T-129 ATAK PROJESİ

Başlatan kosavalı1989, 08 Mayıs 2009, 16:52:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: OKÇULAR - 06 Kasım 2012, 11:50:06
Terör örgütü eğer Suriyeden önlem olarak SA-7 ler temin ederse o kadar sevinme derim.
SA-7 terör örgütünde mevcut diye biliyorum.AH-1W lere bir şey olmuyorken  daha yüksek irtifada uçacak T-129 lara bir etki edebileceğini sanmıyorum... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: truman - 06 Kasım 2012, 12:08:29
Terör örgütü eğer Suriyeden önlem olarak SA-7 ler temin ederse o kadar sevinme derim.
SA-7 terör örgütünde mevcut diye biliyorum.AH-1W lere bir şey olmuyorken  daha yüksek irtifada uçacak T-129 lara bir etki edebileceğini sanmıyorum...

Daha önce helikopterimizi düşürdüler. Buna karşılık helikoptlerlere karşı önlem sistemi yerleştirildi. Ancak sistem füze ikazını alıp flareleri fırlatmaya başlıyor. Sürekli füze ikazı sonucu bir süre sonra flareler tükeniyor. Helikopter o andan sonra ısı güdümlü füzelere karşı savunmasız... Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

ATAK dünya devleriyle yarışacak

TSK'nın savaş helikopteri ihtiyacını karşılamak amacıyla projelendirilen ATAK helikopteri, dünya silah pazarında da ilgi görmeye başladı.

http://gundem.bugun.com.tr/atak-dunya-devleriyle-yarisacak-haberi/210974/ Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: M.B.T - 06 Kasım 2012, 14:46:35

TSK'nın savaş helikopteri ihtiyacını karşılamak amacıyla projelendirilen ATAK helikopteri, dünya silah pazarında da ilgi görmeye başladı.

http://gundem.bugun.com.tr/atak-dunya-devleriyle-yarisacak-haberi/210974/
Geçmiş olsun  proje  yapıldı ve atak elendi  yenimi haberleri olmuş . Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: enes38 - 06 Kasım 2012, 15:02:10

Geçmiş olsun  proje  yapıldı ve atak elendi  yenimi haberleri olmuş .

elenme sebebimiz konusnda bir açıklama yaptı mı Kore mercileri? bir de seçilen araç hangisi oldu? Mesajı Paylaş
''Başarının sırrı amaca sadakattir.''

mevcut sistemleri Ahz oldugu icin olabilir Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 06 Kasım 2012, 12:56:11
Alıntı yapılan: truman - 06 Kasım 2012, 12:08:29
SA-7 terör örgütünde mevcut diye biliyorum.AH-1W lere bir şey olmuyorken  daha yüksek irtifada uçacak T-129 lara bir etki edebileceğini sanmıyorum...

Daha önce helikopterimizi düşürdüler. Buna karşılık helikoptlerlere karşı önlem sistemi yerleştirildi. Ancak sistem füze ikazını alıp flareleri fırlatmaya başlıyor. Sürekli füze ikazı sonucu bir süre sonra flareler tükeniyor. Helikopter o andan sonra ısı güdümlü füzelere karşı savunmasız...
Bu flareler çok ağır bir donanım olmasa gerek helikopterin uygun olan heryerine takılırsa tehlike iyice küçülmüş olur. Mesajı Paylaş

Flareler iki türlü çalışır. Helikopterleri bilmiyorum ama uçaklarda sistem şöyle dir, Füze ikazı alındığı zaman kalan mesafeye göre sistem flareleri ateşler, füze yakınsa bir çok flare atılır, füze uzaksa flareler aralıklarla atılır. Bu bilgisayar kontrollü olanı.

Birde pilotun kendi insiyatifiyle atmasını sağladığı sistem var, pilot ister hepsini atar isterse tek tek atar.
Flare (türkçesi Meşale dir) öyle çabuk bitecek şey değildir. F-16 larda 1000 civarı var eğer sayısını yanlış hatırlamıyorsam.

Helikopterlerde ise o kadar çok sayıda yok maalesef.

Mesajı Paylaş

Ne zaman kesinleşti... Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 07 Kasım 2012, 12:40:31

Ne zaman kesinleşti...
20 eylülden sonra  kararlaştırıldı  , ah-1z kral kobra kazandı   , tam tarihi bulamadım  ama  farklı forumlarda duyurulmuştu  oralarda mesajlarımızı bulamadım ama aşağıdaki linkte  haberi  var

http://www.savunmasanayi.net/guney-Kore-ah-1z-dedi/guney-Kore-ah-1z-dedi/   

Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz