T-129 ATAK PROJESİ

Başlatan kosavalı1989, 08 Mayıs 2009, 16:52:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ben ordunun harcamaları dipsiz kuyu demedim..Gerekli yerlerde gerekli tasarruflar yapılabilir dedim..Bazı konuları tabu olarak devamlı ayakta tutmakak lazımb.Her kurum eleştiriye açık olmalıdır..Ancak sivillerin ordudan daha çok orducu olması ise neticede bir kazanım getirmez..Tez anti tezden senteze ulaşabiliriz.Ortada öyle ya da böyle yürüyen hem de her şeye rağmen başarılı yürüyen bir proje var..Ancak daha ortada ne ernken duhul helileri var ne de bu uçak daha kendini ispatlamış durumda..Göreceğiz.. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Thunder1925 - 18 Temmuz 2012, 12:26:12
Ben işin ekonomik yanından ziyade bir silahtan alınan verimden bahsettim..T 129 helikopterleri daha ucuz diyelim ama neticede eğer alınan verim diğer saldırı helikopterlerine göre daha düşük olursa hem ülke güvenliği için tehlike oluşturur hem de zaten ekonomik olacak diye girişilen bir proje elde patlamış olur.Eğer ekonomi mantığından hareket edecek olursak,Rus saldırı helikopterleri en ucuzuydu..Onu yapabilirdik..Ya da güney afrika saldırı helikopterini..Ya da hiç saldırı helikopteri üretmeyiz olur biter..Örneğin,elde binlerce M 48 var..Bunlarla idare edelim..Ne gerek var Leopard 1 ve Leopard 2ya da t-60 Saabra ya da M60A3 tankına..Ordu,orduevlerini biraz azaltıp,biraz orduyu küçültüp profesyonel yapıya kavuşturursa,askeri harcamalar sayıştay denetimine tabi tutulursa,askeri kışlalara satılan tonlarca yoğurt peynir ihaleleri biraz incelenirse zaten gerekli tasarruf yapılmış olur;)

anlasilan Thunder1925 Kibris Harekatindan ciakrdigimiz dersleri bilmiyor...
sorun neydi silah ambargosu... ucaklarimizi savas uzasaydi kaldiramiyacak durumdaydik... iste o duruma yine düsmemek icin cogu seyi millilestirmeye gidiyoruz.... savas esnasinda o parcalari kendimiz üretmemiz icin  yada kayiplarin yerini doldurmak icin üretim hatinin olmasi...
yani savas zamaninda silahlarin devamliligi önemli... depolar bosaldiktan sonra sapanla tasla kiliclami savasalim...

almanya 2. dünya savasinda neden o kadari devlete karsi kafa tutabildi... sonucu hüsran olsada...
adamlarin savas esnasinda hem ürettiler ve yeni silahlarda gelistirdiler...

diyelim 50 tane dogrudan heliler tedarik ettik eee düstüklerinde parcalari bozuldugunda bilmem kazada kayip ettigimiz zaman ne yapacagiz savas esnasinda...

en son örnek terörle mücadelede cok acil oldugu halde daha amerikadan 2. el 3 Cobralari daha alamadik... savas esnasinda nasil olacakmis kendi üretim hattin olmadigi zaman....

yanlis anlasilmasin ama böyle düsünceler ya maksatli yada bilincsizlikten yapiliyor...

saygilar Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Thunder1925 - 18 Temmuz 2012, 12:26:12
Ben işin ekonomik yanından ziyade bir silahtan alınan verimden bahsettim..T 129 helikopterleri daha ucuz diyelim ama neticede eğer alınan verim diğer saldırı helikopterlerine göre daha düşük olursa hem ülke güvenliği için tehlike oluşturur hem de zaten ekonomik olacak diye girişilen bir proje elde patlamış olur.Eğer ekonomi mantığından hareket edecek olursak,Rus saldırı helikopterleri en ucuzuydu..Onu yapabilirdik..Ya da güney afrika saldırı helikopterini..Ya da hiç saldırı helikopteri üretmeyiz olur biter..Örneğin,elde binlerce M 48 var..Bunlarla idare edelim..Ne gerek var Leopard 1 ve Leopard 2ya da t-60 Saabra ya da M60A3 tankına..Ordu,orduevlerini biraz azaltıp,biraz orduyu küçültüp profesyonel yapıya kavuşturursa,askeri harcamalar sayıştay denetimine tabi tutulursa,askeri kışlalara satılan tonlarca yoğurt peynir ihaleleri biraz incelenirse zaten gerekli tasarruf yapılmış olur;)

ATAK zaten performans olarak modern saldırı helikopterleriyle eşit sayılır. A-129 olarak kalsaydı gerçekten zayıftı ama B modeline yükseltildiğinde çok sevdiğimiz Süper Cobralardan fazla verim sağlayacaklar. Ne 65 milyon dolara fiyat biçilen Apache, ne de 58 milyon dolara dayatılan yerli yazılımsız King Cobra bir anda ortaya çıkıp bugünkü haline gelmedi. Uzun yıllar süren tasarım ve geliştirme çalışmaları sonucu bu kadar popüler oldular. T-129 da kesinlikle kendisinden beklenileni verecek. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

bazı şeylerin anlamı 50 veya 100 yıl sonra anlaşılır hale gelir. şimdi atılan bu kritik adımların devamı gelirse bir insan ömrü için çok ama bir medeniyet ömrü için kısa bir süre içinde ülkemiz jeopolitik çevçevede dünya arenasında yerini alacaktır.

dünyada jeopolitik gerçeklikleri belirleyen temel şeyler
- medeniyet
-ekonomi
-teknoloji
ve en önemlisi silahtır. bu açıdan baktığımızda t129 her ne kadar kendini ispatlamamış olsada jeopolitik dengeler açısından ayağımızı güçlendirecek hamlelerden sadece biridir., yani stratejik bir aklın ürünüdür.

Mesajı Paylaş
Eğer bir Türk devleti olmasaydı mutlaka yaratmak gerekirdi.
( THIERS )

Konuya dönücem ama...

Erken duhul helikopterlerde (T129A) cirit füzesinin helikoptere entegre edilmeyeceği bilgisi forumda mevcut, Cirit füzeleri atış testlerini tamamlamış ürünler olarak biliyorum, yani testleri bitmiş bir sistemi neden helikoptere entegre etmiyoruz? Özellikle terörle mücadele için geliştirilmiş bir mühimmat testlerini tamamlamasına rağmen neden kullanıma başlanmıyor hem sahada denemek için iyi bir fırsat olmaz mı? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: swat - 18 Temmuz 2012, 17:02:52
Konuya dönücem ama...

Erken duhul helikopterlerde (T129A) cirit füzesinin helikoptere entegre edilmeyeceği bilgisi forumda mevcut, Cirit füzeleri atış testlerini tamamlamış ürünler olarak biliyorum, yani testleri bitmiş bir sistemi neden helikoptere entegre etmiyoruz? Özellikle terörle mücadele için geliştirilmiş bir mühimmat testlerini tamamlamasına rağmen neden kullanıma başlanmıyor hem sahada denemek için iyi bir fırsat olmaz mı?
100 adet cirit geçtiğimiz günlerde  tsk envanterine katıldı , ilk parti teslimatı bile çok yüksek miktarda oldu  , bu füzelerden  1000+  sipariş düşünülüyordu , bukadar  füzeyi ömrünü tamamlamak üzere olan  helikopterler için almıyorlar  8 adet süper kobrada kullanılabilirmi bilmiyorum  , kısacası  sizin düşündüğünüzü  düşünmüşlerdir   yoksa  alımda  bukadar acele edilmezdi  ,  tanksavar  füzelerininde  tesleri  olumlu sonuçlar verdi ama henüz tansavar füzesi  siparişi bile vermediler  , ihtiyaç ilk önce terörle mücadele alanında olduğundan ciritler hızlı bir şekilde teslime başlandı , basit yazılım  entegreleriyle  bu füzeler  erken duhul  t129 lara  eklenecektir  , sonuçta  erken  duhul  helikopterlerin yazılımıda milli ve  her oynamayı üzerinde gerçekleştireceklerdir  ,  önce bir teslim edilsin  gerisi gelir. Mesajı Paylaş

Gercekten Cirit fuzesi super,atışını tamamen otomatik yapması. Lazer güdümü sayesinde hedefe kilitlenen füze, tek atışta istenilen bölgeyi imha ediyor,Guzel bir yapim,bizimkiler iyi is cikarmislar:)
Bide su uzun menzili fuze yapsalar turkiye'yi kimse durduramaz artik! Mesajı Paylaş
harp zorunlu ve kaçınılmaz olmalıdır. Milletin hayatı tehlikeyle karşı karşıya kalmadıkça harp bir cinayettir.

Arkadaslar cirit lazer gudumlu oldugu icin hareketli hedefleri vurabilir mi ? yani seyir ozelligi var mi? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: mavi1991 - 19 Temmuz 2012, 00:00:28
Arkadaslar cirit lazer gudumlu oldugu icin hareketli hedefleri vurabilir mi ? yani seyir ozelligi var mi?
cirit lazer güdümlü olduğundan hedef önce lazerle aydınlatılır sonra vurulur ama  yavaş giden araçlar  lazerle aydınlatılabirse vurulabilir diye düşünüyorum Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: mavi1991 - 19 Temmuz 2012, 00:00:28
Arkadaslar cirit lazer gudumlu oldugu icin hareketli hedefleri vurabilir mi ? yani seyir ozelligi var mi?
Bu tamamiyle  flirin hedef takip kabiliyetine ve  füzenin  lazer  takip hasasiyetine bağlı  , yoksa  helikopter sadece sabit beklerken değil hareketliykende  bir hedefi kilitlenip ateş edebiliyor  , kısacası düz mantıkla baktığımızda  vurabilir. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz