Rusya-Ukrayna Kırım Krizi

Başlatan Attila, 28 Şubat 2014, 08:04:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Aslında şu ortaya çıktı sn.Serkan 1976 batı hem yeterince tank,füze,uçak vb sistemleri vermedi hemde doğru zamanda ve doğru sayıda vermedi bölük pörçük çingen çarşısı gibi yardım yaptı

Ve aynı zamanda Rusya gibi dev veyahut süpergüce karşı batının kaynaklarının ve elinin güçlü olmadığı ortaya çıktı

Ayrıca Rusya'nında nükleer güç ve küresel vuruş kapasitesi gözönünde bulundurulunca fazlabdürtmemeye ve işi kızıştırmamaya çalıştılar yani birnevi ürktüler. Mesajı Paylaş

Eskiden Rusya'da batı şirketleri faaliyet gösterir iken artık onlar da yok. Coca-Cola, Danone, Mercedes, Volvo, Ford falan. Marketlerde yiyecek içecek tamamen Rus malı, batı şirketleri çekilirken yerli sanayi bunu fırsata çevirdiler. Şu anda marketlerde 10 çeşit cola var, İvan Cola, Ayı Cola vs. Rakibin sahadan çekiliyor kendi isteği ile, mücadele etmeden 3-0 kazanıyorsun. Savaş bitince artık batı şirketleri Rus piyasasına dönmesi insanın aya uçması kadar zor.

Araba, TIR falan genellikle Çin üretimi, yerli üretim de var eskiye nazaran üretimini arttırdılar. Markette tek tük dışarıdan gelenler sadece meyveler, Azerbaycan elması, Özbekistan limonu, Fas mandalinası, Ekvador muzu. Domates, salatalık kışın yazın Sibiryada yetiştiriliyor, eskiden Ocak ayında taze domates balina eti kadar pahal olurdu. Doğal gaz ve elektrik ucuz olduğu için Sibirya'nın her tarafında kocaman sera şirketleri var onlarda yetiştiriliyor.

Rusya artık içine kapanmış ülke. Sovyetler sonrası halk batıya karşı ılımlı yaklaşmaya başlamıştı, artık düşman gözü ile bakıyor. Kanayan yaranın düzelmesi için en az 20-30 sene barış içinde yaşaması gerekiyor. Bence artık bu imkansız, Rusya barış sonrası bile Sovyetlerden daha beter silahlanmaya devam eder ve ilk fırsatta gene Ukrayna'ya saldırır.  Ukrayna yok olmadan Rus Ayısı kış uykusuna gitmez. Mesajı Paylaş

Bu savaş biter bitmez Avrupa Rus gazina ve pazarina döner..

5 seneye kalmaz Rusya savasmayi ogrenmis olarak Orta Asya'ya donebilir...

Orta Asya için bati birşey yapmaz..

Turk dunyasi için endiseliyim.. Mesajı Paylaş
What is steel compared to the hand that wields it?

En berbat senaryo Kazakistan'a saldırması olur. Kazakların geniş toprakları koruyacak ordusu, silahı,nufüsü yok. 5-6 koldan daldımı kısa sürede Özbekistan sınırına dayanır. Kazaklar teslim olunca diğer 4 ülke korkudan teslim olur.
3000 dolar maaş alan asker savaş bitti evine dön 700 dolara eşek gibi çalış derse onun için kabus gibi olur. Paralı ordu yine savaş ister, silah fabrikaları eskisi gibi 7/24 çalışarak kar etme peşinde, personel de bolca maaş alıyor. Savaşın sona ermesi milyonlarca Rus hayal kırıklığına uğrayacak. Mesajı Paylaş

Rusya önce aç köylüsünü doyursun. Ölenlerin yerine çocuk doğursun. Doğurtacak sağlıklı erkek bulamazsa haber versin orta Asya'daki delikanlılar yardımcı olur.

Rusya tutup öyle bir halt yerse ikinci kavimler göçü olur. Neticesinde ne İran kalır, ne Irak, ne Suriye ne de K.tan hayali. Selçukluyu yine kurarız.

İşin güzel tarafı hem ABD NATO'yu bırakırken hem de Rusya barbarlığa devam ederse , nükleer silah sahibi olmamak için bahane kalmaz.
 Ben varım. Mesajı Paylaş

Trump'ın, Putin ile beraber hareket ederek Avrupa'yı sattığı iddiaları var. İstenilen çok kutuplu bir dünya olabilir. Üretmeyen, Üremeyen Avrupa, ABD rekabetle, savaşlarla bohem hayattan çıkartılacak gibi.  Türkiye muhtemelen Avrupa dışında bırakılacak ve İslam dünyası da ayrı bir kutup olarak planlanıyor olabilir. Aslına bakarsanız çok geniş ve zengin bir hinterland ama teknoloji, üretim ve demokrasi, modern yaşam fakiri. rahat bırakırlarsa 10-15 yıla kalmaz hinterland da toparlar, ama Orta Asya, Gazze Belucistan, Hindistan, Suriye bu coğrafyaların rahat bırakılması zor, bunlar bizim ve İslam ülkelerinin enerjisini, gücünü sınırlar.10 sene sonra ise, Dünya çapında Büyük Savaşlar gelebilir bence.      Mesajı Paylaş

Kazakistan düşündüğünüz gibi tamamen bağımsız, özgür , medeni bir ülke değil  iddia ediyorum ukraynadaki slav halkın rus düşmanlığı , kazakların kat kat ötesindedir.
Rusların kazakistana dalmalarına filan ihtiyaç yok zaten büyük bir rus sempatisi mevcuttur Kazakistanda, ruslar akıllı bir politika ile çok çabuk yanlarına çekebilirler Kazakistanı.
Çin'in bu ülke üzerindeki emelleri Ruslarınkinden çok daha fazladır,Trump döneminde bir ABD-Çin etki savaşının ortasında bulabilir kendilerini, ülke politik olarak gayet istikrarsız bir hale gelebilir ve Rusların Kazakistana yardıma gitmeleri Ukrayna'daki durum yüzünden mümkün olmayabilir.
Türki Cumhuriyetlerin ,Türkiyeyi de eklesek bile , zaten o kadar bir güçleri bulunmuyor Mesajı Paylaş

Şu savaş bitsede günde on tane Ukrayna savaşı yorumu okumaktan kurtulsak nasıl sıktı anlatamam. İçinde bizim hobiyi besleyecek bir mevzuda yok ama her girdiğimde bir sürü yorum okuyorum kendimde yazıyorum ama bir faydası yok bana ne okurken ne yazarken. Bu savaşın iki taraf içinde onurlu tek çözümü bağımsız kırım devletidir. Başka beni ilgilendiren tank top mevzuları yok bu savaşta

Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

https://www.geopoliticalmonitor.com/could-turkiye-lead-a-ukraine-peacekeeping-force/

Alıntı YapCould Türkiye Lead a Ukraine Peacekeeping Force?

Aha daha önce demiştim, bu "barış gücü" işini bize kitleyecekler. Mesajı Paylaş

Bu tarz konuları "kitleme" olarak görmeyin.Dünya'nın size ihtiyaç duyduğu kadar kurumsal sistem içinde ağırlığınız vardır.Biz kendimizi Yunanistan vs gibi diğer ülkelerle kıyaslarken sadece silah gücünü öncelik alarak yorum yapmıyoruz,kümülatif olarak sistem içindeki varlık durumunu da hesaplıyoruz birçok konuda. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz