STRATEJİK HAZIRLIK , ÖNCELİKLER VE TÜRKİYE

Başlatan Subutay, 19 Mayıs 2009, 00:29:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beyaz adam beyaz adamdır bizde en sonunda adamların petrolünü filan isteyeceğiz kesin bu kadar masrafın bir tahsilatı da olmalı sürdürülebilirlik açısından. Türklerde sonuçta emperyal beyaz adamdır mazisine bakınca Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Bir an önce, cari açık için en büyük kalem olan Enerji sorununa bir çare bulmamız gerekiyor. yoksa bu yüksek enflasyon sarmalından hiç kurtulamayacağız.

Ancak, bölge ülkeleriyle anlaş, Doğal gaz veya Petrolü ara, bul, çıkart, bunlar uzun yıllar isteyen bir süreç. Maden konusunda ise zaten yatırım yapacak sermayesi olan şirketlerimiz çok az.

Ekonomi bozuk, sermayemiz az, dolayısıyla bizim yabancı sermaye ile ortak olarak, iş adamlarımızı, belirli bir politika içerisinde Afrika'ya yatırım için teşvik etmemiz gerekiyor.

Daha önce başka başlıklarda yazmıştım, şuanda iyi ilişkilerimiz olan ve yavaş yavaş Fransa boyunduruğundan kurtulan ülkeleri maalesef Rusya'ya kaptırıyoruz.
Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: putty - 23 Şubat 2024, 14:16:35
Beyaz adam beyaz adamdır bizde en sonunda adamların petrolünü filan isteyeceğiz kesin bu kadar masrafın bir tahsilatı da olmalı sürdürülebilirlik açısından. Türklerde sonuçta emperyal beyaz adamdır mazisine bakınca

+1 Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: putty - 23 Mayıs 2023, 00:35:33
Bu ülkeye yeni sağcılar ve yeni solcular lazım. Benim partide de iş yok ben farkındayım ama zaman birilerini ehlileştirecek ise o zamanı benim parti ile geçiştirmek daha doğru yoksa Almanya'nın Merkel li sağcı Hiristiyan demokrat faşistleri bizim sosyal demokratları solculukta cebinden çıkarır bende biliyorum. Ama bu iş zaman alacak ise birileri medenileşecek ise ömrümüzden ömür gidecek ise bu zamanı benim parti ile atlatmak çok daha iyidir.

Türk halkı Cem Uzan a bile şans verdi pırıltılı adamlara şans verir bu halk öneride bulunursan ama bizimkilerde o pırıltı da yok gel sen bize oy ver solcuysan diyorlar. Türk halkı pekalada solcuya oy verir 70 lerde bile okuma yazma yarıya yakınken bile oy vermiş ama bir pırıltı sunmak lazım. Tamam ben veriyorum ama öbür adam vermiyor işte. Yazık bize. Bizim adam çok şahane ülke yönetir bize lazım olan akıllı kodum mu oturtan lider değil sadece çok ahlaklı kadrolara görev veren bir lider lazım oda bizde var ama ışıltısı yok hitabet sıfır Türk halkı sevemedi. Kadrolar derya deniz görev veren bir lider ile süper yürür işler yeterki ahlaklı olsun bu yüzden güven duyarım ama ışıltısı sıfır herkes benim gibi değilki karar verirken yoksa on numara idare eder ben eminim.

Koca ülke bula bula bu sağcıları bu solcuları bu milliyetçileri bu demokratları bulabilmiş bizim sistemde halbuki derya deniz bizimde insan havuzumuz. Meclisimizde ingilizce bilen lider yok yazık bize böyle fabrika bile yönetilemiyor bu çağda bırakın ülkeyi. Efendi adamlar gençlik kollarından o mücadeleden yükselemiyor bizde en gözü karalar en hırslılar en sisteme uyumlular en faydalılar yükseliyor oda her zaman en iyisi olmuyor. Tek çare var bu internet çağında Ukrayna lideri gibi Cem Uzan gibi pırıltılı enteresan birisi yırtık dondan çıkar gibi çıkıp bizi ikna edecek yoksa bu dinazor sistemden bize liderlik çıkmaz ben onu anladım

Komşu Yunanistan liderini seçiyor adam Harvard Üniversitesi  mezunu yüksek lisansıda Stanford Üniversitesi . Bizde çıkmıyor işte bunlar çünkü parti mekanizmaları izin vermiyor. Þu adama bakın Amarika yı yönetmek için eğitilmiş Yunanistan nedirki. Bizdede çıkar ama kim çıkar çıksa çıksa Tansu Çiller çıkabilir anca

Sayin putty, yunanlilar mitsotakis'i Harvard mezunu oldugu icin mi secti zannediyorsunuz? Kendisi elit bir ailenin uyesi, babasi da eski basbakan. Zaten harvard gibi universitelere parali bir ailedenseniz ve iki rakamli bir IQ'nuz yoksa pasa babanizin yeterince bagis yapmasi kosuluyla girmeniz hic zor degil. Cumhurbaskanimizin kizi da LSE (Harvard'in bir tik alti bir okul) mezunu, yarin bir gun ulke basina gecse sizden liyakat ovgusu duyacagimizi zannetmiyorum.

Dunyanin hic bir yerinde sinifin en uslusu ulkenin basina gecmiyor, bir kac istisna haric. Biden ve hillary clinton gibiler baskan veya adayi oldu dunyanin en buyuk liyakat ulkesinde.

Mesajı Paylaş

Alıntı YapMaldivler'e Tb2.

Maldivler'in Tb 2 Siha Alımı Hindistanı rahatsız etti.

Maldivler hükümetinin Hint birliklerinden ülkeyi teketmelerini istemesinin ardından kendi Münhasır ekonomik bölgelerini [MEB] izlemek icin Tb2  Sihaları aldigini duyurdu.

Mesajı Paylaş
]

Alıntı Yap🇹🇷🇰🇼

Türkiye ve Kuveyt arasında savunma sanayii tedariki sözleşmeleri uygulama protokölü imzalandı.

SSB ile Kuveyt Devleti Savunma Bakanlığı arasında "Devletten Devlete Savunma Sanayii Tedarik Sözleşmelerine İlişkin Uygulama Protokolü" için imzalar atıldı.
Mesajı Paylaş
]

Alıntı YapFransız Maden Sirketlerini Kovan Nijer'den Türkiye ye Davet.

Türkiye'den 3 bakan ve 3 üst düzey isimle Nijer'e ziyaret.

Türkiye 3 bakan ve bazı üst düzey isimlerle Nijer'e adeta çıkarma yapacak. Ziyarete Dışişleri Bakanı Fidan, Savunma Bakanı Güler, Enerji Bakanı Bayraktar ile MİT Başkanı Kalın, SSB Başkanı Görgün ve Ticaret Bakan yardımcısı Ağar katılacak.

Türkiye Nijer ile ilişkilerini daha da geliştirecek bir ziyarete imza atmaya hazırlanıyor. Yarın başlayan ziyarete 3 bakan ve 3 üst düzey isim katılacak. Ziyaretin detaylarını Dışişleri Bakanlığı duyurdu. Duyuruya göre ziyarete Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar katılacak.

3 Üst düzey isim de ziyarette yer alacak
Ziyarette 3 bakana Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ve Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar da eşlik edecek.

Dışişleri Bakanlığı, yarın (17 Temmuz) başlayacak ziyarette ikili ilişkilerle güncel bölgesel ve uluslararası konuların ele alınacağını duyurdu.

Türkiye Nijer ilişkilerinin geçmişi
Nijer, jeopolitik konumu ve doğal kaynaklar açısından Sahel bölgesinin kilit ülkelerinden biri. Nijer ile Türkiye arasındaki ilişkiler son 10 yılda önemli bir ivme kazandı. Nijer'in bölgedeki terör örgütleriyle mücadelede Türkiye'den destek aldı. 2020 yılında Türkiye ve Nijer bir askeri üs kurulmasının da gündemde olduğu ve Türkiye'nin doğrudan operasyonel desteğinin temellerini atabilecek bir savunma anlaşması imzaladı. Ayrıca iki ülke arasında askeri eğitim iş birliği anlaşması da var. Türkiye Nijer'e Bayraktar TB-2 İHA, Hürkuş eğitim uçağı ve zırhlı araç satışı gerçekleştirdi. 

https://x.com/MFATurkiye/status/1813160544301437126
Mesajı Paylaş
]

Toryum konusunda Çin aldı başını gidiyor. Bizim okullar, çalışma koşulları, projeler ile bu konuya ciddi eğilmemiz gerekiyor. Çin bataryalar konusunda da başladığında Avrupa'dan gerideydi. Þu anda geldikleri durum aşikar. 10 dakikada şarj olan piller geliştirdiler. Toryum için çok geç kaldık. Bu iş bu kadar zor değil. Acilen Çin ile bir işbirliğine gidip buradan kendimize bir yol açmamız lazım. Mesajı Paylaş

Alıntı YapCumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic ile ortak basın toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ticaret hacmimiz iki yıl üst üste 2 milyar doları aştı. 5 milyar dolarlık ortak hedefimize ulaşmak için adım atmaya devam ediyoruz." dedi.

Bir gazetecinin iki ülkenin Balkanlar'daki istikrara katkısına yönelik hangi somut adımları atacağına dair sorusunu cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizler, Türkiye ve şu anda Sırbistan olarak el ele bir adım atmalıyız ama bu adım barışın korunmasını temine dayalı bir savunma sanayiinin aramızda teşkilidir." diye konuştu.

Buna yönelik olarak ikili görüşmede el ele verdiklerini ve arkadaşlarını görevlendirdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Þimdi bu çalışmayı arkadaşlarımızla yapacaklar ve kimse de 'Türkiye ve Sırbistan'ın savunma sanayiine yönelik içeriğinde neler olması gerekir?', bunu bizim dışımızda belirlemeye kalkmasın. Biz, şu veya bu ülke değiliz. Biz Türkiye'yiz, biz Sırbistan'ız ve arkadaşlarımız bu çalışmalarını, bu görüşmelerini yapacaklar ve adımlarımızı da birlikte atacağız. Bizde olan imkânlar var, Sırbistan'da olan imkânlar var. Bu imkânları en güzel şekilde değerlendirmek suretiyle geleceğe yürüyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir gazetecinin savunma sanayii alanında yapılması planlanan iş birliğine ilişkin, "Türk insansız hava araçlarının satın alınmasını da içeriyor mu? Yoksa başka türden bir iş birliği mi?" sorusu üzerine şunları söyledi:

"Türkiye'nin insansız hava araçlarındaki imkânları da tabii ki bu savunma sanayiine yönelik atılacak adımlarda yerini alacaktır. Savunma sanayiine yönelik atılacak adımlarla ilgili ifade ettiğim gibi bugün Sırbistan'ın elinde olan imkânlar var, bizim elimizde olan imkânlar var. Biz, bunları iki dost ülke olarak birlikte değerlendireceğiz.

Mesajı Paylaş
]

Alıntı YapTürkiye, Senegal ile enerji, petrol ve doğal gaz alanında anlaşma imzaladı.

- Nijer, Mısır, Somali, Fas ve Cezayir ile enerji ve madencilik başlıklarında stratejik anlaşmalara varan Türkiye'nin enerji alanındaki Afrika açılımının son halkası Senegal oldu
31.10.2024
Ankara

Oruç Reis Araştırma Gemisi'nin Somali'de sismik araştırmaya başlamasının ardından Türkiye, bu kez de Senegal ile enerji, petrol ve doğal gaz alanında anlaşma imzaladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye son bir yılda Afrika ülkeleriyle enerji diplomasisini yoğunlaştırdı.

Bu doğrultuda Nijer, Mısır, Somali, Fas ve Cezayir ile enerji ve madencilik başlıklarında stratejik anlaşmalara varan Türkiye'nin enerji alanındaki Afrika açılımının son halkası Senegal oldu.

Senegal Cumhurbaşkanı Bassirou Diomaye Diakhar Faye'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak Ankara'ya gerçekleştirdiği resmi ziyaret sırasında iki ülke arasında çok sayıda anlaşma imzalandı.

Bu kapsamda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile Senegal Dışişleri Bakanı Yassine Fall, 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Senegal Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Enerji ve Hidrokarbonlar Alanlarında Mutabakat Zaptı'nı imza altına aldı.

Bayraktar, sosyal medya platformu X'te anlaşmaya ilişkin yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

'Senegal Dışişleri Bakanı Sayın Yassine Fall ile imzaladığımız 'Enerji ve Hidrokarbonlar Alanlarında Mutabakat Zaptı' ile ülkelerimiz petrol ve doğal gaz aramacılığı, üretimi ve ticareti konusunda iş birliği yapacak. Bu kapsamda Türkiye Senegal'de kara ve deniz sahalarındaki sismik arama faaliyetlerine katkıda bulunacak. Ayrıca yenilenebilir enerji, enerji verimliliği, kritik mineraller ve nadir toprak elementleri alanlarında da iş birliğine gidilecek.'

https://www.aa.com.tr/tr/enerjiterminali/enerji-diplomasi/turkiye-senegal-ile-enerji-petrol-ve-dogal-gaz-alaninda-anlasma-imzaladi/44344
Mesajı Paylaş
]

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz