T-129 ATAK PROJESİ

Başlatan kosavalı1989, 08 Mayıs 2009, 16:52:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Hocam bor pili olmadığını biliyordum, sorum biraz kinaye yapmak içindi.  :)

Mesajı Paylaş

Öncelikle herkese merhaba,foruma henüz üye oldum bu benim ilk iletim...

T-129'un kamuflajlı hali;muhtemelen erken duhul helilerden biri olacak.

Mesajı Paylaş

erken duhulleri (hastayım bu söze) görmek dağdaki mehmetçikten tutunda tüm ülke için moral olacaktır (Suriye'de düşen uçak meselesinden sonra), erken duhuller 9 adet tek celsede mi? teslim edilecek? Mesajı Paylaş

T-129 A modeli 9 adet olacak ve bunlar erken duhul helikopteri olup,4 tanesi bu yıl(2012) içinde ,5 tanesi de 2013 yılı içinde teslim edilecek.Ancak bu 9 helikopter,T-129 A modeli olacağı için cirit,umtas,stinger füzelerini taşımayacak.Sadece yarı güdümlü ve güdümsüz roketleri ve 500 mermi kapasiteli gatling topu olacak.Ancak bu helikopterler de sonradan T-129 B seviyesine çıkarılabilecek.Nisan ayında ilk helikopterin teslim edilmesi gerekiyordu.4 ay gecikti.Benim kanaatim,T 129 ların moturunda bir zayıflık var ve bu sorun giderilmeye çalışılıyor.Malum,bu helikopterler A 129 değil,apache değil,cobra ve ya süper cobra da değil..Tiger da değil..Kendisini daha hiç ispatlamamış,sınanmamış bir helikopter..Bu helikopterde bence griye yer yok..Ya siyah ya beyaz olacak..Milli milli diyerek içi kapanmacı bir taktik izleyerek ve king cobraları veya apacheleri dışlayarak iyi mi yapılmış kötü mü göreceğiz..Ancak şu an itibarıyla ordunun inanılmaz derecere hücum helikopteri açığı var. Mesajı Paylaş

@Thunder motor zayıflığı konusundan emin misiniz?, projede motor seçiminden ve motor gücünden çok bahsedilmişti. Mesajı Paylaş

Açıkçası,benimki sadece bir tahmin..Yani tabii ki bir devrim arabaları,ya da kendinden çeker tutturgaçlı gibi ilginç aşırı ulusalcı bir içine kapanık proje olmadığı kesin..Ancak,milli olacak diye illaki dar ufuklara da hapsedilmememiz lazım.Yani neticede bir cobra teknolojisi,bir apache teknolojisi ya da bir M 1 tankı teknolojisi Türkiye'ye gelip bunları burada üretseydik de yine teknoloji birikimimiz olacaktı..Neticede yazılımların milli olması en nihayetinde çok önemli değil.Amerika isterse Türkiye Cumlhuriyeti'nin tüm radarlarını bir saniyede kör edebilir..Yani gerek T 129 un gerek-e f 16 nın gerekse barış kartalı radar uçaklarının radarları bir saniyede zaten kör edilebilir..Yani ben bu kadar milli olmalı fanatizmini de anlayamıyorum.Yani neticede milli oldu ama super cobradan daha başarısız bir helikopter oldu diyelim.Buna sevinecek miyiz milli oldu diye.. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Thunder1925 - 17 Temmuz 2012, 18:41:09
Açıkçası,benimki sadece bir tahmin..Yani tabii ki bir devrim arabaları,ya da kendinden çeker tutturgaçlı gibi ilginç aşırı ulusalcı bir içine kapanık proje olmadığı kesin..Ancak,milli olacak diye illaki dar ufuklara da hapsedilmememiz lazım.Yani neticede bir cobra teknolojisi,bir apache teknolojisi ya da bir M 1 tankı teknolojisi Türkiye'ye gelip bunları burada üretseydik de yine teknoloji birikimimiz olacaktı..Neticede yazılımların milli olması en nihayetinde çok önemli değil.Amerika isterse Türkiye Cumlhuriyeti'nin tüm radarlarını bir saniyede kör edebilir..Yani gerek T 129 un gerek-e f 16 nın gerekse barış kartalı radar uçaklarının radarları bir saniyede zaten kör edilebilir..Yani ben bu kadar milli olmalı fanatizmini de anlayamıyorum.Yani neticede milli oldu ama super cobradan daha başarısız bir helikopter oldu diyelim.Buna sevinecek miyiz milli oldu diye..

Evet sevineceğiz,şimdi helikopter başına en az 40 milyon yurt dışına gitmeyecek o parayla yeni savunma projeleri geliştireceğiz, kartopu çığ olabiliyorsa bu projeler gelecek daha iyi projelerin hayat kaynağı olacak. Herşey ucuz diye Çin'den alalım herşey daha kaliteli diye Amerika 'dan alalım,hindistanda kalabalık ucuza paralı asker tutalım, bizde golf oynayıp viski içer onları izleriz. 100 tl zam almak için insanlar kendini parçalıyor, milyon dolarlar ülkemizde kalacak sevinmeyelim mi? sen hangi dünyada yaşıyosun kardeşim? Mesajı Paylaş

Ben işin ekonomik yanından ziyade bir silahtan alınan verimden bahsettim..T 129 helikopterleri daha ucuz diyelim ama neticede eğer alınan verim diğer saldırı helikopterlerine göre daha düşük olursa hem ülke güvenliği için tehlike oluşturur hem de zaten ekonomik olacak diye girişilen bir proje elde patlamış olur.Eğer ekonomi mantığından hareket edecek olursak,Rus saldırı helikopterleri en ucuzuydu..Onu yapabilirdik..Ya da güney afrika saldırı helikopterini..Ya da hiç saldırı helikopteri üretmeyiz olur biter..Örneğin,elde binlerce M 48 var..Bunlarla idare edelim..Ne gerek var Leopard 1 ve Leopard 2ya da t-60 Saabra ya da M60A3 tankına..Ordu,orduevlerini biraz azaltıp,biraz orduyu küçültüp profesyonel yapıya kavuşturursa,askeri harcamalar sayıştay denetimine tabi tutulursa,askeri kışlalara satılan tonlarca yoğurt peynir ihaleleri biraz incelenirse zaten gerekli tasarruf yapılmış olur;) Mesajı Paylaş

Peki, Helikopteri amerikadan aldık. Hemde en babasından. Kafamıza esti silah geliştirdik bu helikoptere yükleyeceğiz. Nasıl olacak o iş? Haydaa, üreticiden izin alacağız, silahımızın lisanslanması için para vereceğiz, yazılımlarının veya bilimum modfikasyonlarının yapılması için üreticiye gideceğiz. Eeee. Ben 50 milyon dolara (sallıyorum) helikopter aldım. Bir bu kadar daha para mı vereceğim? Bu işte mantık varsa arkadaş ben taktım kafaya hunimi, Bakırköy'e gidiyorum. Gelen olursa orda sohbete devam ederiz.

Milli bir helikopter. Bu işi ilk defa yapıyoruz. Yürümeye başlamadan önce düşer dizlerini kanatırsın. Koşmazsın.

Ha birde Ordu dipsiz bir kuyu gibi bütçenin nerdeyse tamamını emiyor diyorsunuz ya. Bu da ikinci sınıf komedi programlarındaki esprilere benzedi iyice. Toplam bütçenin sadece %10'una denk gelen 35 Milyar TL (bunun içerisinde MSB'den tutta Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Sahil Güvenlik var)...

Vur abalıya, nasıl olsa ağzı var dili yok. Mesajı Paylaş

-The truth is out there

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz