Rusya-Ukrayna Kırım Krizi

Başlatan Attila, 28 Şubat 2014, 08:04:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ne yalan söyleyeyim ben de kahkaha attım.  ;D  ;D Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: marmara - 28 Kasım 2024, 20:05:44@serkan1976

Forumlarda gülümseme işaretini kullanmayı tercih etmesem de güldürdünüz ;D

Nedir bu devamlı peşime takılmak. İnternet, sosyal medya yaygın alemde yaşıyoruz. Faroe adalarında yaşayan birisiyle irtibata geçerek tanışabilirsiniz, konuşmak yasak değil. Sokağın her tarafında Arap, Afgan mültecileri var, çat pat Türkçe konuşuyorlar, canınız sıkıldıysa onlara takılabilirsiniz. Eski 20 sene önceki Türkiye değil artık, sığınmacı altında gelenleri içeri alarak ülkenin b.kunu çıkardılar.

Vallahi yorumlarınıza cevap yazmamak için çok direniyorum ama başaramıyorum...
Yakında psikoloğa gideceğim "Efendim forumda yazıştığım bir arkadaşa cevap yazma takıntımdan kurtulamıyorum" diye  :D  :D  :D Mesajı Paylaş

dh
@gundemedairhs
Rusya Savunma Bakan Yardımcısı ve Vladimir Putin'in yegeni Anna Tsivileva, yanlışlıkla kayıp Rus askerlerinin sayısını açıkladı.

🗣 Anna Tsivileva:

Şimdiye kadar kayıp Rus askerlerinin tespiti için 48.000 DNA testi talebi geldi.

https://x.com/gundemedairhs/status/1864226398266651088 Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: fırtına06 - 04 Aralık 2024, 19:30:09dh
@gundemedairhs
Rusya Savunma Bakan Yardımcısı ve Vladimir Putin'in yegeni Anna Tsivileva, yanlışlıkla kayıp Rus askerlerinin sayısını açıkladı.

🗣 Anna Tsivileva:

Şimdiye kadar kayıp Rus askerlerinin tespiti için 48.000 DNA testi talebi geldi.

https://x.com/gundemedairhs/status/1864226398266651088

Tercümede hata var veya arkadaş yanlış anlamış, cesetleri olan 48 bin ölen Rus askerlerin kimliği belirsiz, DNA testi için akrabaları gelip bedava DNA testi yaptırabilir. Top atışı, bombadan veya yüksek patlamadan dolayı cesetlerini cımbızla çoğaltıyorlar.

Ukrayna'da bildiğimiz klasik savaş değil kurşundan ölen veya top atışından dolayı ayağı ve kolu kopmuş. O kadar şiddetli ki patlamanın gücü insan bedeni darmadağın oluyor. Her iki taraf için de kayıplar çok büyük, tabi 1. veya 2. dünya harbi ile kıyaslamak olmaz kayıp sayısını.

Garip olan da Süriye ordusu HTŞ karşısında dağıldı, pickuplarla gelince Araplar tank, top, uçak, HSS ne varsa bırakıp kaçtılar. Nereye kaçıyorsun, adamlar Ukrayna gibi cehennemin dibinde savaşıyor, pickupla gelen heriflerden niye korkuyorsun, otur oturduğun yerde ve mücadele et. Yönetimden yine uyarı alırım ama Araplarda o g.t yok, niye korkuyorsun bugğn olmazsa yarın öleceksin zaten. İnsanda azcık namus olur... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: marmara - 04 Aralık 2024, 19:51:03
Alıntı yapılan: fırtına06 - 04 Aralık 2024, 19:30:09dh
@gundemedairhs

🗣 Anna Tsivileva:

https://x.com/gundemedairhs/status/1864226398266651088

Tercümede hata var veya arkadaş yanlış anlamış, cesetleri olan 48 bin ölen Rus askerlerin kimliği belirsiz, DNA testi için akrabaları gelip bedava DNA testi yaptırabilir. Top atışı, bombadan veya yüksek patlamadan dolayı cesetlerini cımbızla çoğaltıyorlar.

Ukrayna'da bildiğimiz klasik savaş değil kurşundan ölen veya top atışından dolayı ayağı ve kolu kopmuş. O kadar şiddetli ki patlamanın gücü insan bedeni darmadağın oluyor. Her iki taraf için de kayıplar çok büyük, tabi 1. veya 2. dünya harbi ile kıyaslamak olmaz kayıp sayısını.

Garip olan da Süriye ordusu HTŞ karşısında dağıldı, pickuplarla gelince Araplar tank, top, uçak, HSS ne varsa bırakıp kaçtılar. Nereye kaçıyorsun, adamlar Ukrayna gibi cehennemin dibinde savaşıyor, pickupla gelen heriflerden niye korkuyorsun, otur oturduğun yerde ve mücadele et. Yönetimden yine uyarı alırım ama Araplarda o g.t yok, niye korkuyorsun bugğn olmazsa yarın öleceksin zaten. İnsanda azcık namus olur...

Rusya bu savaşta hiç asker bile kaybetmemiş olabilir size göre Sayın Marmara. Putin veya savunma bakanı çıkıp 3 yılda 500 bin asker kaybettik dese ona da inanmayacaksınız.  :smiley: Mesajı Paylaş

Bizzat kendim 75 bin mezarı tespit edilmiş ölen Rus askeri var dedim, istatistikleri bile paylaştım.
Kayıp olan, DNA tespit edilmemiş cesetler de var. Kayıp sayısı Ukrayna'daki Rus ayrılıkçılarıyla birlikte en az 150 bini geçmiştir. Mesajı Paylaş

Eskiden de paylaşmıştım ama vuruluş anı yoktu. Challanger 2 Kurskta drondan kaçarak ormana saklanıyor ve peşinden gelen Lancet vuruyor. Tankın mühimmatı patlayarak gövdesi tamamen dağılmış,  kulesi 50metre uçarak ikiye bölünmüş.
https://x.com/JamesMa04666202/status/1824082907595514358

Rus tankları toplarını gövde içinde taşıdığı için kulesi kopuyormuş tamam da batı tankları ayrı cebinde mi taşıyor. Zırhın en zayıf olduğu kule arkasında mühimmatını taşıyor bu sadece Abrams için geçerli, tüm Leopard 2 serisi ve Challanger 2 tankları kule arkasında ve gövde içinde taşıyor. Vurulunca batı tankların da kulesi uzaya uçuyor. Abramsın mühimmat kutusu yüksek basınçtan dolayı patlama şiddeti zırhlı kapağı fırlatarak gövde içine doğru sıçrıyor üst tarafında patlamaya karşı kapakları olsa bile. Ukrayna'da Leopard 2'ler de devamlı kulesi kopuyor Rus tankları gibi. 3 defa Challanger 2 vuruldu, ikisinin kulesi uzaya uçtu. 
https://x.com/JamesMa04666202/status/1824082907595514358

Challanger 2 kalıntıları, gövdesi çiğ köfteye dönmiş.

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 06 Aralık 2024, 03:52:34http://youtube.com/shorts/kHPhwUeujtw?si=2XXADi_RYcQD4t9S

Putin ateşkes ve barış şartlarını belirtmiş

Sonra Putin'e "Faşist Putin" dediğimizde de kızıyor malum arkadaşlar...

Mesajı Paylaş

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, ikinci parti F-16 savaş uçaklarının Danimarka'dan teslim alındığını açıkladı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski 7 Aralık Cumartesi günü yaptığı açıklamada Danimarka'dan ikinci parti F-16 savaş uçaklarının Ukrayna'ya ulaştığını söyledi. Gelişmeyi resmi X hesabından yapan Zelenski, "Danimarka'dan ikinci parti F-16'lar Ukrayna'ya ulaştı. Bu, Danimarka'yı diğerlerinden ayıran yaşamları savunma konusundaki liderliğin bir örneğidir." ifadelerini kullandı.

Ukrayna'nın, hava savunmasını güçlendirme çabaları kapsamında Danimarka tarafından sağlanan ikinci parti F-16 savaş uçaklarının teslimatı, Ukrayna ile Batılı ortakları arasındaki iş birliğinde bir başka dönüm noktasına işaret etmektedir.

Devlet Başkanı Zelenski yaptığı açıklamada bu takviyelerin Ukrayna'nın hava savunması için öneminin altını çizerek Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen ve Danimarka halkına şükranlarını ifade etti. Öte yandan istediği yardım ve desteği tam anlamıyla bulamayan Zelenski yaptığı paylaşımda, Ukrayna'ya desteğini belirten ülkelere çekimser tutumlarından ötürü şu ifadelere yer verdi:

"Danimarka halkı tarafından sağlanan ilk partideki uçaklar şimdiden Rus füzelerini durdurarak halkımızın hayatını ve altyapımızı kurtarıyor. Şimdi hava kalkanımız daha da güçlendirilmiştir. Eğer tüm ortaklar bu kadar kararlı olsalardı, Rus terörü çoktan imkansız hale gelebilirdi."

Ukrayna'ya F-16′ savaş uçaklarının teslimatı, Ukrayna'nın hava muharebe kabiliyetlerini güçlendirmeyi amaçlayan ve havacılık koalisyonu olarak bilinen daha geniş bir girişimin parçası olarak bilinmektedir. Ukrayna F-16 savaş uçaklarının ilk partisini Ağustos 2024'te Danimarka ve Hollanda'dan teslim almıştı.

Bu bağlamda Danimarka Ukrayna'ya toplam 19 adet F-16 savaş uçağı sağlamayı taahhüt etmişti. Bunlardan 6 adedi 2024 yılının başlarında teslim edilmiş olup geri kalan 13 uçağın habere konu son teslimat da dahil olmak üzere iki ek aşamada gelmesi planlanmaktadır.

Yunanistan Ukraynalı pilotları eğitecek

Ukraynalı pilotlara yönelik eğitim programının yakında başlaması ve Yunan eğitmenlerin F-16 savaş uçakları konusunda kapsamlı eğitim vermesi bekleniyor. NATO Genel Sekreteri Mark Rutte 26 Kasım günü Atina'ya yaptığı ziyaret sırasında, yeni imzalanan ikili güvenlik anlaşmasının önemli bir unsuru olan Ukraynalı pilotların F-16 savaş uçakları konusunda eğitilmesinde Yunanistan'ın oynadığı kritik rolü vurguladı. Anlaşma, Rusya ile devam eden çatışma ortamında Ukrayna'nın savunma kabiliyetlerini güçlendirmeyi amaçlıyor.

https://www.defenceturk.net/ukraynaya-savas-ucagi-teslimati

Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz