Rusya-Ukrayna Kırım Krizi

Başlatan Attila, 28 Şubat 2014, 08:04:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: Tigerfish - 22 Aralık 2024, 12:18:00
Alıntı yapılan: serkan1976 - 22 Aralık 2024, 11:37:26
Alıntı yapılan: serkan1976 - 21 Aralık 2024, 21:32:22Sayın Mehmet05 yazınızda belirttiğiniz  Zelensky İstanbul'da Ruslarla anlaşmalıydı onurlu bir şekilde demişsiniz...

Bize İstanbul'da  anlaşma masasına getirdiği şartları bir kaç madde ile yazar mısınız?

Mehmet05 cevabınızı bekliyorum ....

Ben "emperyalizmin yalakası Serkan1976" olarak cevap bekliyorum..

Bunun cevabını ferah ferah sayın Mehmet ve Marmara detaylı biçimde verdi. Okuyup aklınız idrak edemiyorsa o o zaman sizin sorununuz başkalarının değil. Rusya ne kadar kayıp derse daha ağır bedelini Ukrayna zamanıyla mutlaka vereceği herkes için açıkça belliydi. O zaman şartlarını dansöz Yahudi Zelenskiy Boris Johnson'a tapacak yerine Şartları kabul etseydi Şimdiki duruma bakarak daha az kayıpla sıyırılabilirdi.

Anlaşılan Hazreti Google'ı kullanmayı unutmuşum.
https://www.dunya.com/dunya/istanbuldaki-gorusmelerin-belgeleri-yayimlandi-ukrayna-ve-rusya-arasinda-baris-ihtimali-cok-uzakta-haberi-732493

Hiçbir devlet başka bir devletin topraklarını silah gücü kullanarak işgal ve ilhak edemez...Nokta

Bunu ABD'de yapsa emperyalisttir , Rusya'da yapsa emperyalisttir...

Mesajı Paylaş

Bu arada, 2025 yılında tüm Rusya da yiyecekler kupanla alınabilecekmiş. Öyle bir planlama var, 1940'lı yıllarda burada olduğu gibi. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Merzifonlu - 22 Aralık 2024, 21:36:45Bu arada, 2025 yılında tüm Rusya da yiyecekler kupanla alınabilecekmiş. Öyle bir planlama var, 1940'lı yıllarda burada olduğu gibi.

Şu anda bile var, eskiden de vardı. 2025 yılındı kupanla alınabilecek yiyeceklerin limitini arttırıyor ve artık emekliler de marketten alabilecek. Rusya'da gıda kıtlığı yaşandı demek diğer ülkelerin açlıktan ölmesi demektir. Yiyecek, içeçek, buğday, ayçıçek yağı, makarna ürünleri, un, pirinç, tatlı, bisküvi vs insanın ilk gereksinme gıda ürünleri konusunda tüm alem kapısını kapatsın Rusya kendisini besler. Komşu ülkelerine petrolden sonra tahıl ve gıda ürünlerini satarak para kazanan ülkeden bahsediyoruz.

1940'lı dönemindeki kupan sistemine dönmesi için ülke yine komunist planlı üretim ekonomisine dönmesi gerekiyor. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: marmara - 22 Aralık 2024, 21:50:221940'lı dönemindeki kupan sistemine dönmesi için ülke yine komunist planlı üretim ekonomisine dönmesi gerekiyor.

Şu anda pratikte öyle zaten. Her neyse, anladığım kadarıyla bu savaşın en çok 6 ay gideri var. 6 Ay içinde, öyle veya böyle ateşkes olur diye düşünüyorum. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: DelKu - 23 Aralık 2024, 17:18:28Kupan nedir ?

Kupon kupon, yazım hatası oldu. Çok pardon. Yani "купон"

Rusya'da çiftçilik can çekişiyor. Bu şekilde devam ederse, açlık/kıtlık başlayacak koskoca ülkede. @marmara Durumu küçümsese de gıda üretimi açısından işler sıradan ruslar için hiç iyi gitmiyor. Mesajı Paylaş

@Merzifonlu "kupan" deyince ben de doğrusu bu şekilde yazılır demişim. Gökten taş yağmadıkça hatalı yazmaz bu üyemiz derdim. Belki laptop klavyesinde yazdığı için hatalı yazmış olabilir, ben de çok rastlanan olaydır.

Rusya'da açlık olması için tahıl üretimi 40 milyon tonun altına inmesi gerekiyor. Bu 1940'larda yaşandı, ABD sağolsun 2. Dünya Savaşı sırasında Sovyet ordusunu etli konserve ile besleyerek canlı tuttu. ABD'nin gönderdiği milyonlarca antibiyotik olmasaydı Sovyet ordusunun kaybı 40 milyonu geçerdi, yaralı olanlar bile cepheye geri dönemezdi. Silah yardımlarını sayarsak sabah olur... Yiğidi öldür ama hakkını yeme, ABD'den nefret edebilirsin ama adamların yaptığı yardımlar ortada.

Son 100 yılın Rusya'daki tahıl üretimi istastiğini paylaşıyorum. Sovyet Rusya'sı bile 110 milyon tonun üzerine çıkmadı/çakamadı, kı.ını yırtsa çıkamazdı. Son 3 yılın en düşük tahılı toplandı, yani 2024'de 130 milyon ton. 2022'de rekor 149 milyon ton. Rusya'nın dibe vurduğu 1998'de bile 49 milyon ton idi ve açlık olmamıştı!
Hatırlıyorum 2017'de o ana kadar rekor 135 milyon tona kadar çıkarmıştı. Kışın erken gelmesi, su baskınları, baharın geçikmesi, kuraklık gibi nedenlerden dolayı her sene aynı performansı veremezsin. 2022'de Rusya öldü, ölecek, bitti, ekonomisi battı, Ukrayna savaşı kazandı, Putin kendini astı dediği dönemde rekor kırmıştı tahıl üretiminde.

85 milyonluk Türkiye 40 milyon ton tahıl üretiyor, tabi meyve ve sebze üretimi fazladır. 143 milyonluk Rusya 130 milyon ton tahıl üretince açlık mı olacak. Akla ve mantığa sığmayan şeyler bunlar.

Mesajı Paylaş

Rusya'da  tarım politikası SSCBnin dağılmasından sonra sendelese de sonradan yaptıkları tarıma yatırım politikası ile yeniden toparlanma sürecinde , aslında rusların ihracatında önemli bir yere sahip tarım ürünleri herhalde enerjiden sonra 2ci sırada filandır, hatta gdo'lu ürün alışverişini yasakladılar özel tarlalar kurulmasına olanak sağlayan Arazi Yasası çıkardılar.
Rus hükümeti batının yaptırımları nedeniyle gıdada kendine yeterlilik için uyguladığı "Gıda Güvenliği Doktrini" ile tahıl üretimi 2022'de gereken miktarın kat kat fazlasına ulaştı. Bunda Ukraynanın tahılını araklamaları da bir sebep olabilir

Bunlara ek olarak gelecek on yıllar içinde şu veya bu sebeple gelişen(konu dışı) küresel ısınmanın etkisiyle sibiryada çok verimli,  daha evvel el değmemiş ve tarımsal kimyasallarla zehirlenmemiş geniş bakir tarım alanları oluşacak, rusların aç kalması çok zor dünyayı doyurmaya da devam edecekler diye düşünüyorum.
Tabii putin saçma sapan savaşlarıyla tarımda çalışacak nüfusu harcamaya devam ederse gidişat biraz sekteye uğrayabilir Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz