Rusya-Ukrayna Kırım Krizi

Başlatan Attila, 28 Şubat 2014, 08:04:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

İRİS-T SAM imha edilmiş havadan atılan H-35U füzesiyle.
Görevi hava soluyan hedefleri vurmaktır ama peş peşe atılan sesaltı uçan füzelerini dimdik ayakta seyrederek kendisi hedef haline gekiyor.

Mesajı Paylaş

Sanırım tamir ve onarım için bekleyen çekili obüsler idi.
İskander-M ile nokta vuruşu yapılmış.

Mesajı Paylaş

Topyekun savaşlarda (total war) cephe arkasını nokta hassasiyeti ile vurmak çok büyük bir kazanım, hava kuvvetlerinin önemli bir misyonu bu olmasına rağmen uçak pilot kaybı savaşan ülkelere hem maddi hem de psikolojik olarak ağır gelmektedir. İskender gibi füzeler ise bu iş için çok uygun görülmekte. Bizimde en aşağı 1000 adet Tayfun füzesi yapmamız lazım ki bizimle savaşacak ülkelere caydırıcılık olsun Mesajı Paylaş

Þu F-16'lar gelse de cümbüş başlasa... Nefret ediyorum şu moskoflardan , faşist Putin'den...

Adam burası tarihte zaten hep Rus toprağıydı diye daldı girdi Ukrayna'ya ... Mesajı Paylaş

Savaşın başında Javelin gelir savaşın kaderi değişir demişlerdi.

Sonra Leopard 2A4 tankları ve Bradley cephede Rus tanklarını avlar dediler avlandılar.

Patriot, SAMT-T gelir Rus uçakları ve füzelerini vurur, havada kuş uçurmaz dediler, tam tersine Rus füzelerinin hedefi oluverdi.

Þimdi geldi sıra F-16'lara, bekleyelim neymiş bu sihirbaz kuşlar.

Son zamanlarda vurulan Lancet ile vurulan 4 adet SAM Strela-10.

Mesajı Paylaş

Ben şöyle sağlam bir it dalaşı için F-16 istiyorum...Bakalım şu SU-35 dedikleri kadar  iyi miymiş? Mesajı Paylaş

Leopard, Bradley, Challanger, Patriot, SAMT-T gibi vurulunca silahın suçu olmaz, suçlu Ukrayna'lı pilot olur, buna alıştık.

Önceden de pilot olan ve 2 senedir NATO standartnda eğitim alıyorlar.

Ukrayna benim de ticari gemilerimi vurabilirsın diyor.

Reuters haberine göre, Erdoğan'ın çabalarıyla Türkiye, Rusya ve Ukrayna antlaşmayı imzalamayı kabul etmişler ama son dakikalarda Ukrayna aniden masadan kalkmış. Þaşırdıkmı? hayır, eskiden gelen alışkanlıkları.

Kiev, Karadeniz'deki ticaret gemileri vurmamayı, tutuklamamayı veya aramamayı reddetmiş.

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 15 Nisan 2024, 22:16:35
Ben şöyle sağlam bir it dalaşı için F-16 istiyorum...Bakalım şu SU-35 dedikleri kadar  iyi miymiş?

Evet dedikleri kadar iyi Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: marmara - 15 Nisan 2024, 22:26:30
Kiev, Karadeniz'deki ticaret gemileri vurmamayı, tutuklamamayı veya aramamayı reddetmiş.

Bunu gerçekten yapmışlarsa, intihara meyilli olacak kadar akıllarını yitirmişler, demektir. Hoş, yazın taarruz ederken insan kaybını önemsemeyişlerinden de bu belliydi. Kendinden iri biriyle savaşırken, yara almamaya 2 kat daha fazla özen göstermelisin. Çünkü sen kayıplarını telafi edemezsin ama karşındaki hasım bir yere kadar edebilir.

Çok yazık oluyor, çok... Mesajı Paylaş

Rusların İran'dan aldıkları 130mm'lik top mermisi.

Üzerindeki Çince yazı ise, "Batıya umut etmek ölüme giden yoldur".

Alttaki resimler ise 120mm soldaki K.Kore yapımı, sağdaki ise İran yapımı havan topu mermisi. Kalite, menzil, isabet olarak İran'ın yapmış olduğunu Ruslar övgüyle bahsediyorlar. Mezilini ayarlamak için beyaz ürtülü barutun sayısını bağlı.

Son günlerde İran'dan bolca top mermisi gelmeye başladı.

Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz