Roketsan 107-122 mm roket sistemleri

Başlatan AVCI, 07 Ağustos 2013, 11:54:15

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.



Afrin'de devam eden Zeytin Dalı Harekatı'nda ilk defa kullanılacak olan yeni mühimmattan bahseden Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, "Daha yüksek tahrip gücüne sahip yerli üretim 122 milimetre kısa menzilli çelik bilyeli çok namlulu roket atar (ÇNRA) mühimmatı, 4 kat daha fazla alansal etki gücüyle hedeflerin bertarafına büyük katkı sağlayacak" dedi
Yeni mühimmatın test atışlarının başarıyla tamamlandığını belirten Canikli, "Tamamen yerli olarak geliştirilen mühimmat, bu ay Zeytin Dalı Harekatı'nda kullanılmaya başlanacak" ifadesini kullandı. Mesajı Paylaş

#23
Yerli güdümlü füzesinin testleri devam ediyor
Roketsan, yerli ve milli silah envanterine bir yenisini daha ekliyor. 3-40 km menzil aralığına sahip yüksek tahribat güçlü TRG-122 güdümlü füzesinin kalifikasyon testleri tamamlandı.
Roketsan'ın geliştirdiği GPS güdümlü füze TRG-122'nin fabrika kalifikasyon testleri tamamlandı.

Sıra Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı birliklerde yapılacak deneme atışlarına geldi.
YÜKSEK İSABET VE TAHRİP GÜCÜ VAR

TRG-122 muharebe birliklerine zamanında, doğru ve etkili ateş gücü desteği sağlıyor.
Yüksek isabet ve tahrip gücü sayesinde, 3 ila 40 kilometre menzil aralığındaki yüksek öncelikli hedefler yoğun ve etkili şekilde ateş altına alınabiliyor.
TRG-122 füzesi, 18.4 kilogram ağırlıkla çelik bilyeli harp başlığı taşıyor.
30 kilometre menzilde 30 metrenin altında vuruş hassasiyetine sahip olan TRG122, vurduğu hedef bölgesinde 40-80 metre çapta tahribat sağlıyor.
https://www.yeniakit.com.tr/foto-galeri/su-borusu-patladi-yollar-gole-dondu-15337 Mesajı Paylaş
--------------------------------------------------------------



TR-300 Roket üzerine entegre edilebilen TRGK-300 güdüm kiti;
•Ağırlık: 620 kg
•Menzil: 40-90 km
•Güdüm: Küresel Konumlama Sistemi (KKS) Destekli Ataletsel Navigasyon Sistemi (ANS)
•Harp Başlığı: Tahrip (Çelik Bilyeli)
•Harp Başlığı Ağırlığı: 150kg
• Etkili Yarı Çapı: 70m Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Roketsan bir rekora imza attı!

Türk savunma sanayisi, yurt dışında da talep gören özgün ürünleriyle bir rekora imza attı.



"Roket ve füze sistemlerinde lider kuruluş olma" vizyonuyla hareket eden, son 2 yıldır adını dünyanın en prestijli savunma sanayisi listesi olarak kabul edilen "Defense News Top 100"e yazdıran ROKETSAN, başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere küresel tehditlere karşı mücadele veren tüm müşterilerine etkin çözümler sunuyor.

Türk savunma sanayisine 30 yıldır katkı veren, yüzde 87'lik yerlilik oranına ulaşan ROKETSAN, yenilikçi ve özgün ürünlerle elde ettiği başarılara bir yenisini ekledi.

GUINNESS REKORLAR KİTABINA GİRDİ



ROKETSAN tarafından Birleşik Arap Emirlikleri'nin ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilen ve dünyanın en güçlü 122 mm topçu roket sistemi kabul edilen Jobaria Çok Kundaklı Lançer, "ordu araçları" kategorisinde Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.

"Namlu sayısı bakımından dünyanın en büyük roket topçusu" olarak Guinness Rekorları arasına katılan Jobaria Çok Kundaklı Lançer, 10 tekerlekli yarı römork üzerine yerleştirilen 4 adet 122 milimetre roket kundağına sahip. Sistem, tek seferde 240 adet 122 milimetrelik roketi 2 dakikada atabiliyor. Jobaria Çok Kundaklı Lançer'ın azami menzili 37 kilometre, bütün roketlerle tahrip edilebilen alan büyüklüğü ise 4 kilometrekare olarak ifade ediliyor.

BAE'de 2003'ten beri önemli projelere imza atan ROKETSAN, bu ülkeye bir dizi ürününü ihraç etti.


İlk olarak 122 milimetre topçu roketleri teslim eden ROKETSAN, daha sonra rekora konu olan özel bir silah sistemi geliştirilmesine yönelik talep aldı.

Yürütülen çalışmalar sonunda ortaya çıkan sistem, ilk kez 2013'te Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'de düzenlenen Uluslararası Savunma Fuarı'nda sergilendi.

Jobaria Çok Kundaklı Lançer'in geliştirilmesinde daha önce Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim edilen sistemlerdeki tecrübelerden yararlanıldı.

ÇOK SAYIDA ROKETLE YOĞUN ATEÞ

Atış kontrol, yönlendirme ve dengeleme gibi bileşenlerle karmaşık bir yapıya sahip sistem, çok sayıda roketle belirli bir bölgenin çok yoğun ateş altına alınmasını sağlıyor.

ROKETSAN, 1992'de Stinger Avrupa Ortak Üretim Projesi kapsamında teknoloji transferi ile lisans altında üretimle başladığı yolculuğunda kısa sürede roket ve füze alanında dünyanın öncü firmalarından biri haline geldi. Þirket halen bir dizi özgün ürünün seri üretimini gerçekleştiriyor ve uluslararası projede rol alıyor.

http://www.milliyet.com.tr/roketsan-uretti-guinness-rekorlar-ekonomi-2730944/ Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

#26
Bir kamyona bir sistem koyarsın sonra lazımsa 4 tane kamyon kullanırsın lazımsa 10 kamyon kullanırsın. 4 taneyi bir tıra kasmaya ne gerek var çözümsüz bir ihtiyaç yokki ortada.  Yakın tarihin ürüne dönüşebilmiş komikliklerinden birisi silah dünyasında.

Bakın buradada 4 kamyon var aynı ateş gücü yani ne gerek var tırla kendine güldürmeye

Mesajı Paylaş
beğen

Türk Savunma Sanayii Firmaları tarafından, Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın ihtiyacı olan silah sistemlerinin millileştirme çalışmaları devam ediyor.



Bu kapsamda şu ana kadar; ATMACA Gemisavar Füzesi, TRG-122, L-UMTAS Anti-Tank Füzesi, CİRİT Füzesi, GÖKDENİZ Yakın Hava Savunma Sistemi (YHSS), çeşitli kalibrelerde uzaktan komutalı silah sistemleri ve Denizaltı Savunma Harbi (DSH) Roketi, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde bulunan çeşitli deniz platformlarına entegre edildi. Bu sistemlere ek olarak; AKYA Ağır Sınıf Torpido, GEZGİN Seyir Füzesi, Milli Dikey Atım Sistemi (MDAS) ve MDAS üzerinden ateşlenecek Hava Savunma Füzelerinin geliştirilmesi yönündeki çalışmalar devam ediyor.



Roketsan tarafından geliştirilen ve Türk Kara Kuvvetleri Komutanlığı ile Azerbaycan Ordusu envanterinde bulunan TRG-122 MIZRAK Füzesi, DENİZKURDU-2019 Tatbikatı esnasında 21-22 Mayıs 2019 tarihlerinde, Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait TCG BAYRAKTAR (L-402) Tank Çıkarma Gemisi (LST) üzerinden başarıyla ateşlenmişti. Test esnasında Saros Körfezi'nde bulunan TCG BAYRAKTAR'dan ateşlenen iki adet TRG-122 MIZRAK Füzesi, 22 kilometre uzaklıkta bulunan bir adet deniz ve bir adet kara hedefini yüksek hassasiyetle vurmuştur.



SavunmaSanayiST.com tarafından edinilen bilgiye göre Roketsan, milli imkanlarla geliştirmiş olduğu TRG-122, TRG-230 ve TRG-300 Füzelerini, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde bulunan çeşitli platformlara entegre etmek için çalışmalara başlamış durumda. Bu kapsamda şirket, bu füzelerin deniz platformlarından ateşlenmesini sağlayacak kundak ve konteynır tasarımları konusunda çalışmalar yürütüyor.



TRG-122 MIZRAK: 122mm'lik TRG-122 Füzesi, yüksek isabet ve tahrip gücü sayesinde, 16-35 km menzildeki yüksek öncelikli hedefler üzerinde etkili ateş gücü yaratmaktadır. Toplam ağırlığı 76 kilogram olan füze, Küresel Konumlama Sistemi ve Küresel Uydu Konumlandırma Sistemi'nden oluşan güdüme sahiptir. Kompozit katı yakıt kullanan TRG-122 MIZRAK Füzesi, 13 kilogram ağırlığındaki Tahrip + Çelik Bilyeli harp başlığı ile 40 metreden fazla etki yarıçapına sahiptir. Sistemin dairesel sapma (CEP) değeri, <15 metredir. Roketsan tarafından deniz platformları için, 2×20 adet TRG-122 MIZRAK taşıyabilecek kundak geliştirilmektedir.



TRG-230: 230mm'lik TRG-230 Füzesi, yüksek isabet ve tahrip gücü sayesinde 20-70 km menzil arasındaki yüksek öncelikli hedefler üzerinde yoğun ve etkili ateş gücü yaratmaktadır. Toplam ağırlığı 210 kilogram olan füze, Küresel Konumlama Sistemi ve Küresel Uydu Konumlandırma Sistemi Destekli Ataletsel Navigasyon Sistemi'den oluşan güdüme sahiptir. Kompozit katı yakıt kullanan TRG-230 Füzesi, 50 kilogram ağırlığındaki Tahrip + Çelik Bilyeli harp başlığı ile 55 metreden fazla etki yarıçapına sahiptir. Sistemin dairesel sapma (CEP) değeri, <10 metredir. Roketsan tarafından deniz platformları için, 2×6 adet TRG-230 taşıyabilecek kundak geliştirilmektedir.



TRG-300 KAPLAN: TRG-300 KAPLAN Füzesi, yüksek isabet ve tahrip gücü sayesinde 20 – 120 km (Blok I) veya 20-90 km (Blok II) menzildeki yüksek öncelikli hedefler üzerinde etkili ateş gücü yaratmaktadır. Toplam ağırlığı 585 (Blok I) – 670 (Blok II) kilogram olan füze, Küresel Konumlama Sistemi ve Küresel Uydu Konumlandırma Sistemi Destekli Ataletsel Navigasyon Sistemi'den oluşan güdüme sahiptir. Kompozit katı yakıt kullanan TRG-300  Füzesi, 105 (Blok I) – 190 (Blok II) kilogram ağırlığındaki Tahrip + Çelik Bilyeli harp başlığına sahiptir. Roketsan tarafından deniz platformları için, 2×2 adet TRG-300 KAPLAN Füzesi taşıyabilecek kundak geliştirilmektedir.

https://www.savunmasanayist.com/haberler/roketsan-trg-fuze-ailesini-deniz-platformlarina-sunuyor/ Mesajı Paylaş

]

#29
Alıntı yapılan: カメせ - 21 Kasım 2019, 07:34:32
Alıntı Yap


Hep söylerim bu füzeleri uçaktan atılacak şekile evirmemiz lazım diye.

http://www.roketsan.com.tr/en/product/trg-300-tiger-missile/
Mesajı Paylaş


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz