Ka-50/Ka-52

Başlatan SKYWOLF, 11 Kasım 2013, 14:46:22

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı Yap

Mısır Başkanı Abdul Fattah al-Sisi, Mısır Silahlı Kuvvetleri'nin yeni taarruz helikopterlerinden olan Rusya menşeli Kamov Ka-52 helikopterlerini inceledi.

https://twitter.com/TAHSAVUNMA/status/1053587165798641664
Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Rus Kara Havacılarına "Alligator" geldi

Necdet GÜRSOY

Rusya Kara Havacılığı, Güney Askeri Bölgesi'nin yeniden donatılması planı kapsamında altı yeni Ka-52 Alligator muharebe saldırı helikopterine kavuştu.

Pilotların yan yana oturduğu bir dizayna sahip olan ve havadan havaya saldırı helikopteri olarak dizayn edilen yeni nesil Ka-52'ler Krasnodar Krayı ve Rostov bölgelerinde konuşlandırılacak.

Fabrikadan demonte vaziyette taşınarak nakliye uçaklarıyla askeri havaalanına getirilen Kamov Ka-52 Alligator (Timsah) helikopterleri yakın zamanda burada monte edilecek.

Rusya Savunma Bakanlığı Yeniden Eğitim Merkezi'nde Kara Havacılık Muharebe Eğitimi'nden geçirilen uçuş ekibi ve teknik personel helikopterleri kullanmaya hazır hale getirildi.

Filo personeli, yeni eğitim yılının başlamasıyla birlikte Ka-52 helikopterleriyle görev uçuşları gerçekleştirecek.
http://www.kokpit.aero/yeni-ka-52-geldi Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

Yeni Ka-52M helikopteri insansız  hava araçlarıyla kullanılabilecekmiş. İhaları kontrol edebilecek, görüş alanı dışındaki hedefleri ihalarla belirleyip imha edebilecekmiş. Helikopter bugün ilk uçuşunu yaptı.

https://iz.ru/1023859/anton-lavrov-bogdan-stepovoi/ot-vinta-do-drona-rossiiskie-vertolety-budut-upravliat-bespilotnikami Mesajı Paylaş

Mi-26 hamileymiş ve Ka-52 doğuracakmış.

Mesajı Paylaş

Mi-26'lar 1991-1992 yılları gibi Ruslar tarafından Türkiye'ye teklif edilmişti. Ali Þen bu konuda aracı olmuştu. Polatlı'da Mi-26 ve Mi-24'ler denenmişti. Mesajı Paylaş

Tarlada silah ve yakıt dolumundan sonra kalkışa hazırlanan Ka-52.
2.5 senedir devam savaştan dolayı oldukça yorgun ve hırpalanmış. 40 senedir devam eden Kamov ile Mi arasındaki saldırı helikopter rekabetini Kamov kazanmıştır. Hala Mi-28 üretiliyorsa yolsuzluk var demektir.

Mesajı Paylaş

Bu tip helikopterler donanma için faydalı olabilir özellikle kuyruk pervanesi stabilite için değilde itki için olan modelleri.
Mesajı Paylaş

ATAK helikopteri ihalesine katılan helikopterden biriside İsrail aviyonikleri ile batılı standartlara yükseltilen Erdoğan ismi de verilen bu helikoperdi.

Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Resimdeki Ka-50-2 maket, prototip bile değil ve o sürece bile gelemedi çünkü ihaleyi kaybetmişti. Kısacası klasik seri üretilmiş Ka-50 nin burun kısmını kesip attılar ve yerine 2 kişilik burun taktılar, yani sıfırdan üretilmedi.

Türkiye'nin isteği doğrultusunda batılı ABD üretimi silahlarla donatılması gerekiyordu ve bunu yapmak için İsrail ile ortaklaşa ihaleye katıldılar. Helikopterde fırlatma koltuğu yoktu, ihalenin şartında yoktu bu madde ve ucunda radarı bile yoktu.

Batılı helikopterlerin düzeyine yükseltilmedi, tam tersine downgrade yapılmıştı. Batılı helikopterlerin Ka-52 seviyesine gelmesi için daha çok ekmek yemesi lazım. AESA radarı, fıtlatma koltuğu derken muadili olmayan helikopter diyebiliriz. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: marmara - 01 Kasım 2024, 23:26:20
Batılı helikopterlerin düzeyine yükseltilmedi, tam tersine downgrade yapılmıştı. Batılı helikopterlerin Ka-52 seviyesine gelmesi için daha çok ekmek yemesi lazım. AESA radarı, fıtlatma koltuğu derken muadili olmayan helikopter diyebiliriz.

O yüzden kapış kapış satılıyor galiba. Bu arada, hangi ülkeler almıştı bu benzeri olmayan helikopteri? Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz