olacak zaten. O kadar sayfada, o kadar çok konuyla alakalı bilgi var ki. Înceleyiniz. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz