Tübitak Araştrıma Merkezleri Projeleri

Başlatan AVCI, 05 Şubat 2014, 14:24:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

A400M uçaklarının kriptolu veri aktarımını sağlayacak donanımı Tübitak Bilgem sağlayacak.



Mesajı Paylaş
  • Gösterim 20,144 
  • Yerli Elektronik Sistemler ile İlgili Gelişmeler
  • 25 Yanıtlar






Suudi Arabistan TÜBİTAK'tan vazgeçmedi.

TÜBİTAK tarafından geliştirilen Balistik Görüntü Analizi ve Tanıma Sistemi BALİSTİKA'nın Suudi Arabistan'a ikinci parti satışı için yeni bir anlaşma yapıldı.

TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü'nce geliştirilen BALİSTİKA Sisteminin Suudi Arabistan'a ikinci parti satışı için 13 Ocak 2016 tarihinde anlaşma imzalandı.

SUBA (Suudi Arabistan BALİSTİKA) olarak da bilinen bu projenin ilki SUBA-1 adı ile 2013 yılında yapılmıştı. SUBA-1 aynı zamanda BALİSTİKA Sisteminin ilk yurt dışı satışı olmuş ve Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı için 6 adet sistemin kurulumu gerçekleşmişti.

SUBA-1'in devamı niteliğinde olan ve ilave 8 adet sistemin geliştirilmesini ve kurulumunu kapsayan SUBA-2 ile Suudi Arabistan toplamda 14 BALİSTİKA Sistemine sahip olacak.

Yabancı dil desteği, mermi ve kovanların balistik incelemesinde üç boyutlu görselleştirme ve yüksek performanslı karşılaştırma özelliği ile BALİSTİKA Sistemi yurt dışında rakipleri arasında öne çıkıyor.

BALİSTİKA Sistemi, TÜBİTAK destekli bir Kamu Araştırma Geliştirme Projesi olarak TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü tarafından 2008-2012 yılları arasında geliştirilmişti.   

BALİSTİKA Sistemi, Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Laboratuvarları'nda 2012 yılından itibaren kullanılmakta olup, yeni ünitelerin geliştirilmesi için yaygınlaştırma projeleri devam ediyor.

Kaynak: www.savunmaveteknoloji.com Mesajı Paylaş



Tübitak İnsansız Hava Araçlarını yarıştıracak.

Tübitak Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı tarafından "International UAV TURKEY Competition" İnsansız Hava Araçları yarışları düzenlenecek. Yarışmalar için başvuru dönemi başladı.

Tübitak'ın organize ettiği yarışının ilkinin, yerli ve yabancı takımların katılımıyla, 21-25 Eylül 2016 tarihlerinde düzenlenmesi planlanıyor.

Lise/Üniversite öğrencilerinden oluşan takımların katılacağı yarışma ile yangın, kaza gibi acil durumlarda, insanlara yardımcı olabilecek, sivil uygulamalara yönelik insansız sabit ve döner kanatlı hava araçları geliştirilmesi teşvik edilecek.

Kavramsal Tasarım Raporları üzerinden yapılacak değerlendirme sonrasında, Detaylı Tasarım Raporu göndermeye hak kazanan yerli takımlara araçlarını üretmeleri için 2.500 TL, Detaylı Tasarım raporu uygun görülerek yarışmaya davet edilecek takımlara ise araçlarını geliştirmeleri için 1.500 TL teşvik ödülü verilecek. Ayrıca 21-25 Eylül tarihlerinde yarışmaya gelen takımlara 2.500 TL yol ve konaklama desteği de sağlanacak.

Yarışmaya başvuru yapmak için;

Bir lise, üniversite ya da yükseköğrenim kurumu bünyesinde akademik danışman (öğretmen/akademisyen) sorumluluğunda çalışıyor olmak,
Başvuru belgelerini (başvuru formu ve taahhütname) istenen formatta, 29 Þubat 2016tarihine kadar uavturkey@tubitak.gov.tr'a göndermek gerekmektedir.
Başvuru belgeleri, teknik kurallar ve ayrıntılı bilgi için yarışın resmi web sitesi uavturkey.tubitak.gov.tr adresini ziyaret ediniz.

Sorularınız için: uavturkey@tubitak.gov.tr

Kaynak: www.savunmaveteknoloji.com Mesajı Paylaş


KAMAG 1007 Programı Kapsamında Yeni Çağrılar Açıldı.

TÜBİTAK Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı (1007 Programı) kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın müşteri  kurum olarak yer aldığı "TLM16V185 Tipi Ağır Dizel Motorunun Modernizasyonu" ve "Elektrikli Anahat Lokomotifi Tasarımı ve Prototip İmalatı" ihtiyaç başlıklarına yönelik çağrılar için duyuru Kamu Araştırmaları Destek Grubu (KAMAG) tarafından 01.02.2016 itibari ile yayınlanmıştır.

Çağrıya ilişkin detaylı bilgilere ve başvuru sistemine  http://ardeb-pbs.tubitak.gov.tr bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Çağrı başlıklarına yönelik hazırlanacak proje önerilerinin 11.03.2016 tarihine kadar sisteme kaydedilmesi gerekmektedir.

http://www.tubitak.gov.tr/tr/duyuru/kamag-1007-programi-kapsaminda-yeni-cagrilar-acildi-0
Savunma sanayii ile iliskili olmasada. Tum uretim projelerimizde hep motora tosluyoruz. En azindan tren motoru icinde harekete gecmisiz. Hayirli olsun... Mesajı Paylaş

Aslında savunma sanayii ile ilişkili de olabilir.Zira tren motoruyla gemi makineleri arasında benzerlik fazla Mesajı Paylaş

Yerli ağır gemi/tren Dizel moturu (Binek araçlarında verim %35 iken bu motorlarda %50 ye kadar çıkabiliyor)

Enjectörler hariç heryönü ile milli bir çözüm olabilir Mesajı Paylaş




Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz