Rusya-Ukrayna Kırım Krizi

Başlatan Attila, 28 Şubat 2014, 08:04:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: serkan1976 - 20 Ocak 2025, 17:31:52
Alıntı yapılan: marmara - 03 Ocak 2025, 01:25:072 gündür Ukrayna'nın ana gündem konusu en çetin savaşın yaşandığı Pokrovsk(Donbas bölgesi) cephesinde 155. mekanize tugayın 1700 askeri firar etmisiyle ortalık adeta çalkalanıyor.
Bu tugayın 1923 askeri Fransa'da NATO standartlarında 2 aylık eğitimden geçmişti. 50 den fazla asker Fransa'da iken kaçmişlar. Kalanları Ukrayna'ya gelir gelmez cepheye gönderilmiş, ilk çatışmada ağır kayıplar vermişler ve diğerler de firar etmiş. Askeri savcılık araştırma başlatmış.

Zelenski hanımıyla birlikte bugün batı medyasına verdiği röportajın ana konusu askerlerin cepheden kaçmasıydı.

Cepheden kaçan sadece Ukrayna askeri değilmiş galiba...
https://www.sondakika.com/dunya/haber-rus-komutanin-yarali-askere-iskence-ettigi-18281724/

Cepheden kaçmakla alakası yok bunların. Yaralı olarak bölgesine geri dönen askerleri işkence yaparak daha erken dönmesi için sopa ve elektro şoker ile işkence yapıyor, birisi bastonla gelmiş askeri polise.

Akseri savcılık göz altına almış döven adamı. Yakın zamanda mahkeme kararı çıkar çıkmaz cepheye gönderilecek, hapistekiler en önde savaşır. Kısacası döverken kendi ölüm kararını kendisi vermiş.

Kan donduran görüntüler, youtube izin istiyor önceden.

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: marmara - 18 Ocak 2025, 20:36:12Ne Motor Siç'miş bu fabrika, savaşından başından itibaren bombalanıyor, uçaktan atılan bombalar, seyir ve balistik füzeler ile vuruluyor devamlı.
İskander veya K.Kore yapımı balistik füzesiyle vurulmuş. Motor üretmi çoktan öldü ama Ukrayna'nın elindeki Sovyet yapımı helikopter ve uçakların motorunu tamir etmeye çalışıyorlar bu fabrikada. Ayrıca burada kamikaze dron yapıyorlarmış.

Vurulma anı
https://x.com/ShenGren0/status/1880538634828550482

Motor Siç kampüsü havadan atılan 500kg'lık FAB-500T İle vuruluş anı, diğer bomba ise başka binayı vurmuş.
Millet merak edebilir onlarca füze ile bombalandı niye hala ayakta veya devamlı bombalanıyor diye. Fabrika kent kadar büyüklükte, çelik eritme tesisi, parça üretim tesisleri, üretim hattı binası gibi onlarca kocaman binadan oluşan dev fabrika. Bazı binaları terk edildi veya çalışmıyor bombalanmadan dolayı. Kalıntılarında motor tamiri, yedek parça üretimi veya dron üretmeye çalışıyorlar.

Mesajı Paylaş

Tekrar iddia ediyorum bu fabrikalar rafineri gibi değil kriz zamanı butik üretim kabiliyeti bir sürü kobi büyüklüğünde tesislere ister istemez paylaştırılır. CNC ler talaşlı imalatlar zaten mevzu bile değil ama mesela döküm kabiliyeti filan görece daha zor olsada onlarda çok büyük üretim birimleri değil aslında butik üretim anlamında. Bu zaten savaşın gerçeğidir her ülke her sanayi bunu yapar. Petkimi TÜPRAŞ ı taşımak zordur ama bir Aselsan ın tesisini yüz tane yere dağıtılabilir. Mesela CNC ile talaşlı imalat metal işleme şekillendirme den daha zor ama rafineriden daha basit iş bulalım MKE nin patlayıcı tesisi diyelim oda dağıtılabilir oda bir rafineri değil. Kamyon tank füze bile sağda solda üretilir savaş zamanı. Ukrayna Türkiye ye Akıncı motoru veremez sanıyoruz ama emin olun hala daha verir. Ukrayna o sitres zamanlarında geri zekalımı o fabrikaya inadına vardiyaya gidip hedef olacak. Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Yazdım sildim, var öyle yerler. Putty haklı. Mesajı Paylaş

Zelenski biraz önce Bloomberg'e röportaj vermiş. "Rusya ile barış görüşmelerine başlamamız için Ruslar savaştan önceki 24 Şubat 2022 sınır hattına geri dönmesi gerekiyor" demiş.  3 sene önce İngiliz masallarına inandı ve İstanbul'daki görüşmeleri terk etmişti. O masada şu andaki isteğine Ruslar tamama demişti. Şimdi ise eskiye geri dönmek istiyor. Kırım'ı ve ayrılıkçı bölgeyi Ruslara vermeye razı olmuş ama Kremlin bunu kabul etmez artık.

Putin hatasını 2 ayda anlamıştı ve barış görüşmeleri için RTE ile temas kurmuştu, sonunda İstanbul'da görüşmelere başlamışlardı.
Zelenski ise 3 senede anladı ve Yahudi yavrusu daha önce devamlı Ukrayna'nın bağımsız olduğu 1991 sınır hattına dönmedikçe savaşa devam edeceğiz diyor idi. Şimdi ise cephedeki durumdan çok uzak konudan bahsediyor. Trump cephe hattı boyunca sınır hattı olması gerektiğini savunuyor.

Zelenski'nin devlet başkanlık süresi geçen sene Mayıs ayında bitmişti. Trump Ukrayna'da yeni seçim olmasını istiyor, malum Yahudi yavrusu Bideni savunan demokratları destekleyen tarafı seçmişti. Putin Zelenski benim muhattabım değil, o adamı devlet başkanı olarak kabul etmiyorum diyor ama Kremlin Yahudi yavrusunu destekliyor, Galatasaray'ın Ali Koç'u desteklemsi gibi. Mesajı Paylaş

"RUSYA-UKRAYNA SAVAŞININ ARTIK SONA ERME ZAMANI GELDİ

"Trump, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rusya'ya zarar vermek istemediğini, Rus halkını sevdiğini ve Rusların 2. Dünya Savaşı'nda ABD'ye yardım ettiğini kaydederek, bununla beraber Rusya- Ukrayna savaşının 'derhal' sona ermesinin zamanının geldiğini belirtti.

"YAKIN ZAMANDA BİR ANLAŞMA YAPMAZSAK, RUSYA'YA YAPTIRIM UYGULAMAKTAN BAŞKA ÇAREM KALMAYACAK

"Putin'e çağrıda bulunan Trump, şu ifadeleri kullandı: "Şimdi uzlaşın ve bu saçma savaşı durdurun. Yoksa işler daha da kötüye gidecek. Eğer yakın zamanda bir anlaşma yapmazsak, Rusya'ya yaptırım uygulamaktan ve Rusya'dan ABD'ye satılan her şeye yüksek düzeyde gümrük vergisi uygulamaktan başka çarem kalmayacak. Ben Başkan olsaydım asla başlamayacak olan bu savaşı bitirelim! Bunu kolay yoldan ya da zor yoldan yapabiliriz. Şimdi anlaşmayı yapın. Daha fazla can kaybı olmasın." Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 22 Ocak 2025, 20:54:51"RUSYA-UKRAYNA SAVAŞININ ARTIK SONA ERME ZAMANI GELDİ

"Trump, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rusya'ya zarar vermek istemediğini, Rus halkını sevdiğini ve Rusların 2. Dünya Savaşı'nda ABD'ye yardım ettiğini kaydederek, bununla beraber Rusya- Ukrayna savaşının 'derhal' sona ermesinin zamanının geldiğini belirtti.

"YAKIN ZAMANDA BİR ANLAŞMA YAPMAZSAK, RUSYA'YA YAPTIRIM UYGULAMAKTAN BAŞKA ÇAREM KALMAYACAK

"Putin'e çağrıda bulunan Trump, şu ifadeleri kullandı: "Şimdi uzlaşın ve bu saçma savaşı durdurun. Yoksa işler daha da kötüye gidecek. Eğer yakın zamanda bir anlaşma yapmazsak, Rusya'ya yaptırım uygulamaktan ve Rusya'dan ABD'ye satılan her şeye yüksek düzeyde gümrük vergisi uygulamaktan başka çarem kalmayacak. Ben Başkan olsaydım asla başlamayacak olan bu savaşı bitirelim! Bunu kolay yoldan ya da zor yoldan yapabiliriz. Şimdi anlaşmayı yapın. Daha fazla can kaybı olmasın."

ÇANLAR KİMİN İÇİN ÇALIYOR ? Mesajı Paylaş

Bu adamın bu deli dengesiz halleri hic hosuma gitmiyor.Yarın Suriye'ye girmek zorunda kalirsak abuk sabuk bir tepki verebilir."Oradaki kürtler dostumuz,kardeşimiz" der çıkar işin içinden,al başına belayı.Hic umursamayadabilir,bir bilinmez tip.
 Bu gelmeden girip ön alsak daha mı iyi olurdu diye dusunuyorum.Ya da bir söz aldık belki,bakalım görecegiz. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: KARACI - 22 Ocak 2025, 23:40:54Bu adamın bu deli dengesiz halleri hic hosuma gitmiyor.Yarın Suriye'ye girmek zorunda kalirsak abuk sabuk bir tepki verebilir."Oradaki kürtler dostumuz,kardeşimiz" der çıkar işin içinden,al başına belayı.Hic umursamayadabilir,bir bilinmez tip.
 Bu gelmeden girip ön alsak daha mı iyi olurdu diye dusunuyorum.Ya da bir söz aldık belki,bakalım görecegiz.
+1

Söz verse de anında satabilecek de bir mizacı var adamın söz almak da yetmeyebilir. Ticari anlaşmanın arkasına dolaşıp F-35ten bu herif atmadı mı? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: KARACI - 22 Ocak 2025, 23:40:54Bu adamın bu deli dengesiz halleri hic hosuma gitmiyor.Yarın Suriye'ye girmek zorunda kalirsak abuk sabuk bir tepki verebilir."Oradaki kürtler dostumuz,kardeşimiz" der çıkar işin içinden,al başına belayı.Hic umursamayadabilir,bir bilinmez tip.
 Bu gelmeden girip ön alsak daha mı iyi olurdu diye dusunuyorum.Ya da bir söz aldık belki,bakalım görecegiz.

Tam olarak günümüz ABD'sinin insan vücudunda hayat bulmuş hali! Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz