Türk Tipi HÜCUMBOT Projesi

Başlatan Destinyy, 26 Temmuz 2013, 21:28:19

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ağır troll hem de, öyle böyle değil! Bu tarzda 4-5 hesap var, hepsini kendi youtube hesabımda engelledim. Bana bu kanallardan öneri vermeyin diye. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: tumucin - 06 Şubat 2021, 22:18:20
Son Dakika! Ruslardan Türkiyeye Uçak Gemisi! Tüm Teknolojisini Paylaşmayı Önerdi




Kelin ilacı olsa başına sürerdi.

Mesajı Paylaş

Çin, uçak gemisini RUSYA'dan aldı. Onun üzerine kendi uçak gemisi teknolojisini geliştirdi.
Hindistan, uçak gemisini RUSYA'dan aldı. Kendi uçak gemisini bu gemi etrafına Rus teknolojisi ile geliştirdi.
Ruslar bu konuda boş değil. Ama bu kadar pahalı platformları idame ettirmek yerine bunları nasıl batırabiliriz sorusuna cevap bir politika izliyorlar. Mesajı Paylaş

#113
Alıntı yapılan: Yasar - 08 Şubat 2021, 21:30:53
Çin, uçak gemisini RUSYA'dan aldı. Onun üzerine kendi uçak gemisi teknolojisini geliştirdi.
Hindistan, uçak gemisini RUSYA'dan aldı. Kendi uçak gemisini bu gemi etrafına Rus teknolojisi ile geliştirdi.
Ruslar bu konuda boş değil. Ama bu kadar pahalı platformları idame ettirmek yerine bunları nasıl batırabiliriz sorusuna cevap bir politika izliyorlar.

+1

Akıllı adamlar. Ama bence olay sadece maliyet değil. Etkinlik de önemli.

Kritik boğazları sağlamca tutmuyorsan ve sadece belli yerlerden okyanuslara açılabiliyorsan, üstelik de buraları kolayca bloke edilebilecek yerlerse, "okyanuslarda yüzen havaalanı gezdireceğim, tey teeey" diye heveslenmezsin. Onun yerine, bu yüzen havalimanlarını nasıl uf puf ederim diye kafa patlatırsın. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: merzifonlu - 08 Şubat 2021, 21:39:38
Alıntı yapılan: Yasar - 08 Şubat 2021, 21:30:53
Çin, uçak gemisini RUSYA'dan aldı. Onun üzerine kendi uçak gemisi teknolojisini geliştirdi.
Hindistan, uçak gemisini RUSYA'dan aldı. Kendi uçak gemisini bu gemi etrafına Rus teknolojisi ile geliştirdi.
Ruslar bu konuda boş değil. Ama bu kadar pahalı platformları idame ettirmek yerine bunları nasıl batırabiliriz sorusuna cevap bir politika izliyorlar.

+1

Akıllı adamlar. Ama bence olay sadece maliyet değil. Etkinlik de önemli.

Kritik boğazları sağlamca tutmuyorsan ve sadece belli yerlerden okyanuslara açılabiliyorsan, üstelik de buraları kolayca bloke edilebilecek yerlerse, "okyanuslarda yüzen havaalanı gezdireceğim, tey teeey" diye heveslenmezsin. Onun yerine, bu yüzen havalimanlarını nasıl uf puf ederim diye kafa patlatırsın.


Bence çok akıllı oldukları söylenemez. Bazı teknolojilerde çok gelişmişler ama bir çoğunda geri kalmışlar. Mesela Lada projesi iyi gitmedi. Havadan bağımsız denizaltıları hala yok. (Gezgin ve Atmaca yüklü Reis sınıfları göreve başladığında Karadeniz'deki üstünlük otomatik olarak Türkiye'ye geri dönecek. yaptıkları onca yatırıma rağmen. "Bakınız Karadeniz Rus donanması ve gelecek vizyonu")

Mevcut uçak gemilerini Sovyetler birliği zamanında ürettiler. Fakat eski teknoloji bir gemi ve şimdi tersaneye çektiler. Yeni teknolojiler ile donatıp donatamayacakları belli değil. Tersaneden ne zaman çıkacağı da belli değil. Son görevlerine römorkör ile gidiyordu. Arıza vs verirse diye. :)

Su 57'ler mesela halen operasyonel olamadılar. Halen motor sıkıntıları ile uğraşıyorlar ve batılı rakiplerine baktığınızda teknoloji olarak çok geri kaldı şimdiden.

S400 hava savunma sistemlerinin henüz sahada herhangi bir başarısı yok. Herhangi bir gerçek savaş deneyimi de yok. Yani gerçekten ne kadar başarılı bir sistem olduğu belli değil??

T serisi tanklar zırh olarak dünyanın en düşüğü ve bu tanklarda görev yapacaksanız boyunuz 1,70 ten kısa olmak zorunda.

Çok akıllı oldukları söylenemez. Varsa yoksa nükleer ve kaba güç (Yüksek kalibreli toplar, güçlü motorlu uçaklar, nükleer güce sahip füzeler, termobarik bombalar vs). Sanırım bu yüzden Ruslar ve Rusya Ayı ile temsil ediliyor.    Mesajı Paylaş

Stratejik akıl olarak dedim ben. Saydıklarınız genel yetersizliğin bir sonucu.

Nedenleri, sosyo-kültürel yapıdan başlıyor, 1. Dünya Savaşı, Stalin'in kırımları ve 2. Dünya Savaşında yaşanan ve aslında bir türlü yerine konulamayan insan kayıplarıyla devam ediyor. Mesajı Paylaş

#116
Alıntı yapılan: merzifonlu - 09 Şubat 2021, 20:52:17
Stratejik akıl olarak dedim ben. Saydıklarınız genel yetersizliğin bir sonucu.

Nedenleri, sosyo-kültürel yapıdan başlıyor, 1. Dünya Savaşı, Stalin'in kırımları ve 2. Dünya Savaşında yaşanan ve aslında bir türlü yerine konulamayan insan kayıplarıyla devam ediyor.

Sizi eleştirmek için yazmadım yanlış anlaşılmasın.
Bu konu hakkında çok konuşulması gerekir aslında ama bu başlık altında konuyu saptırmış oluruz. Mesajı Paylaş

Alıntı YapDefence Turkey Magazine@ DefenceTurkey

STM Özel Sunumu "Türk Tipi Hücum" Botu Projesinin 2022 yılı sonun da tamamlanması planlanmıştır.
Mesajı Paylaş
]

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Deniz Kuvvetlerinin etkinliğini artıracak Türk Tipi Hücumbot Projesi'nde ilk prototip geminin inşasına 2022 yılında başlayacağını açıkladı.



Türk Tipi Hücumbot Projesi'yle ilgili olarak açıklamada bulunan Demir, "Projede ilk prototipin inşa süreci 2022'de başlayacak. Çok yakında, eli kulağında. İşlem başlamadan 'iş başlamadı' diye düşünmeyelim. Tasarım belli, üzerindeki sistemlerin olgunlaşma süreci devam etti. İlk prototip üretiminin önümüzdeki yıl başlamasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Türk Tipi Hücumbot Projesi Dönem-1 Kontrat Tasarımı Sözleşmesi Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB) ve STM arasında 31 Ağustos 2020 tarihinde imzalandı.

STM Ana yükleniciliğinde yürütülecek sözleşme kapsamında Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın harekât alanlarında deniz kontrolünün tesis ve idamesi görevi çerçevesinde; düşman unsurları imha etmek/etkisiz hale getirmek, kendi unsurlarının bekasını sağlamak amacıyla tedarik edilmesi planlanan Türk Tipi Hücumbotların sistem isterlerinin tanımlanması, kavram seçimi, ön tasarım ve kontrat tasarımı faaliyetleri gerçekleştirilecek.

Proje süresince Özgün Tasarım geliştirme faaliyetleri (Tekne Formu Optimizasyonu, Gemi Yapısal Analizleri, Ana Tahrik Sistemi, Gemi Elektrik Sistemi Tasarımı, Silah Konfigürasyonu) ve bunlara ait tasarım paketi geliştirilecek.



STM'den Mavi Vatan'a hızlı ve öfkeli

Askeri denizcilik alanında sürekli konsept tasarımı ve Ar-Ge çalışmalarını aralıksız sürdüren STM Türk Tipi Hücumbot Projesi kapsamında FAC-55 Yüksek Süratli Hücumbot tasarımını ortaya çıkardı. FAC-55'in tam boyu 62.7 m, azami genişliği 9.8 m ve draftı 1.68 m, deplasmanı ise 535 ton olacak.

28 MW gücünde gaz türbin motorlar ve 3 adet su jeti ile donatılacak olan FAC-55'in azami sürati 55+ knot, ekonomik sürati ise 18 knot olacak. Seyir siası 20 knot hızda 1000 nm, 50 knot hızda ise 750 nm planlanan botun denizde kalış süresi 7 gündür.

Aşhane, kuru erzak depolama alanları, buz odaları, personel kamaraları ve salonları, ofis, vb. yaşam alanları 34 personel için rahat yaşam alanları olacak şekilde tasarlanan FAC-55'te 34 personel görev alacak.



Deniz durumu 5'e kadar operasyon yapabilme kabiliyetinde olacak geminin tekne/gövde ve üst güvertesi düşük radar kesit alanı (RKA/RCS), düşük kızılötesi (IR) iz ve düşük akustik ve manyetik iz bırakacak şekilde tasarlandı.

Geminin silah sistemleri arasında 76 mm Top, 8 adet Gemisavar Güdümlü Mermi, 2 adet 12,7 mm STAMP ve 1 adet Yakın Hava Savunma Sistemi yer alacak.

https://www.defenceandtechnology.com/stmden-mavi-vatana-hizli-ve-ofkeli.html Mesajı Paylaş



Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz