Rusya-Ukrayna Kırım Krizi

Başlatan Attila, 28 Şubat 2014, 08:04:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çok ilginç gelişmeler oluyor Avrupa ve Amerika'da...Dünya şok üstüne şok yaşıyor.

Ben Trump'ın bizim için hazırladığı
sürprizi , kafasında şekillendirdiği Türkiye'yi merak ediyorum...

Ne F-16V'lerden ne F-110/F-404 motorlarından ne de F-35'lerden ses yok...

Netanyahu'nun " İsrail'in Beyaz Saray'da sahip olduğu en büyük dost olarak" olarak tanımladığı Trump ile Reis acaba nasıl anlaşacak...?
Mesajı Paylaş

Eee bizim trumpsever ve Filistin aşığı fanatiklerimiz vardı...

Trumpın İsrail desteği ve bununla alakalı ürdün ile Mısıra Filistinlileri topraklarınıza alın diye yaptığı baskıdan sonra....

Bu bizdeki trumpsever ve umut besleyenlerin sesi çıkmamaya başladı...

Hani ne olacaktı ki hangi başkan gelirse gelsin İsrail devletine destek çıkmak zorunda çünkü bu Amerikan politikası,başkanın tercihi değil. Mesajı Paylaş

Trump Zelenski'nin ülkesindeki reyting 4% demiş. ABD-Rusya'nın ortak kararı Ukrayna'da başkanlık seçimlerin yapılması barış antlaşmasının imzalanması için. Herif seçime yanaşmak istemiyor geçen sene süresi bitmesine rağmen. Hukuki olarak Ukrayna Dvelet Başkanı imzayı atması gerekiyor ama Zelenski'de o yetki yok. Ayrıca Yahudi oğlan Bidenci Demokratları desteklemişti, Trump bu adamı istemiyor.

Ukrayna yönetimi ABD ile arası açılmaya devam ediyor, S.Arabistan'daki ABD-Rusya dışişleri bakanları görüşmesine bizi davet etmediler diye kızmış ve küsmüş.

Sosyal medyada ABD-Trump Putin'in kuklası ve  Pentagonu Avrasyacı olmakla suçluyorlar. Batıcılar hayal kırıklığına uğradılar. Mesajı Paylaş

ABD'yi gözünde fazla büyüten kesimden ''Rusya'yı bitirecek, bataklığa çekti'' yorumları vardı. Görüldüğü gibi adli dengesi yerinde olmayan bir megolaman bir başkan tarafından anında satılabiliyorsunuz ABD müttefiki olduğunuzda. ''büyük plan'', ''devlet'' aklı vs. hikaye Mesajı Paylaş

ABD ,benim gördüğüm Ukrayna savaşına destek vermekle siyasi olarak birşey elde etmediğini-edemeyeceğini gördü...

"Rusya zayıflarsa ABD'nin işine gelir , Batı-ABD bu savaşı uzattıkça uzatacak" tezinin doğru olmadığını Trump-Pentagon anladı...
Koca Rus ordusu yıllardır hava üstünlüğünü bile ele geçiremedi ,rezil oldu yarım yamalak Batı yardımı alan Ukrayna karşısında bile ...Yani ABD, Rusya'nın uğraşmaya değmeyecek kadar güçsüz olduğunu anladı...

Şimdi bu noktada ABD şöyle bir politika değişimine gitmiş olabilir...Rusya'yı bu bataktan kurtarma projesi karşılığında  en büyük düşmanı Çin'e karşı Rusya'nın desteğini isteyebilirim diye düşünmüş olabilir...
Ukrayna savaşında ; İran-K.Kore Rusya'ya destek verdi ama Rusya Çin'den istediği destek ve yardımları alamadı...Putin bunu bir kenara mutlaka not etmiştir...
En azından Çin'e karşı planlarında Rusya'nın destek vermemesinin garantisi alınmış olabilir...

Bazıları İran'a karşı Rusya desteği istenmiş olabilir de diyor...Ama Ukrayna-Suriye savaşlarında Rusya'nın en büyük destekçisi İran'ı satacağını düşünmek zorlama bir yorum olabilir. Ama Ukrayna barış görüşmelerinin İran'ın en büyük düşmanı Suudi Arabistan'da olması bu olasılığı da önümüze koyabilir... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 19 Şubat 2025, 19:30:01ABD ,benim gördüğüm Ukrayna savaşına destek vermekle siyasi olarak birşey elde etmediğini-edemeyeceğini gördü...

"Rusya zayıflarsa ABD'nin işine gelir , Batı-ABD bu savaşı uzattıkça uzatacak" tezinin doğru olmadığını Trump-Pentagon anladı...
Koca Rus ordusu yıllardır hava üstünlüğünü bile ele geçiremedi ,rezil oldu yarım yamalak Batı yardımı alan Ukrayna karşısında bile ...Yani ABD, Rusya'nın uğraşmaya değmeyecek kadar güçsüz olduğunu anladı...

Şimdi bu noktada ABD şöyle bir politika değişimine gitmiş olabilir...Rusya'yı bu bataktan kurtarma projesi karşılığında  en büyük düşmanı Çin'e karşı Rusya'nın desteğini isteyebilirim diye düşünmüş olabilir...
Ukrayna savaşında ; İran-K.Kore Rusya'ya destek verdi ama Rusya Çin'den istediği destek ve yardımları alamadı...Putin bunu bir kenara mutlaka not etmiştir...
En azından Çin'e karşı planlarında Rusya'nın destek vermemesinin garantisi alınmış olabilir...

Bazıları İran'a karşı Rusya desteği istenmiş olabilir de diyor...Ama Ukrayna-Suriye savaşlarında Rusya'nın en büyük destekçisi İran'ı satacağını düşünmek zorlama bir yorum olabilir. Ama Ukrayna barış görüşmelerinin İran'ın en büyük düşmanı Suudi Arabistan'da olması bu olasılığı da önümüze koyabilir...

Bu kadar açıklamaya gerek yok Trump'un gözünü para bürümüş barışı sağlarım ama ülkenizdeki yer altı kaynaklarını bana açacaksınız diyor, Zelenski'de doğal olarak kabul etmiyor. Fakat ABD yardımı olmadan Ukrayna'nın bu savaşı sürdüremeyeceği de bir gerçek. ABD'nin daha fazla mali ve askeri yardım yapması Trump yüzünden tehlikeye girdiği için bu saatten sonra Ukrayna'nın yapacağı tek şey Rusya ile ateşkes ve barış antlaşması yapmak olacak. Mesajı Paylaş

Trumpcım biraz önce Zelenski'ye karşı diktatör diyerek ateş püskürmüş.
Forumdakiler pek fazla önem vermiyor ama ülkede savaştan sonra problem siyasi kriz, Yahudi yavrusu tahtına yapışmış bırakmak istemiyor. 10 defa yazdım adamın süresi bitmiş, anayasaya göre parlamento başkanına devretmesi gerekiyor ama yapmıyor veya yapmak istemiyor. Savaş değil nükleer bombası patlasa bile koltuğunu devretmesi gerekiyor. Barış antlaşmasında bu adamın attığı imza geçersiz, bunu Trump ile Putin Yahudi kafasına bir türlü sokamıyorlar.

Forumda yayınlamak için metni google translate ile tercüme ettim. Bir ülkenin devlet başkanı diğer ülkenin devlet başkanına ancak bu kadar yerin dibine sokabilir. Komedyen deyip adamı eşekten daha beter etmiş.

Alıntı YapBir düşünün: Mütevazı bir başarı elde eden komedyen Volodymyr Zelensky, Amerika Birleşik Devletleri'ni kazanılamayacak, asla başlamaması gereken, ancak ABD ve Trump olmadan asla çözemeyeceği bir savaşa 350 milyar dolar harcamaya ikna etti. ABD, Avrupa'dan 200 milyar dolar daha fazla harcadı, Avrupa parası garantili ve ABD karşılığında hiçbir şey alamayacak. Uykulu Joe Biden neden uyum talep etmedi, çünkü bu savaş Avrupa için bizden çok daha önemli - bizi ayıran büyük, güzel bir okyanusumuz var. Ayrıca Zelensky, kendisine gönderdiğimiz paranın yarısının «kaybolduğunu» kabul ediyor. Seçim yapmayı reddediyor, Ukrayna anketlerindeki reytingleri çok düşük ve başarılı olduğu tek şey Biden'i keman gibi "çalmak". Seçimsiz bir diktatör, Zelensky'nin acele etmesi daha iyi, yoksa ülkesi kalmayacak. Bu arada, Rusya ile savaşı sona erdirmek için başarılı bir şekilde müzakere ediyoruz — herkese göre, yalnızca Trump ve Trump yönetiminin yapabileceği bir şey. Biden denemedi bile, Avrupa barış getiremedi ve Zelensky muhtemelen «finansal akışın» devam etmesini istiyor. Ukrayna'yı seviyorum ama Zelensky korkunç bir iş çıkardı, ülkesi yok edildi ve milyonlarca kişi boşuna öldü - ve hepsi devam ediyor.
[/b]

Mesajı Paylaş

İsrail'in ABD Büyükelçisi, Türkiye ve Katarla görülecek ancak ertelediğimiz bir hesabımız var gibisinden ifadelerde bulunmuş.  Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: fırtına06 - 19 Şubat 2025, 19:48:10
Alıntı yapılan: serkan1976 - 19 Şubat 2025, 19:30:01ABD ,benim gördüğüm Ukrayna savaşına destek vermekle siyasi olarak birşey elde etmediğini-edemeyeceğini gördü...

Bazıları İran'a karşı Rusya desteği istenmiş olabilir de diyor...Ama Ukrayna-Suriye savaşlarında Rusya'nın en büyük destekçisi İran'ı satacağını düşünmek zorlama bir yorum olabilir. Ama Ukrayna barış görüşmelerinin İran'ın en büyük düşmanı Suudi Arabistan'da olması bu olasılığı da önümüze koyabilir...

Bu kadar açıklamaya gerek yok Trump'un gözünü para bürümüş barışı sağlarım ama ülkenizdeki yer altı kaynaklarını bana açacaksınız diyor, Zelenski'de doğal olarak kabul etmiyor. Fakat ABD yardımı olmadan Ukrayna'nın bu savaşı sürdüremeyeceği de bir gerçek. ABD'nin daha fazla mali ve askeri yardım yapması Trump yüzünden tehlikeye girdiği için bu saatten sonra Ukrayna'nın yapacağı tek şey Rusya ile ateşkes ve barış antlaşması yapmak olacak.

Eğer Trump kapalı kapılar ardında Zelensky'e bu " bize yeraltı kaynaklarını aç yoksa Ukrayna savaşına desteği tamamen keser , seni devreden çıkarıp Rusya ile anlaşırım" dediyse ben Zelenky olsam Rusya ile tam bütünleşip Trump'ı .... gibi ortada bırakırım. Mesajı Paylaş

Yeraltı kaynaklarını ilk teklif eden Zelenski parlamento konuşmasında. Batı bize silah versin, karşılığında yeraltı kaynaklarımızı işletsin, Avrupa'nın güvenliğini biz sağlayacaız, Rusya'nın Avrupaya yayılma politikasını durduracağız demişti.

Trump seçimi kazandıktan sonra biz sana 170 milyar dolarlık yardım etmişiz, sözünde delikanlı gibi duracaksan ABD şirketleri verdiğimizin karşılığında işletecek şeklinde cevap vermişti. Zelenski'nin bu sefer talepleri değişmeye başladı, ABD bizim güvenliğimizi sağlasın, NATO'ya alsın, Trump yalan söylüyor bize bu kadar yardım etmedi  vs gibi. Zelenski de Yahudi pazarlığı yapmaya çalışınca Trump'dan tokadı yedi. Ukrayna demokratik batı medneyetinin bir parçası, sen seçimle geldin koltuğunu bırak, seçim olsun dedi ama Yahudi oğlan buna da yanşmıyor, çünkü biliyor seçim olursa yüzde bir milyon sonraki seçimi kazanamaz. En son Trump da patladı, bence adam haklı, devamlı sözünde duramayan diktatör komedyen artık gitmeli. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz