Rusya-Ukrayna Kırım Krizi

Başlatan Attila, 28 Şubat 2014, 08:04:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Savaş başladıktan 3 ay sonra Ruslar geri çekiliyordu, Ukrayna'da 700 bin gönüllü asker orduya katılmıştı. Gümbür gümbür geliyoruz, Rusları topraklarımızdan atarız hissi vardı, o zamanlarda durumları tam tersiydi.
Kötü gidişatın başlangıcı 2023 Haziranda başladı, Ukrayna batının verdiği modern tank, ZMA, HİMARS gibi çeşitli silalarla büyük orduyla güney cephesinde saldırı başlatımştı, nihai sonuç Kırımı geri almaktı.
Ruslar ordusundaki araçların büyük bölümünü kaybetmişti, sanayisi yenilerini yeterli sayıda üretemiyordu, o sıralar hatırlayanlar bilir cepheye T-55'leri bile sürmek zorunda kalmıştı. Yüzlerce kilometre katmanlı hendekleri kazarak savunmaya geçmişti. Sanki sonun başlangıcı gibiydi, buraya kadarmış diyorduk...

Ukrayna 3 ay saldırdı büyük kayıplara rağmen. Ruslar cepheyi patates tarlası gibi mayınlamıştı ve arkasında hendeklerde bekleyen askerleri, topçu ve tank birlikleri vardı. Kursk muhaberesi gibiydi. ne olduysa artık Ukrayna o ağır yenilğiden  sonra hala kendine gelemedi. O büyük bölgede hala vurulan ve paslanmış yüzlerce batının modern zırhlı araçları var.

Yolsuzlukla boğuşan Ukrayna ordusu mucize yapması artık imkansız. Sokakta zorla yakaladığı erkekleri savaşa gönderiyor, kim yüklü miktarda rüşvet verirse evine salıverirler. Cephede bile devletin verdiği maaşı veya ailesi askerler komuta kademesine rüşvet veriyor, kim rüşvet verirse cephenin sıcak bölgesine göndermiyor. Zavallı, yaşlı, fakirin oğlu savaşmak zorunda kalıyor. Her 2 tarafın da kayıpları büyük ama komutanların acımasız muamelesinden sonra firar edenler de çok sayıda.  Bazıları için bunlar sanki propaganda gibi gelebilir ama 1-2 saat Ukrayna medyasını açıp baksınlar.

Burada bodyguard gibi heriflerlere askerleri döverek cepheye yollamak istiyor. Kim savaşmak ister ki, hayvana bile bunu yapmak zorbalıktır.

https://x.com/putina_vatnik/status/1874523436330147893 Mesajı Paylaş

Putin'in "özel operasyon" diyerek başladıgı bu savaşta karşılıkli olarak birçok hata yapıldı. Bana göre bunun en önemli sebebi kurmay problemleri ile alakalıydı, özellikle ruslar açısından.Rusya buralardan büyük dersler alacak ve süper güç seviyesinde sahip oldugu "milli güç unsurları" sayesinde kısa-orta vadede kendini toparlayıp eskisinden daha güçlü dönecektir,bundan kaçış yok.
 Kısaca, benim okuyuşuma göre son tahlilde Ruslar bu savası kazandı.Benim, isin basinda tahmin ettigim sekliyle olmasa da kazandılar.Baslangic noktasini Kırım'ın işgali olarak almaliyız,10 yıllık süreç sonucunda aksini iddia etmek gerçekçi degil diye dusunuyorum.  Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: KARACI - 03 Ocak 2025, 11:36:08Putin'in "özel operasyon" diyerek başladıgı bu savaşta karşılıkli olarak birçok hata yapıldı. Bana göre bunun en önemli sebebi kurmay problemleri ile alakalıydı, özellikle ruslar açısından.Rusya buralardan büyük dersler alacak ve süper güç seviyesinde sahip oldugu "milli güç unsurları" sayesinde kısa-orta vadede kendini toparlayıp eskisinden daha güçlü dönecektir,bundan kaçış yok.
 Kısaca, benim okuyuşuma göre son tahlilde Ruslar bu savası kazandı.Benim, isin basinda tahmin ettigim sekliyle olmasa da kazandılar.Baslangic noktasini Kırım'ın işgali olarak almaliyız,10 yıllık süreç sonucunda aksini iddia etmek gerçekçi degil diye dusunuyorum. 

Ruslar 1856 Kırım savaşında da ordularının Batı'nın gerisinde kaldığını fark edip ıslah etmişler, 1876'da da bizim canımıza okumuşlardı. Karacı üstadın dediği çok sıkıntılı bir nokta. Biz nasıl BTÖ terörüyle antreman yapıp ordumuzu diri tuttuysak ileriki on yıllarda daha güçlü bir Rus ayısıyla boğuşmak zorunda kalcağız. Mesajı Paylaş

Vallahi bravo Putin bile Rusya'yı sizler kadar güzel savunamazdı... Mesajı Paylaş

İdeolojiye dayalı hayali düsmanlar,kahramanlar veya hayranlıklar yaratarak, bu dürtülerle bu meseleler tartışılmaz. Burası tribün mü ki tezahürat yapalım ? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: KARACI - 03 Ocak 2025, 16:51:02İdeolojiye dayalı hayali düsmanlar,kahramanlar veya hayranlıklar yaratarak, bu dürtülerle bu meseleler tartışılmaz. Burası tribün mü ki tezahürat yapalım ?

Adam Kırım'ı hüpletti , Ukrayna'nın doğusunu bıçak gibi kesip ilhak etti ne hayali hocam?

Lise ders kitaplarında okuduğumuz Rus yayılmacılığını birebir yaşıyoruz 2020'lerde , bu faşist Ruslar'a dur diyen çıkmazsa bizi de hüpletir birileri.
Ruslar Ukrayna'ya Nazizm'i yayıyor diye saçmalayıp nasıl daldıysa ; Saddam kitle imha silahı üretiyor diye nasıl ABD Irak'a saldırdıysa ileride de " Türkler Osmanlı gibi yayılmaya çalışıyor" diye bizim de altımızı oymaya çalışırlar.

Faşiste faşist demek gerek , askeri sahada üstünlüğü ele geçirse de propagandalarına gelmemek gerek... Mesajı Paylaş

Tüm bir jenerasyon erkeği bomboş bir savaş için öldürüp, sakat bırakan bir zihniyetin, ülkeyi düze çıkaracağına inanmak güç. Rusya artık yavaş yavaş, Çin'in altında yerini alışacak. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: kabardey - 03 Ocak 2025, 18:41:23Tüm bir jenerasyon erkeği bomboş bir savaş için öldürüp, sakat bırakan bir zihniyetin, ülkeyi düze çıkaracağına inanmak güç. Rusya artık yavaş yavaş, Çin'in altında yerini alışacak.

Bir de şöyle bir zihniyet var "Abi Amerika'nın sonu geldi Çin gümbür gümbür geliyor"

Şimdi Dünya'yı ABD sömürüyor 50 yıl sonra Çin sömürecek ; sen yine sömürülecek taraftasın bu sevinç neden?

Ukrayna-Rus savaşında benim sosyal medya ve forumlarda gördüğüm adam o kadar Batı düşmanı ki Batı'nın desteklediği ülke ölsün-parçalansın gerisinin önemi yok...
Hani "uçak dağa çarpacak adam seviniyor yahu öleceksin niye seviniyorsun ; ön koltukta nefret ettiğim bir adam var o da ölecek onun için seviniyorum" mantığı...

Rusya Kırım'ı almış Karadeniz'e tamamen çökmüş , nükleer bir güç iyice güçlenecek başındaki Putin eski SSCB'yi yeniden kurmak için her yana saldırıyor üzüleceğine "olsun Abd-Batı yönetimi geleceğine Ruslar gelsin" kafa bu maalesef...

Bu savaşta Ukrayna'nın mı Rusya'nın mı kazanması bizim için iyi? Libya'da Suriye'de ,Azerbaycan'da hep Ruslar bize zarar vermedi mi?

Sonuç: Rusların güçlenmesi bizim için kötüdür...

Mesajı Paylaş

Sumı oblastına bağlı Yunakovka kasabasındaki ormanda saklanan Ukrayna'nın 82. komando tugayının askerleri ve zırhlı araçları saklandığı bölge havada patlayan İskander tarafından vurulmuş. Kursk oblastına sınırı olan bölegeden saldırı için hazırlanırken yüzlerce kilometre öteden gelen balistik füzenin kurbanı olmuşlar.

https://x.com/Perimetr123/status/1875209254531207486 Mesajı Paylaş

Ne çok zayıf bir Rusya bize yarar, ne de güçlü bir Rusya...

Zayıf bir Rusya olursa Bati üzerimize iyice cullanmaya başlar...denge unsuru olarak kullanamayiz...

Güçlü bir Rusya olursa öncelikle Kafkasya ve Orta Asya da sonra da doğrudan Turkiye'de Türk milletinin başına bela olmaya başlar, 18. Yüzyıldan itibaren olduğu gibi...

Sırf bati karşıtlığı sükse yapiyor diye Rus meraklısı olanlar yarin öbür gün Rusya Azerbaycan'a ya da Kazakistan'a müdahale ederse dönüp ne derler merak ediyorum...

Çin'in de kendi içinde sorunları büyük, ekonomik olarak yayilmacilik yapar ama askeri olarak yayilmacilik yapacak durumda degil bence...ne çağdaş savaşi bilen bir ordusu var ne de savaşi kaldıracak sosyolojik yapısı...

Mesajı Paylaş
What is steel compared to the hand that wields it?

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz