Sahil Gözetleme Radar Sistemi (SGRS Projesi)

Başlatan AVCI, 03 Ağustos 2013, 00:20:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sözleşme İmzalanması - 02.08.2013

Özel Durum Açıklaması (02.08.2013) ASELSAN ve HAVELSAN arasında Sahil Gözetleme Radar Sistemi (SGRS) Projesi kapsamında 10.302.845,- TL tutarında bir sözleşme imzalanmıştır. Söz konusu sözleşme kapsamında teslimatlar 2015-2016 yıllarında gerçekleştirilecektir. Bu açıklama Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nın 2 Ağustos 2013 tarihinde şirketimize ulaşan iznine istinaden yapılmıştır.

http://www.aselsan.com.tr/news.aspx?Id=253
Mesajı Paylaş
  • Gösterim 5,848 
  • Yerli Elektronik Sistemler ile İlgili Gelişmeler
  • 4 Yanıtlar



Ege'de yine tekne batınca ve ege açıklarında DHKP-C botu yakalanınca tutuştular... Mesajı Paylaş


T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından başlatılan Sahil Gözetleme Radar Sistemi Projesi kapsamında ilk yazılım paketi teslimatı gerçekleştirildi.



Konuyla ilgili olarak T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail DEMİR tarafından yapılan açıklamada, "Karasularımız ve sahillerimiz yerli sistemlerle artık daha güvenli olacak. Radar, elektro-optik ve diğer sensörlerle donatılacak istasyonlardan oluşacak Sahil Gözetleme Radar Sistemi Projemizin ilk yazılım paketini Sahil Güvenlik Komutanlığımıza teslim ettik." ifadelerine yer verildi.

Sahil Gözetleme Radar Sistemi Projesi

Sahil Gözetleme Radar Sistemi (SGRS) Projesi, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın ihtiyaçları doğrultusunda başlatılmıştır. Proje sayesinde Sahil Güvenlik Komutanlığı sorumluluk alanında olan Türk Deniz Karasuları ve Münhasır Ekonomik Bölgesinde yeterli radar kapsaması sağlanarak; su üstü resminin oluşturulması ve otomatik tanımlama sistemleri, elektro-optik sistemler ve diğer kamu kurumlarının sistemlerinden alınan verilerle tanımlanmış deniz resminin oluşturulması amaçlanmaktadır.



SGRS Projesi kapsamında, sensörler aracılığıyla elde edilen veriler ile kamu kurum ve kuruluşlarından temin edilen verilerin birlikte etkin bir şekilde kullanımını sağlamak amacı ile Sahil Gözetleme Bilgi Sistemi (SGBS) ve Deniz Bilgi Sistemi (DBS) ağları da oluşturulmaktadır. SGBS, oluşturulacak merkezler ve Sahil Gözetleme İstasyonları arasında bilgi paylaşımı için kullanılacaktır. DBS ise sivil/askeri kamu kurumları arasında bilgi paylaşımını hedeflemektedir.

Sahil Gözetleme Radar Sistemine temel harekat işlevlerini kazandıracak olan ilk yazılım bileşenleri, Sahil Güvenlik Komutanlığına 2020 Mayıs ayı içinde başarılı bir şekilde teslim edilmiştir. Teslim edilen Grup-1 paketi, temelde Radar ve Kamera Sensör Kontrol, Video Dağıtım ve Kayıt yeteneklerini içermektedir. Grup-2 ve Grup-3 ile ilave yetenekler kazandırılması planlanmaktadır.

SGRS Projesinde yazılım bileşenleri yerli ve milli olarak HAVELSAN A.Þ. tarafından geliştirilirken, radar ve elektro-optik sistemler ASELSAN tarafından üretilmiştir.

https://www.savunmasanayist.com/sahil-gozetleme-radar-sisteminin-ilk-teslimati-gerceklestirildi/ Mesajı Paylaş

Türkiye'den Doğu Akdeniz'de bir hamle daha! Kuş uçmayacak

Gelen son dakika haberine göre; Milli imkanlarla geliştirilen Sahil Gözetleme Radar Projesi (SGRS) ile toplamda 13 Sahil Gözetleme İstasyonunun kurulumu tamamlandı. Bir adet Sahil Gözetleme İstasyonu'nun kurulumu ise sürüyor.

Türkiye, Doğu Akdeniz'deki deniz güvenliğinin artırılması, hak ve menfaatlerin korunması amacıyla beş ayrı bölgeye daha Sahil Gözetleme İstasyonu kurmayı hedefliyor. Bu istasyonların üçü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (Sadrazamköy, Zafer Burnu, Zeytinlik) kurulacak. Diğer ikisi ise Mersin Anamur ve Hatay Yayladağı'ndaki Keldağ'a inşa edilecek. Türkiye bu sayede, Akdeniz'deki sahil şeridinde kuş uçurtmayacak.

İlerleyen yıllarda radar istasyonlarının Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinde kalan diğer boşlukları da kapatacak şekilde kurulumunun yapılması planlanıyor. Böylece, "Mavi Vatan" radar istasyonlarıyla izlenebilir duruma getirilecek. Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen projenin toplam maliyet ise 160 milyon TL.

SGRS Projesi, Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın ihtiyaçları doğrultusunda başlatıldı. Proje sayesinde Sahil Güvenlik Komutanlığı sorumluluk alanında olan Türk Deniz Karasuları ve Münhasır Ekonomik Bölgesi'nde yeterli radar kapsaması sağlayarak, su üstü resminin oluşturulması ve otomatik tanımlama sistemleri, elektro-optik sistemler ve diğer kamu kurumlarının sistemlerinden alınan verilerle tanımlanmış deniz resminin oluşturulması amaçlanıyor. 7/24 kesintisiz gözetleme, kaza, kaçakçılık, düzensiz göçle mücadele, kara suları ihlali, arama kurtarma konusunda etkin ve hızlı teknoloji sağlayacak SGRS, kamu kuruluşlarıyla tam entegre şekilde çalışıyor.

https://www.milliyet.com.tr/siyaset/son-dakika-turkiyeden-dogu-akdenizde-bir-hamle-daha-kus-ucmayacak-6384962 Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz