Rusya-Ukrayna Kırım Krizi

Başlatan Attila, 28 Şubat 2014, 08:04:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: marmara - 13 Ekim 2024, 12:10:40
Alıntı yapılan: Tigerfish - 13 Ekim 2024, 11:12:03
Alıntı yapılan: marmara - 12 Ekim 2024, 21:14:09
Alıntı yapılan: serkan1976 - 12 Ekim 2024, 20:55:55
Rus kaynaklarının iddiasına göre sabah saatlerinde Ukrayna'ya ait bir F-16 savaş uçağı 50 km mesafeden Rus Hava Kuvvetlerine ait bir Su-34 savaş uçağını düşürdü.

Öğle saati ile 11-40 civari Rusya'nın iç bölgesinde Su-34 düştü.
F-16, Ukrayna ile alakası yok, belli ki havada kuş ölse bile F-16 üzerine yıkacaklar çünkü cepheye yaklaşamıyor, daha doğrusu Sovyetlerden kalma silah saklama mağaralarda saklanıyor, uçması değil de piste gelmesi bile tehlikeli.

Su-34 görev sırasında düşmedi. Araştırma devam ediyor, pilotlar olmüş, piste inerken teknik sorundan olmuş. Nedir, ne değildir henüz bilinmiyor.

Bir gün Putin sana mutlaka devlet nişanı takdim edecek 😁

Hiç olmazsa 1 defa konuyla alakali ileti yaz, bize de okuyalım faydalı bilgileri.
Her defasından milletin altını kazarak mayın döşemekle uğraşıyorsun.

En son 20 sene önce devlet başkanı seçimlerinde oy vermiştim, artık seçimlerde tanıdıklarım dahil kimse oy vermiyor, gidip oy verdin veya vermedin değişen bir şey olmaz. Merak ediyorum gerçek demokratik seçim olsaydı Putin ne kadar oy alırdı. Adam akıllı birisi de yok rakip olacak, muhalefet yok ama olanı da batı destekli kukla. Halk yüzyıllardır nesilden nesile batıya karşı mücadele etmiş savaşmış, milletin hala aklında batıyla flört eden Gorbaçev ve Eltsin gibi salaklar tahta oturunca neler olacağını.

Halk batıya karşı hiç taviz vermeyen amansız mücadele edecek yeni bir lideri istiyor.

Okumayı ver okursan cevap verme. Bu ileti ben kötü anlamda yazmadım ve konuyla ilgili yazılarını çok takip ediyorum yeri geldi mi ben de mutlaka yeni öğrendiğim bir şey varsa katkım olur. Tersinden kalkan tersinden anlar. Konular bazen espriye yönelir kısa zamandan sonra asıl konuya geri dönülür. Ne var bunda ayıp bir şey mi yaptım yoksa bana batı ajanı gözüyle mi bakıyorsun? Mesajı Paylaş

Bence bir şişe votka veya isteğe bağlı hamaney'den okunmuş su fazla bile. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Prof. Dogu - 14 Ekim 2024, 11:15:12
Bence bir şişe votka veya isteğe bağlı hamaney'den okunmuş su fazla bile.

Hemen fırsattan faydalanan cahil kesim ileti yazmaya başlamış.
Konuyu dağıtmaktan başka yaptığın yok, senin için adam olmak ne kadar zormuş... Mesajı Paylaş

Ukrayna'ya gönderilmekte olan Leopard 1A5'ler.
https://x.com/S8gy2AEgVRHyS2Q/status/1845831634475532775

Rheinmetall hangarında 88 ve Danimarka'ya ait emekli edilen 99 adet Leo 1A5'ler bakım ve onarımı yapıldıktan sonra Ukrayna'ya teslim edilecekti. Belli ki bakımı yapılan tanklar gönderiliyor.

Millet zamanında cepheye gönderilen eski T-55/62 leri görünce dalga geçmişti.

Leo 1A5 hurdaları Yunan ve Türkiye'nin elinde de var ve hala envanterde, 2 ülke ilişkileri limoni olduğundan eski tanklarını bile faal tutmaya çalışıyor.

Yakın günlerde Ukrayna'da M48/60 serisi eski tankları görürsek şaşırmam.

Danimarka Leo 1A5'leri
Mesajı Paylaş

MArmara yukardaki savaşta işe yarıyor hemde en modern araç oluyor aşağıdaki en demode işe yaramaz hurda oluyor öylemi. Birinde 30 mm top var öbüründe 105 mm top var. Birinde 10 mm zırh var öbüründe çok daha fazla var. Biri tekerlekli öbürü paletli. Termali filanda aşağıdakinin çok daha iyi. Üstüne birde makinelisi uçaksavarı filan var

Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

@putty

Sapla samanı bilerek karıştırıyorsunuz, başkası bu yorumu yapsa gülerek geçiştirirdim
Aynısını size sorayım, Nazi Tiger tankının zırhıyla tekerlekli Otokar Kobra 2 aracının zırh kıyaslaması. Birisi 88mm'lik topu var iken diğerinin 50 kaliberlik otomatik tüfeği var, zırhının kıyaslamasına girmek bile günahtır.

Tekerlekli araç askerlerin hızlı intikali içindir, şu anda Otokar Kobra 2/BTR-82 ve Leopard 1A5 arasında seçim yap derse Kobrayı veya BTR-82 seçerim. Hatta her türlü tanka karşı ile duello bile yaparım, salonda Kornet var.

Leo 1A5 k.ıçını yırtsa 3km'den vurur, Kornetle kocaman tankı en az 5km veya 7-8km rahat vururum, ATGM konusunda tecrübem var. Tekerlerkli araçla manevra kabiliyetim yüksektir, hızlıca konum değiştirme imkanım var. En modern tank bile beni yeri gömülü Kornetle beklerken 1-1.5km görür, Leo 1A5 tanksavarın nereden geldğini bile bilmeden vurulur.

Leo 1A5, T-55/62, M48 serisi tanklar aynı döneme ait ve şu anda hurda sayılabilecek tanklardır.

Mesajı Paylaş

Bence 105 mm yivli top birde Alman optikleri ile ilk atışta 4 km den vurur.

Hatta komutan nişangahından düzeltme verilerek yani namlu kaldırırak-indirilerek düzeltme yapılan atışlarda daha uzağa atış verir bu tankları sabot ile değil he veya heat mermisine göre değerlendirin

Mesela modernize ettiğimiz m60 T Ler İsrailli optik ve mesafe ölçme sistemleri 10 km ye kadar +5 -5 şeklinde hata ile mesafe ölçer Mesajı Paylaş

Marmara sende çok kışkırtıcı sarkastik şeyler yazıyorsun bu aralar afedersin. Leopar 1 cepheye sürülemeyecek bir silah değilki Almanya bile savaşa girse kalmışsa elindeki Leopar 1 leri cepheye sürer bu tank gülünecek bir silah değil. Sen yahudi tohumu filan bir başladın bu ara zafer sorhoşu oldun zavallı Ukrayna yı buldunuz dişinize göre. Rusya nın askeri endüstrisi bırak batıyı İtalya ile bile baş edemezdi savaş başladığında. Batının çöplerine karşı zafer sarhoşu olmak doğru değil. Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

@putty

Ruslar 2023 Yaz aylarında güney cephe hattını korumak için cepheye T-55/62 sürmek zorunda kaldı.
Arkada beklediler, genelde obüs gibi açı ile top atışı yaptılar, saldırı harekatında kullanılmıyor. Belki Ukrayna saldırısı başarılı olsaydı çaresizlikten Leo 2A4/5/6 karşısına kamikaze tank sıfatında çıkardı. Lakin mayın, top atışı, saldırı helikopteri ve güdümlü tanksavarlar derken tankları cepheye sürmek zorunda kalmadı.

Modern tanklar cephede çok zorlanırken Leo 1A5, T-55, M48 gibi eski katırlardan mucize bekleyemezsin, en son kurşunu yanında taşırsın teslim olmamak için kafama sıkarım diye, bu tanklar da ancak o görev için faydalı olabilir.  Mesajı Paylaş

http://www.mke.gov.tr/Urunler/105-mm-Tank-ve-Obus-Muhimmatlari/198

Menzil olarak kıyaslamaya ihtiyaç duyulursa diye 105 mm he mühimmatının menzili 11 km Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz