BAE Sysytem Brezilya'ya Son OPV'yi Teslim Etti

Başlatan SKYWOLF, 26 Haziran 2013, 02:11:31

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

BAE Sysytem Brezilya'ya Son OPV'yi Teslim Etti

Brezilya Donanması 2012 yılında imzalanan sözleşme kapsamında inşa edilen üçüncü ve son Okyanus Karakol Botunu (Ocean Patrol Boat - OPV) BAE Systems'den teslim aldı. Araguari adı verilen botun devir teslim töreni Portsmouth Deniz Üssü'nde geçen hafta gerçekleşti.

Amazonas sınıfı bu botlar, bir 30mm top ve iki 25mm silah ile donatılmışlardır. Ayrıca şişme botlar taşırlar ve bir helikopter uçuş güvertesine sahiptirler. 295 metre uzunluğunda olan bu gemiler 25 deniz mili hıza sahiptir ve 5.000 milden fazla menzile erişebilirler.

DefenceTurk.com Mesajı Paylaş
  • Gösterim 4,889 
  • Yabancı Deniz Sistemleri ile İlgili Haberler
  • 3 Yanıtlar

ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

BAE Sysytems İngiltere'nin Botlarının İnşasına Başladı

BAE Systems, İngiltere Kraliyet Donanması inşa edeceği üç deniz devriye botlarının ilki için ilk kesimi gerçekleştirdi. 290 foot uzunluğundaki  geminin üretiminin başlangıcını sembolize kesim, Savunma Bakanlığı Savunma Malzeme şefi Bernard Gray tarafından Glasgow tersanesinde yapıldı.

Botlar BAE Systems'in Brezilya ve Tayland Kraliyet Donanması için yapılan okyanus devriye botları ile temelde aynı ancak İngiliz Kraliyet Donanması için bazı değişiklikler içeriyor. Bunlardan biri de Merlin helikopterlerinin kullanabilmesi için gerekli olan uçuş güvertesi. Tekneler 5.000 deniz millik okyanus devriye yeteneğine ve 24 knot maksimum hıza sahip olacaklar.

Defenceturk.com

Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

BAE Systems Kraliyet Donanması İçin İkinci OPV İnşasına Başladı

BAE Systems Kraliyet Donanması için ikinci deniz devriye gemisinin Pazartesi günü İskoçya'da inşaatına başladı. Savunma Bakanı Michael Fallon Glasgow'daki BAE Systems'e ait tersanede River sınıfı yeni gemi HMS Medway'in inşası için plazma kesim tezgahını çalıştırarak ilk sac kesimini gerçekleştirdi. Üçüncü River sınıfı gemi olan HMS TRENT'in bu yıl sonuna doğru inşasına başlanacak. İlk gemi HMS FORTH Kraliyet Donanmasına 2017 yılında telim edilecek.

Son OPV'nin Yapımına Başlandı

İngiltere Kraliyet Donanması 7 Ekim Çarşamba üçüncü ve son Kraliyet Donanması deniz devriye gemisi inşasına başladıklarını duyurdu.

Teknenin ilk parçası Savunma Tedarik Devlet Bakanı tarafından bilgisayar kontrollü lazer tezgahı ile kesildi. Yapım aşamasında olan son Okyanus Devriye Gemisi HMS Trent, 2017 yılında HMS Forth ve HMS Medway ile birlikte Kraliyet Donanmasından göreve başlayacak. Her üç gemi de korsanlık ve kaçakçılık ile mücadele, terörle mücadele operasyonlarına katılacak. Gemiler İngiliz hükümeti ile BAE Systems'in imzaladığı 348.000.000 $'lık sözleşmenin bir parçası olarak BAE Systems'in tersanelerinde inşa ediliyor.

HMS Trent; Rİver sınıfı devriye gemilerinin üçüncü nesil bir parçasıdır. 1800 ton deplasmana sahip olan gemi  295 feet uzunluğa ve 42.6 feet genişliğe sahip olacak. Ayrıca saatte 24 mil hız ile 5500 mesafeye ulaşabilir. Bir Merlin helikopteri için uçuş güvertesi de olacak.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz